Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csikkszereda

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostani válogatásunkban olyan lemezeket gyűjtöttünk össze, melyek nagy részét tulajdonképpen szupergroupok alkották meg és mindegyikre egyaránt jellemző, hogy úgynevezett egyke gyerek. Figyelemreméltó egylemezes bandák kitűnő produktumai kerülnek most bemutatásra, a felhozatal pedig rendkívül…..
Marilyn Manson feldolgozta a Doors The End című klasszikusát, méghozzá azért, mert a dal a Stephen King klasszikusából készült The Stand (Végítélet) című sorozat egyik betétdala lesz, és ebben Manson is szerepel, ő játssza majd a piromániás Szemétláda Embert. Valamikor jövőre jön a sorozat, de a dal…..
Csikkszereda 2019.11.24 09:12:31
@Fülig José: Relatív. Az eredetit is szerettem, ez meg még jobb. Manson a Pale Emperorral kezdett végre valami igazán jót alkotni, az előzmények csak viccesek. Persze ez is relatív.
Emese egy hónapja küzd ezért, hogy az Energiapp hibájából félrekönyvel (nem is könyvelt?) befizetést valahogy megtalálja feneketlen rendszerében az ELMŰ. A telefonálás, e-mailezés azonban egyelőre falra hányt borsó, a villanyóra meg áll, ha nem fizet. 2019.09.29 Az Energiapp telefonos…..
Csikkszereda 2019.11.01 08:06:49
@borso: Ööööhm...nem. Az egyik MEKH, a másik MKEH.
Egyszerű és kifinomult kollekcióval mutatkozott be a milánói divathéten Giorgio Armani. A 85 éves olasz divattervező 2020-as tavaszi darabjai az elmúlt szezonok letisztult ízlésvilágát és klasszikus vonalvezetéseit követték. A szürke-fekete-kék háromszögben mozgó szettek rafinált díszítései,…..
Csikkszereda 2019.10.13 10:31:40
A lelőhely című sci-fi októberben kerül a mozikba, de aki nem bír várni annak ott van már az HBO-n...
OffScreen The Dead Don't Die (2019) 2019.10.01 06:00:00
Jim Jarmusch a független filmezés igazi kiemelkedő figurája, aki az utóbbi években például a Patersonnal is megmutatta, hogy 60 fölött is képes megújulni és a rég bevált eszközeit újabb filmnyelvi bravúrokkal ötvözve maradandó élményeket alkotni. Jarmusch 2019-ben látszólag lehetetlen projektre…..
Az, hogy milyen egy film kezdése legalább olyan fontos, mint a befejezése. Az első benyomások itt se kevésbé meghatározóak, mint az életben. Elviekben ez még csak az ismerkedés időszaka, ám egyes filmek nem bízzák magukat a türelemjátékra és rögvest el akarnak kápráztatni. Ahelyett hát, hogy a…..
Rádöbbentem egy beszélgetésből, hogy az emberek vajmi keveset tudnak az autizmussal élő személyekről. Az a tény, hogy a szomszédodba is költözhet egy ilyen betegséggel élő ember, az inkább aggodalommal tölt(het)i el az emberek többségét, mert hajlamosak vagyunk félni attól, amit nem ismerünk.…..
Csikkszereda 2019.09.09 15:20:17
@Manna51: Tévedés. Az autizmus lehet enyhe, középsúlyos és súlyos is, bár akkor más szocio- esetleg pszichopátiával is társulhat. Én az autizmus spektrum enyhébb felén vagyok és köszönöm, nem szorulok felügyeletre. Az enyhe verziót korábban Aspergernek hívták, de az Asperger-kór már nem hivatalos elnevezés, hivatalosan autizmus spektrumzavarnak hívják és nem számít fogyatékosságnak. Amúgy nem sértődtem meg, csak informáltalak.
Szakszervizes, ügyfélszolgálatos, eladó: mindenkinek megvan a saját véleménye Lilláék hűtőajtó-szigeteléséről. A cserélhető, ám mégsem cserélhető szigetelés eközben nem tudja, mit is csináljon. Az élet tele van bizonytalanságokkal. A mi kis történetünk egy költözéssel és a hozzá ajándékba kapott…..
Csikkszereda 2019.09.09 14:28:25
@: Látom, nem megy a matek, úgy hogy segítek. Tegyük fel, hogy hűtőgépszerelőnek adod ki magad, 5000 Ft. kiszállási díjat számolsz fel minden esetben, amikor személyesen tekinted meg a munkát, amit nem szándékozol elvégezni. Tegyük azt is fel, hogy nem Budapesten élsz/dolgozol, hanem mondjuk Paloznakon. Paloznak népessége 2015-ös adatok alapján 428 fő. Ebből a 428 főből mondjuk 23-nak lesz szüksége egy éven belül hűtőgépszerelőre. Ez 23*5000 Ft, azaz 115 000 Ft egy éven belül. De dolgozhatsz Budapesten is, ugye a saccperkábé 2 milka lakosból mondjuk hetente 6 választ téged (valamiért....mondjuk nincs ismije, aki ajánl neki szerelőt). Hetente tehát csak a kiszállással kerestél 30000 Ft-ot. Havonta 120 000-150 000 Ft. De legyen napi kettő, ahogy te is mondtad. Ha csak hetente 5 napot dolgozol, akkor kb 250 000 Ft-ot keresel egy hónapban. Ebből eszel, ebből tankolod a kocsit és ebből fizeted a vállalkozásod után az adót, TB-t, miegymást. Nyilván anyucinál laksz, mivel ilyen korcs, mint te képtelen összehozni egy külön lakást, szóval tulajdonképpen még pár ezer forint marad is a keresetedből hó végére, hogy belerakd a Candy Crush Sagába. Sok sikert.
Svédország déli részén található a Gusztustalan Ételek Múzeuma. A kiállítás gusztustalansága relatív, mert a különböző kultúrák és népek mást tartanak gusztustalannak és mást kuriózumnak. Amit mi magyarok a tábortűznél művelünk a szalonna zsírjával, azt máshol förtelmesnek gondolják...
Csikkszereda 2019.08.29 10:32:47
@Attilajukkaja: Kis szerencsével heringfa nő belőle.
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Csikkszereda 2019.08.27 08:43:41
@Pöffetegecske: Szintén külföldön élek, másfél-kétévente járok "haza", ami Budapestet jelenti, de csak ha muszáj. Anno én is sokat jártam vidékre, haverokhoz és mindig sokkal optimistábbak voltak az emberek, mint a fővárosban. Tapasztalataim szerint aki ma azt mondja a budapesti ismerősök közül, hogy jól van és minden rendben, az csak nem akar panaszkodni arra (vagy pláne egy lagzin egy félidegennek, mint a posztoló esetén, wtf?!), hogy nincs bejelentve a munkahelyén, vagy a bevallott 250 ezer netto fizetés igazából csak 180 ezer, hogy a barát/barátnő nem is olyan jófej, mint ahogy meséli, hogy állandóan baj van a közlekedéssel, hogy a lakás bérlése idén megint 10%-kal drágul. Szóval amikor valaki külföldről meglátogatja az óhazát, sokkal vidámabbnak lát mindent és mindenkit, mint az valójában. Ettől függetlenül persze biztosan vannak olyan magyarok, akik jól élnek, elégedettek a sorsukkal, csak néha érdemes megkapargatni a felszínt, mert fura dolgok derülhetnek ki.
Borókagyogyó Hálókocsi sehol 2019.08.25 17:45:38
 Azt hiszem, témáját tekintve ez a történet leginkább az abszurd fülbe illik bele, ha nem én lettem volna az egyik szereplője, lehet, hogy nem is hittem volna el, hogy ez 2019-ben így megtörténhet. De én voltam. Aki nem hiszi, utazzon éjszaka MÁV által küldött kocsival. (Inkább ne.) Augusztus 16-án…..
Csikkszereda 2019.08.26 09:56:35
@Willkommenskultur: Teljesen mindegy, hanyadik világ problémája, a lényeg, hogy fizettek valamiért, amit nem kaptak meg, és felkészültek valamire, ami nem valósult meg. Nem vagy tehetséges szövegértésben.
      Nem szeretnék most egy dühös postot írni. Azt sem szeretném, ha minden másfeledik komment arról szólna: ezt hozta a feminizmus. Mert aki ismeri az országot, amiben élünk, az tudja, itt bizony családon belüli erőszak van sok helyütt, a komondor löki fel a feleséget és vállalatvezetők…..
Csikkszereda 2019.08.26 09:38:15
Kicsit árnyalnám a képet. Feminizmus ide vagy oda, nem az izmusok mozgatják a magyar emberek gondolatait, de nyugatabbra sem amúgy. Sajnos 2019-ben nem lehet arra számítani, hogy mások ismeretlenül is a segítségünkre siessenek. Láttam fiatal lányt eltört lábbal, mankóval egyedül leevickélni a buszról, idős embert gurulós szatyorral a 3-as villamosról leszállni, kismamát babakocsival egyedül utazni. Mindegy, miért szorulsz segítségre, nyisd ki a szád és kérj meg valakit, akiről feltételezed, hogy segíteni is fog. A másik fele, hogy sok férfi azért nem megy oda (pláne egyedül utazó) nőhöz és ajánlja fel a segítségét, mert sok nő egyből azzal válaszol még egy egyszerű "segíthetek?" kérdésre is, hogy van pasija és hagyják őt békén. A feminizmus arról szól, hogy mindenki, nemtől függetlenül egyenlő. Én békén hagylak, mert nem fejezted ki az igényed arra, hogy a feladatot, amit felvállaltál, amikor 27 kilónyi cuccot pakoltál egy bőröndbe, segítséggel oldanád meg. Ha kifejezed a szándékod, akkor lesz olyan, nem is egy, aki segít neked. De amíg nem nyitod ki a szád, addig mindenki feltételezi rólad, hogy érted, mi zajlik körülötted, tisztában vagy a helyzettel és alkalmazkodsz a körülményekhez, ergo egyedül szeretnéd felemelni a saját poggyászod. Arról már nem is beszélek, amikor nem anyuka, hanem apuka utazik egyedül a kenguruban ülő babával a tömött villamoson, buszon, és egy 20-as, 30-as nő sem adja át a helyét. A hely átadás nem a nőnek vagy férfinak szól, ha kisbabával utazik, hanem a ténynek, hogy magatehetetlen személy közlekedik. Ennek ellenére remekül tudnak mosolyogni az ülésből a 25-ös leendő honanyák, és valószínűleg rohadtul csodálkoznának, ha vészfékezéskor a baba megsérülne. Persze apuka is kinyithatja a száját, hogy ugyan adja már át a helyét Mancika, de ugye arról volt szó, hogy semmit nem várhatunk el csak úgy a józan ész/udvariasság jegyében a másiktól.
Ha egy drága holmit vásárolunk, különösen szeretjük tudni, hogy valóban azt kapjuk e a pénzünkért, amiért fizettünk. Vásárlónkat nem hagyja nyugodni, miért hiányzik a megszokott felszerelés a felsőről, a boltban viszont hiába kérdezte és utólag sem kap választ. A napokban anyukám vásárolt egy…..
Csikkszereda 2019.08.24 08:26:20
@silver fox: Fasza, ez a póló jelenleg 84,99 Németországban, átszámítva 28000 HUF. Nem csak tátott szájjal a f@szerdőben, de még belépőt is vett oda.
Görögországról alighanem sok minden eszébe jut az embernek, kezdve a tengertől az ókori kultúrán át a gazdasági válságig. Vajon mi az, amit egy határátkelőnek az ország (ezen belül is esetünkben Leszbosz szigete) taníthat? Sok mindent az élet élvezetétől a közlekedés sajátos értelmezésén át egészen…..
Csikkszereda 2019.08.13 09:16:47
@Golf2: Nem túlzás, apám görög, sokat jártam/járok Görögországba, minden igaz. Soha nem vettünk olivaolajat, hiába városi a család, rokonok, barátok mindig hoznak házit. Az út közepén egysávos utcán simán megállnak az autóval, hogy a kávézó előtt ücsörgő haverral a kocsiból kiordibálva dumáljanak. A tíz perc mindig sokszorosan több lesz végül. A malakas valóban kötőszó, a jelentése amúgy sokkal csúnyább, mint amit fenn írt és magányos szexuális tevékenységet jelent szó szerint, de amúgy a baromság és a hülye szavak szinonimája is. Akárhonnan is jössz, minden érdekli őket. Meséld el, milyen a városod, milyenek a barátaid, milyenek a szüleid. Minden érdekli őket. A hosszúra nyúló, soktányéros vacsorák a világ legjobb dolga!
Hát, elérkezett az idő. Itt ülök a szobámban, görnyedek az asztal fölé, és próbálom összeszedni a gondolataimat a The Sinking City-vel kapcsolatban. Későre jár már, lassan 22:00 óra, és a szobát csak a laptop kijelzőjének erős fénye tölti be. Legalább fél órát ültem csendben anélkül, hogy akár csak…..
Nem tudom, mostanában miért toppannak elém pont olyan filmek, amik az isteni akarat és motiváció megfejtésére irányulnak (na jó, igazából én választom őket), de a lényeg, hogy pár héten belül már a második sikertelen próbálkozást láttam ebben a témában. A Viskó című filmet egy ismerősöm ajánlotta,…..
Az 1955-ben az Ausztrál kormány déli sarkon létrehozott egy kutató állomást, aminek többféle funkciója is volt. Az állomás neve a semmitmondó THOM-9 nevet kapta. A rajta dolgozó kutatók pedig a 327-es kutatócsapat számot viselték. Elsődlegesen tudományos és katonai céllal rendelkezett, amely…..
Dániával folytatjuk a tagállamok filmművészetét bemutató sorozatunkat – a teljesség igénye nélkül. A lista alapjául különböző netes sikerlisták, illetve filmes eredményeket, díjakat összegző rangsorok szolgáltak. Az összeállítás, mint mindig, szubjektív – vitassátok, egészítsétek ki saját…..
A Chernobyl minisorozat után, mely drámaként és történelmi filmként is hatalmas sikert aratott szerte a világon (elsősorban az HBO nézői körében), felmerül az emberben a kérdés: a katasztrófa filmek közt milyen riválisai lehetnének? Melyek az utóbbi 25 év legjobb katasztrófafilmjei? Szigorúan…..
Csikkszereda 2019.06.11 09:44:32
@hathét: Szerintem jó a lista. Nem feltétlenül a filmek, hanem a típusuk miatt. Van itt emberi mulasztás miatt megtörténő katasztrófa, valós történeten alapuló film, sci-fibe illő természeti csapás. Az meg, hogy a kategóriákon belül melyik filmet választja ki a bejegyzés írója, már szubjektív. És persze lehet olyan, a nagyközönség számára ismeretlen filmeket is beválogatni, amelyek színvonalukat tekintve illenének ide, de pl. a The Tunnel nem katasztrófafilm, hanem "túlélő dráma", így a listára sem passzol. A Pokoli torony nekem is beugrott egyből, ami jóval régebbi, mint a Ta-weo, ezért inkább ideillene, de még az első verzió sincs a listán.