Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toller Béla

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A műanyagevő baktérium az emberiség nagy álma, ami képes lenne megszabadítani minket a Földet szennyező műanyagoktól. Nos, úgy tűnik két fiatal magyar kutatónak, Madaras Liznek és Lévay Krisztinának sikerült megalkotnia egy olyan baktériumkoktélt, ami az egyszerhasználatos műanyagokat, mint a…..
   "Rendszeresen beszélgettem az előző húsz évben a CEU rektoraival, mindig elmondtam nekik, ügyelni kellene arra, hogy az intézményük ne kis sziget legyen a felsőoktatásban, ahol a liberális oktatók és egykori politikusok dominálnak. Jeleztem, hogy másfajta gondolkodásúakat is be kellene engedni…..
Kínai vakcinát a koronavírus ellen? Előző gerillamarketing bejegyzésemet azzal kezdtem: kemény fába vágja a fejszéjét a NER vezetése, amikor a kínai vakcinát ajánlja a magyar lakosságnak. Ezt azzal indokoltam, hogy hazánkban nagyon erős előítélet, cselekvést is befolyásoló negatív attitűd a…..
       David Manzheley, a brüsszeli meleg szexpartik szervezője elmondta, hogy kilenc fideszes politikus járt a bulijain. Grrr kolléga javaslatára megnéztem Manzheley-t az academia.edu-n.      Dawid Manzheley néven Tel-Avivban (hello Bencsik, hello Bayer) Ph.D hallgató (lehet, hogy csak volt?). …..
Totális a káosz a kormányzati kommunikációban, aminek legfőbb oka az, hogy mindenki ahhoz az emberhez próbál igazodni, aki reggel mást mond, mint este. Igen, Orbán Viktor totálisan összezavarja a sajátjait, így például a fáziskésésben lévő TV2 akaratlanul is beletörölte a lábát a miniszterelnökbe.…..
A Népszava mai számában érdekes cikk jelent meg. Warga Marcell olajmérnök ironikus hangvételű írásban ábrázolja a miniszterelnököt. Jellemzésül csak a második mondatát idézem: „Divatosan buggyos nadrágjába belekapott a szél.”  Tudjuk, hogy miről van szó. Orbán Viktort néhány hónapja lefényképezték…..
Érdemes beírni a magyar nyelvű média legújabb kori történetébe egy lábjegyzetet. A Klubrádió beszélgetős műsorába egy hang jelentkezett be 2020. március 5-én, 17 óra 48 perckor. A meglett korú férfi nem közölte velünk a nevét, de azt elárulta, hogy felelős beosztásokat tölt(ött) be a…..
„Egyszerű a képlet. Ha a mi kutyánk kölykét bírálod, a Fidesz szekerét tolod” - írta digitális ismerősöm. Mindig teljes névvel vállalja a véleményét, amit ritkán tehetek ki a kirakatba, bár ezúttal éppenséggel az egyetértéséről biztosított. Arra utalt, hogy az október 13-én lezajlott helyhatósági…..
Tóth Bertalan tegnap interjút adott a szegedi televíziónak. A beszélgetést majd kedden sugározzák, ám addig is közre adtak belőle egy alig több mint egyperces hangharapást. A szocialista pártelnök kimondta: „A két polgármester hátba szúrta ezt a közösséget.” Az óbudai és a pestszentlőrinci…..
      „Nem értek egyet sok lépésével, de még mindig azt érzem, hogy morális fölényben van az ellenfeleihez képest” – fogalmazott a politikai filozófus, hozzátéve, hogy ebben a poszt-kommunista valóságban a kormányfőnek még mindig van erkölcsi értelemben vett hitele, jobban megjeleníti a nemzet…..
A veterán újságíró amerikai állomáshelyéről hozott haza egy beszélgetős műsort. Többnyire előre fölvett interjúval kezdi, tegnap Kiszelly Zoltánt szólaltatta meg. A politológus ugyanis a Mozgástér nevű blogon elmarasztalta a „külföldről pénzelt”, „álcivil” szervezeteket, amelyek „demokratikus…..
            „Scruton nagyon óvatos, megfontolt ember volt, mégis bátran szólalt meg, bátran bírálta már a '80-as években a multikulturalizmust, a migrációt a The Salisbury Review-ban” (Frank Furedi   Scruton könyvbemutatóján)            Pár apróság. A Salisbury Reviewban a brit állampolgárságú…..
Toller Béla 2020.02.12 16:24:28
@Podvinecz Marsall: te tényleg eriggy a picsába. Ez pont neked szólt ! Kérdezz rá a vesszőkre, a betükre, egyenként. Régi módszer, hátha bejön. Itt azonban nem ! Nézz utána mindennek, magad !
Határátkelő A cseh kaland 2020.02.03 06:30:00
Csehország, azon belül pláne Ostrava nem feltétlenül tartozik a magyarok külföldi álomcélpontjai közé, pedig mint Béla történetéből kiderül, elég jó hely, jó fej emberekkel – és akkor a cseh fokhagymalevesről még nem is beszéltünk (de fogunk!)...
A lassanként mögöttünk hagyott hét két mondatáról tűnődnék. Dezső András terjedelmes cikket közölt tegnap az Index.hu-n, a Borkai-ügy hátterét tárta föl a Győrben holnap esedékes polgármester-választás előtt. Idézi például Kubatov Fidesz-pártigazgatót, aki kifejtette, hogy „a ’főnök’ szerint ami…..
       A liberális filozófus igen határozottan kritizálja az általa hiperliberalizmusnak nevezett progresszivizmust, és a "humanista" megközelítést, a tudomány és a haladás kultuszát, maró gúnnyal ír a brit egyetemeken uralkodó baloldali radikalizmusról, ezért sokan már nem is tartják igazi…..
Idézet: „megtéveszt a zsidó mimikri. Elhallgatod a zsidó integrálhatatlanság ezer évét t.és az ezeket az évszázadokat kísérő folyamatos zsidóellenességet - mely mindenkori társadalmi tapasztnalatokon alapul.” Ilyen alapon Metternich herceg és általában egy nyugati szemével a magyarok is…..
Toller Béla 2020.01.18 15:18:30
@lényeglátó: Maradjunk a zseniális Hamvas Bélánál. Vajon az a szegény ember csak úgvy látja, hogy egyedül van, vagy tényleg egyedül van ? És milyen körülmények között jön rá, hogy mégsincs egyedül, sőt, ő a helyzet kulcsa ? Az itt a kérdés ! A többi meg bla-bla, már elnéhzést .......
Rájár a rúd az MSZP-re. Ma reggel a közszolgálati rádióban csípős nyelvek tették szóvá, hogy az országgyűlési frakció tagjai nem akarnak elszámolni 83 millió forinttal. A számonkérés előzménye, hogy 2018 közepén a szocialista honatyák és -anyák is megszavazták a képviselők fizetésemelését. Az…..