Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Chloroform Girl

164 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén tölti tizenötödik születésnapját a méltán híres Fekete Zaj Fesztivál, és a jeles alkalmat megünneplendő a megszokott négy helyett idén öt napig, augusztus 15. és 19. között élvezhetjük Mátra-Sástón a legkülönbözőbb darkos produkciókat...
Péntek délután épp a vacsora előkészítésével foglalkoztam, amikor megjött a telefonomra az értesítés, hogy hoppácska, ma este Cattle Decapitation-koncert van ám a Barba Negrában! Az eseményre hónapokkal ezelőtt nyomtam egy sztoikus „érdekelt", gondolván, messze van az még, és csak ekkor szembesültem…..
Egyszemélyes atmoszferikus black metal produkció Oregonból - ennyit tudtam csak az Aureole új lemezéről, amikor az asztalomra került. Felemás gondolataim voltak: Portland zenei szcénája nagyon közel áll a szívemhez, de az atmoszferikus dolgoknak mindig úgy ülök neki, mintha egy közgazdaságtan…..
Nem kis izgalommal készültem a február huszonkettedikei Analógos bulira: nemcsak hogy a kedvenc stílusrétegem képviselői látogattak el Magyarországra egy nagyszabású turné keretein belül, de köztük volt új kedvencem, a Stellar Circuits is. Így hát megint abba a helyzetbe kerültem, hogy az előzenekar…..
Mindig szeretek az évszaknak vagy legalább az időjárásnak megfelelő zenét hallgatni, így a német Farsot legújabb lemeze pont jókor jött: “Gyűlölet, félelem, halál, gyász” - sorolja a zenekar témáit az Encyclopaedia Metallum. “Tökéletes” - gondolom én, aki tiszta szívéből utálja a februárt. Hadd…..
Két hét múlva pénteken a progmetalosok biztosan nagyon kialvatlanok lesznek, ugyanis előtte este, február 22-én bitang erős négybandás buli készül az Analog Music Hallban. A felállás sokszínű és ütős: nézzük, kik fogják felrázni a csütörtök esténket a tizenegykerben...
Kedvencek temetője rovatunk címe még sosem volt annyira leíró, mint a texasi Fair To Midland esetében. Ugyanis, akárcsak Louis Creed Stephen King vonatkozó regényében, most én is abban a reményben fektetem ide kedvenc zenekarom legjobb albumát, hogy egyszer talán feltámadnak...
2024-ben ünnepli tizenötödik születésnapját az ország legegyedibb fesztiválja. A szervezők nem aprózzák el az ünneplést, ugyanis a megszokott négy helyett öt napig fogunk zajongani idén Mátra-Sástón, egészen pontosan agusztus 15. és 19. között. Bőven lesz időnk felkészülni a kibővített bulira,…..
Kisiskolási lelkesedéssel vártam a január 28-i Slaughter To Prevail-koncertet: az egyik legizgalmasabb deathcore zenekar a lakásomtól tíz percnyire, ráadásul a születésnapomon? Nem volt kérdés, hogy mit veszek magamnak ajándékba. Eleinte úgy voltam vele, hogy nem is írok beszámolót, nem készítek…..
Valahányszor új lemezt kapok recenzióra, az első dolgom meglesni a banda vizuális kísérőanyagát - logót, albumborítót, promófotókat - és azok alapján tippelni, hogy vajon milyen stílusú, esetleg milyen minőségű zene fog rám várni a korongon. Tízből kilencszer el is szoktam találni, de a New York-i…..
A tekintélyes múlttal rendelkező Stagediving Fesztivál nem aprózta el a jubileumi bulit: szombat este a Dürer Kert két termében szimultán pörögtek a jobbnál jobb koncertek, szusszanásnyi szünet nélkül. Próbáltunk lépést tartani a fesztivál embert próbáló tempójával - lássuk, hogy sikerült!..
A norvég Årabrot 2023 októberében megjelent albuma sokkal jobban megragadott, mint arra számítottam. Nem vagyok nagy noise rock rajongó, de az „Of Darkness And Light” bő negyvenperces anyaga mégis első hallgatásra került fel az idei kedvenc korongjaim listájára. Így hát mindenképp úgy éreztem, egy…..
Tudjuk, tudjuk - Magyarországon Mindenszentek van, nem Halloween. De tegyük kicsit túl magunkat a népszokásokon, és engedjünk meg magunknak egy kis szórakozást - a Halloween ugyanis rendkívül kézenfekvő ünnep egy metalosnak. Koponyák, rémisztő figurák, vér, boszorkányok, zombik mindenütt - idilli a…..
Sok minden történt a budapesti The Hellfreaks háza táján, mióta pár éve egy videointerjúnkban beszélgettünk velük (ITT); nem csak leigazolta őket a méltán elismert Napalm Records, de a kiadó gondozásában idén megjelent új lemezük, a “Pitch Black Sunset” is, melyet ITT méltattunk - nem alaptalanul.…..
Magazinunk digitális hasábjain már nem először bukkant fel idén a Tiansen neve: tudósítottunk koncertjükről (ITT), megnéztük őket Fekete Zajon (ITT), sőt, még egy interjút is készítettünk velük legújabb lemezükről (ezt pedig ITT lehet visszaolvasni). Ha pedig ez nem lenne elég, legutóbb a Wacken…..
Merész dolog a munkahét mértani közepére deathcore-döngölést szervezni, de szerencsére a hazai metalszcéna jellemzően nem ijedős arcokból szerveződött. És milyen kár is lett volna elbizonytalanodni az időpont miatt, hiszen szerda este az A38 hajó tetőteraszán akkora buli kerekedett, mintha minimum…..
Már fiatalon rá kellett jönnöm, hogy sajnos a legtöbb barátom nem osztozik az ízlésemben, emiatt sorra maradtam le a jobbnál jobb bulikról. Zenekarok jöttek-mentek a környékemen, én meg tehetetlenül néztem (képletesen, nem a színpad előtt állva), mert nem volt kivel elmennem a koncertre. Aztán…..
Gyülekező esőfelhők alatt, de töretlen lelkesedéssel folytatódott augusztus 18-án a Fekete Zaj Fesztivál harmadik napja. Az emberek, a ruhák, a mosdók és a sátrak már egyre leamortizáltabbak, de nincs pihenés, hisz jönnek a jobbnál jobb fellépők a mátra-sástói rendezvény második felében...
Hátizsákkal, sátorral, jegyzetfüzettel, sokadmagammal vártam augusztus 16-án délben a Mátra-Sástó kemping bejáratánál, hogy végre kinyissa kapuját Magyarország egyik legizgalmasabb fesztiválja, a Fekete Zaj. Bár a beléptetés zökkenőmentes volt, eddigre már minden perc hosszabbnak tűnt, mint…..
A Budapest Parktól nem idegen a nagy nevek leigazolása, így bár nem kellett volna meglepődnöm, de még így is kicsit elkerekedtek a szemeim, amikor megláttam, hogy augusztus másodikán fellép az Architects, mégpedig a Heriot, és új kedvencem, a Sleep Token kíséretében. Nem haboztam sokat tehát a…..
Ha valaki egy kicsit is követi a metal eseményeit, az pontosan tudja, mekkora teljesítmény a németországi Wacken színpadán fellépni. Ha valaki egy csöppet jobban odafigyel a fémzenei történésekre, az azt is tudja, hogy a Wacken Metal Battle Hungary keretein belül erre idén (is) lehetősége volt egy…..
Ígéretéhez híven végre bejelentette a Fekete Zaj Fesztivál az eddig beharangozott nevek – és pár újabb fellépő – napi beosztását. Így ha valaki nem tudná megoldani, hogy teljes hosszában részt vegyen a fesztiválon, kiválaszthatja a kedvenc napját (vagy napjait), hogy semmiképp se maradjon ki a…..
Szinte véletlenül csíptem el, hogy az észak-karolinai Stellar Circuits június kilencedikén új lemezzel rukkolt elő, és milyen boldog vagyok, hogy észrevettem! Aki a prog-metalját dallamosan, technikásan, vagy odacsapósan szereti, az semmiképp se hagyja a radarja alatt elsuhanni a „Sight To…..
Ha az eddigi nevek nem győztek volna meg minket (mi ITT írtunk róluk, de a fesztivál hivatalos Facebook-oldalán is felidézhetjük őket, IDE kattintva), újabb fellépő csomaggal jelentkezett a Mátra-sástói underground fesztivál...
Próbáltam, de nem sikerült a szcéna idei legmegosztóbb bandája mellett elmennem szó nélkül. A brit Sleep Token teljesen váratlanul robbant be a metal színterére „Take Me Back To Eden” című bő egyórás lemezével. A reakciók a legkülönbözőbbek voltak: kritikusok izzó gyűlölettel vagy fejvesztett…..