Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kocsobur Ekese

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A határon túli magyarok választójoga hosszú évek óta vita tárgyát képezi. Támogatói és ellenzői más-más szempontokat tartanak fontosnak a kérdésben, így gyakran meglehetősen parttalan a csatározás. Trianon századik évfordulója kapcsán – ha marginálisan is – ismét napirendre került a téma...
Kocsobur Ekese 2020.06.11 16:09:41
@HaCS:

Ezek szerint pl.Ausztria sem egy normális ország ?
Az egész interneten végigsöpört a hír, miszerint egy afroamerikai férfit rendőri intézkedés közben meggyilkoltak. Az áldozat bűne az volt, hogy hasonlított valakire, aki hamis pénzzel próbált meg fizetni egy boltban. A férfi nyakán pontosan 8 percig térdelt a rendőr, egészen addig amíg az…..
Kocsobur Ekese 2020.06.04 11:13:03
@Serény Vélemény:

A valódi "liberális" ugyanis kétféle véleményt ismer: 1.a sajátját 2.a helytelent.
Kocsobur Ekese 2020.06.04 12:19:32
@CoolKoon: " nem tudod, hogy mit jelent a liberalizmus?"

Bence György filozófus:
„A liberalizmus nagyon toleráns. Csak a fasisztákkal kérlelhetetlen. Ja, hogy rajtuk kívül mindenki fasiszta, arról ők igazán nem tehetnek.”
Továbbá a liberálisok két véleményt ismernek: a sajátjukat és a helytelent. "

24 évvel ezelőtt a pártsajtóban Korniss Mihály előadta mint a liberális hitvallást:

"Mi, liberálisok pedig képtelenek vagyunk kimondani, amit szerintem valójában érzünk, hogy tudniillik mi még sokkal jobban gyűlölünk titeket mint ti minket. Most, hogy kezd lassan vége lenni a sajtószabadságnak Magyarországon, úgy érzem, kénytelen leszek újra politikai publicisztikát írni. És nem tudok lelkiismeret-furdalás nélkül gondolni arra a pillanatra, amikor nagyon nehéz lesz kikerülnöm a gyűlölködés szavait és mondatait. Azt hiszem, a XX. század nagy tanulsága, hogy a humanizmus esélyeit a politikában alapvetően újra kell gondolni. A politika abban a pillanatban, amint a szeretet szót a szájára veszi, bűnt követ el, mert a politika logikája a hatalmi érdekek logikája. A hatalom megszerzésének és megtartásának a technikája és tudománya, és ebben sok minden szerepet játszhat. A tapasztalatok szerint a szeretet nemigen."
Megjelent: Beszélő hetilap, 1993, 48. szám, Évfolyam 5, Szám 52

És hozzátenném még a "Globális Liberálisok" két pontját, ahogyan nemrég én magam( szerénységem) foglaltam össze:

Első pont:
NEKÜNK "liberálisoknak" mindent szabad. Szabad országokat bombázni,országokat lerohanni, szabad náci mintára külföldön koncentrációs táborokat fenntartani, szabad célzott likvidálásokkal gyilkolászni, szabad kínvallatni, szabad országokat lehallgatni,nemtetsző politikai vezetőségüket eltávolíttatni, államcsínyeket végrehajtani, választott politikusok helyére IMF /Goldmann Sachs funkcionáriusokat beültetni, szabad világgazdasági válságokat okozni és fenntartani, szabad bankóprést alkalmazni...gyakorlatilag nincs olyan ami NEKÜNK ne volna szabad.

Második pont:
Hogy NEKTEK mi szabad, azt majd MI," liberálisok" megmondjuk.
Ahogy azt is mi mondjuk meg hogy ki a művész, író, alkotó,tudós. És ki nem az.Azt is megmondjuk hogy mikor ki az antiszemita, fasiszta, náci, magyarkodó, nacionalista.
Azt is megmondjuk hogy kit kell megbüntetni, száműzni,megbuktatni, kiéheztetni, embargó alá vonni.
MI majd ugyanis mindig mindenről MINDENT megmondunk
Mindezt persze csakis a "liberálizmus" nevében.
Kocsobur Ekese 2020.06.04 13:06:34
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

Tömörebben? Parancsolj: az un. liberalizmus az valójában egy virtigli liberálfasizmus.
Fő terjesztője az USA, nem véletlen pl. hogy a "republikánusok" illetve a "demokraták" felosztották maguknak a hatalmat, miközben lényegi különbségek közöttük csak a parasztvakításnak valók.

Nem volt véletlen hogy az 1929-1933 közötti gazdasági világválságot Rotschild bankja robbantotta ki, mint ahogy az sem hogy a 2008-2012 közötti egy Lehmann Brothers illetve egy Goldman Sachs.

Mint ahogy Soros, a Project Syndicate amit a világ 156 országában terjesztenek, a janicsárképzők lásd CEU, a brüsszeliták és tovább nem is sorolnám a nem véletleneket.

A vicc az hogy miközben az un. liberalizmus egy bukott eszme, ami önmagát felvállalva alig- alig tud hatalomra kerülni demokratikus választásokon, egy huszáros vágással hozzácsapták magukat a "liberális demokrácia" címszóval jobb- illetve baloldalhoz(lásd szdsz Horn Gyula kombó), sőt, ma már ki merik jelenteni hogy " a demokrácia vagy liberális, vagy nem demokrácia".

Ez pedig semmi más mint virtigli fasizmus.
Feltűnést keltett a miniszterelnök legutóbbi interjújából az egyik mondat. Így hangzott: „Nagy a verseny, de nem adom olcsón a bőrömet.” (Magyar Rádió, május 8.) A külügy- és külgazdasági miniszterről beszélt, meg is jegyezte az egyik értelmező, az MSZP volt elnöke: „Hát erről szerintem Lázár is…..
Kocsobur Ekese 2020.05.11 17:06:45
@Attilajukkaja:

Jó kis lista.Csak tegyük hozzá, közülük alig van valódi fideszes, legtöbben közülük, miután máshol, másképp is elkurta, kényszerből vagy küldve csapódott Orbanekhoz.Tolgyessy néhai SZDSZ elnök,vagy Jeszenszky,az MDF kormány egyik legpancserebb tagja.Vagy Bod Péter Ákos,akit beraktak MNB elnöknek,majd miután Hornek alatt kellett a pozíció Surányinak,kapott Londonban egy vajas kenyeret.Vagy Mellar akit úgy rúgtak ki a KSH éléről hogy lába nem érte a földet.ACEU -n tanító Csaba László sem volt soha "fideszes". Ángyán sem.
Sok szingli életében van olyan barát, akivel időnként lefekszik. Főleg két párkapcsolat között jön jól, ha az ember nem kényszerül hosszadalmas éhezésre, és teljesen random szexpartnert se kénytelen keresni. Mégiscsak jobb az, akiről már tudjuk, hogy kicsoda, nem fog átverni, biztos nincs nemi…..
Régi, jól bevált kommunikációs arzenálját élesíti a Fidesz az önkormányzati választások kampányában. A szokásos migránsozás és az ellenzéki összefogás szétverésére tett kísérletek mellett elővette azt a fegyverét is, amely akár visszafelé is elsülhet. Azt igyekszik ugyanis sulykolni a magyar…..
Kocsobur Ekese 2019.09.22 09:01:06
@rasztaszív:

Jó látni az olasz elvtarsakat,mint akiket a darázs csípett. ..Csak halkan jelzem mellesleg,Zingaretti,ahogy a főtitkárt hívják,az lefordítva "cigány beli"T jelent :-)
Kocsobur Ekese 2019.09.22 09:16:19
@Che21:

Az meg önmagában nem volna akkora baj,a Highlander-t utánozzák ("egy,csak egy maradhat").

Viszont két változatra nem gondoltak:
1.mi van ha ez a lakodalmas kutyahanyasra emlékeztető lehető legszélesebb összefogás netán győzne ?
2. illetve mi történik a továbbiakban ha mégsem?
A tömegtársadalmak kialakulása idején -- némileg leegyszerűsítve -- a liberálisokkal és a radikálisokkal szembeni konzervatív alapállás először a  hagyományok, a régi intézmények és a hellén-keresztény értékrendszer védelme, majd a XIX. század második felétől -- a brit Disraelivel, Franciaországban…..
Kocsobur Ekese 2019.08.22 10:14:10
@blah:

A liberalizmus mint elmélet,ahogyan a marxista leninista bolsevizmus is,elviekben szimpatikus.Viszont világszerte egyre többen jöttek,jönnek rá hogy valójában egy virtigli liberalfasizmus álcája,nem véletlen hogy bevallottan liberális párt alig van valahol kormanyon.Igy aztán parazita módon rátelepedett a baloldalra,lásd Magyarországon,vagy a jobboldalra lásd Tusk Lengyelországban és kihirdették hogy a demokrácia vagy kötelezően liberális vagy ha nem ,az nem is demokrácia.Ugyes,ahogy John bácsi mondta Ferihegyen
...akkor végre eljön a mi időnk -- gondolják kb. az ellenzéki pártvezetők (vagy azok legalábbis, akik nincsenek Orbán zsebében). Ez a legbiztosabb ellenzéki stratégia egy ideje. A második -- már bizonytalanabb -- remény az, amit egy komoly nemzetközi erő-átrendeződéshez kötnek, pl. a liberális…..
A baloldal értelmetlennek tartja a megkülönböztetést, a jobboldal értelmesnek. (Népszabadság, 1990. április 21.) A csodáknak van egy hátulütőjük: nem lehet rájuk felkészülni. (Magyar Hírlap, 1994. december 24.) A Gulágon lassan, Auschwitzban gyorsan pusztultak el az emberek. (Népszabadság, 2002.…..
Kocsobur Ekese 2019.07.21 06:22:02
@morph on deer:" Én viszont nem készülök a Balatonhoz mostanában...:("

Tény hogy egy alapos fertőtlenítés ráférne arra a régióra...A parton két szandál, gyanútlan családok pancsiznak és egyszer csak felbukkan egy szép kövér vízi hulla azt szörcsögve hogy Orbánviktor és hogy no ván ház bin shot, no ván ház bin torcsöred...
A Maccabi Játékok kabalafigurája...
Kocsobur Ekese 2019.07.21 06:50:36
@acycloren:

Nemrég konrád györgy jelent meg a "francia" bernard henry levy oldalán.
mécs imre@co. hisztizett a Szabadság-téren, EU-s- zászlóval.
tamás gáspár miklós napi agymenései a hvg-tól a mércéig...
És így tovább, a momentum "apák és fiúk/lányok", avagy "az új falka" c. színdarabig.

Két szdsz-estől tudok hogy megszabadultunk mostanság, baló györgy és székhelyi józsef...
Néhányan már a kijáratnál torlódnak, de még utolsó leheletükkel is mérgeznek:

-soros george
-gati charles
-lendvai paul
-agnes heller-pipa
-konrad georg
-haraszti miklós
-vásárhelyi miklós pereputtya
-bolgár,avar,mészáros,bánó muszter &co.
-mécs és pereputtya
-fajkasházi&co.
-eva s. balogh, laszlo bito(nomen es omen)

Húzzanak bele az eftársak...
Kocsobur Ekese 2019.07.21 09:06:54
@Yossarian_M: "a bloggazdat is a varakozolistara irhatod, mergezi rendesen a kornyezetet"

Lehet hogy csak lemaradtam erről, de speciel nekem semmi bajom nincs a bloggazdával. Sőt.
Ír valamit, tényekkel alátámasztva, ami rendre kikerül az Index címoldalra , és amivel ha másként gondolod, lehet ellenvéleményt kifejteni.
Állítom, ha a nagyon független, liberális stb. hasonlóak, a vincentes elekgáboroktól a bekiáltásos kabaiig hasonlóan toleráns magatartást tanúsítanának a tőlük eltérő álláspontúakkal szemben mint itt, a közélet is egy sokkal jobb hely lenne és még a másként gondolkodók is visszafognák magukat.

Az ugyanis szerintem nem kihívás hogy " anyád neked meg a vajdádnak" , a brendelmátyásizmusok illetve a "liberális" Wunderwaffe, a tiltás,törlés, megsemmísités.
Azt már nagyon sokan leírták, hogy Orbán nélkül nincs Gyurcsány és vice versa. Azt azonban talán magunknak se magyaráztuk meg eddig, hogy mi az, ami kettőjükben – bármennyire is más platformon állnak – közös (s ezzel a világért sem akarom megbántani őket és híveiket). Vajon mit fejez ki ez a két…..
Kocsobur Ekese 2019.02.19 08:44:28
Az apró-klános böszme olyan mint egy lebutított vírus, arra jó hogy ébren tartsa a társadalom egészséges immunrendszerét ...
Megjelenésére, böffeneteire, őrjöngéseire százezrek ugranak talpra, hogy visszatérését megakadályozzák mondván hogy na ne, ezt már mégsem...

2006 őszén volt Orbánnak egy zseniális csele az ultimátummal.
Pontosan tudta hogy dehogy fognak a böszméék lemondani.Sőt. Annál inkább összezárnak, összeláncolják magukat a böszméhez. Így is lett. A ballibák ész nélkül rohantak fel az apró-klán hajójára, hűségesküt tenni és röhögtek azon hogy ők milyen ügyesek.És még azt sem vették észre hogy a hajó oldalán az áll hogy Titanic és a sarki jégvidékre tart, az utasok meg szépen egymáshoz láncolva, ahogy illik...
A következmény ismert: 2010 , 2014 és azóta is.

Egyszer még a böszme MSZP elnökké megválasztásakor egy Indexes újságíró (spirk?)kitalálta/leírta egy soha meg nem nevezett fideszesre hivatkozva aki azt mondta állítólag akkor hogy " Gyurcsány egy lottó ötös a Fidesznek".
Álmában nem gondolta volna, mikor azt kitalálta/leírta, hogy tényleg úgy is lesz, amit kitalált az önbeteljesítő jóslatá változik...:)

Nézzük az apró-klános böszme néhány tényleges érdemét.

1. Szétverte az MSZP-t, ráadásul olyan pénzügyi örökséget hagyott hátra (ott is) hogy azok mostanra már a székházukat is eladták ...:)
2. kókája segítségével szétverte és megszüntette az SZDSZ-t ..:)
3.libaszakértő "gazdasági" minisztere segítségével szétverte az LMP-t(is), együtt, külön,pm bohózatokat létrehozva.
4. végül dk néven létrehozott egy alakulatot az apróantalli bolsevik hagyományok
"legnemesebb" , ám biológiai törvények miatt egyre fogyatkozó örököseinek.
5. nélküle a Fidesznek soha nem lett volna kétharmada.

Most őszintén: hát nem egy lottó ötös? :P
Állítólag egy évvel ezelőtt komolyan felvetődött a Fideszben, hogy be kéne áldozni Tiborcz Istvánt a választások előtt, ezzel kivennék az élét azoknak az ellenzéki és EU-s kritikáknak, melyek szerint Magyarországon nem érvényesül a törvény előtti egyenlőség elve. Volt némi realitás a felvetésben,…..
Kocsobur Ekese 2019.02.17 16:29:49
@wolves84lb: "Milyen kórházak épültek??????"

Parancsoljon, manifeszt elmebeteg "úr":

Kórházak:
- 6,8 milliárd forintból felújított Szent Imre Kórház,
- 600 millió forintos rehabilitációs ellátás fejlesztés az egri Markhot Ferenc Kórházban.
- 10 milliárd forint a sportkórház felújítására,
- 1,4 milliárdért épül a körmendi kórház, a kórházban 8000 négyzetméternyi részt felújítanak és 300 négyzetméter új épületrészt építenek.
- 1,4 milliárd jut a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház átépítése és korszerűsítése.
- 30 milliárd forintból újul meg a Zala Megyei Kórház,
- a Dombóvári Szent Lukács Kórház 1 milliárd 880 millió forintba kerül,
- 11,2 milliárdos beruházás a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban.
Még néhány kórházi tétel:
- Szent Imre kórház helikopter leszállóval BP-en.
- Pécsi Tudományegyetem 400 ágyas, teljes felújítása.
- Heves megye, Markot Ferenc kórház 6 milliárd.
- Szombathely Markusovszky kórház.
- Hatvani Albert Schweitzer fél milliárd.
- 6 Bethesda gyerekkórház. Budapest
- Debreceni kórház.
- Körmendi kórház, épülőben 1.4 milliárd.
- Kaposvári kórház. 1.5 milliárd!
- Békés megyei Pándy Kálmán kórház, Gyula
- Bajcsy-Zsilinszky kórház, Budapest
- Várpalotai kórház.
- Uzsoki kórház. BP. 6.5 milliárd ft.
- Nyíregyházi kórház.
- Dombóvári kórház.
- Hódmezővásárhelyi kórház 896 millió.
- Somogy megyei Kaposi Mór kórház, Kaposvár
- Siófoki kórház.
- Pécsi kórház.
- Mohácsi kórház.
- A győri Petz Aladár 11 milliárd

És most már tehetjük hozzá a budai szuperkórházat is, valamit a 20 napi ellátást biztosító kórházakat, mert ezek már folyamatban vannak.
Mit ne mondjak, csodálom hogy valaki nem sírja vissza a horváth mengelica ágnes és a molnár lajos-féle egészségügyet, kórházi széfekkel..:P

Nyihihi
Kocsobur Ekese 2019.02.18 11:04:08
@csakegyvalaszto: "A maastrichti adósság 2018 szeptemberi adatot látok, ami 72,8%, de olyan brutálisan nem rohan lefelé mint mondod. "

Parancsolj, itt a legfrissebb adat, 2007 óta nem volt ilyen:

www.portfolio.hu/gazdasag/nagyobb-gyozelmet-aratott-magyarorszag-mint-eddig-remeltuk.314427.html?utm_source=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
  Korunk hősével, Nagy Blankával akar találkozni az EB alelnöke, arcát az MKKP pedig pénzre nyomta. Ez pedig sok szempontból aggasztó. Elsősorban azért, mert ezen kívül a legtöbb ember tudomása szerint nem sok mindent tett eddig. Félreértés ne essék, Blanka beszéde arányos és jogos volt, mivel ezt…..
Bár felháborító, hogy az MTA kutatói közül néhány százan hamarosan elveszítik a munkáját, távol tartottam magam a megnyilvánulásoktól. Pályakezdő kutatóként több mint egy évet töltöttem az akadémia kézirattárában, és a jegyzőkönyvek olvasása közben meggyőződhettem arról, hogy nincs új a Nap alatt. A…..
Kocsobur Ekese 2019.02.16 18:50:10
@iovialis: " Írnám, hogy ez az egész nevetséges, de annál sokkal szomorúbb. Majd jussak eszébe 15-20 év múlva. Majdnem teljesen biztos vagyok benne, hogy ez (meg a hasonló ügyek) nem sikersztoriként lesznek emlegetve."

Kérem tisztelettel. Én ugyebár nem vagyok akadémiai kutató, ezért csak külső forrásokat vehetek/veszek igénybe ha el akarom dönteni kinek van igaza.
Márpedig elég ha csak azt látom hogy kik azok akik most ugranak mint akikrt a darázs csípett.És máris tudom
hogy annak a viperafészeknek, melyet az un. rendszerváltás környékán bebetonoztak a közpénzek minél hatékonyabb eltapsolása és egyéb privilégiumok megszerzése/megtartása érdekében..nos azt szét kell robbantani.
Hogy miért most? Igaz.Már eleve a rendszerváltáskor kellett volna, hasonló más viperafészkekkel.
Na de Magyarországnak még annyi eszük sem volt mint a cseheknek a lusztrációs törvényükkel, itt
a pufajkás és a megbukott állampárt négy év múlva diadalmasan és immár demokratikusan térhetett vissza a hatalomba, az szdsz-be átfestett fiaikkal..És jöhetett a konrád-féle "akadémia" és tsai.

Hát ennek most 29 év után ideje volna véget vetni.Aki valóban hasznos az kutasson és kapjon pénzt.
A hámozókat meg majd eltartja a "piac", nem féltem őket, berend t. iván fogta magát és azóta is kaliforniából üzenget....
Kocsobur Ekese 2019.02.17 10:57:55
@khamul: "úgyhogy kérem, ellenőrizze a forrásait"

Szava nem lehet, ugyanis ha elkerülte volna becses figyelmét, én idéztem cikkből..
Mégpedig a közismerten "kormánybarát" Indexről... Ha gondolja, velük vitatkozzék...
Kocsobur Ekese 2019.02.17 11:03:59
@csakegyvalaszto: " Valaki tényleg írjon már nekem egy területet, ami fantasztikus sikertörténet volt a kormány számára, amikor egy független területbe belenyúlt, és egy versenyképesebb, jobban működő dolog született.
Ahova a politika beteszi a lábát ott komoly minőségi romlás várható. "

Hablaty. Éppen most hunyt el Vajna, akit ugyanúgy gyűlöltek, utáltak a ballibák sajtójában..Most meg óbégatnak hogy oda az aranykor a filmiparban.
Mert az elődök, a grünwalskiak azok szintén "függetlenül" szórták a pénzt. De közben eredmény nulla volt.

És akkor most megfordítanám a kérdést. Mondjon valaki, beleértve az MTA-t, egyetemeket, egészségügyet, haderőt, önkormányzatokat stb. amit Orbánlk örökölték "ezektől".
És amiről ki mernék jelenteni hogy igen, ez már döfi, ehhez nem kell(kellett volna) hozzányúlni, ez úgy(volt) jó ahogy van(volt).

Várom epekedve.
Miután a spanyol parlament nem szavazta meg a költségvetést, a spanyol miniszterelnök ma bejelentette, hogy április 28-án általános parlamenti választás lesz Spanyolországban. Ez már a harmadik négy éven belül, sőt, közben volt még egy katalán szavazás és választás is, valamint nemrég egy helyi…..
  Orbán Viktor és barátai pénzzé tették az országot. Mivel ez működik nekik, most azt hiszi, pénzzé tehetik a családok életét is. Pénzért szülnek majd "az asszonyok", mert szerinte minden megvehető, a születés is. Orbán közben maga a legnagyobb gátja a gyerekek megszületésének azzal a mérhetetlen…..