Regisztráció Blogot indítok
Adatok
recommented

4 bejegyzést írt és 356 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..
2018. november 16-án, a 888.hu beszámolót közölt az ELTE Média és Kommunikáció Tanszék eseményéről, mely során Hammer Ferenc docens szerdai órája egy részével csatlakozott az ELTE Társadalomtudományi Kara által szervezett NEM: Hagyjuk? című tiltakozó kezdeményezéshez. A cikkben foglaltak az alábbi…..
recommented 2018.11.21 00:00:13
@szdan: Libsi az, te balfasz. Legalább helyesen írni tanulj meg, ha már megfizetnek érte.
Hülye agymosott kretén.
recommented 2018.11.21 00:04:45
@Κara kán: Ne minősíts mást, ha elégtelenek az ismereteid. Kevered a közalkalmazottakat a kormány/köztsiztviselőkkel. Eltérítés az utóbbiaknál van. Az egyetemi oktatók a közalkalmazotti bértábla szerint kapnak fizetést, az pedig a minimumösszegeket határozza meg.
recommented 2018.11.21 00:05:47
@Jakab.gipsz: Jól fizetnek ezért a sok zagyvaságért?
Colomb - Béchar   A hírhedt helyőrség és a Légió büntetőszázada (Compagnie Discipline)     "Ha a légionista elrontotta este a gyomrát, és lidércnyomása van akkor Colomb-Bécharról álmodik. Aki ide kerül, az az emberi szenvedések legnagyobb fokán megy keresztül. A büntetőtábor melletti…..
recommented 2018.09.05 09:30:24
Új német feladvány született a nős papság bevezetésének vitájában: a nős és háromgyermekes evangélikus lelkész, aki 2014-ben katolikusnak áttérve most katolikus pap akar lenni. Ahogy a 43 éves egykori lelkész, Hartmut Constien (a képen) elmondta, Ferenc pápától a pappá szentelésére különengedélyt…..
recommented 2018.06.27 00:28:33
@Mária Őrzői:

"A kezdetektől van cölibátus"

Ez tévedés, nem tudom, honnan vette.
A cölibátus kezdetekben a szerzetesrendekre korlátozódott, a XI. században fogalmazták meg a világi papság körében kötelező érvényűként, de a házas papok aránya továbbra is nagy volt és csak lassan csökkent. Csupán a XV-XVI. században lett általános.

Tessék történelmet és alázatot tanulni kinyilatkoztatások helyett!
Soli Deo Gloria!
Szomjan haltak a katonák, mielőtt lelőtték volna őket, ha pár szóban összefoglalhatnánk egy borzasztóan kegyetlen háborút Paraguay és Bolívia között, amelyet spanyolul csak “La Guerra de la Sed”,  azaz a “Szomjúságháború” néven vagy hivatalosan Chaco háborúként emlegetnek. Ez volt a XX. század…..
recommented 2018.06.16 00:18:27
A szavak eredetének meghatározása komplex tudomány, az etimológia (szavak eredetének kutatása) a nyelvészet önálló ágát képezi. Főként a filológia (régi szövegek tanulmányozása) segítségével, vagy különböző nyelvek összahasonlításával jutnak el egy adott szó eredetéhez. Köztudottan a magyar nyelv…..
recommented 2018.06.13 14:20:11
@Grand Prix 1800: Ez nem így van.
De kíváncsian várom a genetikai, nyelvi és történelmi bizonyítékokat.
A héten történt állítólag, hogy egy gyerekes anyukát kiraktak az egyik belvárosi étteremből. Az anyuka először a Pesten Hallottam csoportban krákogott egy picit, de posztja alatti véres komment háborúból ő jött ki vesztesen. A tiszavirágéletű sírás, alig egy órát volt ott míg valaki nem törölte. Az…..
Több hete 30 fok felett van a hőmérséklet, gondoltuk, hogy ideje letesztelni a nyár egyik legjobban vett üdítőjét, az Ice Tea-kat. Ezeket otthon 30-40 Ft/L - ból előállítható italokat a boltokban akár 300 Ft/L-ért vehetjük meg. Vajon mit is kapunk tízszeres áron? Tízszeres minőséget? Egyáltalán…..
recommented 2018.06.08 19:14:45
Rózsaszín és kék kivitelben készített ruhadarabok, játékok, iskolai eszközök, táskák, ékszerek és bútorok - annak megfelelően, hogy az adott tárgyat éppen lánynak vagy fiúnak szánta a gyártó. De vajon a lányok evolúciósan jobban szeretik a rózsaszínt vagy ennek kulturális alapja van? És ha az…..
Van a lapnak újabban egy „Jurák Kata jelenti” c. rovata, amely abból áll, hogy az éppen a legnagyobb print kormánylapnál dolgozó újságírónő átvesz és lefordít cikkeket külföldi lapokból. Most épp egy tavaly decemberi sztorit talált meg magának, amelyet a „még mindig nem tudjuk az igazságot”…..
Velkovics Vilmos a diáktüntetések után Kálló Dánielt, a Független Diákparlament szóvivőjét látta vendégül az EchoTV -n. Kínos és fájdalmas a beszélgetésről készített videó: pökhendi és arrogáns hangvételű alázás folyik a stúdióban, amit a téma iránt érdeklődőként nézni is kényelmetlen. Sokan…..
recommented 2018.02.07 21:24:32
@Bravehearth: Lazujjá. Felsorolsz néhány nevet, akik mernek kérdezni az alanytól. Nem megalázni, kérdezni, olyat, amilyet ma nem illik.
Segítek: nincs két oldal, nincs kétféle lelkiismeret, szar emberek vannak és jó emberek. velkovics szar ember. Nem azért, mert ott dolgozik, ahol, hanem azért, mert úgy viselkedett, ahogy.
De mindig ez van, amikor a büdös prolik professor úrnak képzelik magukat. Gusztustalan komcsi bagázs vagytok...
Hát az úgy volt kedves NER-társak, hogy a szociális szférából visszaigazoltam az egészségügybe. /Na nem a pénzért... , de ebbe inkább most ne menjünk bele./ Azért kaptam elő a billentyűzetet, így szép karácsony küszöbén, mert mégiscsak szeretnék köszönetet mondani a jelenlegi legjobb barátaimnak :…..
recommented 2017.12.24 02:20:12
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző:

"A Jobbik maga se tudja mit akar, hetente változnak eszméik"

Igen. A Fidesznek pedig soha nem is voltak eszméi, csak használták a politikát a pártelit érdekeinek mefelelően.
recommented 2017.12.24 02:25:47
@kuki123: nyugodj meg, ők sem tudják.
Mármint megvannak a nagyobb projektek, amivel pénzt lehet szivattyúzni, ezeket profin hozzák, mert ebből kapnak enni a káderek.
De az államot a hivatalnokok működtetik, meg a mögöttük álló korbácsos emberek.
A jelenlegi hatalomból senkinek nem szándéka és célja az ország helyzetének javítása, hanem minél inkább stabilizálni akarják a szart.
Operettkormány operettkormányzása, ahol minél hangosabban visít a sok herélt szólóénekes, annál jobb a darab.
    A vizes VB szervezése iskolapéldája annak, hogy működik a Fidesz kormány. Nem tudhatjuk, hogy a lassan üzemképtelen 3-as metróval eljuthatunk-e a rendezvény helyszíneire,   épp a héten halt meg tragikusan egy kislány, akit nyitott mellkassal kellett átszállítani egy másik kórházba, mert nincs…..
Újabb levelet kaptam egy séftől, én pedig szívesen engedek teret a szakmai diskurzusoknak, hiszen közben a laikusok is nagyon sokat megtudhatnak arról, hogy miért is kerülhet egy rántott hús 6000 forintba. Vagy akár még többe. A kép csak illusztráció Ez pedig a világ legjobb rántott húsa, amiért…..
recommented 2017.07.13 11:22:25
@chrisred: Tehát még azt sem csinálják rendesen :P
recommented 2017.07.13 11:46:01
@fifibá55: Elszomorító, hogy a posztoló hülyeségeket beszél és egy megvalósíthatatlan üzleti modellt vázol fel, és ezt a kommentelők egy része nem érti meg.
recommented 2017.07.13 11:47:57
@fifibá55:
Elszomorító, hogy a posztoló hülyeségeket ír, és egy megvalósíthatatlan üzleti modellt vázol fel, és ezt a kommentelők egy része nem érti.
Valamilyent kell, az holtbiztos. De hogy mennyit érdemes költeni rá, az már kérdés. Megpróbáltunk választ találni, amihez első körben beszereztünk három naptejet, a Lidl saját márkás krémjét, a Cient 1500 forintért, egy Niveát 3000 forintért és egy La Roche Posay-t 6000 forintért, majd két módon is…..
recommented 2017.06.21 10:37:57
@szakasz2: Így van, minden kemikália veszélyes lehet az emberi szervezetre.
Tehát ha nem használsz naptejet, dezodort, tusfürdőt, sampont, mosogatószert, mosószert; továbbá mindig természetes eredetű táplálékot eszel, állati eredetűnél odafigyelve, hogy mivel etették az állatot, növényi eredetűnél odafigyelve, hogy milyen talajban fejlődött; ha nem hordasz festett ruhákat; ha nem mész olyan helyre, ahol fával, szénnel fűtenek; ha nem mész olyan helyre, ahol nincs közlekedés; ha nem fürdesz természetes vizekben; ha csak olyan vizet iszol, ami garantáltan hormon- és vegyianyag-származékmentes...
Nos ebben az esetben teljesen hiteles vagy.
Minden más esetben viszont egy okoskodó hipokrita.
Aki a cím alapján azért kattintott a bejegyzésre, mert megtudni reméli, hogy a megbolondult posztoló hol és mikor osztja szét vagyonát mielőtt lemondva e világ hívságairól remeteként keresi az élet értelmét, az haladjon tovább. Az igazság az, hogy a Teremtő földi pályám megfutását azzal könnyítette,…..
recommented 2017.06.10 10:19:49
Ezt nehéz megállni válasz nélkül ezen a szép szombat reggelen (pedig már a kávémat is rég megittam).

"Ennyi idő alatt bizonyos előjogokra tesz szert az ember gyereke."

Miféle előjogokra? Na ne szórakozzunk már! Pont az ilyen félig viccesen kimondott, de gondosan számontartott előjogok, a még ma is itt kísértő feudalizmus miatt tart itt ez a kurva ország!
Nem, ne legyenek senkinek előjogai, semmilyenek! A vásárló, állampolgár, vállalkozó egyenlő. Ne az kapja a szebb húst, aki 25 éve oda jár, hanem akinél éppen az jut. Ne az kapja az állami megrendelést, aki XY vezető politikus sógora, hanem a ki a legjobban és legolcsóbban meg tudja csinálni.
Tűzzel és vassal kellene kiirtani a protekcionizmust ebből az országból.

"Egyszer benéztem, és csak otthon láttam, hogy két helyen is elszakadt ötezrest sikerült rámsózni. (Alig tudtam a gyerek osztálykirándulás befizetésébe becsempészni.)"

Szakadt pénzek vannak. Az órákig a pénztárban ülő, biorobotként funkcionáló pénztáros nyilván azt lesi, hogy mikor jön már egy nem szimpatikus vevő, akire rásózhatja a gondosan félretett szakadt pénzt. Ja.
Az meg, hogy te hova "csempészed", az a te dolgod, de ezután semmiféle logikus indokod nincs elítélni senki mást, aki esetleg ugyanezt teszi veled.

"Aztán meg ott profik dolgoznak, akik esetleg megállapítják, hogy a tépés miatt hiányos is a papír és levonnak a beváltásnál."

Az MNB-nél ingyen cserélik ugyanolyan névértékű bankjegyre, hitelintézeteknél számíthatnak fel (csekély) díjat.
Az amerikai katolikus püspöki konferencia (USCCB) új jelentésében szereplő eredmények ismét megerősítik, hogy a papi pedofilbotrányok döntő része nem pedofíliáról, hanem (visszaélésszerűen megélt) homoszexualitásról szól. Pedofíliának, annak pszichiátriai definíciója szerint, kizárólag az minősül,…..
Ezzel a bejegyzéssel nem leszek túl népszerű, mivel őszinte véleményt amúgy is ritkán vágnak a másik szemébe, mégis vállalom. A lufi ki fog pukkadni és nagyot fog szólni! A budapesti használtlakás piac 2014 elejétől tartó meredek emelkedése 2016-ra már kezdett kifulladni és idén pedig már csökkenés…..
kutató Kamuprofesszorok? 2017.04.10 20:07:09
Ahhoz, hogy a magyar egyetemek felzárkózzanak a világ legjobb egyetemei mellé, először a magyar professzoroknak kell a nemzetközi szinthez  közeledni. Ki lehet professzor? Az általános feltételek:(1) nemzetközi szinten ismert és elismert közlemények(2) pályázati pénzek elnyerése(3) magas színtű…..
recommented 2017.04.14 11:00:18
@karandash: Azért ennek a "fétisnek" elég nehéz megfelelni.
Pontosan attól versenyképtelen a felsőoktatásunk (több más ok mellett), hogy a vezetőit hasraütésszerűen nevezik ki, azért, mert valakinek a haverjai, unokatestvérei.
Millió egyetemi tanárt ismerek, akik Bácshoz hasonlóan semmit sem tudnak felmutatni. Itthon jól elevickélnek a langymeleg posványban, két pogácsa között vidáman professzorurazzák egymást, de amint valamilyen valódi teljesítményt kellene felmutatni, ne adj' isten külföldre kerülnek, csak hallgatnak, mint szar a gazban.
Nem mondom, hogy tökéletes a H-index (vagy bármi más), hogy feltétlenül az impakt faktor határoz meg mindent, mert nem.
De annak legalább van némi tudományos alapja, nem fog minden hülye elismert folyóiratba publikálni, egyszerűen azért, mert nem képes megfelelni az ott támasztott mércének, és ez jó.
Ma Magyarországon bárki lehet kancellár, akinek kellően jó a kapcsolati hálója, és egyetemi tanárnak is kinevezik, ha megfelelő mennyiségű segget nyalt. Nemhogy habilitáció, de adott esetben még egy nyomorult PHD sem kell hozzá.
Az, hogy valaki rendszeresen publikál, egy szakmai minimum. Aztán közülük ki lehet választani azt, aki alkalmas is a feladatra.
Jelen pillanatban a magyar akadémiai szféra nagy részben egy szánalmas, korrumpálódott gittegylet, nem pedig nagy formátumú, autonóm gondolkodók közössége. De ha Mocsaikat akartok, akkor rajta...
Ahogy minden költözés, úgy a meglévő otthonunk teljeskörű átalakítása is egy új élet kezdetét is jelenti, aminek célja, hogy legyen egy hely, ami hazahúz, ami feltölt minket a mindennapokban. Épp úgy számot vetünk ilyenkor magunkkal, stílusunkkal, vágyainkkal, terveinkkel, mint amikor elhagyva régi…..