Regisztráció Blogot indítok
Adatok
susieliom

7 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már nem férnek el a növényeink a korláton, az ablakpárkányon, vagy csak helyet akarunk spórolni, akkor eljött az idő további bútorok beszerzésére!  Van az erkély berendezésének egy pontja, amikor már nem az a kérdés, hogy mit ültessünk, hanem hogy hova rakjuk? Elég hamar el tudja ugyanis kapni…..
Kevés gondozást igényel, de igazi csodanövény a kerti sarkantyúka, ami az erkélyen is megterem: feldobja a salátákat, rendkívül egészséges, és hozzá még jól is néz ki! Adunk néhány receptet is hozzá, hogy hogyan hasznosíthatjuk!  Míg Ellának gyerekkori emlékeket és a nagymamája régi kertjét idézi a…..
Az erkélyünk akkor lesz igazán izgalmas és hangulatos, ha nemcsak növényeket teszünk ki rá, hanem néhány bútort is. Kezdhetjük akár régi darabok felújításával is, nem kell komoly költségekbe verni magunkat, hogy látványos legyen a változás! És ha már belekezdünk, az egyéb fa kiegészítőket is érdemes…..
Kati a hűvös-esős Brüsszelben akart magának egy kis tavaszt varázsolni, ehhez kért tőlünk tanácsot. Hortenziamánia és hidegtűrő növények a belga klímán!  Kati és Vic nemrég költöztek Brüsszelbe, ahol rögtön szembesülniük kellett a szörnyű klímával: folyamatos esők, hideg szél, zimankó, lassan és…..
Néhány hete megírtuk, hogyan kell nekifogni a palántázáshoz és a növények előneveléséhez bent, a lakásban, de a munka ezzel nem ért véget. Sok esetben itt akad el a saját magról nevelt paradicsom vagy bazsalikom termesztése. Most elmondjuk, mi a teendő, ha kibújtak a palántakezdemények a földből, és…..
A boltokban számos virág-, zöldség-, gyümölcs- és fűszernövénymag kapható, de viszonylag ritkán van feltüntetve a csomagok hátoldalán, hogy erkélykompatibilis növényekről van-e szó. Összegyűjtöttük hát, hogy mit érdemes vetni a balkonládákba, cserepekbe, ha valaki úgy dönt, benépesíti az erkélyét…..
Sőt, nem hogy késő nincs, most van az ideje, annak ellenére, hogy már a csapból is ez folyik jópár hete. Palántázással minden évben megpróbálkozom, de általában viszonylag kis sikerrátával dolgozom: tízből nagyjából egy-két kísérletem szokott bejönni. Az idei viszont egyelőre egy szerencsés…..