Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tarkamarha

1 bejegyzést írt és 195 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még pénzért sem adják ki a közgyűlésről készült vágatlan felvételeket. A közpénzen működő debreceni önkormányzati médiaportfólió vezérlő csillaga, a polgármester által a minap függetlennek nyilvánított városi televízió mindig tud meglepetéssel szolgálni. Szolgálni…..
Banditos 2in1, autós és motoros is, így mindkét típusú jármű vezetőinek szemszögéből látja, hogy kihez hogy viszonyulnak a közlekedők, most pedig jól beszól nekik itt a blogon.Én is olyan motoros vagyok aki azért elég – túl? – gyakran autózik. Ezért el is szoktam…..
Nyugodtan állíthatom, hogy kutyába se vesznek! A bőrgyógyászom bőrdaganatot talált a szemem sarka és az orrnyereg között, s miután jól rám ijesztett, már nyomta is a kezembe a beutalót, mert az nem odavaló és a lehető leggyorsabban el kell távolítani! A doktornő ajánlotta,…..
DE ÉN NEM AKAROK EGY SZEMÉT ORSZÁGBAN ÉLNI! - kiált fel a kajárpéci Nyéki István a Hajnóczy Péter-kisregény hosszúságú, de igen tanulságos levele derekánál. A hulladék lantosa az új szemétszállítási renden borult ki rettentően. Ha jól értem a lényeget, a hülye szabályok…..
tarkamarha 2010.08.30 19:43:09
@atpijkamo: Nono! Ebben azért ne legyél olyan biztos! :) A mi kisvárosunkban (és a környező őszes településen) van mód hulladékszigeteken elhelyezni a(z):
- üvegeket
- PET palackot
- papírt
Vajh hová is tegyem az - egyébként akár gyűjthető - egyéb műanyagot (csomagolás), fémeket (konzervdoboz)? Nézzük az én példámat! Üveg hulladékot egyszerűen nem termelek gyakorlatilag semennyit. A papír hulladék szépen elég a kandallóban fűtési szezonban. Pet palack az mondjuk mehet a szelektívbe. Hm. A kukám rendszeresen k*rvára tele van.
tarkamarha 2010.08.30 20:42:26
@atpijkamo:
- Höhö. Mifelénk NINCS műanyagos gyűjtő, csak PET palackos. A kettő meg ugye nem ugyan az...
- NINCS fémgyűjtő.
- Üveggyűjtő az van, de azt írtam is.
- Nem tom hol kérdezted meg, de furcsállnám.
Tisztelet Fidesz! Meggyőződésem, hogy Önöknek agyukra ment a 8 év ellenzékben, a kétharmad és a nyár. Kérem Önöket, mielőtt bátor politizálásukkal újra a nyakunkra hozzák Gyurcsány Ferencet és hű követőit, menjenek el, nyaraljanak egyet, pihenjék ki ezt a kőkemény első…..
tarkamarha 2010.07.09 12:31:52
Nállam a gárda avatóünnepségén történtek verték is kiverték a biztosítékot.
index.hu/belfold/2010/07/04/avatounnepseget_tart_a_garda/

Elöljáróban: nem vagyok gárdatag (szimpatizáns sem igen), nem voltam jelen, az információim felületesek. No de kérem, akkor is! Én már nem tudom (akarom) követni, hogy a gárda jogszerű társadalmi szervezet-e avagy sem. Ha igen, akkor remek, ha nem, akkor pedig bárki ép ésszel bíró láthatja, hogy politikai megrendelésre tiltogatják be.

Maradjunk annál, hogy ott és akkor jogosan ünnepeltek a gárdisták. Tételezzük fel, hogy a Fidesz csökkenteni akarja a gárda (azon keresztül a Jobbik) súlyát. -> NAGYON kerülni kellett volna, hogy a rendőri provokációnak, erőszaknak akár csak az árnyéka vetüljön a rendezvényre! Ez így nem ad mást, mint, hogy azok, akik elégedetlenek voltak ez előző érával analógiát lássanak az akkor és most között. A gárda (és a Jobbik) "kriminalizálása" nem vezetett eredméynre az MSZP kormány alatt sem. Most pedig ez itt kérem már egy jelentős politikai erő (bár 2/3-nál ennek nem sok értelme van) szavazóbázisa! Nem ingerelni kell ezeket az embereket, hanem nyugtatni!

Megintmás: Visszanyitottak 5 MÁV vonalat. Minek? Ha a személyszállítás veszteséges, akkor egy hiánnyal küszködő állam NE akarjon már ezzel plusz költségeket magára vállalni! (Szívem szerint a MÁV teljes állami támogatását megszüntetném, de ez más kérdés.)

Bankadó. Van rá egy fogadásom, hogy ez is rajtam fog csattanni. Fasza.
  Az tehát látható, hogy maga az ötlet jó. Önmegoldó feladat, odafigyelve automatikusan működik, bolondbiztos, mégis tartalmazza a korrekció lehetőségét. Mai cikkünk blogposztja...
tarkamarha 2010.06.30 11:12:53
@ziza133: Ja persze, mert te úgy véled, hogy aki ellenzi, az használni sem tudja mi? Én pld. ellenzem az ittas vezetést is. Most akkor szerinted egy sör után be tudnék állni a garázsba?
tarkamarha 2010.06.30 11:27:57
@kovecsesa: Neked mikor tört utoljára a kocsid? Még egy minimális törés is inkább 300 eFt. Évi 350 balesettel számolva 5 éven át a baleseti kár így 525.000.000 Ft, azaz kb. tízszerese az általad számoltnak.
tarkamarha 2010.06.30 11:49:11
@Csumpi Hálidéj: Például javasolnám a kiírás rendjének megváltoztatását. Most pld. mit mutat egy ilyen tábla? A legközelebbi települést, a legközelebbi nagyobb települést, vagy éppen amiről ott és akkor azt gondolták, hogy oda tartanak a legtöbben? A helyismeret hiányát meg felróni nem szép dolog. Nem mindenki 50 km-s körzetben éli le az életét! :)
Sárdobáló Borítékolt eredmény 2010.04.26 13:00:00
Apró, ám lényeges probléma van a szavazás rendjében. Valami oknál fogva az embernek kicsit rábeszélős, némileg ingerült hangon mindig elmondják, hogy "nem kötelező a boríték használata". Én csakazértis borítékot használtam, mert nem szeretem, ha megpróbálnak…..
tarkamarha 2010.04.26 20:41:14
@Mj: Te, aki ott ülsz a bizottságban nyilván látod, hogy hogyan hajtogatja a többség a lapot. De az a lap bizony hosszú és nincs rajta jelölés, hogy hogyan hajtsd össze. Elárulom: több módon is lehet, anélkül, hogy papírcsákó lenne belőle. Az egyszeri választó, aki betér pedig nem figyelheti meg az előtte lévő mondjuk 5-öt. Persze ha nem akarod megérteni - nem fogod. A boríték lehet sz*r, mert visszaélésre ad lehetőséget (láncszavazás), de az ne legyen már érv, hogy ki is kell azt bontani! Mégis mennyien ülnek egy bizottságban? 6-8 fő? Fejenként 60-80 borítékot kellene kibontani! Kemény +5 perc. Arról meg ne is beszéljünk, hogy konkrétan a törvény ahogy fentebb citálták előírja a borítékot.
Persze a legjobb megoldás az lenne, ha boríték nélküli, átlátszatlan, eleve behajtott (vagy legalábbis a kívánt hajtást jelölt) szavazólapot kapna a zember. No. Jómegaszontam!
Közeleg a Torkos Csütörtök, úgyhogy az ilyenkor szokásos leleményekre melegítünk Náncsi néni 30. évi jubileumi akciójával. Az ételeket 30 évvel ezelőtti árakon adták, amit az italárakkal kompenzáltak: Megint bedőltünk....és még mindig Magyarországon, Budapesten vagyunk a…..
Az oké, hogy a sarokban ülő taplót Józsinak hívták, de az nem derült ki Humbino számára sem, hogy a kutasok haverjáról vagy esetleg egy kollégáról volt szó. A kút vásárolóit inzultáló Józsit mindenesetre a kutasok csak éppenhogy csitítgatták, amikor megfenyegette a fizető…..
Vannak olyan dolgok, amiket mindenki tud, de soha senki nem tesz ellenük semmit, és nem is beszél róla szinte soha. Ilyen például az, hogy a magyar kéményseprők nem néznek bele a kéménybe, hanem csak elkérnek egy szerény összeget, és aláírnak. Azaz nyilván létezik olyan…..
tarkamarha 2010.02.10 19:27:11
@Kalokagathia: Egyetértek. Nekem nem azzal van a bajom, hogy a slendrián munkát szidjuk. Nem az a problémám, hogy a postolók nem értik mi a szolgáltatás abban, hogy évente elkérnek tőllük x pénzt. A problémám ott van, hogy jópáran mindenféle személyes sérelmet belevegyítve magát a kéményseprőt szidják, akadályozzák a munkavégzését (amire büszkék is) a helyett, hogy azt mondanák: sz*r a jogi háttér. Mindenki nagy kutya akar lenni. A kéményseprő is, hisz ezen a terepen ő van otthon, de az ingatlan tulajdonos is, hisz szellemes bemondásaival jól alárúghat a jóembernek.

A kéményseprők "maszek" melójáról meg annyit, hogy vannak szabványok. Egy a szabványnak megfelelő kéményt át kell venni. Szóval azzal semmi bajom, hogy a gányolt béléscsöves cuccot nem veszi át. A gond ott van, ha ő is csinálja - no azért már keményen büntetnék, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a hülye megrendelő meg átveszi a gányolt melót tőle és örül, hogy megúszta "okosba", ahhelyett, hogy megkövetelné a rendes melót.

De az eredeti post nem erről szólt, hanem a "miért fizetek a semmiért" témakör köré rendeződött. Erre pedig a válaszom továbbra is az, hogy:
- Mert nem várod el, hogy megnézze amit köll.
- Mert (pld. náluk) az ezen a címen beszedett díj más közszolgáltatásokat fedez. Politika.
tarkamarha 2010.02.10 19:59:40
@Kalokagathia: Igazad van. De nem értem, hogy a közszolgáltatási bevételek egyensúlyozása hogyan is hozza helyzetbe a kéményseprőt. Szerintem sehogy, mindössze egy ok arra, hogy mi a rossebért olyan drága egy kéményszemle. Ez nem a kéményseprőnek jó, ő akkor is ennyit keresne, ha harmada lenne a szemle díja. A bevételekkel az a szervezet gazdálkodik, ami az ő munkáltatója.

Az kéne még nekünk, hogy még egy szerv ellenőrizze a kéményseprők munkáját! :D

Kapcsolódóan: Haznánk egyik alapproblémája, hogy az állami és közszolgáltatások számonkérhetetlenek. A fogyasztóvédelem csak a magán szektor ellen ad bizonyos "védelmet", de hogy túl hosszú az okmányirodai ügyintézés, a hosszú és gyakran kiszámíthatatlan bírói ítélethozatal, hogy ez egészségügyben egy nem életmentő műtétre (porckorong) 6 éves a várólista - nos erre még csak elvben sem létezik panaszfórum, kártalanítás. A kéményseprés épp határeset. Egy államilag kötelezővé tett közszolgáltatás, amit ugyan nem közalkalmazottak végeznek, de kvázi hivatal...
Zoltánnak sikerült kifognia egy olyan buszvezetőt, aki csak az utasok külön kérésére volt hajlandó bekapcsolni a fűtést és abban sem volt sok köszönet. Ráadásul mindeközben a szokásos unaloműző tevékenységeket folytatta: telefonált és szotyihéjat köpködött. A Volán…..
Ez igen! Az Ogylvy reklámügynökség és a Pannon szakítanak, amit előbbi ezzel a filmmel ünnepel meg. Úgy látszik, a magyar reklámszakembereket hülye helyzetbe kell hozni, és rögtön képesek valami épkézláb alakításra. Érdemes egyébként megfigyelni, hogy a hazaireklámszpotokban…..
A legutóbbi étkezési utalványos posztunkra érkezett egy komment egy pénztárostól és egy levél a Spar kommunikációs vezetőjétől. A komment: "Sparos vagyok, nem védem a céget, de tudnotok kell: a Spar pénztárain futó program nem kerekíti az összeget, viszont egyes…..
tarkamarha 2010.02.03 20:42:45
@CID: Azé b+, mer'
1 - Ott és akkor nem jutott eszébe az a megoldás, amit itt a sok fórumozó sok idő után a karosszék kényelméből kiötlött.
2 - Attól, hogy a rendszer kijátszható (vegyé mégy valamit, blokkoljon máshogy a pénztáros, akármi) ez még egy ROSSZ rendszer, ez meg itt egy olyan fórum, ahol az ilyesmit szokták az emberek közzétenni.
Az életünk tele van bosszantó apróságokkal. Egyesével bagatel dolgok, de olyan számosak, hogy mégis csak megkeseríthetik a mindennapjainkat. Tudod nem árt az, ha időnként valaki felhánytorgatja ezeket...
  Tavaly júniusban szórakoztunk és szörnyülködtünk a híren, hogy a Penny Market árauházaiban kitört a balhé a fillérekért árult, ám valójában nem kapható, idézőjel közé kívánkozó sajt miatt. Még videónk is volt a remek harcról, ezt most megtekinthetjük újra.A…..
tarkamarha 2010.01.27 16:16:48
L. még mindig nem hiszi el, ami pár perce történt vele: magukat a K&H telemarketingeseinek kiadó emberek olyan trükköt akartak játszani vele, hogy a "biztonságos azonosítás" végett adjon meg személyes adatokat telefonon. L. nem dőlt be, de kiderült, hogy az illető…..
tarkamarha 2010.01.22 11:36:15
@Szárnyati Gézа: Miért? szerinted a lehallgatás úgy megy, hogy valahol valaki egy vezetéket ráköt az oszlopra? Ne légy gyerekes...
tarkamarha 2010.01.22 11:38:11
@Szárnyati Gézа: Nem hétköznapi emberről beszélünk, hanem arról, aki erre specializálta magát és ebből keres pénzt. Hétköznapi ember a vezetékest se hallgatja le.
Információink szerint nem mindenki örült felhőtlenül annak, hogy a magyar kereskedelmi rádiózás önjelölt istenei, azaz a Boros-Bochkor kettős ismét hallható az éterben: a Sláger rádió egykori reggeli műsora ugyanis legalább nyolc (más források szerint tíz) korábbi Neo…..
Úgy képzelem, hogy ezt szinte minden Homár-olvasó látta az Index címlapján, de ha valaki még nem, akkor hadd okozzak meglepetést: a nap legkeményebb sztorija az, hogy az égő kaposvári irodaház mentésén dolgozó önkéntes tűzoltók autóira az akció közben Mikulás-csomagot raktak…..
A következő történet mindenkinek - kivéve persze a pórul járt Sz.-t - nagyon vicces. Hősünk parkolt a Belvárosban, a jegye lejárt, megbüntették, fizetett. 4125-öt akart, de, szó mi szó, csúnyán megbukott szépírásból. Az esernyőnyél egy kettes akarna lenni, de a folyóírásra…..
Eszter 8 éves kislánya hosszas gyűjtögetés után fényképezőgépet akart venni, így anyukája elkísérte a Media Marktba, ahol a vasorrú bába volt a pénztáros és jól elzavarta az apróval fizetni akaró szegény kislány. Az indok, hogy nem köteles elfogadni 50 db-nál többet…..
tarkamarha 2010.01.19 23:54:51
@kétszersült: Akkor meg szomplán a kasszák rendszere a sz*r, vegyük úgy, hogy ez ellen szól a post. Elvileg fogyvéd, vagy mi. A vásárló magasról tesz arra, hogy a belső szabályozás, munkarend, vagy éppen a pénztáros aktuális hangulata miatt érte kellemetlenség. Világba kiáltotta panaszát, "ismeretlen tettes" ellen! :D
tarkamarha 2010.01.19 23:59:07
@hagyma: Ez egy ilyen blog tudod? Ahol az emberek akár az apró-cseprő kellemetleségeiket publikálják. Ha ez téged zavar, azzal már nemigen lehet civilizáltan mit kezdeni...
Ismerjék meg az embert, aki - levelezgetésben kimerülő - harcot indított a híres hamburgeres ellen, mert az megerőszakolja a magyar ábécét. Mártont sérti, hogy a McDonald's CBH-nak nevezi a csirke-bacon-hagyma-szendvicset, pedig a csirke szó cs-vel kezdődik. Engem aztán nem zavarnak…..
tarkamarha 2010.01.19 12:27:11
@Sun-shine: "! És nem ChWD-nek nevezték el őket" - Mégis mit akarsz ezzel bizonyítani? Azt hogy más nyelveken mások a helyesírási szabályok? Oks, azt elismerem, de mégis hogy az ördögbe jön ez ide? Nem vagyok egy úbermagyarkodó típus, de nemzeti identitásunk alapköve a nyelvünk. Annyit megérdemelne, hogy törődjünk vele.
tarkamarha 2010.01.19 12:29:34
@tarkamarha: Egyébként meg az angol ABC-ben nem is szerepel külön tagként a ch. Nevezzük mondjuk hasonulásnak, mint nálunk a pld. a "dj" az adja szóban.
Miután Mandras kiszámolta, hogy 2 csomag Füstli virslin nem annyit spórolna, mint amennyi a Tesconak kijött, azonnal szólt egy eladónak, aki viszont csak a vállát vonogatta. Az akciókat ugyanis szerinte gép számolja és különben is, azok az olyanoknak szólnak, akik nem tudnak…..
Míg a nagy európai városok karácsonyi díszkivilágítói már két éve a kékes, éteri színek és a csurgó fények divatjának hódolnak, Budapest egyelőre nem döntötte el, hogy hiperkonzervatív vagy inkább goatrance-es stílusban borítsa fénybe a köztereket. Ajándékvásárlás…..