Regisztráció Blogot indítok
Adatok
luucy

0 bejegyzést írt és 364 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Drazsé úgy látszik mindent bevet, hogy hisztériát keltsen. Szerinte a gárdisták a terrorizmust támogatták, ergó a gárdisták terroristák. Ha volt olyan egyáltalán, aki terrorcselekményt készített volna elő -amit én kétlek- akkor sem általánosíthat miniszter úr! Ezek…..
luucy 2009.07.13 18:50:34
 Pörögnek az események az SZDSZ körül: tegnap óta Weinek Leonárd zuglói polgármester kilépett az SZDSZ-ből, Retkes Attila pártelnök kizárná a pártból Kóka Jánost, hétfő délután 16:52-as állás szerint pedig Konrád György frissített egyet a sztorin:adocean(…..
 Pénteken már megírtuk Tony Wheeler, a Lonely Planet útikönyvkiadó alapítójának kalandjait a budapesti kisföldalattival és a BKV-ellenőrével. A vállalat nem maradt tétlen. Hétvégén a BKV szóvivője bejelentette: a közlekedési vállalat felkeresi Wheelert. Elnézést akarnak…..
Ideje volt. Végre valaki elküldte Lendvai Ildikót valamerre, bár ha nekem kellett volna fogalmaznom, valószínűleg az a jó ízlés határait súrolta volna mondandóm. Egy szóval és finoman fogalmazva én személy szerint a picsába küldtem volna Lendvait. Még jó, hogy nem vagyok…..
A Hírszerző elutazott Olaszliszkára, helyszíni riportot készíteni. Nagyon helyesen tette, nem lehet mindent összeszedni a hűvös budapesti irodaház 3. emeletéről... Beszélgettek Fekete Gyulával, a polgármesterrel: "-Érdeklődve olvastuk a hírt, hogy egy rendőrnek pár napja…..
luucy 2009.06.18 21:06:48
Ehhez a dologhoz csak annyit tennék hozzá, hogy 1. kurvára elegem van a romákból, meg abból, amit megengednek maguknak.
2. Az viszont, hogy fogy a magyar, az a magyar emberek hibája! Kíváncsi vagyok, hogy az, aki ezen kesereg, hány gyereket hozott már össze? Ki tiltja azt egy magyar embernek, hogy 3-4 gyereke legyen? Senki!!!!
Hozzáteszem mindez világméretű jelenség, már atekintetben, hogy miközben a fejlett civilizációkban élők egyre kevesebben vannak, addig például Afrika lakossága folyamatosan nő. Ugyanez igaz a muszlimok egy részére is. Magyarán. A fene nagy globális meg fejlett világban néhány száz év múlva elfogynak a fehér emberek. Mert ide vezet az, amikor a létfenntartás megelőzi a fajfenntartást...
Ez a liberalizmus. Egyén előtérbehelyezése a közösséggel szemben. Lehet hogy az ide írogatók azt mondják, hogy ők nem azok - dehogynem. Bizonyos tekintetben mindenképpen. A Karrier a legfontosabb, sokan 30 éves koruk előtt nem is vállalnak gyereket, és utána is csak 1-et, maximum 2-t.
Cigányok szarnak erre. Jól teszik. Előbb utóbb (előbb) ők lesznek többen. És akkor majd leshetünk, meg kesereghetünk. És mondhatjuk majd, hogy igen, de ők 5-6 gyereket szültek. Hát ez az! De ezt a magyar is megtehetné.... És itt jön be a képbe az, hogy a hagyományos családmodell, amit úgy szapulnak, az mennyivel hatásosabb.... Cigányoknál 18 éves korukban (vagy akár előbb) összekötik az életüket és holtomiglan-holtodiglan. Mi meg? Jaj rövidebb a haja, mint kellene, jaj kicsit kövérebb, jaj kicsit csúnyább, jaj nem olyan jó vele dugni. És ezeket hajkurásszuk. Szerintem ezután ne csodálkozzunk azon, ha 50 év múlva mondjuk a cigányok már többen lesznek...
Tényleg komolyan gondolja a kormány ezt a krízisalap dolgot. Mármint azt, hogy kerül bele a pénz ... A programban résztvevők egyszeri, 20-50 ezer forint közötti, különös méltánylást igénylő esetben 100 ezer forintos vissza nem térítendő (!) támogatást kaphatnak, ha a…..
Alexa György -akit ezután csak a vezetéknevén vagyok hajlandó szólítani- MSZP-s képviselő tartott sajtótájékoztatót, melynek célja semmi más nem volt, mint a Fidesz a Jobbik, illetve az Árpád-sávos történelmi zászló lejáratása.Alexa szerint "azzal, hogy Orbán Viktor az…..
luucy 2009.06.14 22:08:19
@Letícia: Figyelj, szó sincs arról, hogy azt akarja, hogy mindenki rászavazzon. Megmondta, hogy a Jobbik vezetését nem keveri össze a Jobbik szavazóival. Egyébként én nem hallottam még arról, hogy OV ki akarja vizsgálni, honnan van a Jobbiknak pénze, szerintem ez csak pletyka. Sosem volt erről szó, és hivatalosan egyszer sem mondta azt a Fidesz, hogy a Jobbikot az MSZP hozta volna létre. Annyit mondott, hogy a Jobbik az MSZP-nek tesz jót, és valjuk be, ebben van valami.
És a Fidesztől függetlenül engem is érdekelne, honnan van ennyi pénze a Jobbiknak (ugyanez érvényes az LMP-re is) hiszen állítólag nem áll mögöttük senki, akkor meg? Jó pár tízmillát eltapsoltak ők is, és ennek valahonnan jönnie kellett. De mindegy. Nekem alapvetően semmi bajom nincs a Jobbikkal.

Viszont nem értem, hogy aki rájuk szavaz, az miért teszi mindezt? Miért jó Vona Gábornak, ha megutáltatja a Fideszt a tagsággal? És itt muszáj felemlegetnem azt, hogy a Fidesz abban különbözik mind a Jobbiktól mind az MSZP-től, hogy a pártot nem keveri össze annak szavazóival. Míg a Jobbikosok lenézik a Fidesz szavazókat, addig ez fordítva nincs így. A Fidesz a párttal nem szimpatizál, de a Jobbik szavazóival semmi baja nincs, és amint mondta, azt próbálja megérteni, hogy azok akik a Jobbikra szavaztak, miért tették ezt?
Ugyanez igaz az MSZP-re is, ők nem csak a Fideszt, de a Fidesz szavazóit is szapulják.

Egyébként van a Jobbik szimpatizánsai között egy réteg, akit én sem értek, miért szavaznak a Jobbikra.
A Jobbik ugyanis egy teljesen lehetetlen programot tett le az asztalra, ráadásul kijelentette, hogy mindenképpen ellenzéki párt lesz.
Tehát ebből kiindulva, aki valóban kormányváltást akar, az az elkövetkezendő kormányt alakítani képes erőre szavaz.
Aki racionálisan gondolkozik, és látja a lehetőségeket, az szintén nem a Jobbikra szavaz.

Én abszolút elfogadom, sőt meg is értem azokat akik azért szavaznak a Jobbikra, mert valami egészen újat akarnak. Néha hajlamos vagyok én is radikálissá válni. Csak utána mindig győz a józan ész, és rájövök, hogy amit a Jobbik akar lehet hogy nem rossz, de egyrészről biztosan nem a legjobb megoldás, másodsorban pedig lehetetlen. Ezt a fajta racionalitást kellene megértenie sok olyan embernek, aki szívből dönt, és nem gondolkozik.

Jah és még annyit, hogy azon túl, hogy Vona és társsai minden felszólalás során belemennek a Fidesz szidásába, ezeken túl mi a bajuk mondjuk OV-vel? Mit tett szerencsétlen OV, hogy a sötétség vezénylő fejdelmének tartják már nem csak a bal, de a jobbik oldalon is? Mert szerintem ő semmit az égegyadta világon nem tett, mégis sokan utálják, de meg se tudják mondani miért!!!!
Kérdeztem számtalan embert, de egyik se tudta megindokolni, vagy nyilvánvaló hülyeséget mondott. Akkor most ez hogy is van?
Persze, neki is van hibája, mint minden embernek. De mit tett? 4 évig jól kormányzott. A semmiből felépített egy pártot, ami megalakulása óta folyamatosan növekszik, még mindig!!!!
Semmi olyat nem tett, amiért utálni kellene, de úgy tűnik vannak olyan emberek, akik számára a tényeknél fontosabbak azok a dolgok, amiket mondjuk akár Lendvai, akár Vona mond. És etekintetben is van jog arról beszélni, hogy mennyire hasonló az mszp és a jobbik hozzáállása a dolgokhoz.
Szerencsétlen Fidesz, mint egyedüli kormányképes erő most két tűz között van. És itt megint csak eszembe jutott valami, amit a Jobbik magyarázzon meg nekem.

*****

Tehát adott egy mszp-szdsz kormány, amit mindenki a pokolban látna már. ADott egy Fidesz, mint egyedüli olyan erő, aki kormányt tud váltani, majd alakítani egy újat. És itt van a Jobbik, ami mindenképpen ellenzékbe akar maradni.
Na most. A Jobbik szavazók kormányváltást akarnak, hiszen ha nem azt akarnának, akkor az mszp-szdsz valamelyikére tennék a voksukat. Vona Gábor kijelentette, hogy ők ellenzékben lesznek majd mindenképpen. Tehát aki kormányváltást akar, az Fidesz-kormányt akar, hiszen abban megegyezhetünk, hogy a Jobbiknak erre egyedül nincs esélye, koalíciót meg nem akar kötni.
Már itt nem értem, hogy ha valaki kormányt akar váltani, és azt akarja, hogy a dolgok változzanak, akkor miért egy olyan pártra szavaz, ami mindenképpen ellenzéki szerepre készül, ergó az általa hangoztatott programok meg szavak is a kukába kerülnek, hiszen ellenzékben ezekből semmit sem fog megvalósítani. Magyarán úgy meg neki a kampánynak, hogy tudja, abból amit mond, SEMMIT sem valósít majd meg, hiszen nem akar kormányozni.
Na de hogy visszatérjek az eredeti vonalhoz. Tehát én azt nem értem, hogy a Jobbik mit akar? Kormányozni nem, hiszen ezt kijelentette. Akkor meg? MEgosztani a jobboldalt? Úgy tűnik. Félreértés ne essék, nem a Jobbik létével van a baj. Semmi gond nincs azzal, hogy a jobboldalon van még egy párt,mert mindez csak a jobboldal erősségét jelzi.
A probléma ott kezdődik, amikor ez a jobboldali párt ahelyett hogy a közös ellenféllel foglalkozna, mást se csinál, mint a mérsékelten jobboldali pártot szidja.

Nem fogták még fel hogy egyoldalon állunk? Nem azt kell elsősorban keresni, hogy miben különbözünk, hanem azt, hogy miben egyezünk!!!
És etekintetben elég sokban. Elég csak a két párt programjának irányvonalait megnézni! Az, hogy a jobbik mondjuk ezt vagy azt radikálisabban oldaná meg, mint a Fidesz, az teljesen természetes, hiszen ők egy radikális párt, míg a másik egy polgári, jobbközép.

Szóval nem értem miért kellett rászállni a Jobbiknak a Fideszre, pláne akkor nem, ha a Jobbik valóban kormányváltást akar. Vagy talán mégse akar? Nagyon bízom benne, hogy akar, de akkor viselkedjen is úgy! Nem kell szeretni a Fideszt, de azért jó lenne, ha legalább a realitásokat figyelembe véve cselekednétek!

Egyébként meg Orbán egy rossz szót nem mondott a Jobbikra. Ezt amit Turner írt sem olvastam még sehol. Szerintem ez csak valami pletyka. Választások óta is csak annyit mondott, hogy nem akar velük együtt működni. Ennyi!
De ez meg nem nagy dolog, hiszen ugyanezt Vona is kijelenetette.

Szóval tiszta a lap, mindenki azt a pártot választja, amit akar, csak nem árt szem előtt tartani, hogy új kormányt csak a Fidesz fog tudni adni, tehát ha valaki nem ideológia alapján szavaz a Jobbikra, hanem mert változást akar, akkor gondolkozzon el, mert a Jobbik, mint leendő ellenzéki párt NEM FOG TUDNI semmin sem változtatni. Erre csak a Fidesz lesz képes, tehát tessék így gondolkozni és dönteni.

Aki viszont ideológia miatt szavaz a Jobbikra, annak meg nem mondok semmit, hiszen az egy olyan érv,ami ellen érvelni nem lehet. És az abszolút érthető.

***

ui: bocs a sok dumáért :P
Vastagbőr Megint kéregetnek 2009.06.13 13:15:00
Úgy látszik, Gyurcsány divatot teremtett, megy a parasztvakítás ezerrel. Múltkor a válságalapba pénzt, most meg ingyenes balatoni szálláshelyeket kérnek a népnek. Tegnap volt Balatonfüreden a "Szeressük a Balatont!" című konferencia, ahol Suchmann Tamás, a Balaton…..
  A kollegák már egy ideje szálazgatják szét az ominózus levelet, most mi is beszállunk egy aprósággal.   Anomym-us írásában szerepel a következő két bekezdés: És lehet, sokan innentől végképp hiteltelennek fognak tartani, de akkor is le kell írnom: tudom, hogyan…..
luucy 2009.06.12 13:39:58
@FreeTibet @leila leila: : Nekem is van közös képem OV-vel. Kettő is. Na most ha én terrorista lennék, vagy valami extra bűnöző, és ezeket a képeket eljuttatná valaki a sajtónak, akkor a ballib média tuti rákattanna, de ettől én még nem ismerem OV-t, csak egyszer beszélgettem vele pármondatot egy helyi rendzvényen, ahol mint szervező tevékenykedtem....
Mandiner blog Rosszabbik 2009.06.12 09:01:00
 Múlt vasárnap nagyot nyert a Jobbik – és nagyot vesztett a baloldali liberális értelmiség. A bejegyzés címe rájuk utal, ők a Rosszabbik. Arra a mérhetetlen rövidlátó ostobaságra, amit az elmúlt körülbelül húsz évben elkövettek. Arra ahogyan, szándékosan vagy nem…..
luucy 2009.06.12 10:35:08
@ulloiut: Az a baj, hogy még mindig nem érted. Te sem, és a hozzád hasonlóan gondolkodók sem.

Amikor válság van, amikor a közbiztonság oda, akkor mindig is megerősödnek a szélsőségek. Nézz körül Európában, ez van mindenhol. Persze nálunk nagyobb mértékben, de ennek megvan az oka.

Cigánykérdés... na pont innen indul a hiba. Látod te is mindjárt leszélsőségesezed azokat az embereket, akik nem akarnak mást csak BIZTONSÁGOT! Ami bármennyire is hihetetlen, de a cigányok miatt lehetetlen kívánság vidéken. Valószínűleg te is egyike vagyok azoknak, akik nem a magyar valóságban élnek, hanem valami homolyás képzelgés, na meg az, amit főiskolán a sok okos elétek tár, hogy na ez így meg úgy van,közben meg nem!
Tessék elmenni Borsodba! Tessék elmenni Szabolcsba, és utána tessék lerasszistázni az embereket. Mert igen, lehet hogy utálják a cigányokat az emberek! De ennek OKA van. És amíg félrebeszélünk, meg rasszistázunk ahelyett, hogy a valódi probléma megoldásával foglalkoznánk, addig ez lesz!
Sajnállak, de például itt nálunk is azért tarolt a Jobbik, mert ők végre kimondták a problémákat - és igen. Kurva sok volt MSZP-s szavazott rájuk, mert kérlek szépen a volt komcsi szavazók százszorta rasszistábbak (én speciel meg is értem őket), mint mondjuk a polgári oldalon állók. És hangsúlyozom. Ennek oka van! Oka az, hogy a ballib mentegeti a bűnözőket minden szinten. Oka az, hogy azokat, akik csak védeni akarták az értékeiket elítélik, míg a tényleges bűnözőt nem. Oka az, hogy van egy réteg, ami szarik mindenre, felveszi a segélyt, szül 6-8 külyköt, maga körül felhalmozza a szemetet meg a mocskot, és élősködik. Esze ágában sincs változtatni, mert neki így jó! Nehogy már ne legyen az embernek joga ahhoz, hogy ezeket az embereket utálja! Nem azért mert cigányok. Hanem mert ilyenek amilyenek! És mivel ez a viselkedés típus az esetek 99%-ában a cigányok között elterjedt, innentől nincs is miről beszélni. De ezek TÉNYEK!

A normális cigányokkal semmi baj nincs. És ahogy többször is elmondták, ezek a normális cigányok is ugyanúgy szenvednek a fenti kategóriába sorolt cigányoktól, mert őket is megverik, mert őket is meglopják - azért, mert nem állnak be ebbe a csűrhe életmódba.

Ilyen szinten tehát nem etnikai probléma.

***

Zsidókérdés. Túl van dimenzionláva. De egy tény. Túl sok zsidó van magas pozíciókban, amit nem feltétlenül a képsségeivel érdemelt ki. Ebből kifolyólag meg nehéz lenne Bayert ezért szopatni, mert leírja az igazat. Ha a Wall Streeten tevékenykedők jelentős része zsidó, akkor talán hazugság azt állítani, hogy ők a felelősök a válságért?

Engem inkább az zavar, hogy a ma Magyarországon élő zsidók jelentős része szarik a hagyományokra. Zsidó vagyok, mert az olyan jó, meg mert akkor kiváltságok járnak nekem. Már réges régen nem vallásosak a klasszikus értelemben. Hangsúlyozom nem mindegyik, de egy részük igen.

***

A lényeg, hogy ti ezt még mindig nem értitek. Sajnálom hogy így van, de beszéltek arról,hogy milyen szélsőséges a társadalom, meg fasiszta rasszista bla bla bla... de arról nem beszéltek, hogy miért jutottunk ide!!!!!

És ez a hiba, és amíg ez így lesz, addig egyrészről ti is mentek lefele a lejtőn, másrészről a szélsőségek is erősödnek emg folyamatosan!!!!

Az ember pedig igenis hagy írja le a véleményét, főleg akkor, ha történetesen még igaza is van!!!!!!!

A ballib kommunikációtól eltérően nem a Jobbik szította a magyarok és a cigányok közötti ellentétet, hanem csupán most ért el oda a történet (a ballib média hazugságainak, egyoldalúságának hála) hogy elszakadt az a bizonyos cérna....

***

Cigány ellen történik valami, akkor egyből rasszizmus, meg telekürtölik vele a világot.
Az, hogy naponta több tucat súlyos bűncselekményt követnek el cigányok, arról meg hallgatnak, arról nem lehet írni.

Na EZ a KETTŐSMÉRCE vezetett el a jelenlegi helyzethez....
luucy 2009.06.12 11:09:19
@weisz manfréd huba: A magyar gárdával még egyet is tudnék érteni, csakhogy az is egy következmény!
Következménye annak, hogy a rendőrség tevékenysége mára a gyorshajtók büntetgetésére, meg könnygázlövöldözésekre korlátozódnak. A cigány sorra már kimenni is alig mernek, mert őket is simán meglincselik! Na ezért alakult a Magyar Gárda, mert ebből lett elege az embereknek. Ha normálisan működő rendőrség lenne, aki elfogná a bűnözőket, és védené az embereket, fenntartaná a közbiztonságot, akkor nem kellene semmiféle Gárda.

Az, hogy a Turult nem tartod a magyarság jelképének - már bocsánat, de - téged minősít.
A Turul a magyarok totemállata! A legősibb jelkép!

Ami a zsidókat illeti. Te írtad le, nem én. A kapcsolatok, meg mutyik miatt vannak ott, ahol. Igen, sok magyar is, ez kétségtelen. De ha a százalékos arányokat nézed, azért jellemző, hogy valamiért szegény, csóró zsidó nem nagyon rohangál az utcán. És ha valaki ezt felemlegeti, hogy vajon ez mitől van így, akkor mindjárt antiszemita. Pedig nem. És az is tény, hogy bár teljes mértékig elítélem a holokausztot, és illik róla megemlékezni, mert az egy borzasztó eseménye volt a történelemnek, ennek ellenére kurva idegesítő, hogy még mindig abból élnek. Hogy évente kb 10 különféle holokauszt megemlékezés van, hogy valaki tényleg csak azért kerül ide, vagy oda, mert zsidó. Te ezt felse foghatod, milyen egy átlag kisember szemével nézni ezeket a dolgokat.

A kettős mérce lehet hogy a te blogod, de semmi kopirájt. Ez egy fogalom, ami a mai magyar közállapotokra teljes mértékig igaz - sajnos.

***

De ahogy látom megtaláltad a legfontosabb elemeit a kommentjeimnek. Ezek szerint a többivel egyetértesz. Nagyszerű. Máris előrelépés! :-))

***

Más, a baloldalnak milyen jelképesi is vannak? Esernyő? Azon kívül én nem tudok mást...

Nagyon szép tágas sétálóutca(!), egy autó sincs, így elfér a Merci:  ...és ami nem hiányzozhat, ami nélkül ez nem jöhetett volna létre: Na persze nem állítom, hogy az illető nem rokkant. Én is valószínűleg belerokkannék, mire összekuporgatnék egy ilyen…..
luucy 2009.06.12 10:56:36
@Tom Keller: LoooooL :D Értem már akkor miért van annyi embernek mozgáskorlátozott igazolványa :D
Az Örök Kérdés: Mennyi lehet egy beruházás "valódi" költsége, és mennyi az extraprofit, korrupció és lopás mocskos-sikamlós egyvelege? Aki izgulós típus, annak előre lelövöm a poént: az utóbbi a ***** sok! Hogy lehet az, hogy nálunk négyszeres áron építenek…..
  Elindult az idei Goldenblog mainstream etapja, itt lehet szavazni a legjobbnak tartott blogokra. Ha rajtunk múlik, simán lemaradtunk volna a küzdelemről - köszönettel tartozunk azoknak, akik mégis benevezték a Reakciót.  Mivel mindekinek 5 szavazata van, ezért szeretnénk még…..
Lévai Katalin Brüsszelből hazatérő MSZP-s Európa Parlamenti képviselő. Előtte 1998-tól 2002-ig az Egyenlő Esélyek Alapítvány elnöke, 2002-2003-ig a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának vezetője, 2003. május 19. - 2004.…..
luucy 2009.06.11 13:51:19
@Liberté__73: Természetesen elnézésedet kell kérnem. Az MSZP-SZDSZ 7 éve alatt az éves GDP 10% feletti volt, az inflációt még hírből sem ismertük, a munkanélküliség folyamatosan csökken, már alig van olyan ember, aki ne dolgozna!

Sem az országnak, sem az embereknek nincs szüksége hitelre, hiszen 2 havi fizetésből mindenki képes megvenni egy családi házat, miközben minden hónapban átadnak 100 km autópályát, és megnyílik 10 új gyár hetente, már importálni kell a munkaerőt, mert nincs aki dolgozzon a gyárakban.

A mezőgazdaságból élők milliomosok, a legmodernebb technikai vívmányokkal dolgozhatnak.

***

Én nem azt mondom, hogy a Fidesz-kormány hibátlan volt, mert NEM volt az.

De ha te azt állítod, hogy amit az MSZP-SZDSZ csinál az jó, akkor sürgősen menj orvoshoz :D
luucy 2009.06.11 13:53:51
@Dr. No: Nagyon korrekt volt. A saját hülyeségeit is kiemelte, egyáltalán nem volt azaz érzésed, hogy maga javára beszélne vagy valami. Először én is féltem, modván majd biztos magát fogja fényezni, de nem így volt. Kellemesen csalódtam.

Mellesleg, mint tudjuk a történelem valahol szubjektív. Tehát közelsem biztos, hogy egy "vadidegen" tárgyilagosabban adta volna elő, mint ő.
luucy 2009.06.11 13:54:24
@Liberté__73: Mondj egyet kérlek ami jó! Plííííízzzzzzz!!!!!
Tanulságos EP választás áll mögöttünk, ez tény. Mivel a pártok eredményeit keresztbe-kasul elemezték már mindenféle politológusok és szakértők, így ezt meg sem kísérlem egyszerű mérnökként. Meg hát nem is annyira lényeges. A lényeg ugyanis inkább az, hogy most…..
luucy 2009.06.11 12:42:44
Én szurkolok az LMP-nek, csakhogy max 70%-os részvétel várható, sőt, inkábba 60-65% (ennyi volt 2006-ban is).
Ezt le is írtad a cikkben, aztán jössz azzal, hogy 50% nem tudja hova szavazzon.

Na most akárhogy számolom is, 25-35% az, aki még bevonható, tehát ha már leírod a cikkben, hogy 70%-os részvétel, akkor ne írj 50%-ot.

EU-s választás volt, ráadásul nagyjából déltől szakadó esővel, viharral. Sokan - akik pártpreferenciával rendelkeznek sem mentek el szavazni. Hogy ezek hova tennék a voksukat, az jó kérdés, erre nem is lehet statisztikát találni.
2004-ben is alig volt több (38%) a részvétel, mégse jöttek ezek az "emberek kiábrándultak a politikai elitből" dumák...

Mindig is megfigyelhető volt, hogy az időközi választásokon a részvétel sokkal alacsonyabb, mint a konkrét önkormányzati, vagy országgyűlési választásokon.

***

Nagyon szépen kérem az LMP-t, hogy ne essen abba a hibába, amibe beleesett sok más párt is. Tessék utánanézni a dolgoknak. A Fidesznek VAN programja. Hányszor kell még lerakni az asztalra egy 250-300 (EP-program 286 oldal) oldalas programot, hogy végre ne az follyon mindenhonnan, hogy "a fidesznek nincs programja"...????

Van programja, el lehet olvasni, tehát nem kell beállítani úgy, mintha csak az LMP-nek lenne.

(viszont az kétségtelenül vicces, hogy míg az ellenzéki pártoknak, illetőleg a parlamenten kívülieknek van programja, addig pont a két kormánypártnak - és én az szdszt is ideveszem - meg nincs)

Üdvözlendő az LMP megszületése, én szurkolok nekik, kell egy baloldali párt (jó, tudom, zöldek vagytok, és se nem jobb, se nem bal - más kérdés, hogy 2002-ben ugyanezt a centrum párt már eljátszotta, aztán az első forduló után lazán beálltak az mszp mögé....), mert az világos, hogy az mszp-szdsz mint olyan meg fog szünni létezni, illetőleg már sosem lesz ugyanaz, mint volt.

Visszatérve...Lehet más a politika. Nos ez nem igaz. Sajnos a politika NEM lehet más. A politikusok igen, de maga a politika NEM. Ehhez elég csak körbenézni a világban. A politika mindig is az ügyeskedésről, a háttéralkukról szólt, és fog is szólni. Természetesen mindez csak akkor derül ki az LMP - egyébként igen lelkes és tehetséges csapata számára - ha odakerül. Ebből kaphatott már ízelítőt az szdsz oldaláról egy kicsit a párt.

Éppen ezért szoktam kiakadni azon, amikor a Fideszt egykalap alá veszik az MSZP-SZDSZ-szel.

Először is, ez egy tipikus baloldali duma, hogy mindenki egyformán korrupt, mindenki lop,mindenki blablabla... - hátha valami, akkor ez egy populisa duma.

A Fidesz 4 évig kormányzott - és akkor mindezt JÓL tette. Erről statisztikák árulkodnak, fölösleges belemenni abba, hogy de mégse, mert így volt. Hibákat ők is vétettek, de ezek száma nem volt drasztikus.

Azelőtt, és azután végig ellenzékben voltak, ahol viszont képtelenség bármit is csinálni. Ez van, szar az alkotmány, szar a magyar parlamenti rendszer. De ez akkor is így van. 2002 óta a Fidesz - a rendszerből fakadóan - nem tudott semmit se csinálni. Ezért tűnhet tesze-toszának, meg ugyanolyannak,mint a többi. De ha ugyanilyen helyzetbe kerülne az LMP, akkor velük is ez lenne. Tehát nem kell a demagóg duma, hogy a Fidesz is szar. Vannak hibáik -nektek is - de ők eddig csak 4 évig kormányoztak, akkor viszont jól. Tehát lejáratni "igaztalan vádakkal" több, mint undorító. És az it undorító,hogy ezekbe az "egyik kutya másik eb" belemagyarázásokba valaki pártot épít. Mert olyan nincs, hogy fifty-fifty. Ha az egyik 51, a másik 49, akkor már jobb az egyik, mint a másik. Illetőleg, ha mindegyik rossz, akkor mivel magyarázzátok el az embereknek, hogy ti viszont nem vagytok azok? Hiszen ha mindenki rossz, abba ti is beletartoztok.

Tudom, most sokan mondjátok, hogy de nem, meg izé, meg bizé - de dehogynem.

Ez van sajnos. Az meg hogy alulról jövő kezdeményezés...

Hát a Fidesz mi volt a rendszerváltáskor? Ugyanilyen fiatalokból álló csapat, akkori értelmiség, ugyanilyen ambíciókkal jött létre, ugyanezt akarták. Aztán szépen lassan ők is megvilágosodtak, hogy a politika nem lehet más.
Ráadásul alulról jövő kezdeményezés csak a kezdti időkben állja meg a helyét. Utána minden pártban kialakul egy hierarchia, és abból nehéz kijönni. Például nem hiszem, hogy Schiffer Andrást mondjuk a jövőhéten leváltjátok, vagy a mostani elnökség az elkövetkezendő években jelentősen változni fog. Nálatok se lesz mozgás, és 20 év múlva ezeket a fejeket is ugyanúgy fogják utálni, mint a mostani arcokat. Jah egyébként etekintetben kisérteties a hasonlóság köztetek, meg a Jobbik között. Ott is jön ez az alulról jövő kezdeményezés duma, ami teljes mértékben igaz - MÉG. De ahogy nálatok Schiffer, úgy ott Vona lesz az, aki évekig, évtizedekig a párt alapembere lesz. Ezért sem lehet más a politika.

Jöhetnek ilyen pártok, olyan pártok, a módszerek ugyanazok maradnak. Immáron évszázadok óta. Érdemes ezért politika történetet olvasni, és nem illúziókba süllyedni, mert ezesetben fájdalmas lesz az ébredés. Különös tekintettel arra, hogy valaki azt, hogy lehet más a politika nem csak a zászlójára tűzi, hanem a pártjának is ezt a nevet adja - így az első adandó félrelépésetek alkalmával százszorosan lehet ellenetek fordítani majd ezt a dolgot. Amit én nagyon sajnálnék, de ez lesz.

Mert a politika egy hatalmas nagy taktikai játék, és lehet jól, meg rosszul csinálni, de másképp nem!

***

Mindezeket csak azért írtam le, mert nem árt a realtások talaján állni. Éppen ezért talán nem volt a legszerencsésebb a névválasztásotok.

Ennek ellenére szurkolok nektek, mert a programotok egész szimpatikus, a magyar politika palettáról meg egyébként is hiányzott egy zöld párt.

Javaslom, hogy inkább ezen a vonalon dolgozzatok tovább, mert bárlehet hogy a következő OGY-választásokon a "lehet más a politika" szlogennel tudtok szavazókat szerezni, de onnantól, hogy bekerültök a parlamentbe, mindez már kevés lesz!

***

Még egy kis adalék Fidesz a végére. Mindenki mondja, hogy egyik kutya meg hogy az emberek kiábrándultak belőlük is stb... Ez utóbbi azért nem igaz, mert a Fidesz szavazótábora az (az LMP-t, meg a Jobbikot nem számolva) amelyik folyamatosan növekszik. (EU-s választást EU-s választással összehasonlítva, OGY-t OGY-val összehasonlítva)

Szóval a Fidesz ideje nem hogy leáldozóban van, hanem most jött el. Történelmi lehetőség kapujában áll. Egyszer kormányzott, akkor jól - bár kétségtelenül voltak hibái.
Ha tanult belőle, és most megint megmutatja mire képes, akkor bizonyíthat a kétkedőknek, a bizonytalanoknak, és akkor nem is lesz kérdéses a jövője.

***

Üdv: luucy

Azt hittem, ilyesmi csak építőipari cégeknél fordul elő...Hiába, naiv vagyok, mint egy ötéves. Összesen 76,6 millió forint bírságot kell megfizetnie kartellezés miatt tizenhat sütőipari vállalkozásnak és a Magyar Pékszövetségnek - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az…..
luucy 2009.06.11 11:13:32
@DArchAngel: Pont ez a lényeg. A "nagyokat" nem baszogatják, csak a kis vállakozókat, meg a pár fős vállalkozásokat. És ez a szopás...
  Közvetetett módon magát szidta Gurmai Zita - vagy csak tudatta mindenkivel, hogy igazából konzervatív. Akkor viszont skizofrén lehet, mert nem szereti a saját maga által képviselt nézeteket. Zagyva szöveg, a szocialisták EP-képviselő(jelölt)jének nyilatkozataiból mégis ez…..
luucy 2009.06.10 17:36:20
@bz249: LooooL :-)))
Drávapiski volt a legliberálisabb település az országban. A lakosok nem kevesebb, mint 60%-a SZDSZ tag volt. Csakhogy Drávapiskin sem hülyék az emberek és felismerték, hogy az SZDSZ nem értük vagy bármelyik magyar állampolgárért üldögél a parlamentben (hogy kikért azt most…..
Adva vagyon egy város (Tatabánya), egy frissen épült fürdő, egy korrekt fideszes polgármester, aki kiemeli, hogy minden politikai erő felsorakozott a fürdő építésének "ideája" mögé, továbbá, hogy a fürdő "összefogással" épült, valamint aki nem resteli…..
Vastagbőr Bontható a Turul 2009.06.10 13:01:00
"Nem maradhat fenn a XII. kerületi turulszobor, a Fővárosi Bíróság ugyanis jogerősen elutasította a hegyvidéki önkormányzat keresetét. A XII. kerületi önkormányzat a korábbi Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal döntését támadta meg, amely hatályon…..
luucy 2009.06.10 13:11:34
@DexterMorgan78/Séfbácsi: Igen, de nekik lehet...
luucy 2009.06.10 13:17:49
@zero: Nekem a budapesti rendszer kicsit átláthatatlan, de szerencsére nem ott lakom :-))

Bár hozzátartozik, hogy az önkormányzati képviselők számát más városokban is le kellene csökkenteni mondjuk felére.
Nem megszüntetni az önkormányzatokat a kistelepüléseken, mint amit az szdsz akar, mert az önrendelkezéshez minden településnek joga van, de a képviselők számát bizony le kellene faragni, mert fölösleges ennyi.... (a parlamentben is - ehhez is kell a 2/3-ad)
Avagy előrehozott nyári szünet a parlamentben.Az előző posthoz szervesen kapcsolódva kukkantsunk be az országnak házába. Tegnap tárgyalták az adótörvényeket, konkrétan a vagyonadót, a személyi jövedelemadó és a munkaadói járulék csökkentését. Százmilliárdokról és a…..
Munk Vera után most Miklósi Gábor írt egy remek Index főcikket, "A Hétesen a purdék is a gárdáról álmodnak" címmel. Miklósi Gábor: "1970-ben születtem Budapesten, polgári értelmiségi családban. (..) 1997 óta dolgozom a Roma Sajtóközpontban (RSK). 2001 vége óta…..
luucy 2009.06.10 11:40:01
@synthesizer: Biztos véletlen hogy MINDEHOL elegük van az embereknek a cigányokból...
ÉS akkor a támasztott feltételeket talán elfogadják a cigányok. Bazd meg,miket kértek a csíkszentmártoniak? Ne lopjanak, ne garázádlkodjanak, gondozzák a lovakat, tartsák be a viselkedési normákat, és erre mondja a cigányok képviselője, hogy talán??????

Fúúúúúújjjjjj.....

***

Ami a médiát illeti. Rohadt hülyék, mert nem veszik észre, hogy az emberk nagyrésze már köszöni szépen de nem eszi meg azt, amit eléjük raknak!
Pontosan az ilyen egyoldalú, hergelő írások miatt tart ott az ország, és a Jobbik is, ahol!!!!!