Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chloroform Girl

112 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki hallott már a Gogol Bordellóról (vagy akár csak egy képet látott a díszes társaságról), az sejthette, hogy nem egy vigyázzban ülős, csendben bólogatós show-ra kell tőlük számítani. Ennek tudatában vettük mi is az irányt június 27-én a Budapest Park irányába, hogy megnézzük, mit tud élőben…..
Megvan az a szituáció, amikor egy tehetséges ember gyermeke vagy kistestvére szintén kiemelkedik valamilyen területen, de bármilyen ügyes a saját jogán, mindig csak XY gyermekeként vagy kistestvéreként emlegetik? Áldás és átok is ez egyben, hiszen bár nagyon nehéz kilépni a felmenők árnyékából,…..
Amikor elém került az Origin június elején megjelent korongja, a legelső gondolatom az volt, hogy hogy a fenébe lehet, hogy egy ilyen kézenfekvő együttesnév, mint az Origin, még nem volt foglalt. Kérdésemre a választ egy gyors Google-keresés adta meg (a banda ugyanis 1997 óta aktív): ekkor még…..
Hírek Odesszából - újabban elég sok ilyen címmel találkozunk, ráadásul a címek mögött általában sajnos sötét, nyomasztó tartalom, rossz hírek vannak. Ez a bejegyzés azonban most kivétel, ezúttal némi jó hírt hozunk a tengerparti ukrán városból. Még ha sötétet és nyomasztót is. Hogy ez mégis hogy…..
Kedvenc világjárványunknak hála nagyon régen volt lehetőségem részt venni egy igazi jó döngölős metalkoncerten, emiatt tehát nagy lelkesedéssel, karanténból frissen szabadulva, negatív covid-tesztet lobogtatva indultam az Akvárium felé, ahol ígéretes felállás várt rám. Az estét a budapesti extrém…..
Rozsdagyár MIDGAR - Unity (2021) 2021.06.16 20:30:52
Bár szakértők szerint a 2020-as lezárások miatt várt baby boom elmaradt, nem mondható el ugyanez a zenei karanténprojektek robbanásszerű megszaporodásáról. Ezek közé tartozik a brit Midgar június 18-án megjelenő „Unity” című albuma is. De vajon milyen gyermek jött világra a Year Of The Rat Records…..
Power metalosok, figyelem: új lemezt adott ki a Bloodbound! Na jó, ennél azért bővebben fogunk értekezni az AFM Records gondozásában megjelenő „Creatures Of The Dark Realm” korongról. Hiszen talán nem mindenki ismeri a Bloodboundot, aki szereti a power metalt. De egy biztos: aki szereti a…..
Az inspiráció elleshető, a technika tanulható, a hangzás javítható - a zenében egyedül az eredetiség az, melynek a hiányát semmivel nem lehet pótolni vagy leplezni. Pont ezért ezt tartom a legértékesebb tulajdonságnak egy együttesben, így hát a görög Khirki májusban debütáló „Κτηνωδία” című…..
A Feed Them Death névre keresztelt angol csipet csapat legújabb albumának címe és borítója is egyaránt azt sugallja, hogy a hallgatóra valami sötét, nyomasztó, mondjuk ki, negatív élmény vár, ha a 2021 májusában megjelenő „Negative”-ot meghallgatja. Nem meglepő - a death metal és a grindcore,…..
Bár a Skandináv-félsziget fagyos talajából kezdtek gomba módjára kinőni a black metal bandák, a feketefém spóráját mára messzire vitte a modern technológia szele. Így már egyre kevésbé lepődünk meg rajta, ha olyan, a blackes sztereotípiáktól távol eső vidéken is felüti fejét a műfaj, melyre nem…..
Mostanra már annyi mindent láttunk és hallottunk, hogy nagyon nehéz tényleges sötétséget, húsba vágó fájdalmat átadni a rock/metal zenével. Az érzékeinket letompították a duplázók és bezsibbasztották a torzítók; a szomorú témák könnyen válnak közhelyessé, a brutálisak pedig egyenesen röhejessé.…..
„Jó, hogy vége a hatvanas éveknek, és nem jön újra el” – énekelte Lovasi András 1991-ben. Talán nem véletlen, hogy a hetvenes évekről nem jósolta meg ugyanezt, ugyanis az az évtized még mindig aktív részét képezi kultúránknak, legyen szó filmekről, könnyűzenéről – vagy metalról. A hetvenes évek…..
A folk metalt lehetetlen elrontani, viszont közel lehetetlen tökéletesen csinálni is. Persze, szórakoztatóak a szőrbe-bőrbe öltözött nagyhajú fiúk-lányok, férfiak és asszonyok, ahogy nyomják a duplázót a nyenyerére, de nagyon nehéz a népzenei hatásokat úgy és olyan mértékben használni, hogy a zenei…..
Van a második világháborúban valami, ami megragadja a történelemre fogékony embereket. Mindannyian fel tudnánk idézni legalább egy osztálytársunkat a gimnáziumból, aki alig várta, hogy ez a téma kerüljön sorra a tananyagban, és a tanár szavain csüngve, itt-ott érdekes információkat bekiabálva ülte…..
Vannak dolgok, amiket nem lehet elrontani, ilyen például a rakott krumpli, a kis fekete estélyiruha vagy a folk metal. Sokan, sokfelől ki is használják az ebben rejlő lehetőségeket, esetünkben éppen Lettországból. Magazinunk természetéből sejthetjük, hogy nem egy lett szakács vagy divattervező művét…..
A ma is aktív könnyűzenei stílusok közül minden bizonnyal a metal ápolja a legközelebbi rokonságot a klasszikus zenével. Nem is kell belemennünk zeneelméleti alapokba, hogy hasonlóságot keressünk a szimfonikus zene és a metal struktúrájában, és rocktörténeti könyveket sem kell bújnunk, hogy…..
1994-es alakulása óta első nagylemezét adja ki 2021 januárjában az olasz Oceana zenekar. Olyasmi az ilyen művet meghallgatni, mint amikor az ember lánya elolvassa egy internetes cikkben, hogy hogyan kell száznapos tojást készíteni: elrohan agyagot, faszenet, kacsatojást meg egyebeket beszerezni,…..
Rozsdagyár ABIOTIC - Ikigai (2021) 2021.01.14 10:33:23
Ha valaki ugyanúgy a borító alapján ítélne meg egy együttest, mint én is hajlamos vagyok, annak most szólok, hogy ne tegye: az Abiotic nem japán, hanem floridai együttes. Ez azonban pusztán származásukat jellemzi, nem zenéjük minőségét; habár Japán rendkívül izgalmas extrém metal projekteket termelt…..
A szimfonikus metalban az a szép, hogy lehet szeretni vagy nem szeretni, de egy dolgot nem lehet: elbliccelni. Ide bizony kell a fantázia, kell a hangszeres tudás, kell az, hogy a gitár-dob-basszus kalickából ki tudjon lépni a zeneszerző. Ez pedig a budapesti Taletellernek sikerült is, 2020 végén…..
Rozsdagyár RÉM - Berek (2020) 2020.12.25 18:29:29
A fehér karácsony romantikus elképzelése mostanra már javarészt csak a gyermekkori emlékeinkben él, lassan megszokjuk, hogy száncsengő, vastag pelyhekben hulló hó és hófödte táj helyett sárban, ködszitálásban, szürke felhők alatt és nyálkás utakon érkeznek az ünnepek. Nem a legoptimálisabb; a…..
A Celebrity Sex Scandal legújabb lemezét meghallgatni olyan élmény, mint amikor a barátaid unszolására lemész egy, de csak egy sörre a Rókus kocsmába, hiszen hétköznap van, délután fél négy, és amúgy is tanulnod kell, valamint nem is nagyon ettél ma: és ekkor kezd el neked az egyik haverod feleseket…..
Ritkán csalódok olyan pozitívan, mint a kanadai Motion Device legújabb nagylemezét meghallgatva. Ahogy a „Motion Device IV” címe is mutatja, a nem kevesebb, mint hetvenhat perces korong a zsenge korú zenészek immáron negyedik albuma - komolyan elgondolkodtatja az embert, hogy mennyi idősek lehettek,…..
Mi jut eszünkbe, ha Franciaországra gondolunk? Bagettet cipelő pengebajszú, piros csíkos pólós férfiak, az Eiffel torony, az Amerika Kommandó nyitójelenete – és a kiemelkedően erős modern metal szcéna. Nem először és nem is utoljára vesszük górcsövünk alá egy francia banda frissen megjelent lemezét;…..
Nagyon nehéz a pennsylvaniai Tallah együttessel kapcsolatban olyan megragadó bevezetőt írni, melyet a zenéjük megérdemelne. A banda olyan tökéletesen használta fel újra a kétezres évek mai szemmel néha már röhejes nu-metal manírjait, anélkül, hogy a nosztalgia legenyhébb utóízét is éreznénk rajta,…..
Rozsdagyár NOUMENA - Anima (2020) 2020.11.01 16:53:05
Brit tudósok kiszámolták, hogy Finnországban a legmagasabb az egy főre jutó metalzenekarok száma. De vajon a mennyiség nem megy-e a minőség rovására? Nos, bár nem végeztem túl sok alanyra kiterjedő kutatást, a Noumena legújabb lemezét meghallgatva bátran mondhatom, hogy nem; a finnek nem csak…..