Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sunny Days

0 bejegyzést írt és 370 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egyetemi hallgatókon, oktatókon kívül kevesen jártak benne, pedig Budapest harmadik legmagasabb épülete, és itt van az ország legnagyobb színes üvegablaka is. Nézzünk ki a Nagyvárad térre, irány az Elméleti Tömb!..
Sunny Days 2021.05.15 11:43:09
Hajónapló Szerda. 2021.05.12 18:09:31
SZERINTETEK hány százalék az infláció? ÉN már nem merek mondani semmit. Ma bevásároltam a fatelepen. J-vel átválogattuk az összes, faanyagot, kivéve az OSB táblákat, kemény meló volt. De az igazi meglepetés a fizetésnél ért. Hétfőn jártam a telepen és felirattam az összes árat, hogy tudjak költséget…..
Az indiai konyháról nagyon sokunknak egy dolog jut eszébe: tikka masala. Azt is sokan tudják, hogy ez az étel valójában nem indiai, hanem brit, hiszen az egykori gyarmatról oda vándorolt indiaiak találták ki, mindenesetre az biztos, hogy a csirke tikka masala egy legendás étel – aki kóstolt már jó…..
Hajónapló Hétfő. 2021.01.11 22:17:21
Na mégiscsak leírom, legfeljebb kinevettek. A múltkor már említettem, hogy remekül alszom és valami elképesztően színes bonyolultságokat álmodom. Szóval mára virradó éjszaka. Gyerekkori jóbarátommal Bandikával autóúton tolunk egy hosszúkás dögnehéz faládát ócska, támolygó, kétkerekű vasabroncsos…..
Hajónapló Péntek. 2021.01.01 10:14:40
Hát kérem ez az év jól indul! Ez az idő fogadott a hajóról kilépve. Azok ott nem hegyek a távolban, hanem a hideg fellegek leszorultak alacsonyra, ahogy a fizika parancsolta. Balra a még alvó város piheni ki az éjszakát. Tiltás ide, vagy oda, éjfélkor tűzijátékoktól volt fényes az…..
Kerékpárral nagyon csúnyát lehet esni (tapasztalatból mondjuk), ha pedig két kerékpáros ütközik, az még rondább. Márpedig ez történt Zitával, aki így aztán kénytelen volt megtapasztalni, milyen is a holland egészségügy. Következzenek hát az ő élményei! Neked is van külföldi vagy magyar kórházi…..
Hajónapló Hétfő. 2020.11.23 11:51:18
Na akkor folytatom. Lehet, hogy át kell értékeljem, hogy nem kell autó. Idáig elvoltam a biciklivel, de úgy tűnik mostantól rendszeresen kell majd Budapestre járnom az egészségügy bugyraiba. Az pedig 3 km a HÉV, vagy 8 km a vonatállomásig. És majd ahogy a beszámoló végén kiderül, idézem a…..
Az Egyesült Államok egyike azoknak az országoknak, ahol a szülők bármely nevet adhatnak a gyermekeiknek. Más országokban azonban vannak tilalmak, vagy azért, mert az illetékesek szerint kárt okozhatnak a gyerekeknek, vagy az ország kulturális identitásával ellenkeznek. Az Államokban tudunk olyan…..
A rossz idő, és a napi ezer fölötti új koronavírus fertőzésszám beálltával az esős októberi estéket a YouTube előtt ülve töltöm, és koncertfelvételeket nézve nosztalgiázok egy boldogabb korról, amikor még nyugodt szívvel tömörülhettem be egy koncertterembe többszázad magammal...
ÍZcsiklandozó Retro kókuszgolyó 2020.10.09 10:01:00
  Gyermekkorom nagy kedvencét, egy igazi retro édességet hozok most, ami nem más, mint a kókuszgolyó. Nem is tudom, létezik-e még ilyen fantasztikus finomság, amiben egyesül az édes íz, a puhaság, a falatnyiság és még sütni sem kell. Emlékszem, amikor gyerekként én gömbölyíthettem és…..
Sunny Days 2020.10.10 22:53:36
Bár azt ígértem, hogy a szabadság ideje alatt nem osztok meg veletek bejegyzéseket, de a fotós múltidézés sikere arra buzdított, hogy gondoljam újra ezt a tervemet.Szerencsére régi fényképekből nem szenvedünk hiányt, így egy újabb adag régi fényképpel tudok nektek kedveskedni. Remélem ezúttal is…..
Ebben a cikksorozatban igyekszünk bemutatni a mindenkori konyhai munka alapjait, technikáit, technológiát, eszközeit, amivel változatosabbá és könnyebbé tehetitek magatok számára a főzést, vagy elsajátíthattok olyanokat, amelyeket eddig még nem alkalmaztatok. A mártások minden…..
A COVID vírus alapjaiban változtatta meg életünk minden területét, köztük a munka világát is. Miközben rengeteg ország igyekszik talpra állítani a gazdaságát, lassan visszatérnek a munkavállalók is az irodáikba. A járvány azonban sok mindent megváltoztatott...
A magunk mögött hagyott néhány hónap alatt sok mindent átértékeltünk, számos kérdésben másként vélekedünk, mint ezt megelőzően. Nincs ez másként a sokat hallott, és a legtöbbek által megfogadott jószándékú maradj otthon! intéssel sem. Ajtónkon már réges-rég bekopogott a nyár, ezért minden porcikánk…..
Hajónapló Szerda. 2020.07.15 12:08:24
Először is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a születésnapi jókívánságokat. Nézzétek el nekem, hogy nem fogom mindenkinek külön külön megírni aki rámköszönt abból az alkalomból, hogy ma vagyok háromnegyed évszázados, mert hálistennek sokan vagytok ( e pillanatban 65-en csak a Fb-on) és még biztos…..
Sunny Days 2020.07.15 23:39:25
Annak ellenére, hogy tudatosan elzárom magam a világ azon híreitől, melyek nem érintenek közvetlenül, egészen korán értesültem Benedek Tibor haláláról. Teljesen letaglózott. Nem ismertem személyesen, nem vagyok sportrajongó, sőt, alapjában véve rajongó típus sem. Persze magam is büszkén néztem…..
Sunny Days 2020.06.22 00:40:24
@a nagy hohohorgász: ismered ennek az eltiltásnak a részleteit? én nem, azért kérdezem. Van hogy egy mezei gyógyszer amit bármelyikünknek felír az orvos, fennakad a dopping vizsgálaton.

Az ember szeretne magyarázatot találni. Fiatal volt. Nyilván egészségesen táplálkozott és nem dohányzott. Sportolt. Nem volt elhízva. Semmi oka nem volt annak a betegségnek hogy pont őt kapja el. Semmi. Akkor meg miért? Hogy működik ez? A sport kapcsán nyilván sűrűbben esett át orvosi ellenőrzésen. Akkor hogy nem vették észre hamarabb, hogy baj van? Hogy létezik, hogy nem sikerült meggyógyulnia és meg kellett halnia mikor még ereje teljében volt?
Nekem még Fábián Juli jut eszembe, akit szintén fájdalmasan fiatalon szólított magához a teremtő.
Nem tudom mindezt könnyek nélkül leírni. Hogyan tudja a közvetlen környezete, családja elviselni az ekkora veszteséget?
Hajónapló Szombat. 2020.06.06 17:02:30
Tegnapelőtt kemény viharos dél-délnyugati szél fújt egész nap. Délutáni sétánkon hazafelé J felkiált, "odanézz felborult egy gyerek kajakkal!" .(Merthogy ilyenkor a gyerekeknek szoktak kajak edzést tartani a túlpart mentén.) Nézem....sajnos a szemeim ilyen 2-300 métere már nem sokat érnek, de nem…..
Sunny Days 2020.06.07 13:01:45
@Műszaki: nahát, mi is koccsolni szoktunk - de így még soha sehol nem találkoztam vele, azt gondoltam, ez is valami nagyanyám-féle tájszó
Hajónapló Szombat. 2020.05.17 00:06:18
Napok óta rágom magam egy témán, fejben többször neki is futottam, de kevés volt hozzá az ihlet, ha ezt a magasztos kifejezést egyáltalán szabad használni az ilyen botcsinálta bloggernek mint én. De belecsapok, mert muszáj végre.... magam előtt is... sőt megbocsássanak az érintettek, elsősorban…..
Sunny Days 2020.05.17 11:37:17
Hajónapló Szombat. 2020.05.02 22:27:05
Kemény két nap volt. Igazából a kerítést akartam folytatni, de a télikertben a palánták már annyira túlnőtték magukat, hogy némelyik már virágzani kezdett. Ráadásul mivel szorosan egymás mellett voltak az asztalon, megindult a versenyzés a fényért, elkezdtek erősen felnyurgulni, ami azzal a…..
Hajónapló Kedd. 2020.04.21 23:25:25
Összeállt a csepegtető öntözés projekt. Működik a víztorony feltöltése a kútból, a WC tartály szelep teszi a dolgát, lezár amikor a tartály megtelt és leáll a szivattyú. Hogy PONTOSAN menyi idő alatt telt meg a tartály azt nem tudom megmondani, mert közben leállítottam amíg elmentünk a kutyákkal…..
Sunny Days 2020.04.22 12:34:09
@A Tengerész: jajjj, bocsánat, én nem vagyok ilyen tudományos
és sajnos kertem sincs, úgyhogy híjával vagyok a friss gyakorlati tapasztalatoknak (meg az elméletinek is: "gyökérzóna hőmérséklete" LOL)
Hajónapló Péntek. 2020.04.10 22:59:17
Tegnap aktív napom volt. Említettem már, hogy keresek víztartályt a csepegtető öntözéshez. Végre találtam egyet a "Jófogás"-on Budapest XVII. kerület, na mondom, "nincs is olyan rettenet messze, el tudok érte menni, mert amúgy akik szállítással hirdetik, azok a vírus miatt most csak nyekegnek amikor…..
Sunny Days 2020.04.13 09:56:50