Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DirkDiggler

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AZ MJSZ NEM KAPJA MEG A KORMÁNYGARANCIÁT A VB-RENDEZÉSHEZ..
DirkDiggler 2022.05.25 12:47:52
@DirkDiggler: Foci EB-t kihagytam
DirkDiggler 2022.05.25 13:09:09
@horivan: azt is kihagytam :)
DirkDiggler 2022.05.26 11:22:13
@essze: viszont meg kellett építeni hozzá pl. a Puskást is, ami emlékeim szerint csak pár hónappal az EB előtt készült el,vagy ahogy horivan is említette a kézi EB alatt még szerelték a csarnokot. Mellesleg most meg beugrottunk úszó VB-t rendezni, amire csak pár hónap felkészülés maradt. Nem igazán látom be, hogy ez mivel másabb, mint a hoki VB, amire lenne 1 év felkészülni és akár a jéggondokat orvosolni (bár nem hiszem ,hogy lenne jéggond, mivel azzal harangozták be az MVM dómot, hogy hokimeccsek is probléma nélkül rendezhetőek benne). Ha ezek a hirtelen beugrások, meg ész nélkül bevállalások nem lettek volna a kormány részéről, akkor talán el is hinném, hogy szervezési óvatosságból nem vállalják a VB-t, de ezek után elég nehéz hinnem benne.
Amíg szükség lesz rám, itt leszek – Vas János Majoross Gergely, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya: “Kazahsztán megérdemelte a feljutást, amihez gratulálunk. A meccs már nem befolyásolta a tabellát, de pont ezért jó teszt volt számunkra, hogy megmutassuk, több büszkeség van…..
Az elmúlt hónapokban nem kevesebb, mint 148 szívmelengetően ronda ghánai moziplakátot mutattunk be itt a Nerdblogon. A nagy sikerre való tekintettel, és mert a téma tényleg kimeríthetetlen kincsesbánya, bemutatunk újabb 10 ritka gyöngyszemet! Itt van rögtön a kedvencem, Arnold Schwarzeneggertől a…..
DirkDiggler 2018.06.20 12:15:24
Nyolcadik epizóddal folytatódott az HBO Westworld című sorozata. Az alábbi poszt spoileresen tárgyalja a rész legfontosabb eseményeit...
DirkDiggler 2018.06.13 16:52:02
@kelemen12: Amúgy igazad van, én is többször elgondolkoztam, hogy hasznosabban kéne tölteni az időmet, de most már kiváncsi vagyok a végére. Viszont valószínűleg a következő évadot már kihagyom.
Lopott iratokból hamisított a Bors. Két millióan adják áldásukat a hatalmi gépezet bármilyen becstelenségére. Ellopták Hadházy Ákos, a korábban Fidesz-tag, ám a párttól megcsömörlött, ma LMP-politikus pilótatáskáját. Egy hónappal később a Bors nevű bulvárlap szemlézte a tartalmát. Ahogyan a…..
DirkDiggler 2018.03.08 13:45:08
@Rettegek mert ballib vagyok: @arabok balrol: én ezt találtam: data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.CD?end=2016&locations=PL-HU-CZ-SK-RO&start=2002

ezen látszik, hogy van igazság abban amit mondtok, de azóta sem sikerült közelebb érnünk a szlovákokhoz vagy a csehekhez, sőt a románok közelebb jöttek.
De nem akarom megvédeni a szocikat, nem vagyok a rajongójuk.

Viszont azt továbbra is fenntartom, hogy a szocik alatt nem voltak ilyen beteges és Kádár-rendszerre hajazó közállapotok mint most. Mellesleg lopni ők is loptak, de csak gyenge kezdők voltak Orbánékhoz képest.
DirkDiggler 2018.03.10 16:39:04
@laci_52: köszönöm a választ, így már jobban látom, hogy sok mindenkinek miért jön be ez a kormány!
A választási eredmények sajnos nem igazolják egyik kormány teljesítményét sem, mert a választókat könnyű megvezetni, befolyásolni. Pláne, amikor a média elsöprő többsége a kormány kezében van.
Vagy a 2006-os választások, amikor a szocikat újraválasztották, a jó kormányzásukat igazolja?
Az, hogy valaki kormányoz önmagában nem érdem, mert pl. Észak-Koreában vagy Törökországban is kormányoznak, mégsem hiszem, hogy szívesen élnénk azokban az országokban.
Azzal is vitatkoznék, hogy Orbán a magyarok érdekeiért harcol. Ő elsősorban a saját hatalmáért harcol, amit szívesen összemos a magyar érdekekkel. Lásd kokárda kisajátítás, a "haza nem lehet ellenzékben", koronaúsztatás stb. Ha kritizálják Brüsszelben, akkor is mindig Magyarország mögé bújik egyből, pedig nem minket, hanem őt támadják ott! Az pedig, hogy az összes szövetségesünkkel összerúgjuk a port, és Oroszországhoz, Azerbajdzsánhoz, Törökországhoz húzunk, hadd ne minősítsem.
De nem akarom meggyőzni, mindenki másképp látja a dolgokat.

Arra pedig, hogy miért jó nekünk, hogy egy teljesen élhetetlen, kádárista országot csinálnak, pedig még mindig nem kaptam magyarázatot senkitől :(
DirkDiggler 2018.03.12 14:36:26
@rallus: azért 2008-ban volt egy világgazdeasági válság is, ami tény hogy felkészületlenül ért minket. Az tehát erős túlzás, hogy a szocik tettek tönkre minket. Ha Orbánék lettek volna akkor hatalmon, akkor ugyanúgy megszívtuk volna, ugyanis belőlük sem néztem volna ki felelősségteljes gazdálkodást és felkészülést.
A reálbérek emelkedése pedig a munkaerőhiánynak tudható be, ami az utóbbi pár év világgazdasági fellendülésének és a tömegek kivándorlásának tudható be.
De nem akarom csak szapulni Orbánék gazdaságpolitikáját, csináltak jó dolgokat is, pl. a gazdaság fehérebbé tételét
2016 decemberében írtunk először erről a kastélyról (a bejegyzés végén megtalálható). Megírtuk, hogy megújult a kastélykert, melynek átadó ünnepségén L. Simon László bejelentette, hogy 2016-ban 1 milliárd forint értékben újulhat meg maga a kastély is, a Nemzeti Kastélyprogram keretein belül. Már…..
DirkDiggler 2018.01.02 17:54:24
@Elherdált.Örökségünk: Különben köszönet a blog létezéséért, én csak most fedeztem fel, de szurkolok, hogy megmaradjon a lelkesedésestek és sokáig folytassátok :)
DirkDiggler 2018.01.03 15:13:20
@röf: Öncsonkítások valóban voltak, de azt is látni kell, hogy '90 után nem volt versenyképes a gazdaságunk. Se tőkénk, se kapcsolataink, se színvonalas termékünk nem volt. A híres Ikarus is csak Iránban, meg az SZU-ban volt világhírű. Tetszik vagy nem, be kellett engedni a nyugati tőkét és know-how-t.
Azt viszont most kellene megragadnunk, hogy ömlik ingyér' a pénz, és minden erőforrást az oktatásba/egészségügybe kéne fektetni, ahol valóban független polgárok teremtődnének meg. Nem pedig egy feudális/kádárista rendszerbe, amit most építenek ki Orbánék és ahol az emberek az állam kényének-kedvének vannak kiszolgáltatva.

De ez már azt hiszem tényleg nem a blog témája, sajnos a politizálást már nagyon nehéz elkerülni, bárhova néz is az ember.
DirkDiggler 2018.01.03 15:14:55
@Elherdált.Örökségünk: Nagyon örülök, hogy ez is a célok között van! A magam szerény lehetőségeit (főleg pénzbeli) fel is ajánlom :)
Régen csak alkalomszerűen, egy-egy séta után csináltam ilyet, de év elején úgy döntöttem, hogy a rengeteg, többnyire mobillal készült képből, ami aztán általában feledésbe merül, heti rendszerességgel felteszek egy válogatást némi magyarázattal, hogy dokumentáljam a napok/hetek iszkolását és a…..
DirkDiggler 2017.03.15 00:11:05
@szépjuhászné: Egyetértek, ritka igénytelen házak sorban (tisztelet a 1-2 kivételnek)
Csak a Szépre! A puttók titka 2016.12.11 22:00:00
Az elmúlt években sokan újra megkedvelték a Hunyadi teret, hiszen a felújítása óta lényegesen hangulatosabb és rendezettebb lett. Mi viszont most a hatalmas lombú fák mögé pillantunk ahol is szebbnél-szebb bérház figyeli évek óta csendben a téren játszó gyerekeket és a padon…..
Folytatódott az HBO Westworld című sorozata, aminek a napokban jelentették be a második évadát. Tovább mögött spoileresen foglalkozunk az epizód eseményeivel...
DirkDiggler 2016.11.16 15:01:32
@szociál: Persze, nincs is gond a színészekkel, tényleg jók. Inkább a történet az amiből szerintem még többet ki lehetne hozni.
DirkDiggler 2016.11.16 15:11:06
@rudo: Miért, sci-fi-ben nem lehetnek érzelmek? :)
Nem tudom pontosan megfogalmazni, hogy miért van mégis hiányérzetem, de pl. azt is sokkal jobban kidomboríthatták volna, hogy mennyire képes megváltozni egy ember, ha nincsenek szabályok. Vagy ugye a régóta feszegetett téma, hogy mi a tudat, mi/ki számít embernek stb. Mit tennél, ha rájönnél, hogy minden kamu körülötted és csak egy eszköz vagy a gazdag vendégek szórakoztatására stb...De lehet csak én vagyok eltájolva és mást várok egy egyszerű sorozattól :)
Rengeteg baja van a közmédiának, szoktunk is ezekkel foglalkozni, de megint sikerült olyat gurítani, amitől a pofánk leszakad. Apróságnak tűnhet, de jellegzetes és fontos jelenségről van szó. Az LMP (egy parlamenti pártról van szó, aminek a véleményét több törvényben rögzített kötelessége…..
DirkDiggler 2016.10.05 23:11:34
Örökségfigyelő Radetzky, mars! 2016.06.07 09:32:00
Épphogy elült az Erkel utca 18. szám alatti lakóház lerombolása miatt kitört botrány, ismét egy műemléki vonatkozású ügy, a Bem téri volt Radetzky-laktanya bontása borzolja a kedélyeket. Ezúttal azonban nem egy kis eldugott utcában álló, csupán helyi szinten (egykor) védett épületről van szó, hanem…..
Ferencváros Ferencvárosi Mohózat 2016.03.25 08:38:58
Lónyay utca 26. Hosszú évtizedek óta kegyvesztett lakóépület a kerületben. Sem állagmegóvásra, sem felújításra nem költött soha egyik városvezetés sem, holott műemléki védettséget élvez, számos urbanisztikai szakember csodájára járt az 1838-ban épült háznak. Forrás: Kép-Tér A márciusi…..
DirkDiggler 2016.03.25 14:34:27
Örökségfigyelő Cave Canem! 2015.11.27 14:31:41
Ízléstelen kastély-átalakítások Magyarországon Cave canem, vagyis óvakodj a kutyától – ez az időközben szállóigévé vált figyelmeztetés olvasható a klasszikus római prózairodalom mesterének, Petroniusnak Satyricon című művében, a Trimalchio lakomáját leíró részben. Trimalchio, a rabszolgából lett…..
DirkDiggler 2015.12.05 20:19:19
@werno: "Ilyenkor ugyanis e látszólag ártalmatlan jelenség árnyoldalára is fény derül, hiszen mindannyiunk közös kulturális öröksége sérül, illetve veszíti el történelmi hitelét."
„Milyen szépek és precízek!” – valószínűleg ez az első dolog, amit a laikus néző is rögtön megjegyez, amikor végignéz a Fuga új kiállításának anyagán. És valóban igaza van: a kiváló szakrajzok és a pompás mintakönyvek az építészeti iparos-képzés olyan korszakába nyújtanak betekintést, amelyhez ma is…..
DirkDiggler 2015.12.05 16:30:26
@Exploiter: én végzett építész vagyok, de igancsak meg kéne erőltetnem magam, hogy ilyet létrehozzak. Nem véletlen, hogy a magyar építőmesterség világszínvonalú volt anno...ahol ilyen képzettek voltak az ácssegédek, kőművesek.
Nehéz elkezdeni egy ilyen posztot, mert olyan sok helyről lehetne közelíteni a cél felé, hogy szinte lehetetlenség kiválasztani az utat. Leginkább úgy lehet megértetni, ha az elején időben kis ugrással visszafelé haladunk. Nehéz értékelni igazából objektívan értékelni a…..
Józsefváros egyik legnagyobb műszaki emléke a József telefonközpont palotája a Horváth Mihály téren. Az impozáns épület 2007 óta üresen áll, de talán új életre kel. Bent jártam, fotóztam! (* Az 1917-es fotók a Magyar Építőművészetből valók.) A József központ…..
2014 utolsó napjainak híre volt, hogy a kormány eredeti terveknek megfelelően újjá szándékozik építeni a budavári Lovardát. A Magyar Közlöny tanúsága szerint a Nemzeti Hauszmann Terv keretében megvalósuló beruházás összesen 2 milliárd forintba fog kerülni, mégpedig a…..
Négy évvel a nagy magánnyugdíjpénztári (manyup-) balhé után úgy tűnik, a rendszer maradékát is be akarja szántani a kormány. Miközben akkor - zsarolás ide, süketelés oda - formálisan nem történt olyan, hogy az állam a tag hozzájárulása nélkül elvegye a törvény erejénél…..
  Érdekes dolgot tapasztalhattunk itt a Járókelőnél a fővárosi utasvárókkal kapcsolatos bejelentések kezelésekor. Feltételeztük, hogy a közlekedési eszközök megállóit ugyanaz a cég – a BKK – kezeli, mint ami a közösségi közlekedésért, a járművekért, az utasok…..
Valahogy semmi kedvem nem volt a KDNP-vel foglalkozni mostanában, pedig hiszem és vallom, hogy a boltok vasárnapi kötelezően választható zárva tartása sokkal brutálisabb és aljasabb húzás, mint az internetadó. Viszont miután a nemzetgazdasági miniszter is megszólalt az ügyben, és…..
DirkDiggler 2014.11.05 17:26:45
@zizi77:
Csak azt nem értem, hogy miért a bolti eladók a szent tehenek, akiket védeni kell? A kisboltbi eladó, a rendőr, a mentős, vasutas stb. dolgozhat vasárnap? Ők nem akarnának a családjukkal lenni vasárnap?
Az hogy 60 órát dolgozik (mellesleg ez nem tudom mennyire igaz) pedig taljesen más kérdés, annak nem az megoldása, hogy vasárnap ne dolgozzanak.
Kétféle ember van a Földön: az egyik, aki már látta Sergio Leone mesterművét, a másik, aki meg fogja nézni. Én az előbbiek közé tartozom, ezért nagyon megkeseredett a reggeli kávé íze, amikor olvastam Eli Wallach halálhírét. Lány létemre óriási westernfan vagyok (miért? jó…..
DirkDiggler 2014.06.27 22:33:29
Rob Nail nem érti, Kalifornia miért áldoz dollármilliókat gyorsvasútra, miközben az ott székelő Google vezető nélküli autókat dob néhány éven belül a piacra. Mit keres egy nemzetközi think-tank első számú vezetője Budapesten, és mit tanácsol a magyar fiataloknak?…..
DirkDiggler 2014.05.06 13:43:09
@cenzuratroll bosszanto: ezt én sem értem. A kettő célja teljesen más, a gyorsvasút az autókkal túlterhelt utakon akar segíteni, a robotautó pedig csak azon, hogy nem az autósnak kell váltania meg kormányoznia.

Ez kb. olyan, hogy miért akar az állam az oktatásba fektetni (több száz éves dolog), mikor akár startupokba is fektethetne. Na mindegy, biztos igaza van..
2014. március 13-án megkezdődött a Margit körúton álló egyikori minisztériumi épület bontása. A Mammut szomszédságában álló egykori Kohó- és Gépipari Minisztérium irodaházával együtt az egyik utolsó budapesti páternosztertől is búcsúzhatunk. A ház történetének…..