Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balogh Pali

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkezvén a jó idő végére, beiktattuk az év utolsó vályogos, saras hétvégéjét. Most sem volt hiány jó hangulatból, fröccsből, nevetésből, új barátságok kialakulásából és a népi építészet módszereinek gyakorlati megvalósításából a tájház javára. Szombat reggel a legfrissebbek fél 9 körül már ott…..
Voltak, akik kocsival jöttek, a spártaiak egy kis futkosás után felszenvedték magukat vonattal  ebbe az Isten háta mögötti kis paradicsomba. Vagyis lecsóba - a kis fa árnyékának csendéletében Anna anyukája már fénysebességgel aprította a hagymát. Fűre fektetett matracok szolgáltak helyszínül a…..
A vályogos hétvége után megfogyva bár, de törve nem egy 5 fős keménymag tovább folytatta a munkát. Az első délelőttünk a Biber Egyesület gyerektáborával telt – a jókedvű gyereksereggel először vadvirágokat gyűjtöttünk, majd virágkoszorúkat fontunk belőle. Közben elmerültünk a gyermeki lélek…..
2018 júliusában, hosszas készülődés után, végre megtartottuk első nyári kutatótáborunkat. A 8 nap során három nagy cél megvalósítása volt a tervünk. Egyrészt elkezdtük a kutatómunkát, vagyis a falu múltjáról való interjúzást az idősekkel. Ez a tájház létrehozásának az egyik legelső és legfontosabb…..
2017 ősze volt, egy ködös őszi estén, mikor az Unesco Humánökológiai Kutatóműhelyben először találkoztam Plachi Attilával. Egy vidékfejlesztési előadás hozzászólásai után ismerkedtünk össze, és hamar megtaláltuk a közös alaphangot. Miután kiderült, hogy néprajzos vagyok, Atesz elővezette:…..