Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tirpákia rózsája

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Sorozatjunkie-n olvastuk tegnap, hogy Bordán Lili, számos magyar mozifilm és külföldi sorozat (Law&Order SVU, Robin Hood, Painkiller Jane, Silent Witness, stb.) után jelentős szerepet kaphat a BSG Blood and Chrome című spinoffjában. Ő lehet Beka, akibe majd az ifjú Adama szerelmes…..
Tirpákia rózsája 2011.02.08 13:46:36
@Ready to Go: ahol balkáni a kiejtése, ott kelet-európait játszik, ahol brit, ott angolt, ahol meg amerikai, ott pedig amerikait. Aki hallott már tájszólásokat és külföldieket beszélni angolul, annak ez lejön. Ha hallgattál volna...
Tagok vagyunk Meló Írben 2011.01.31 11:33:00
(A szerző történész és szerencselovag.) „Hazudni kell. Te magyar történész vagy, neked ez menni fog, ez a szakmád!” – bíztatott egyik jólelkű ismerősöm, amikor az ír munkavállaláshoz szükséges hivatalos adminisztráció elintézése felől érdeklődtem. Ki…..
Tirpákia rózsája 2011.02.04 00:41:29
@pimpalini: Minden szavaddal egyetértek! Ezért akartam minél több ismerőst otthonról kirángatni, mert azt reméltem, hogy ha már nem belülről szenvedik el a helyzetet, hanem kicsit lazítanak, látni fogják az otthoni dolgok abszurditását, mellesleg érvényesülni, de legalábbis élni tudnak. De nem így lett. A kinti magyarok többsége ugyanabban a nyomorban él itt is, pszichésen és lelkileg - látszik a hozzászólásokból, félreolvastak vmit, de egyik sem kért bocsánatot. Ezért jutottam arra a következtetésre, hogy nálunk az emberekkel van a baj. Nem a magadfajtákkal, akiknek vannak erkölcsi normáik, hanem azokkal, akik puszta sportból is akár kikészítenek másokat. Döbbenettel láttam, hogy képtelenség otthon egy retkes sztrájkot összehozni, mert a sztrájktörők önként jelentkeznek két órán belül. Hiába voltak otthon kezdeményezéseim, semmi közösségi szellem nincs az emberekben, de anélkül nem megy. Ez egy öngerjesztő folyamat. Nem vártam el soha, hogy kivételezzenek velem, csak hogy ne tegyenek keresztbe. Amikor láttam, hogy az itteni más k-európaiak milyen példásan működtetik a közösségüket, sírva fakadtam.
Tirpákia rózsája 2011.02.04 00:49:11
@failte: egy tipp: Ctrl F és kidobja amit keresel. Mellesleg, ha olvastál tőlem vmit és reagálsz rá, gyanítom, tudod, hol olvastad. Ha meg nem, akkor meg ne hivatkozz rá. Vszínű azok egyike vagy, akik minden fórumon ott van, és csak kipécéz vkit, hogy levezesse a napi gőzt vagy csak mert perverz, az ilyenek miatt nem lehet kultúráltan blogolgatni.
Tetszik a link :D, bár sztem akikre reagáltam sokkal durvábbak és vulgárisabbak voltak. Persze elszáll az agyam, mikor lekurváz vki, meg ostobának nevez, miközben a wikipédiával érvel. Jó, röhöghettem volna, ebben igazad van, biztos alacsony volt a vércukrom és vérszemet kaptam ;o)
Tirpákia rózsája 2011.02.04 00:56:03
@failte: azt meg hogy gondolod, hogy megtiltod a kommentelést? Ezért van a blog ezen funkciója. A múzeumban is rászólsz a jónépre, hogy ne nézelődjön? Ha nem akarsz írni, ne tegyed! Ha valótlanságot állít vki és ezzel többeket dezinformál, teljesen normális, hogy cáfolnak - nem csak én, ezt jóérzésű emberek más fórumokon is megteszik.
Na, most tessék hátradőlni, mert aki velem tart, annak hosszú, de nagyon szórakoztató olvasgatás következik. Előre kell bocsátanom, hogy nem hiszem, hogy ez a levelezés a szó kukacoskodó értelmében "igaz" lenne. Ez egyszerűen elképzelhetetlen. Én szórakoztató…..
Tirpákia rózsája 2010.06.04 00:05:52
@ngergo35: honnan tudod, hogy arab? Nem tudom, láttál-e már világatlaszt, de muzulmánok nem csak arab országokban élnek, tehát a név alapján Abdul lehet akármilyen etnikumú. Apám kétkezi ipari szakmunkás, és a fajtársaid tartoznak neki, vagy tucatnyian. Meg még a magyar építőiparban dolgozók több mint a felének. Külföldi magyarként azt mondhatom, a legsunyibb, leglógósabb trógerek mi vagyunk. Egymást is, mást is ott verjük át, ahol tudjuk. A férjem meg arabnak dolgozott Dubajban. Az 5. év után hűségajándékként kapott egy jaguárt. Kocsit, nem cicát. Ja, és nem 5 éves volt a kocsi... és nem is öregebb... Maffiózók mindenhol vannak. A "mieink" ugyanolyan taplók. És ismerek arabokat, akik kórházi orvosként 80 ezer nettóért dolgoznak heti 90 órát. Ha túllépnél a korlátoltságodon a környezeted is boldogabb lenne.
Tirpákia rózsája 2010.06.04 00:13:39
@morrisal_: Én pedig külföldön dolgozom magyar tolmácsként és a "tisztes magyar üzletemberek" nő létemre elsőre letegeznek, ugráltatnak, emelt hangon beszélnek velem, amikor meg fizetésre kerül a sor vagy lelépnek, vagy alkudoznak. Ők nem adóznak én igen. Azt hiszik, ha valaki szolgáltat nekik, azt már évek óta etetik, ruházzák és a tulajdonukat képezi. Évekig szomszédságban voltam otthon két jemenivel odahaza. Adóztak, nem káromkodtak, verseket olvastak és mindig nagyon udvariasak voltak.
  1951-ben a sztálini Szovjetunió északnyugati szegletében, az ősi keleti szláv állam, a Kijevi Rusz kultikus központjában, Novgorodban a régészek, Valentyin Lavrentyevics Janyin vezetésével páratlan (nyelv)történeti forrásokra bukkantak, az egykori novgorodiak nyírfakéregben…..
Tirpákia rózsája 2010.05.04 18:05:05
@HgGina: Mi a könyv címe? Nyugodtan közölheted, nem fognak kimoderálni miatta ;o)

Előre is köszönöm!
Mit tesz a Tesco-alkalmazott, ha a vevő a pénztár hibájából teljes árat fizetett a leértékelt lámpáért? a.) kiröhögi, ha szólni mer, meg is alázza b.) semmit c.) visszafizeti a különbözetet d.) visszafizeti a teljes árat A retorikai alakzatból sejthető, hogy a d.) lesz a jó…..
Az MSZP kommunikációs tótumfaktumai hátramentek a fészerbe, előkotorták a nagypapa kivénhedt ágyúját (ami még a nagypapi nagyapjáé volt, 1849-ben dugta el az öreg), leporolgatták, kifényesítették - sokat dolgoztak rajta, látszik - , majd jó alaposan megtöltötték szarral, és…..
Ismét egy angol sztori, arról, hogyan szúrhatja el durván egy szupermarket egy család karácsonyát és végül hogyan teheti azt jóvá. Történt velem hogy szentestét megelőző napon bevetettem magam a Marks&Spencer ételosztályára, hogy megejtsem a karácsonyi vacsora…..
Tirpákia rózsája 2010.01.02 03:07:33
Szép kádárista LAKÓSÁG, egy pozitív végkifejletű eseményből megint sírást és fröcsögést sikerült kreálni. Magyarország ma. Maradjatok inkább otthon, legalább emigrációban legyen nyugta az embernek! Miattatok lesz az ember 2-s állampolgár, nem konstans Pártunk és aktuális Vezérünk miatt. Egy pár gondolat:
1. amennyiben nagyvárosi élményről van szó, parkolóhely tuti legalább 20 pernyire van az üzlettől, tehát a csomagok gondot okozhatnak.
2. az országos híresztelés ellenére, nem minden üzletben volt gond a kiszállítás, és ha a rendelésfelvételnél ezt nem jelezték, ez nyilván nem a vevő sara.
3. az angol karácsonyi ételek igen szezonálisak, legtöbbjét máskor nem kapni, ezért nem kapta meg utólag.
4. a kinti asszonyi állatok nem igazán főznek, ezért sokszor normális konyha sincs, ahol tisztességesen főzni lehetne, bérelt lakásban még fagyasztónak sincs hely a konyhában. Én spájzot még nem láttam a brit szigeteken csak vidéki majorokban. 15 év alatt most van először annyi helyem (a garázsban!), hogy tisztességesen élelmiszert tárolni tudjak, de ezért a kocsi kinn alszik.
5. hősünk lehet már ledolgozta a heti 80 óráját, nehogy már azért is magyarázkodjon, hogy nem ölt disznót a fészerben.
6. alapanyagból sokszor drágább az étel, mintha készen venné az ember
7.az MS-nek vannak igen kiváló kajái
8. az íreknél bemondásos alapon kárpótolnak (üzletben felejtett áru, nem megfelelő minőség,/mennyiség stb). Soha nem kértek még blokkot sem.
Darefake, maradj kinn, ameddig csak lehet és ne vedd fel a beszólásokat :o)
BUÉK mindenkinek!
Lerántotta a leplet Belgiumról milk4, úgy tűnik, Brüsszelben sem fenékig tejfel a közlekedés, hiába van nagyon nyugaton, idióták ott is vannak. Erre persze valószínűleg nagyban rásegít az is, hogy nagyon vegyes az ott élők összetétele. Ha pedig leesik a hó, megbénul az…..
Tirpákia rózsája 2010.01.02 01:32:24
@Balage85: Már hogyne havazna Angliában, csak éppen ott képtelenek együttélni vele. Már vagy 10 éve rendszeresen elég komoly mennyiség esik és úgy csinálnak, mintha júliusban esne, nem pedig télen. Skóciában pedig mindig is természetes volt...
Az íreknél is hülyének néztek, amikor a téli gumiról beszéltem. Még a magyarázat után sem fogták fel, miről van szó...
A karácsonyi időszak velejárója a híriparban a virtuális karácsonyi képeslap és az év végi összegzés, annyi mindössze a különbség, hogy ezekkel már szenteste előtt bőven hányásig elronthatjuk a gyomrunkat. Így a céglogós fenyőfadíszek és a szupercuki mikulássapkába…..
Már egy ideje figyelemmel kísérem Madonna tizenhárom éves lányának, Lourdes Ciccone Leonnak a stílusát, aki szerintem napról napra egyre 'kúlabban' öltözik, eklektikus stílusát öröm nézni a sok klónkülsejú tini között.Következzen egy kis válogatás az általam…..
Tirpákia rózsája 2009.12.18 02:58:19
@Evetke1: a 2. pontot fejtsd ki bővebben lécci, mert most berezeltem. Remélem, a tönköly ellenálló, mert abból használok bio-verziót :o( Ez a tudatos táplálkozás a nyuszika és a sapka esetére kezd emlékeztetni...
Még sosem hallottunk ennyire kreatív és frappáns magyarázatot arra, hogy miért magyarként árulnak valamit, ami nem Magyarországon termett. Az Auchan eladói szerint a megoldás az, hogy a marokkói paprika magja valójában magyar volt, csak kivitték, aztán a kész paprikát…..
"Ahogy itt  olvashatjátok, nagyon aggódunk a cicáért, nem tudunk mihez kezdeni már a helyzettel (mindent kihány, pedig orvosnál is sokszor volt, stb, nem tudjuk, meddig lehet ezt így húzni...), és aban reménykedünk, hogy a cicás olvasók voltak már esetleg ilyen helyzetben…..
Az alábbi sztoriban mindenki életben marad, pedig a magyar egészségügyben játszódik, de egy kislány arcát csak sikerül kicsit elbarmolni. A történet azért is tanulságos, mert szépen megmutatja, amit tapasztalatból mindannyian tudunk: a magyar kórházak szakrendelései nem…..
A Viasat3 műsorán augusztus 20-án indult el egy újabb Gordon Ramsay-műsor, ezúttal a Hell's Kitchen (A pokol konyhája) című reality, amiben szépreményű szakácsok vetekednek azért, hogy Las Vegas egyik éttermének ők lehessenek a főszakácsai. Ehhez semmi mást nem kell tenniük,…..
Tirpákia rózsája 2009.08.26 21:35:38
@Farkos Csapó Gyurka: Kedves Hurka Gyurka! Az angol konyha alapvetően jó lenne, ha a szinglik és ivarérett fajtársaik hajlandóak lennének fakanalat ragadni. Remek sültjeik, ragujaik, leveseik, felfújtjaik vannak a sütikről, aprósüteményekről már nem is beszélve. Minden alapanyag elérhető náluk kiváló minőségben (hús, sajt, zöldség, fűszernövény). A halakról, tengeri herkentyűkről már nem is beszélve. Én 34 vagyok és vidéki. Egy pesti barátnőm sem tud főzni!!! És nem is akarnak megtanulni-tisztelet a kivételnek. Ezért ha nálunk egy átlagmagyarnál akarnál enni vszleg csak knorrkockát kapnál a kis köcsögödbe...
Így lehet bicskát nyitogatni egy szimpatikus matricás gerillakampánnyal a potenciális vásárlók zsebébe. A HagenDazs "prémium" fagylaltmárka igazi suttyó módjára összeragasztotta fél Budapestet az umlautos matricáival, az eredményt pedig büszkén hirdetik píárblogjukon:…..