Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sunny Days

0 bejegyzést írt és 379 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Péntek. 2023.06.02 15:28:28
Megint könyvméltatás lesz. Az ajándékkönyvek közül a harmadik megint olyan amit magamtól alighanem sose vásároltam volna meg. Mert nem érdekelt. Sőt. Kifejezetten nem szimpatizáltam Friderikusz Sándorral és soha mégcsak meg se magyaráztam magamnak miért, annyira nem érdekelt. Ahogy a pár hete…..
Sunny Days 2023.06.03 11:35:13
Hajónapló Vasárnap. 2022.09.11 17:32:02
Azt hittem a túlságos hőség miatt nincs semmihez energiám, de lehet, hogy nem. Előfordulhat, hogy utolért a korom. Lusta vagyok, semmihez sincs kedvem.  Pedig kellemesen hűvösre fordult az idő. Pár napja reggel kifejezetten hideg volt, a szántóföldön ahol a Sz-el kezdjük a mindennapot, köd…..
Sunny Days 2022.09.11 18:05:07
                       Kínos helyzeteket teremthet, amikor egy nőnek a pasija családjához kell költöznie, jobb lehetőségek híján. Levélírónk még fél év után sem érzett rá a dolgokra, így mindig feszeng, mert a házimunkáknak már kialakult ott a rutinja, és ha túlbuzgó az a baj, ha rájuk hagyja,…..
Sunny Days 2022.07.18 19:05:43
Szia!
Szerintem szuper, hogy össze tudtatok költözni és fél év után még együtt vagytok ebben a nem egyszerű helyzetben. Ha belegondolsz, ez a fiú szüleinek is hasonlóképpen nehéz lehet, de persze ők vannak otthon, szóval valahol természetes, hogy neked kell többet alkalmazkodni.
Volt már olyan, hogy leültetek együtt és elmondtad, hogy neked mi okoz nehézséget ebben a kényszerű együtt élésben? Lehet, hogy kiderülne, anyós utál vasalni te meg szeretsz, és akkor felosztjátok úgy a munkát, hogy te vasalsz, cserébe ő meg főzni fog. Vagy valami hasonló. Persze azt el kell fogadnod, hogy ő megmutatja, hogyan szereti a vasalást. Én pl. frászt kapok, ha valaki élet vasal egy ing ujjára. De ha ő azt kéri, hogy az após ingujján legyen él, hát akkor vasalj rá.
Lehetnének alkalmanként olyan összeülések, amikor megbeszélitek együtt a közeljövő teendőit. Pl. esedékes füvet nyírni, de a papának fárasztó munkanapja lesz szerdán, tehát ne szerdán este vágjátok a füvet. Vagy el kell menni nagybevásárlást intézni. Vagy két hét múlva vendégséget akarnak rendezni, mert egy családtagnak születésnapja van, és arra hogyan készüljetek együtt.
Nem tudom, érted-e, mire akarok kilyukadni.
Kb. arra, hogy nyugodtan mondd el, hogy nem tudsz gondolatot olvasni, neked sokat segítene, ha megbeszélnétek a teendőket, és akkor senki nem érzi, hogy ő kimarad valamiből.
Nehéz érzés lehet 'megtűrt'-nek lenni. Nem hiszem, hogy ez lenne a helyzet. A szeretett fiuk választottja vagy. Esetleg leendő unokáik édesanyja. Ha odafogadtak, hidd el, szeretnek. Elbújás helyett próbálj inkább kapcsolódni. Ülj le hozzájuk az esti tévézéskor például. Vagy csatlakozz a kertészkedéshez, stb.
Azt el tudom képzelni, hogy nem vagy kíváncsi arra, anyós mit kíván megtanítani neked, de próbáld az ő szemszögéből nézni a dolgokat. Életkorából adódóan több tapasztalattal rendelkezhet számos téren. Nem olyan baj az, ha elmondja, megmutatja, neki milyen megoldások váltak be. Nem dől össze a világ, ha átveszel ebből valamit. De akkor se dől össze, ha elmondod, te másképp szoktad.
Szerintem nagyon sok múlik a kommunikáción. Ki kell mondani a gondolatokat, a kérdéseket, kételyeket, mert ahogy te sem vagy, ők sem gondolatolvasók. Aztán megbeszélni. A pasid is segíthet persze, ha valami neked fura, előbb megkérdezed őt. Aztán lehet, hogy története van annak, ők miért csinálnak valamit másképp, mint te.A történetet megismerve pedig már könnyebb elfogadni is, hogy nekik máshogy jó.
Huh, azért nehéz lehet.
Saját anyám pl. nem volna nyitott hasonló beszélgetésekre. Már rég beletörődtem, hogy nála csak úgy lehet bármit csinálni, ahogy neki jó. Még a mai napig képes kikapni a kezemből, ha szerinte 'rosszul' csinálok valamit, pedig életem felén jóval túl vagyok.
Sok boldogságot a pároddal, sikereket a családba történő beilleszkedéshez!
Fotó: Acsai Ágnes Egyre nagyobb figyelem és érdeklődés övezi a piacokat és a piacozás. Piacra járni menő? Szerintem egyértelműen igen a válasz! Számos dolog miatt ajánlanám a piacokat bevásárlás szempontjából előnyösebbnek! Említhetném a friss, finom árukat, közvetlenül a termelőtől! A minőséget,…..
Hajónapló Hétfő. 2022.01.03 12:51:56
Szóval a semmi és a végtelen közt.......  Miért KELL MÉGIS?        (hosszú szünet)       Mert ez az élet.  Mert a világ, ahogy a tudás, vagy annak hiánya (ami ugyanaz, csak másik oldalról közelítve) is végtelen, a végtelent meg nem tudjuk elképzelni, mert az egész tudásunk a végességre épül, amit a…..
Az ókorban még egész más volt a szexualitásról alkotott felfogása az embereknek. A görögöknél például tudjuk, hogy megtiszteltetés volt egy férfinak valamely hadvezérrel hálnia, a rómaiak ilyen szokásaira azonban sokáig nem derült fény. Közvetett információ persze mindig akadt, például Suetonius…..
Sunny Days 2021.10.11 00:36:19
@arthurthedent: ha te TÉNYLEG nem tudod, mi az az iskolarádió, az csak azért lehet, mert még nagyon FIATALKA vagy
Hajónapló Vasárnap. 2021.08.22 22:55:44
Még meleg nap volt, de alighanem ez az utolsó a nyárból. J még fürdött a Dunában, de én a múlt héten voltam benne idén utoljára. Már csak 21  fokos a víz, nekem ez már kevés. Gyorsan elröpült a nyár, ahogy minden évben, augusztus 20.-val vége is van. A növényekről alig szóltam idén, minden mást…..
Hajónapló Péntek. 2021.10.08 10:43:26
10:42 Röpül az idő. Szmájli kutya ma 6 éves. Mintha tegnap lett volna, amikor 5 hónapos kölyökként hazacipeltük nem túl messziről. J aggódott is, hogy visszaszökik a szokatlan új helyről, de felesleges volt az aggódás. Mintha örökké ide tartozott volna, egyből otthon érezte magát. Viszont amikor…..
Sunny Days 2021.10.09 16:07:10
Biztos én is nagyrészt tót vagyok, mert a sztrapacska az egyik kedvenc ételem! Ősztől tavaszig meglennék csak azon. A káposztást is szeretem, de jobban a túróst. Még jobb lenne a brindzás, de azt más nem eszi.
A készítéséből csak az a macera, mire az ember a krumplit lereszeli. Gyerek koromban az én dolgom volt a reszelés, beleállítottam a tálba a négyszögletű reszelőt és azon gyalultam, sokszor az ujjam hegyével együtt. Teljesen megfeketedett az eleje, mire kész lettem.
Szerencsére felnőtt koromra kitaláltam erre a megoldást: food processor. Nem jut eszembe magyarul. Kockára felvágom a krumplit, belerakom a tartályba, nyomom a gombot és percek alatt reszelt krumplit varázsol. Marad egy-két kis darabka, azt kihalászom. Néhány menet alatt meg is van az összes és a krumpli szép világos színű marad. Utána a szaggatás már gyerekjáték, ha előre felrakom a vizet a nagy fazékban, pont felforr, mire kész a tészta. Apróra szaggatom, mint a nokedlit. Szalonna kockákat olvasztok és annak zsírjába forgatom. Túró, tejföl. Legjobb étel. Még hidegen is, a hűtő ajtóban állva is.
Egyszer Szegeden, egy magát szlovák étteremnek mondó helyen rendeltem, az volt az egyetlen étel amit valaha étteremben visszaküldtem. A tányéron dió méretű csiriz gombócok voltak, amik krumplit nem is láttak. Mondtam, szívesen elmesélem a szakácsnak, hogy kell készíteni, de ezt se megenni, se kifizetni nem fogom. Szó nélkül törölték a tételt a számláról, én meg éhen maradtam.
Megmondom őszintén, elsőre annyira nem vágott földhöz a gondolat, hogy a jó öreg brassóit egy pizzán lássam viszont, ugyanakkor hajtott a kíváncsiság is, hogy vajon mit tudnak ebből kihozni. Szokás szerint a Don Pepe havi ajánlatai között jelent meg ez a legújabb műfaji keresztezés, én pedig a…..
Sunny Days 2021.10.08 23:38:33
Horváth Ilona szakácskönyve már nagyanyáink polcáról is lekacsintott ránk, s már akkor tudtuk: ebből egyszer, ha nagyok leszünk, mi is főzni fogunk. Az elsőként 1955-ben megjelent szakácskönyv szerzője éppen 115 éve, 1906. augusztus 25-én látta meg a napvilágot Brassóban. Mit csinált…..
Sunny Days 2021.08.27 06:17:32
@DFK: annak, aki a mai fenszi '20 perc alatt kész' celeb-szakácskönyvekből próbált megtanulni főzni, és nem rendelkezik alapismeretekkel
Nem sokkal Alan Shepard 1961. május 5-i űrrepülése előtt, komoly vita alakult ki a NASA és az Egyesült Államok Nemzeti Repüléstechnikai Szövetségének (NAA) tisztviselői között. A kiindulási okot Jurij Gagarin április 12. első űrrepülése generálta azzal, hogy miként kellene igazolni a történelmi…..
Sunny Days 2021.06.24 01:41:35
Az egyetemi hallgatókon, oktatókon kívül kevesen jártak benne, pedig Budapest harmadik legmagasabb épülete, és itt van az ország legnagyobb színes üvegablaka is. Nézzünk ki a Nagyvárad térre, irány az Elméleti Tömb!..
Sunny Days 2021.05.15 11:43:09
Hajónapló Szerda. 2021.05.12 18:09:31
SZERINTETEK hány százalék az infláció? ÉN már nem merek mondani semmit. Ma bevásároltam a fatelepen. J-vel átválogattuk az összes, faanyagot, kivéve az OSB táblákat, kemény meló volt. De az igazi meglepetés a fizetésnél ért. Hétfőn jártam a telepen és felirattam az összes árat, hogy tudjak költséget…..
Az indiai konyháról nagyon sokunknak egy dolog jut eszébe: tikka masala. Azt is sokan tudják, hogy ez az étel valójában nem indiai, hanem brit, hiszen az egykori gyarmatról oda vándorolt indiaiak találták ki, mindenesetre az biztos, hogy a csirke tikka masala egy legendás étel – aki kóstolt már jó…..
Hajónapló Hétfő. 2021.01.11 22:17:21
Na mégiscsak leírom, legfeljebb kinevettek. A múltkor már említettem, hogy remekül alszom és valami elképesztően színes bonyolultságokat álmodom. Szóval mára virradó éjszaka. Gyerekkori jóbarátommal Bandikával autóúton tolunk egy hosszúkás dögnehéz faládát ócska, támolygó, kétkerekű vasabroncsos…..
Hajónapló Péntek. 2021.01.01 10:14:40
Hát kérem ez az év jól indul! Ez az idő fogadott a hajóról kilépve. Azok ott nem hegyek a távolban, hanem a hideg fellegek leszorultak alacsonyra, ahogy a fizika parancsolta. Balra a még alvó város piheni ki az éjszakát. Tiltás ide, vagy oda, éjfélkor tűzijátékoktól volt fényes az…..
Kerékpárral nagyon csúnyát lehet esni (tapasztalatból mondjuk), ha pedig két kerékpáros ütközik, az még rondább. Márpedig ez történt Zitával, aki így aztán kénytelen volt megtapasztalni, milyen is a holland egészségügy. Következzenek hát az ő élményei! Neked is van külföldi vagy magyar kórházi…..
Hajónapló Hétfő. 2020.11.23 11:51:18
Na akkor folytatom. Lehet, hogy át kell értékeljem, hogy nem kell autó. Idáig elvoltam a biciklivel, de úgy tűnik mostantól rendszeresen kell majd Budapestre járnom az egészségügy bugyraiba. Az pedig 3 km a HÉV, vagy 8 km a vonatállomásig. És majd ahogy a beszámoló végén kiderül, idézem a…..
Az Egyesült Államok egyike azoknak az országoknak, ahol a szülők bármely nevet adhatnak a gyermekeiknek. Más országokban azonban vannak tilalmak, vagy azért, mert az illetékesek szerint kárt okozhatnak a gyerekeknek, vagy az ország kulturális identitásával ellenkeznek. Az Államokban tudunk olyan…..
A rossz idő, és a napi ezer fölötti új koronavírus fertőzésszám beálltával az esős októberi estéket a YouTube előtt ülve töltöm, és koncertfelvételeket nézve nosztalgiázok egy boldogabb korról, amikor még nyugodt szívvel tömörülhettem be egy koncertterembe többszázad magammal...
ÍZcsiklandozó Retro kókuszgolyó 2020.10.09 10:01:00
  Gyermekkorom nagy kedvencét, egy igazi retro édességet hozok most, ami nem más, mint a kókuszgolyó. Nem is tudom, létezik-e még ilyen fantasztikus finomság, amiben egyesül az édes íz, a puhaság, a falatnyiság és még sütni sem kell. Emlékszem, amikor gyerekként én gömbölyíthettem és…..
Sunny Days 2020.10.10 22:53:36