Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Matyika Ápolója

0 bejegyzést írt és 404 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A világ elhűlve nézi, hogy milyen gyorsan omlik össze az USA által összetákolt bábállam Afganisztánban. Hiába a kétszeres létszámfölény, a légierő, a fejlett nyugati fegyverek, a kormányerők folyamatosan meghátrálnak a tálibokkal szemben, a katonák dezertálnak, rosszabb esetben átállnak az…..
Matyika Ápolója 2021.08.16 23:42:08
@Boldeone Bull: "Ugyan, miféle jogról és erkölcsről beszélünk?"

Az a baj, hogy ezt egy tálib is el tudja mondani, hogy miféle jog az, ahol egy tizennégy éves csaj kirakja a fél picsáját, ez nem is jog hanem az ördög műve, innentől a következtetése ugyanaz mint neked.
Matyika Ápolója 2021.08.16 23:47:54
@Indriq: "ovi azzal a putyonkával és micimackóval parolázik, akik ezeket az állatokat pénzzel és fegyverekkel látja el.... "

Hű akkor hogy lehetnek amcsi humveejaik, mágikus
Matyika Ápolója 2021.08.17 00:07:51
@CoolKoon: "a megszólalásig hasonlít pártunk és kormányunk fizetett trolljainak "véleményéhez""

Légyszi linkelj már valami megbízható oldalt, hogy Magyarországon fizetnek a kormánypárti trollkodásért :D

Szánalmas ez bazdmeg hogy az o1g-től már semmit nem bírsz látni. Orbánnak elég lenne annyit mondania, hogy tilos a Dunába ugrani, elintéznétek ti magatokat :D
Gyakran beszélünk arról, hogy a Fidesz domináns párt. Ritkábban arról, hogy – történelmi elődjével, a Szabadelvű Párttal szemben – egységes is. A belső egység nagy valószínűséggel egy tanulási folyamat eredménye. Ahogy az ellenzéki összefogás is. Csizmadia Ervin írása. ..
Orbán Viktor videóban búcsúzott a járványtól... (Linket nem adok hozzá, egy demagóg bandavezér propagandaszemetét nem fogom terjeszteni.) Orbánnak ehelyett: - a delta variánsra való felkészüléssel kellene foglalkoznia (pl. tinédzserek beoltása minél hamarabb), hogy ne legyen már újabb hullám; -…..
Matyika Ápolója 2021.08.01 12:38:10
@Arth_ur: "böböbö szemét személyeskedő!"
+
"hülyegyerek"

Azbazmeg, remélem ezt komolyan írtad, mert viccnek kicsit durva lenne :P
Szép hely az, ha csak ezredannyi pénzem lenne, mint Lölőnek, mennék is körülnézni, még okosodnék is belőle, többet, mint egy mézeshetes-magángépes, Maldív-szigeteki kiruccanásból. De én már csak olyan földhözragadt, meg csóró ember vagyok, hogy ha már utazhatnék, inkább megspendíroznám, hogy a…..
Nem akármilyen történet következik ma, ha Ed és Dóri sztoriját kalandosnak nevezzük, akkor még nem mondtunk semmit. Már eleve az ötlet (lakókocsival költözni Nagy-Britanniából Magyarországra) nem szokványos, az út Franciaországon, Olaszországon és Szlovénián keresztül pedig pláne nem lett az...
Matyika Ápolója 2021.07.28 19:24:51
Matyika Ápolója 2021.07.28 19:24:57
@fhdgy: és akkor egész pontosan mi történne? Orbánt holnap elviszi a patásördög, kiírják az új választásokat, és akkor... ki lesz? Dobrev? Fekete-Győr? Márki-Zay? Jakab? Egyik jobb mint a másik. Egy éven belül felbomlana a remek egységes ellenzék.
Matyika Ápolója 2021.07.29 00:03:29
@morph on deer: "De az ég szerelmére, Magyarországra MOST?"

már csak párat kell aludni, és akkor úgy igazán, de már istenuccse tényleg jön a diktatúra meg az államcsőd, tizenegy éve jósolgatjuk, egyszer csak igaz lesz már
Javában zajlik a kommunikációs kiszorítósdi a magyar közéletben. Jól reprezentálja a folyamatokat az úgynevezett jobb- és baloldali sajtóorgánumok tartalmainak elképesztő méretű eltérése. A kormánypárti médiafelületek alig reagálnak a napi történésekre, ugyanis nem hagyják el azt a csapást, amelyet…..
A tendencia azt mutatja, a jövőben még nehezebb lesz megszerezni az osztrák állampolgárságot - állítja egy, a témában jártas ügyvéd. Esztegár Balázs ügyvédként nyolc éve foglalkozik a kérdéssel, tapasztalata szerint Bécsben kifejezetten nehézkes a folyamat...
Matyika Ápolója 2021.07.20 18:09:24
@Visceroid: nyilván kell egy jóképességű ide is, aki nekiáll orbánozni, nem is lenne teljes ez a blog ezek nélkül
A júniusi NATO csúcs - melyen Joe Biden amerikai elnök volt a legfontosabb résztvevő - temérdek problémával kellett, hogy foglalkozzon: ezek közül a Kína és Oroszország jelentette veszélyt emelték ki leginkább az amerikaiak. Napjaink biztonságpolitikai helyzetében ugyanis az első számú ellenség (a…..
Többek közt az Európa-ellenes „fellazító” orosz agitáció hatására magyar szélsőjobboldaliak úgy látják, hogy a Nyugat már a kereszténység tekintetében is hanyatlik, főleg egy ilyen, a „liberálisok uszályába” került toleráns Ferenc pápával az élén. Bezzeg az ortodox, görög-keleti rítus! Ott még van…..
A radikális jobb- és baloldal, de még inkább a vallási szélsőségek szempontjából a vallást, a nemzetet fanatikusan nem-imádó, ráadásul a női, gyerek, de még a homoszexuálisok személyiségi jogait is „szégyenletes módon” tiszteletben tartó európai és angolszász polgári demokráciák puhának,…..
Matyika Ápolója 2021.07.16 00:43:18
@CoolKoon: "Akkor ezek szerint a zsidók is mind-"
No megkockáztatom hogy egy Tel-Avivi zsidó meg egy jeruzsálemi zsidó nem pont ugyanúgy állnak hozzá ehhez a kérdéshez, de azért vedd egy kalap alá őket, mert hogy zsidók... :D
Matyika Ápolója 2021.07.16 00:44:43
@CoolKoon: a szemüvegesség nem betegség, viszont a rossz látás az nem normális. Mondom ezt úgy, hogy én is rosszul látok.
Matyika Ápolója 2021.07.16 00:48:55
@Macropus Rufus: "A hiba amit elkövettél annak az a neve, hogy érvelési hiba"

aham, hát érvelési hibából azért van egy pár a világon, ez így önmagában nem igazán értelmezhető
„A mai világméretű antiliberális lázadás a kanonikusnak feltételezett nyugati politikai modellekre adott párhuzamos, összekapcsolódó és sérelemtől fűtött reakcióban gyökerezik” – írja a liberális demokrácia hegemóniájának végéről szóló könyv, amelynek főszereplői Orbán, Putyin és Trump. „A…..
Matyika Ápolója 2021.07.10 00:32:07
@birka menet: "errefel megkértelek, hogy másold már be ezt a tanfolyamot, mert ugyebár lenníe kell írásos nyomának"

pedig erről még én is hallottam

www.msn.com/en-us/lifestyle/lifestyle-buzz/coca-cola-promotes-guidelines-to-be-less-white/ar-BB1dUFeV

akkor most bocsánatot kérsz?
Matyika Ápolója 2021.07.10 00:35:12
@Boldeone Bull: "az európai választási rendszerek között a magyar az egyik, ha nem a legaránytalanabb választási rendszer "

ott van pl. az angol
Matyika Ápolója 2021.07.10 21:00:17
@birka menet: "Errefel megkértelek, hogy másold már be ezt a tanfolyamot, mert ugyebár lenníe kell írásos nyomának."

itt kéred. Azt mondod hogy nincs is ilyen.

Aztán bemásoljuk neked. Látod hogy van.

Aztán kikattansz, hogy de ez tök jogos mert a fehérek arrogánsak, és különben is a whistleblower az állítólag orosz, tehát Putyin.

Fantasztikusan hülye vagy.
STOP STD Megtörtént 2021.07.09 12:51:05
– Anya, apa, lejönnétek egy percre a konyhába? Szeretnék nektek mondani valamit. – A szülők összenéztek. „Már megint mi baj történhetett?” – gondolták, de azért csak papucsot húztak és követték Petit. Ő némán baktatott, kissé leszegett fejjel, de azért határozott léptekkel. Látszott, hogy valami…..
Matyika Ápolója 2021.07.10 20:53:53
...?

@Örömhernyó: egyetértek, jó hogy valaki higgadtan is leírta.
A 444.hu hívta fel a figyelmet azokra vérlázító cikkekre, amelyek a baranya megyei újságban jelentek meg két napja. A beszámoló magáért beszél, ahhoz nem is lehet többet hozzátenni, de egy szempontra talán mégis érdemes felhívni a figyelmet. A Wikipédia összefoglalója szerint „Az emberiesség elleni…..
A törvény hatályba lépése és a lecsengő EB jó alkalmat ad arra, hogy még egy szót szóljunk a törvény kapcsán A poszt elsősorban a tehetetlen és kétségbeesett érzéseimnek szól, de igyekeztem ezeket háttérbe szorítani és alátámasztó érvekre koncentrálni.  Eszembe sem jut ennek a komplex…..
Matyika Ápolója 2021.07.10 12:59:57
@Bolog: "Az általam hivatkozott idézetben nem szerepelt az "önszántából" kifejezés. "

Attól még megkísérelhetnéd megérteni, hogy nyilván nem arról van szó, hogy ha az ágy alól kihúzod a gyerek játékát és ezt féltérdre ereszkedve teszed, akkor nem vagy magyar mert a magyar nem térdel. Vagy ha pisztolyt fognak a fejedhez hogy térdelj le, akkor is letérdelsz. De nem, inkább nyafogj rajta meg játsszad az értetlent, hogy óbánóbánhülyeóbán.
Matyika Ápolója 2021.07.10 13:03:07
@Bolog: "azok a területek, ahol a jogszabályt javítani lehetne "

ez fantasztikus, csak ez egy szép nagy nirvána érv. Lásd még:

- Szerintem ne a gyilkosságot büntessük, hanem érjük el, hogy ne legyen gyilkosság.
- Szerintem ne a biztonsági övet kössük be, hanem ne legyen balesetünk.
- Szerintem ne zárjuk be a házat, hanem ne törjenek be a házunkba.

hu.wikipedia.org/wiki/Nirv%C3%A1na-%C3%A9rv
A holland befogadó nép, a tolerancia ezzel együtt is kényes kérdés az országban. Előkerül nyelvtanfolyamon, az ország gyarmati múltja kapcsán és bizony a legutóbbi magyarországi törvények miatt is – mint Vera írja, még az általános iskolában is téma volt...
Matyika Ápolója 2021.07.08 17:53:48
@SzZoole: "te most azt gondolod, hogy elfogult vagyok bármelyik mo-i párttal is"

persze hogy nem vagy, totál véletlenül, objektíven és függetlenül mondod vissza a balos propagandát, mert neked egymagadtól őszintén az a véleményed.
Naponta lehet legyinteni a kormányzati gyűlöletsajtóra, és láttam már az ellenzéki sajtó soraiban is olyan színvonalú orgánumot, mint ami kormányoldalon szakmányban készül, de se így, se úgy nem helyes, hogy naponta napirendre térünk a csőcselék hergelése fölött...
Matyika Ápolója 2021.07.08 16:25:33
@hoplita: "fityiszes anyabaszó faszparaszt"
íme kérem, a nemgyűlölködő függetleneurópai ellenzékidemokrata :P
Kertészeti vonatkozású témák ritkán jutnak a hírek fősodrába, ám most ez megtörtént, mégpedig a már mindenki által ismert budapesti méhlegelők okán. Nagy kár, hogy a politika eltérítette ezt az egyébként roppant érdekes topikot, és egy idő után maguk a növények, vagy az ötlet gyakorlati haszna,…..
Az elmúlt századokban "rendes"-nek mondott, tekintélyes templomba járó férfiak (sokszor a feleségük tudtával) éretlen kislány szeretőket tartottak Szentpétervártól Párizsig; hol balett táncosnőket, hol cselédlányokat. Ezt nem tartották erkölcstelennek, ahogy azt sem, hogy a magyar országgyűlés múlt…..
Matyika Ápolója 2021.07.04 13:38:24
Egy ország, amely többet ígér fiataljainak, mint amennyit képes betartani. Egy ország, ahonnan a fiatalok közül sokan elvágynak. Egy ország, ahova a már elköltözött fiatalok nem akarnak visszatérni. Egy ország, ami maga a beteljesületlen ígéret...
Matyika Ápolója 2021.06.24 19:56:32
Felajánlom: ingyen és bérmentve, így ismeretlenül, elismerést nem várva, szívesen segítek a NER-Fidesz budapesti megmondó embereinek, pozícióaspiránsainak, Hollik Istvánnak és társainak abban, mi mindennel lehet hitelesen kritizálni Karácsony Gergelyt, Budapest főpolgármesterét. Például: -…..
Biztos mindenki unja már, hogy ez a téma. Én is. De mégis úgy érzem a sok kardoskodás a gyerekek és a másság nevében, védelmében teljesen célt tévesztett. Igazandiból arról kéne beszélnünk, hogy ma Magyarországon mit kéne elvárnunk egy politikustól! Olcsó, populista és megosztó húzások helyett…..
Matyika Ápolója 2020.10.15 20:09:32
@blah: "de hogyan árthat a gyereknek egy mesekönyv? attól még nem lesz buzi ha megtanul emberként tekinteni rájuk."

úgy hogy egy gyerek nem egy kicsi felnőtt, hogy úgy fogja fel, hogy nahát ilyen is van, hanem utánoz.

senki nem 100%-ban kőheteró (bár mind ezt mondja), de ezt lehet hajlítani, különösen fiatalkorban, ahol az ilyen "érzékenyítés" a billegőket a meleg irányba billentheti

könnyen érthető, hogy ha a gyerek a pozitív karakterek pozitív jellemvonásait utánozza, az miért jó a társadalomnak, az viszont, hogy meleg, az kétséges hogy hogyan lenne bárhogy hasznos

ezzel együtt szerintem nem kell kitiltani az oviból, csak ugyanúgy kezelni, mint a hittant: tartsanak belőle különórát, amelyik szülő szeretné, annak járhasson genderoktatásra a gyereke, amelyik meg nem, annak ne kelljen
Matyika Ápolója 2020.10.15 20:10:05
Matyika Ápolója 2020.10.16 00:53:43
@blah: "de szerintem az egy bizonyított tény"
Szerinted tény? Az olyan mint a Magyarországon világhírű? :D

Van genetikai alapja is a homokosságnak, de jó 70%-ban nevelés.

Azt meg nem hiszem hogy ha valaki végül hetero lesz, akkor egyből frusztrált gyűlölködő ember lesz, vagy nem is tudom hogy gondoltad. Nézd, itt pl. a kommentek közt Matyi milyen frusztrált, pedig ő abszolúte homipárti.
Vajon melyik európai országban nehezedik rád a legnagyobb nyomás a munkában? Vajon hányan vesszük figyelembe ezt az egyébként nem elhanyagolható szempontot, amikor arról döntünk, melyik országba költözzünk dolgozni?..
Matyika Ápolója 2020.10.15 13:09:35
@Golf2: A dohány adójának emelése EU-s elvárás, ott lehet reklamálni.

Az egyetemistáknál pedig nem a netet kapcsolták le (bárki netezhet a mobilnetjén, nem a szolgáltatásba nyúltak bele), hanem az ingyenwifit, mert nonszensz, hogy lázadsz valami ellen, de az infrastruktúráját azért vígan használod.

Harmadrészt én tökre nem értem, miért ez alá a poszt alá kell idediktatúráznod. Illetve érteni persze értem, csak úgy csinálok mintha nem érteném.
"Ez év januárjában és februárjában erősen megnőtt az influenzaszerű tüneteket mutató betegek száma. Jóval több érintett volt, mint jelenleg, DE AKKOR NEM TESZTELTÜNK!" Amire a szenzációhajhász média és a hisztériakeltésben érdekelt politikusok nem képesek, képes egy vidéki magyar háziorvos:…..
Matyika Ápolója 2020.10.15 10:00:05
@szoszo9inda: "A II. VH-ban is lekapcsolták az emberek a lámpát..."

Ez igaz, de ott is voltak olyanok, akik a sokadik légitámadás után már le se mentek az óvóhelyre, mert minek. Ott is volt érv emellett, pl. ha rátok dől a ház, nyomorultul pusztultok el a romok alatt.
Pont egy hónapja mondta a miniszterelnök, hogy a védekezés sikerét a halálesetek és a megmentett életek számában lehet mérni. Jelentem, utóbbi egy blöff, arra nincs adat, bárki azt mond, amit akar. Ellenben a lakosságarányos halálozásban kezdünk egész Európában a legszarabbul állni. Nem kellene…..
Matyika Ápolója 2020.10.14 21:44:55
@nemecsekerno_007: Az az. Komolyan az ellenzéki politizálás lassan úgy működik, hogy megnézem hogy mit csinál az orbánviktor, és elkezdek az ellenkezője mellett érvelni. Ez vehető észre a CSOK-tól Pakson meg az orvosi fizuemelésen át most épp a Covidig mindenben. Szánalom.
Matyika Ápolója 2020.10.14 21:45:05
@Hakapeszi Miki: ok, akkor majd nézzük meg, hogy pl. ebben a negyedévben messze többen haltak-e meg, mint az előző év ugyanezen negyedévében, és ha mégsem, majd visszajöhetsz ide bocsánatot kérni.
Matyika Ápolója 2020.10.14 23:27:41
@Hakapeszi Miki: Én nem is emlékszem olyan orbán-intézkedésre, amiről ne írták volna le, hogy iszonyú ostoba butaság, és meghal tőle az ország.
A világ már sose lesz olyan, mint ELŐTTE. Ez az új normális. Remote, home office, távmunka, rugalmas munkaidő. Évek-évtizedek óta lelkiismeretesen ingázó, felöltöző, bejáró csinovnyikok döbbennek rá: így is lehet? Csak az ingázás elhagyásával megspórolok napi 1-2 órányi tiszta szabadidőt, és nem…..