Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sunny Days

0 bejegyzést írt és 358 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak ellenére, hogy tudatosan elzárom magam a világ azon híreitől, melyek nem érintenek közvetlenül, egészen korán értesültem Benedek Tibor haláláról. Teljesen letaglózott. Nem ismertem személyesen, nem vagyok sportrajongó, sőt, alapjában véve rajongó típus sem. Persze magam is büszkén néztem…..
Sunny Days 2020.06.22 00:40:24
@a nagy hohohorgász: ismered ennek az eltiltásnak a részleteit? én nem, azért kérdezem. Van hogy egy mezei gyógyszer amit bármelyikünknek felír az orvos, fennakad a dopping vizsgálaton.

Az ember szeretne magyarázatot találni. Fiatal volt. Nyilván egészségesen táplálkozott és nem dohányzott. Sportolt. Nem volt elhízva. Semmi oka nem volt annak a betegségnek hogy pont őt kapja el. Semmi. Akkor meg miért? Hogy működik ez? A sport kapcsán nyilván sűrűbben esett át orvosi ellenőrzésen. Akkor hogy nem vették észre hamarabb, hogy baj van? Hogy létezik, hogy nem sikerült meggyógyulnia és meg kellett halnia mikor még ereje teljében volt?
Nekem még Fábián Juli jut eszembe, akit szintén fájdalmasan fiatalon szólított magához a teremtő.
Nem tudom mindezt könnyek nélkül leírni. Hogyan tudja a közvetlen környezete, családja elviselni az ekkora veszteséget?
Hajónapló Szombat. 2020.06.06 17:02:30
Tegnapelőtt kemény viharos dél-délnyugati szél fújt egész nap. Délutáni sétánkon hazafelé J felkiált, "odanézz felborult egy gyerek kajakkal!" .(Merthogy ilyenkor a gyerekeknek szoktak kajak edzést tartani a túlpart mentén.) Nézem....sajnos a szemeim ilyen 2-300 métere már nem sokat érnek, de nem…..
Sunny Days 2020.06.07 13:01:45
@Műszaki: nahát, mi is koccsolni szoktunk - de így még soha sehol nem találkoztam vele, azt gondoltam, ez is valami nagyanyám-féle tájszó
Hajónapló Szombat. 2020.05.17 00:06:18
Napok óta rágom magam egy témán, fejben többször neki is futottam, de kevés volt hozzá az ihlet, ha ezt a magasztos kifejezést egyáltalán szabad használni az ilyen botcsinálta bloggernek mint én. De belecsapok, mert muszáj végre.... magam előtt is... sőt megbocsássanak az érintettek, elsősorban…..
Sunny Days 2020.05.17 11:37:17
Hajónapló Szombat. 2020.05.02 22:27:05
Kemény két nap volt. Igazából a kerítést akartam folytatni, de a télikertben a palánták már annyira túlnőtték magukat, hogy némelyik már virágzani kezdett. Ráadásul mivel szorosan egymás mellett voltak az asztalon, megindult a versenyzés a fényért, elkezdtek erősen felnyurgulni, ami azzal a…..
Hajónapló Kedd. 2020.04.21 23:25:25
Összeállt a csepegtető öntözés projekt. Működik a víztorony feltöltése a kútból, a WC tartály szelep teszi a dolgát, lezár amikor a tartály megtelt és leáll a szivattyú. Hogy PONTOSAN menyi idő alatt telt meg a tartály azt nem tudom megmondani, mert közben leállítottam amíg elmentünk a kutyákkal…..
Sunny Days 2020.04.22 12:34:09
@A Tengerész: jajjj, bocsánat, én nem vagyok ilyen tudományos
és sajnos kertem sincs, úgyhogy híjával vagyok a friss gyakorlati tapasztalatoknak (meg az elméletinek is: "gyökérzóna hőmérséklete" LOL)
Hajónapló Péntek. 2020.04.10 22:59:17
Tegnap aktív napom volt. Említettem már, hogy keresek víztartályt a csepegtető öntözéshez. Végre találtam egyet a "Jófogás"-on Budapest XVII. kerület, na mondom, "nincs is olyan rettenet messze, el tudok érte menni, mert amúgy akik szállítással hirdetik, azok a vírus miatt most csak nyekegnek amikor…..
Sunny Days 2020.04.13 09:56:50
Legutóbb megigértem, hogy posztolom a (szerintem) tökéletes teriyaki szósz receptjét. Ezt a szószt a nagylyánynak készítettem, mivel nagyon izlett nekik az első változat is (főleg, mert nem olyan édes, mint a bolti)...
Sunny Days 2020.02.19 22:53:43
@Waka: ó, Hagyma! Mennyire hiányoznak az írásai! Azt ígérte, feltölti a teljes történetet, úgy vártam, aztán már csak a szomorú hír jött, olyan hihetetlen. Mary vajon hogy van azóta?
Komolyan mondom, akárhova megyek ebben a városban, minden sarkon van egy giroszos (girosz vagy gírosz, nem tudom eldönteni. Okéka, tudom, a görögök hosszú ível ejtík, valahogy így: „jíírosz”, de ha már az elején a „g” hangot nem deformálom el kellően felismerhetetlenre, akkor már az „i”-vel sem…..
Hollandia egy csodálatos hely, egyre több barátunk keresi fel a fővárost egy hétvégi kirándulás alkalmával és térnek haza új élményekkel. A nevezetességek mellett az ételek a központi téma, ami egy-egy ilyen beszámoló alkalmával érdekes számunkra...
Hajónapló Kedd. 2020.02.04 17:00:39
Délutánra bejött a 10-es idő. Délelőtt csak eső volt viharos erejű széllel, de mostanra (16:40 ) elállt az eső, viszont igazi szélvihar lett. A kutyákkal most jöttünk vissza a délutáni sétából, hát amikor kimentem a stégre körbenézni a hajót, bizony rá kellett dőlnöm a szélre. Összefüggő…..
Hajónapló Szombat. 2020.01.25 12:21:52
A hivatásos ébresztők. Szomorú dolog, kedden elfogyott a bejgli. :( Több mint két hete lejárt már a szavatossága, de engem az ilyesmi soha nem zavart, mindent megeszek ami nem penészes (vagy csak egy kicsit, mert pl. sajtnál elég lekaparni), vagy nem büdös ( a sajt megint kivétel az annál jobb…..
A MÁV néhány évvel ezelőtt megszüntette a büfékocsikat, majd pár hónapja újra üzembe helyezte őket. Nem csoda, hogy anno nem volt rá kereslet, a válsággal sújtott (meg azért a korábbi éveken sem feltétlenül a nyugati jólétről ismert) Magyarországon a legtöbben érthetően még a helyjegy árát is…..
Lazítsunk egy kicsit a kajakóma és az alkoholmérgezés közti rövid időszakban és nézzük meg, mi van akkor, ha ellopják a kukát a ház elől. Béla törvénytisztelő állampolgár: szelektíven gyűjti a szemetet és a tájékoztató szerinti időpontban helyezi ki az edényeket a közterületre. Jött is a tolvaj, az…..
Sunny Days 2019.12.30 19:36:37
@Eudocimus Ruber: hát már nem csak a lovainkat...?
fáymiklós Stephen Cleobury 2019.11.26 07:44:16
Meghalt Stephen Cleobury, aki évtizedeken át vezette a King’s College kórusát. Olyan zenész, akinek leginkább csak a nevét hallja itt az ember, bemondják rádióban, vagy olvassa a lemezborítón: azelőtt Philip Ledger volt a karnagy, most Stephen Cleobury, biztos valami ősz, vén szivar, aki…..
A PIKO varrógépekről már többször is esett szó a blogon mind cikkben, mind pedig a Blog TV adásában. Ha jól emlékszem a PIKO Elektra varrógépet is bemutattam már nektek, de úgy gondoltam a most érkezett gyönyörű darabbal kicsit jobban betudom mutatni nektek ezt az NDK-ban készült régi játékot.A…..
A nemes egyszerűség, a kevés alapanyag - maximális élvezet kombó mindig elkápráztat. Lenyűgöz, ahogy egy sima sárgarépa szintet tud lépni attól, hogy másképp állunk hozzá, és nem mellék-, hanem főszereplőként kezeljük. Ez az étel ugyanis egy kis plusszal főétellé vagy épp különleges köretté…..
Szandra rémülete nem lehetett kicsi, amikor a régen várt lemezről megkapta a hírt, hogy két nap múlva bezúzzák. Mindezt azért, mert nem vette át, amiről viszont nem is tudott, hogy kellett volna. Furcsán kommunikáló UPS, ropogó hanglemezek. Áprilisban előrendeltem az amerikai Roadrunner…..
Karácsony Gergely kampányígérete volt, hogy amíg nincs CT készülék minden fővárosi kerületben, addig nem lesz stadionépítés Budapesten. Szükség van-e valóban rá, hogy minden fővárosi kerületi szakrendelőben legyen CT készülék? Vonatkoztassunk el picit a kérdés politikai szempontjaitól, és tekintsük…..
Hazánkban kultusza van a szinkronnak, ami egyfelől áldás, hiszen olyan pluszt kapunk a filmektől, amit sokszor nagyságrendekkel emeli egy film színvonalát, másrészről már ismert tény, hogy a nyugati országokban sok esetben szándékosan nem készítenek szinkront, ezzel segítve a nyelvtanulást – nem is…..
Sunny Days 2019.08.26 20:55:27
@ingerküszöböm: igeeeen! azért kezdtem el olvasni a kommenteket, hogy eszébe jutott-e valakinek, és IGEEEN!
Bunkó - Alan Ford - magyar hangja Kézdy György:
"Aranyszabály, hogy nem szabad a holttestet egy darabban felemelni.
Úgy tartják, a legeredményesebb módszer az, ha a hullát 6 darabra szeljük,
majd egymásra pakoljuk.
Szóval amint megvan a 6 részecske, szabaduljunk meg tõlük, mert ugyebár nem
tanácsos a mélyhûtõbe tenni, hogy a mama megpapizza.
Most jön a leghatásosabb eljárás. Megetetjük a disznókkal. Pár napig éheztetjük
a sertéseket és aztán a csonka test látványától is összefut a nyál a szájukban.
Jobb haj és fog híján adni a tápot a röfik emésztése végett, így az állatvédõk
is elégedettek lesznek. Persze nem tilos utólag fogat húzni, de ki akar
záró akkordként disznószarba turkálni...
Úgy bepuszilják a csontokat, mintha vajat nyalnának. Egy ilyen pazar lakomához kb.
16 kismalacra van szükség. Nem hiába mondom mindig, hogy óvakodj a disznótenyésztõktõl.
Egy jól megtermett 100 kilogrammos testtel 8 perc alatt végeznek. Ami azt jelenti,
hogy egyetlen koca egy egész kilogramm rágós nyershúst csócsál el percenként.
Lásd a kifejezést: mohó vagy, mint a disznó. "
Az egész film nagyon szuper szinkront kapott amúgy, rendszeresen idézzük is.
magyar szöveg: Heltai Olga
szinkronrendezõ: Báthory Orsolya
magyarszinkron.hu/?module=movies&action=show&moid=778&category=film
Ha Budapestről Malmöbe szeretnénk eljutni, sok szempontból sokkal praktikusabb Koppenhága felé venni az irányt. Jövőre lesz ugyanis húsz éve annak, hogy a Skandináv félszigetet “száraz lábbal” is el lehet érni a kontinensről az Öresund hídon át. Ennek a történetét szeretném most megosztani a…..