Regisztráció Blogot indítok
Adatok
La Tangolita

13 bejegyzést írt és 167 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolatok Halálunk órája 2011.05.24 23:25:33
 Sokat vitatkozunk arról, ki hogyan éli az életét. A halál azonban tabu-témává silányodott modern társadalmunkban. Míg a természetközeli népeknél teljesen természetes folyamat maradt a haldoklás és halál, addig a mi - állítólag pedig küzdelemre és kitartásra edzett -…..
 Vérnyúl és Fufu egy barátja könyvajánlójáért cserébe küldött nekünk egy írást - testhezálló témában. Tessék, interjú is készült a szerzővel!). Az infibuláció után ez a minimum :) A modoros hímsoviniszta nőJolánkám, hallottad, mit csinált szomszéd Feri…..
La Tangolita 2011.07.21 14:55:47
@El Topo (Sgt. Elias): Miert nem gondolhatja meg magat valaki? Ha mondjuk en megbeszelem Mancikaval, hogy delutan 3-kor elmegyunk az IKEAba, es elotte 5 perccel lemondja, akkor az nem gaz, ha odamegyek Manickahoz, es megkotozott kezzel azert is elrangatom az IKEAba, ha tetszik, ha nem, mert az nem jarja, hogy csak ugy meggondolja magat!
Malmaison bárónő 1897 nyarán - máig tisztázatlan körülmények között - feleségül megy Boris Roganskihoz, a félig orosz, félig talán albán kalandorhoz (foglalkozása nem ismert), akivel a korábban idézett naplórészlet tanúsága szerint egy vonatút során ismerkedett meg. Annyi…..
Eldőlt a svájci népszavazás: nem épülhet több minaret az országban. A kormányt is meghökkentő eredmény alapján a kampányt különösen sikeresnek kell neveznünk, hála az SVP (Schweizerische Volkspartei, az idegenellenes Svájci Néppárt) hírhedt plakátjainak, vagy még inkább…..
Egy pár héttel ezelőtti Falterben interjú jelent meg Heidi Kastner pszichiáterrel, aki személyes beszégetéseket, s vizsgálatokat folytatott azzal a Josef Fritzl-lel, aki Amstettenben Elisabeth nevű lányát 24 éven keresztül pincébe zárva tartotta, ez idő alatt sorozatosan…..
Bécsi Lét :-( 2009.11.09 15:48:00
Yoanit múlt pénteken egy társával együtt megverték a hatalom emberei. Részletek...
La Tangolita 2009.11.26 16:39:56
@nemsissi: Szerintem wiener (lehet, hogy egy kicsit szerencsetlen stilusban) arra probalta felhivni a figyelmet, hogy rossz nem erteni, kirol irsz. Talan egy mondatban megmagyarazhatnad, ki ez a Yoani, es miert irsz rola.
Legújabb karcolatom későbbi szakaszában fogok példákat felhozni arra, hogy mi az, ami valóban gáz, az övtáska azonban - persze megfelelő körülmények között használva - nem az!Jó néhány évvel ezelőtt a trendkövető társadalmi réteg valamiért kipécézte magának ezt a nagyon…..
La Tangolita 2009.11.24 14:48:24
@F.house: @misbelief: Oke, oke, kosz a valaszt, most megnyugodtam, mert ilyen nadragot nem hordok. Mondjuk szerintem meg nem is lattam senkin. Nem tudom, hogy nem arrol a bizonyos torok basa-modellrol van-e szo, aminek nepszerusege nehezen ertheto.
Lányregény Mindenki elrontja 2009.01.24 21:34:00
Tipikus hibák a romantikus(nak szánt) levelezésben.Az első levelet Frici írta, aki egy népszerű ifjúsági folyóirat levelező rovatában pécézte ki magának a címzettet.Kedves Lovas Juli!A Pajtás újság legújabb számában láttam, hogy levelezőpartnert keresel. Szerencsére itt…..
La Tangolita 2009.10.25 14:30:34
@azallamenvagyok: Nem igazság, Lujzinak milyen szerencséje van...
La Tangolita 2009.11.10 12:11:22
@azallamenvagyok: Ja, hát a másik két szerencsétlennel szemben, akik nem kaptak semmi választ, pedig ők sem jobbak.
Elcsépelt közhely, hogy a mai világban elengedhetetlen a legalább középszintű angoltudás, azonban sokan nem szívesen szólalnak meg ezen a nyelven, mivel félnek, hogy rossz kiejtésük miatt nevetség tárgyává válnak embertársaik körében. Ez az aggodalom bizony egyáltalán nem…..
94 millás kégli, de ott a slozi mellett egy üres WC-papír tekercs Szintén egy 94 millás, a kép csak illusztráció... Hiperluxus kégli, rózsaszín kamaszlány-szobával Extra kupis fürdőszoba, Domestos a párkányon, 98 misiért Pink nyílászárók egy 100 millás házon…..
A filmrendező után egy újabb szakmáról szeretném lerántani a leplet, igaz, más szempontból.Az utóbbi 5-10 évben – főként az előnyösebb külsejű fiatal nők körében – egyre divatosabb lett a jogi egyetem. Gyakorta hallani „modellkedéssel” (hagyjuk...)…..
La Tangolita 2009.10.26 12:30:30
La Tangolita 2009.10.30 17:02:10
@Skulo: Skulo, azt kellett volna irnod, hogy "SZERINTEM jellemzően felületes, szubjektív dolgokkal próbálod alátámasztani az aktuális tévhitet." stb.
A meglepő kijelentést Csókás András irodalompszichológus teszi Fekete István híres ifjúsági regényével kapcsolatban egy, a múlt heti Élet és Irodalomban megjelent tanulmányában. „A Tüskevár beavatási mű, méghozzá – nem félek kimondani – homoszexuális beavatási mű. Már a regény címe is tükrözi ezt a…..
Mindig is irigyeltem azokat az embereket, akik fogják magukat, teljes magabiztossággal leülnek a metrón, fülükben fülhallgató, és vagy könyvet olvasnak, vagy csukott szemmel beletemetkeznek saját kis világukba. Évekig csak figyeltem, tanulmányoztam őket, majd a közelmúltban…..
Az Index nyitóoldalán foglalkozik egy cikk a magyarok siralmas nyelvtudásával, illetve behatóbban annak egy furcsa aspektusával, jelesül, hogy miért nincsenek feliratos idegen nyelvű csatornák, illetve adások, holott a digitális tv adás már lehetővé tenné ezt.Én személy szerint…..
La Tangolita 2009.10.26 12:27:40
A "szinkronszinesz-kartell" szerintem nem nagyon letezik, vagy ha igen, nehezen tudom elkepzelni, hogy komoly befolyast tudnanak gyakorolni. @bunkó: a tobbseghez tartozik, ez az igeny, ezert szinkronizaljak a filmeket. A szinkron nem azert szar (ha szar), mert a szineszek gyengek (szerintem nem gyengek), hanem mert keves penzert keves odafigyelessel es szakmai hozzaertessel keszul (szinkronrendezore, forditora gondolok elsosorban. Ezt igazsagtalannak ereztem a posztban.

Nem tudom, mibe kerulne, ha egy filmnel mindket lehetoseget felajanlanak a nezonek, de nyilvan tobbe, mintha csak az egyiket. Kompromisszumkent lehetne, hogy megismetlik a filmet valamikor feliratos valtozatban, de ez sincs ingyen. Meg az a leginkabb elkepzelheto verzio, hogy alapitani egy elofizeteses csatornat, ahol garantaltan csak feliratos filmek mennek.
Beszélgetés Madarász Istvánnal, a Budapest. Get Engaged imidzsfilm rendezőjével   El Mondo: Isti, nagyon nagy sikere lett a Budapest imidzsfilmednek. Naponta tízezer ember tölti le a YouTube-ról. Számítottál erre? Őszintén szólva, nem. E.M.:…..
La Tangolita 2009.10.25 14:39:01
@sfc: Nem, nem, nem arról van szó, hogy legyen benne három hajléktalan. Az ugyanúgy nem mutatná meg Bp igazi arcát. Olyan legyen, hogy fel lehessen ismerni, hogy ez az a város, ezek azok az emberek, akik Bp-et alkotják. Nagyon nehéz ilyen filmet csinálni, és belátom, hogy bizonyos dolgok nem férnek bele egy reklámfilm kereteibe, de nem lehetetlen. Ehhez kell az ún. tehetség. A rózsaszín dolgokat, veled ellentétben, 100%-ig ellenzem, és ez nem műfaj kérdése.
...meg úgy általában a cukrászdai torták, sütemények. A születésnapi rendezvények legmeghittebb pillanata, amikor a házigazda bevonul az égő gyertyával feldíszített tortával. A vendégek lélegzetüket visszafojtva várják, hogy a csodás édesség végre felvágásra kerüljön…..
Én vidékiként Pestre jártam egyetemre, a listák szerint legelső gazdasági egyetemen végeztem kitűnő eredménnyel (ok, semmit nem jelent, sőt néha hátrány is lehet)..ennek ellenére nincs melóm, holott az egyetem utolsó másfél évét, igaz,h félmunkában, de végigdolgoztam…..
Köszönjük Pettyes újabb levelét, amelyben egy korábbi levelében megírt történet folytatását, illetve végkifejletét írja meg nekünk. A fiatalember plátói rajongása gyorsan kihült, másnapra már nem is találta annyira vonzónak a tanárnőt.Mivel nagyon sok hosszászólás…..
A lányregényekben sokszor játszik szerepet valamilyen tévedés.Tévedhet a hősnő a fülébe duruzsoló széptevő jellemét illetően (keserűen), de tévedhet a célfiú is a szőke libával kapcsolatban, akit eredetileg előnyben részesít (de megbánja).De a mai világban ebből is kicsit…..
w Döbrögi országlása 2009.10.16 07:30:00
Abban a szerencsében volt részem, hogy élhettem a Kádár-rendszerben. Ennek annyi előnye mindenképpen van, hogy láttam valami egészen mást, és be tudok róla számolni. Igaz, hogy 13 éves voltam a rendszerváltáskor, viszont négyéves korom óta olvasok újságot. Háromféle lap…..
Birka nép A hűtlen birka 2009.10.06 09:27:00
Gondolkodtam, hogy most akkor a hűtlenségről vagy a hűségről írjak-e.  Holott tudom, hogy az egész kérdés csak azért van, mert bármelyik feltételezi a másikat, mint árnyék a fényt, vagy plasztikusabban: mint bankrabló a bankot. Hogy milyen régi ez a fogalom, nem tudjuk. Azt…..
La Tangolita 2009.10.08 15:36:38
@miriamele: Igen, szerintem ez az a terulet, ahol a szuleink tulsagosan leuraltak minket. Peldaul nem avattak be minket abba, amikor ok dontottek valamirol, ezert fogalmunk sem volt, hogy kell donteni. Minden "zart ajtok mogott" zajlott. Mert hat mi gyerekek vagyunk, legozunk es lecket irunk, es a felnottek es a gyerekek vilaga ket tokeletesen kulon vilag. En mindig tudtam, hogy mit kell donteni, mert a szuleim megmondtak, es nem igazan volt olyan donteshelyzet, amirol elore ne tudtam volna, hogy mit kell lepni. Hanyasra kell megirni a dolgozatot, hova menjek tovabb tanulni stb. Ezek eleg altalanos dolgok es nincs is veluk semmi baj, de nem a sajat donteseim voltak. Mint ahogy a gyerekeknek gondolom jo darabig nincsenek is "sajat" donteseik es igazi donteshelyzetek sincsenek (jo, hogy rosszalkodjak-e vagy ne).

A lenyeg, amit mondani akarok: te nem igy nevelted a gyerekeidet, de en ezt, amit fentebb leirtam, nagyon altalanosnak latom. A velem kb. egykoruakon es meg inkabb a fiatalabbakon. (En 32 vagyok.)
La Tangolita 2009.10.08 18:00:36
@Strici: Ez eleg szomoruan hangzik nekem. Ha belegondolok, hogy egy kisgyerek mennyire rajong az apukajaert, amit az vagy viszonoz valamennyire, vagy nem, de ez valami gyereken kivuli tenyezon mulik...
A trágár népművészet Örkény Istvánhoz méltó remeke a csepeli kacatárus üzenete egy balfácán betörőhöz. Ritka, de nem példátlan a backdoor műfajban a bűnözőkkel való kommunikáció. Életem egyik első backdoorját az osztálytársamék halásztelki bungijában láttam, vagyis…..
Régóta kacérkodom a gondolattal, hogy megírjam a gondolataimat a nyelvtanítás/tanulás témához kapcsolódóan. Nyelveket tanítok egy középiskolában kb. 10 éve, plusz tanultam is 8 évet általánosban, 4-et középiskolában, meg még azt az 5-t egyetemen, egyszóval, úgy érzem, van…..
La Tangolita 2009.09.30 12:50:05
@almeer: Eppen emiatt valtoztattak meg a nyelvi erettsegit, hogy ne intelligencia-teszt legyen. Ez se tetszik mindenkinek.

En mast tapasztaltam Olaszorszagban, mint te. Mindenki egesz jol tudott angolul, legalabbis azon a szinten, amire turista-helybeli interakciok eseten szukseg van.

@agnessa_81: Sokszor hallottam mar, hogy az angolok se hasznaljak az osszes igeidot. Ez egyaltalan nem igaz. Hasznaljak. Azert van annyi igeido, amennyi, mert mindegyik valami mast fejez ki.
La Tangolita 2009.09.30 17:33:05
@DrJohnson: Annak idejen kisegito iskolak szamara keszitett konyvbol tanultuk a magyar nyelvtant. Na, az ertheto volt. Mindent ebbol a konyvbol tudok.

Mas orszagokban ezt lehet, hogy nem tekintik fontos tudasnak (pl. Anglia, ahol az idegennyelv-tudasra sem fektetnek tul nagy hangsulyt), mig megint mas orszagokban rosszabb a helyzet, mint Mo-on, mert meg mindig az elitista-sznob megkozelites divik a nyelvoktatasban. Szerintem ez Mo-on egyre kevesbe jellemzo.
Mostanában hanyagoltam az izgalmasabb kommentek publikálását, ma mégis egy hozzászólás következik Saffranektől, aki belefáradt a hazai áldatlan állapotokba és külföldön próbálna szerencsét.8 éve vagyok a szakmámban, értek hozzá - DTP operátor vagyok (kiadványszerkesztő).…..
La Tangolita 2009.09.25 18:38:13
@Saffranek: En titkarno vagyok es ugyanennyi marad a zsebemben itt Angliaban. Nem is tudtam, hogy ugyanannyit keresek, mint egy takarito. Persze kemeny munka a takaritas, nem mondom... Mondjuk a kozlekedesre sok elmegy, ha az neked nem kell, az szerencse. Plusz egyedul lakom, ami luxus. Azert arra szamits, hogy a kaja ISZONYU SOKba kerul.
Nagy örömmel adjuk közre Csavarhúzós eszmefuttatátását: Gondolkozzunk el azon, hogy ha az oktatás a versenyszférában zajlana, akkor milyen is lenne az iskola. Peremfeltételként képzeljük el, hogy a képző intézménytől független lenne az érettségi/szakmai vizsga, illetve…..