Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pazuzu Daemon

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben az Európai Unióban egyre általánosabbá válik a sokszínűség (mást ne mondjunk, rengeteg magyar él külföldön), addig egy friss átfogó felmérés szerint Magyarország egyre jobban bezárkózik, egyre kevésbé hajlandó elfogadni a más országból érkezőket...
Pazuzu Daemon 2020.09.06 21:09:31
@nemecsekerno_007: Hát, ja. Mennyivel jobban jársz, ha a határátkelő magával viszi a nyugdíjas szüleit is. Akkor még a nyugdíjat sem Magyarországon költi el. Mindamellett, hogy alapból hülyeség, amit állandóan írogatsz.
Vajon két év alatt mennyire tudja eldönteni valaki, hogy külföldön kíván-e maradni? Lehet ennyi idő után megalapozott döntést hozni? Mindenesetre Zoli a jelek szerint meglehetősen biztos a dolgában. Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik visszatérnek vagy fel nem bírod…..
Pazuzu Daemon 2020.06.26 23:22:52
@Rayovac: Amikor a szüleim aktív dolgozók voltak, annak tudatában járultak hozzá az idősek nyugdíjához, hogy cserébe majd az ő nyugdíjukat is kitermelik azok, akik majd akkor dolgoznak, amikor ők lesznek nyugdíjasok. Nem arra szerződtek, hogy a gyerekeik lesznek azok. Aki külföldre megy, nem tartozik senkinek, mert nem is tart majd igényt semmire. Legfeljebb teljesítmény arányosan. Nem ad, nem vár el.

j
Pazuzu Daemon 2020.06.27 08:05:13
@vándor madár: igen, ezért írtam, hogy teljesítmény arányosan. Aki azonnal kiiratkozik, az semmire sem tart igényt.
Régóta tart már egy vitasorozat itt, a blogon arról, ki miért (vagy miért nem) költözne vissza Magyarországra. Sokféle vélemény megjelent már itt, most következzen egy őskommentelőé, Pink Petsché. Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik visszatérnek vagy fel nem bírod fogni,…..
Pazuzu Daemon 2020.06.19 07:27:56
@bölcsbagoly: Felejtsd már ezt el. Aki fizeti az idősek nyugdíját, azt annak fejébe teszi, hogy amikor ő válik nyugdíjassá, majd az akkori fiatalok gondoskodnak róla. Az, aki felmondja ezt a szerződést és külföldre megy, ezt megszakítja, nem ad de nem is kap a jövőben. Teljesen korrekt. Akkor nyafoghatnál, ha elmenne, de aztán jogot formálna a nyugdíjra. Nem teszi!
Voltaképpen akár szenzációsnak is nevezhető adatokkal állt elő a Központi Statisztikai Hivatal a napokban. Ezek szerint ugyanis tavaly évtizedes trend fordult meg, hiszen több Magyarországon született állampolgár költözött vissza, mint amennyi elment – magyarán megfordult a kivándorlás. „Az utolsó…..
Pazuzu Daemon 2020.05.23 12:36:25
@desw: Én nagyon jól keresek Magyarországon, mégis el fogok menni.
Mivel már több mint egy hónapja ülök itthon és szórakoztatom a családot határtalan értelmem és humorérzékem folyamatos csillogtatásával, úgy gondoltam, hogy itt az ideje, hogy erről az időszakról levonjam a konklúziót. Főleg, hogy az előzőleg említett okokból a család fel akar áldozni Wakantanka…..
Pazuzu Daemon 2020.04.29 16:38:49
@C.quigley: Vigyázz, mert megnyomom az orodat. Elég csak Szlovákiáig menni, hogy kiderüljön, nem mondasz igazat.
Nehéz mit írni akkor, amikor egy blog elér a 3000. poszthoz, egy több mint 8 éves út mérföldkövéhez. Szép kerek számról van szó, megszámlálhatatlan érdekes, szívszorító vagy éppen pozitív történetről – ezúton is köszönöm, hogy megosztottátok a bloggal és legyen ez így a jövőben is! Szinte lehetetlen…..
Az, hogy mennyi pénzt juttatnak haza a határátkelők, nagyon sok mindenről árulkodik. Túl azon, hogy láthatjuk, milyen családokban a leginkább jellemző életstratégia a külföldi boldogulás, kiderül az is, mi ösztönözte a magyarok jelentős részét a határátkelésre...
Pazuzu Daemon 2019.09.19 19:36:12
Augusztussal nagyjából a határátkelők nyári hazalátogatásai is véget értek, ilyenkor mindig érdekes látni, milyen tapasztalatokkal gazdagodtak a külföldön élő magyarok. Balázs (akinek előző posztját itt olvashatjátok) például egészen pozitívakkal. Te is hazalátogattál? Milyen tapasztalatokat…..
Pazuzu Daemon 2019.08.27 07:17:08
@Horthy Miklós cselédje: Te vagy a NER álma. Több ilyen minimál-igényű segédmunkásért imádkoznak éjjel-nappal.
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
Pazuzu Daemon 2019.02.26 20:13:14
@Quercus erdész: na jó, csak mert most kulturáltan folyik a beszélgetés... Áruld el, kérlek, hogy kit látsz bennem.
Pazuzu Daemon 2019.02.26 20:42:34
@Quercus erdész: na jó feladom. Tényleg én vagyok a hülye, csak magamat hibáztathatom. Ezt a blogot nagyon rég óta olvasom. A böngészőmben több másikkal egyetemben mindig nyitva volt. Most bezárom, végleg. Nyertél, egy olvasóval kevesebb... És ha ezt úgy értékeled, hogy igazad volt a nickkel kapcsolatban, akkor nagy bajban vagy.
Pazuzu Daemon 2019.05.26 11:05:46
@diggerdriver: Kivételesen hozzászólok az eseményhez. Kb. 3-4 hónapja találtam rá erre a platformra, körülbelül ekkor regisztráltam először, hogy hozzászólhassak a témákhoz, ha kedvem tartja és az időm is engedi. Blogokat sokéve olvasgatok csak megfigyelőként. Talán az első kommentem egy posztodhoz kapcsolódott, ahol megörültem annak, hogy ismét tiszta, világos gondolatokat, érdekes megközelítéssel olvashatok tőled. Szóval... a jó hír, szerintem, az, hogy ez a tönkrevágás nem a blogra vonatkozik, hanem erre a '' char-room''-ra és ebben neked is jelentős szereped van. A sunyi személyeskedés nem most indult, volt, ami alapot adott. Sokszor olvastam itt olyan személyeskedő megjegyzéseket, mint "kitartott, prosti, lófejű" és értelmes emberek erre nem is reagáltak. Amikor elkezdted a nickeket átkeresztelni "szörmók, degenerált" még mindig nem kaptad reakcióként vissza pl. hogy "dagadtdrájver". Gusztustalan lett volna? Igen. Mint, ahogy az említettek is, és az is, ahova ez a bölcsészkedő okoskodó romkocsmás beszélgetéseket idéző beszélgetésfolyam eljutott. Amit én látok: a sok korábbi hozzászólóból maradt a száműzött, sértődött trió és két modoros okoskodó, akik tényleg nem fognak hiányozni a csak olvasóknak. És van még két további tag, akik távolléte tovább javítana a chatroom megítélésén. Posztolj többet, szívesen olvasom az írásaidat.
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
Pazuzu Daemon 2019.02.21 19:59:50
@fofilozofus: Gondolom, a nickedet nem kiérdemelted, hanem magadra aggattad
Ass blaster Honvágy 2019.02.10 11:14:10
Ez egy lelkizős fejezet akinek nem jön be a műfaj itt hagyja abba. Mi indított ennek a posztnak a megírására?  Általában évente egyszer megyek haza karácsonykor 1-2 hétre, így Epres Attila barátommal aki a Diggerdrájver színdarabban engem játszik csak olyankor szoktam személyesen találkozni,…..