Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sunny Days

0 bejegyzést írt és 341 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A MÁV néhány évvel ezelőtt megszüntette a büfékocsikat, majd pár hónapja újra üzembe helyezte őket. Nem csoda, hogy anno nem volt rá kereslet, a válsággal sújtott (meg azért a korábbi éveken sem feltétlenül a nyugati jólétről ismert) Magyarországon a legtöbben érthetően még a helyjegy árát is…..
Lazítsunk egy kicsit a kajakóma és az alkoholmérgezés közti rövid időszakban és nézzük meg, mi van akkor, ha ellopják a kukát a ház elől. Béla törvénytisztelő állampolgár: szelektíven gyűjti a szemetet és a tájékoztató szerinti időpontban helyezi ki az edényeket a közterületre. Jött is a tolvaj, az…..
Sunny Days 2019.12.30 19:36:37
@Eudocimus Ruber: hát már nem csak a lovainkat...?
fáymiklós Stephen Cleobury 2019.11.26 07:44:16
Meghalt Stephen Cleobury, aki évtizedeken át vezette a King’s College kórusát. Olyan zenész, akinek leginkább csak a nevét hallja itt az ember, bemondják rádióban, vagy olvassa a lemezborítón: azelőtt Philip Ledger volt a karnagy, most Stephen Cleobury, biztos valami ősz, vén szivar, aki…..
A PIKO varrógépekről már többször is esett szó a blogon mind cikkben, mind pedig a Blog TV adásában. Ha jól emlékszem a PIKO Elektra varrógépet is bemutattam már nektek, de úgy gondoltam a most érkezett gyönyörű darabbal kicsit jobban betudom mutatni nektek ezt az NDK-ban készült régi játékot.A…..
A nemes egyszerűség, a kevés alapanyag - maximális élvezet kombó mindig elkápráztat. Lenyűgöz, ahogy egy sima sárgarépa szintet tud lépni attól, hogy másképp állunk hozzá, és nem mellék-, hanem főszereplőként kezeljük. Ez az étel ugyanis egy kis plusszal főétellé vagy épp különleges köretté…..
Szandra rémülete nem lehetett kicsi, amikor a régen várt lemezről megkapta a hírt, hogy két nap múlva bezúzzák. Mindezt azért, mert nem vette át, amiről viszont nem is tudott, hogy kellett volna. Furcsán kommunikáló UPS, ropogó hanglemezek. Áprilisban előrendeltem az amerikai Roadrunner…..
Karácsony Gergely kampányígérete volt, hogy amíg nincs CT készülék minden fővárosi kerületben, addig nem lesz stadionépítés Budapesten. Szükség van-e valóban rá, hogy minden fővárosi kerületi szakrendelőben legyen CT készülék? Vonatkoztassunk el picit a kérdés politikai szempontjaitól, és tekintsük…..
Hazánkban kultusza van a szinkronnak, ami egyfelől áldás, hiszen olyan pluszt kapunk a filmektől, amit sokszor nagyságrendekkel emeli egy film színvonalát, másrészről már ismert tény, hogy a nyugati országokban sok esetben szándékosan nem készítenek szinkront, ezzel segítve a nyelvtanulást – nem is…..
Sunny Days 2019.08.26 20:55:27
@ingerküszöböm: igeeeen! azért kezdtem el olvasni a kommenteket, hogy eszébe jutott-e valakinek, és IGEEEN!
Bunkó - Alan Ford - magyar hangja Kézdy György:
"Aranyszabály, hogy nem szabad a holttestet egy darabban felemelni.
Úgy tartják, a legeredményesebb módszer az, ha a hullát 6 darabra szeljük,
majd egymásra pakoljuk.
Szóval amint megvan a 6 részecske, szabaduljunk meg tõlük, mert ugyebár nem
tanácsos a mélyhûtõbe tenni, hogy a mama megpapizza.
Most jön a leghatásosabb eljárás. Megetetjük a disznókkal. Pár napig éheztetjük
a sertéseket és aztán a csonka test látványától is összefut a nyál a szájukban.
Jobb haj és fog híján adni a tápot a röfik emésztése végett, így az állatvédõk
is elégedettek lesznek. Persze nem tilos utólag fogat húzni, de ki akar
záró akkordként disznószarba turkálni...
Úgy bepuszilják a csontokat, mintha vajat nyalnának. Egy ilyen pazar lakomához kb.
16 kismalacra van szükség. Nem hiába mondom mindig, hogy óvakodj a disznótenyésztõktõl.
Egy jól megtermett 100 kilogrammos testtel 8 perc alatt végeznek. Ami azt jelenti,
hogy egyetlen koca egy egész kilogramm rágós nyershúst csócsál el percenként.
Lásd a kifejezést: mohó vagy, mint a disznó. "
Az egész film nagyon szuper szinkront kapott amúgy, rendszeresen idézzük is.
magyar szöveg: Heltai Olga
szinkronrendezõ: Báthory Orsolya
magyarszinkron.hu/?module=movies&action=show&moid=778&category=film
Ha Budapestről Malmöbe szeretnénk eljutni, sok szempontból sokkal praktikusabb Koppenhága felé venni az irányt. Jövőre lesz ugyanis húsz éve annak, hogy a Skandináv félszigetet “száraz lábbal” is el lehet érni a kontinensről az Öresund hídon át. Ennek a történetét szeretném most megosztani a…..
Hajónapló Kedd. 2019.08.06 21:20:22
Sok időm nem volt örvendezni a sikernek amikor utolért az újabb baj. Múlt hét pénteken este megyek ki a hajóra sötétben, már az furcsa volt, hogy a reggel még a stégről a deckre aránylag meredeken felfelé vezető járó vízszintes, lett, mondom "ennyit leengedtek a  Dunából?"  (ebben az ágban a…..
Sunny Days 2019.08.06 22:53:46
Egy magyar vállalkozás, az ALUbaba alapjaiban változtatná meg a újrahasznosítási ágazatot a közeljövőben. Ugyanis nem újrahasznosítják az alupalackokat, mint mindenki más, hanem újrahasználják azokat. Vagyis söröspalackból környezetbarát módon tisztítószer palackot csinálnak. Habár az alu…..
Egyre többször tapasztalom, hogy még azok az emberek is, akik amúgy már beismerték, hogy itt az ideje tenni azért, hogy világunk megmaradjon, azt vallják, hogy a változtatásnak felülről kell jönnie. Vagyis mi itt tökmindegy, mit csinálunk. Mondjuk például ott az ember, aki előttem áll a sorban a…..
Sunny Days 2019.04.19 15:27:57
Úgy gondolom, szelektív gyűjtés ügyben sok információ nincs az emberek birtokában a hogyan-mit-hova-miért kérdéskörben, amit helyben kellene megkapniuk, akár az önkormányzatoktól, akár a helyi feldolgozótól
nem egységes a gyűjtés, a feldolgozás, hogy mit milyen színű kukába kell tenni, az országon belül eltérő
az emberek nem tudják (én sem), hogy mennyire kell vagy nem kell elmosogatni a szelektíven gyűjtött műanyagot, fémet, hogy érdemes-e bajlódni a címkék leszedésével, stb
amennyire komoly a helyzet, a csapból is az ismeret terjesztésnek kellene folynia, hogy ne maradjanak kérdések, és ne maradjon kifogás
tételes listáknak kellene lennie, magyarázatokkal, hogy a különböző hulladék féléket melyik gyűjtőbe érdemes tenni
én pl. sokat kínlódok a tetra pak dobozokkal, hogy kiszedjem a műanyag kupak-részt belőle, mert a doboz a papír közé megy, de nem tudom, van-e értelme a bajlódásnak
el szoktam mosni a tejfölös poharat, de nem tudom, kell-e egyáltalán, ha a tejföl amúgy egy tömbben kicsúszott belőle
valahol hallottam, hogy a fekete színű műanyag újra hasznosítása nehézkes, pedig sok élelmiszert csomagolnak fekete műanyagba, meg mosószert, szóval nem tudom, azokat tegyem-e a műanyagok közé? nem tudom, a mi kukánkból olyan helyre kerül-e, ahol bekerül olyan műanyag őrleménybe, ahol nem számít, hogy fekete
itthon van egy csomó szemetes, amik tényleg sok helyet foglalnak, valaki írta, hogy ó, attól nem lesz több szemét hogy valaki külön gyűjti, hát nem tudom hogy mire gondolt, oké hogy térfogatra nem lesz több, de hogyan jut el minden tétel a megfelelő kukába, ha csak egy szemetesnyi helyem van a lakásban? nem fogom a kukatárolóban egyenként szortírozni a tételeket, annál is inkább, mert elvárás, hogy a papír is, a műanyag is bezsákolva/összekötözve kerüljön a nagy kukába, nem beszélve a vegyesről
szóval nem egyszerű ez az egész, én igazán elkötelezett vagyok, de tényleg sok időt és fejtörést igényel a dolog
Nekem nincs kedvencem Beatles tagom. Együtt szeretem őket. Pár hónapja ismét elkezdtem hallgatni a lemezeiket, és azt vettem észre, hogy a kevésbé ismert dalok sokkal jobban tetszenek mostanság. Rákerestem ezekre a dalokra, mindegyiket George Harrison énekli vagy írta. A napokban végeztem egy…..
Napok óta tele vannak a hírek az Egyesült Államokat sújtó elképesztő hideggel. De vajon milyen lehet az élet akkor, amikor tényleg olyan az idő kint, mintha az ember egy mélyhűtőben lenne? Nos, Roger rövid, ámde annál érdekesebb posztjából rögtön kiderül – és egy nem akármilyen fotósorozat nyomán…..
Mai rendkívüli, hétközi posztunkban szakítunk blogunk eddigi hagyományaival, s felkeressük lángoktól ölelt kis hazánk egyik legvarázslatosabb helyét, amely - nem titkolt módon - a bloggazda lakóhelyének közelében helyezkedik el.  Mediterrán hangulat Északnyugat-Borsodban. (forrás: saját)   Nem…..
Sunny Days 2018.08.02 22:44:06
@altona: " a terület... - amely egyébként magántulajdonban van, s hivatalosan csak a helyi múzeum jóváhagyásával kereshető fel - "
talán a tulajdonosnak ki kellene tábláznia?
Egy bloggertársam írt egy cikket, még júniusban, de azóta is kering a neten. A cikk címe "Egy elrontott generáció". A cikkben szó esik a fiatalok moráljáról, és arról hogy ezek a mai fiatalok milyen lusták, nem akarnak dolgozni, tanulni, nem vállalják a következményeket a tetteikért, és még…..
Sunny Days 2018.07.20 08:16:18
Kedves 15 éves! Jó, hogy mindezeket megfogalmaztad és leírtad. De az sem baj, hogy a blogger társad is megfogalmazta és leírta, amit gondol. Senkinél nincs ott a bölcsek köve, de mindenkinek lehet meglátása az őt övező világról, és nincs azzal semmi baj, ha a saját szemüvegén keresztül mutatja azt meg másoknak. Legfeljebb nem értünk vele egyet, de miért is kellene mindenkivel mindenben egyet értenünk?
Igen, az élet nehéz. 15 évesen is, meg 30 évesen is, meg 50 évesen is. Minden életkorban van valami, amit épp akkor kell megoldani, ami korábban még nem volt, még új, és ijesztő és nehéz. Minden életkorban van olyan, amit épp akkor kell a nulláról elsajátítani. És közben együtt élni a környezettel, azokkal, akik "mindent jobban tudnak", akik csak azt bírják szajkózni, hogy "bezzeg az én időmben" meg hogy "jajezekamaifiatalok".
Ahogy a világ változik, úgy változunk mi is, megpróbálunk alkalmazkodni. Az még könnyen ment, hogy nem kellett a kúthoz menni vízért és teknőben mosni, hanem csak bepakoltuk az automata mosógépet. Az már nehezebb, hogy a felgyorsult világban hatványozott mennyiségű információ áll rendelkezésre, sokkal több mindent lehet elérni, minden értelemben. 30 éve még nem volt kicsit sem megszokott, hogy az ember egy hétvégére repülőre pattanjon és egy ezer kilométerre levő helyen csináljon valamit. Ma ez már sokaknak belefér az életükbe. Nem akarom hosszan sorolni a példákat, csak arra kívánok kilyukadni, hogy a mai fiataloknak annyival nehezebb mint a korábbi korosztályoknak, hogy ezzel a tempóval kell lépést tartaniuk, és van akinek ez megy, sőt, látványosan jól megy, másoknak meg nem annyira. De mindenkinek más a saját tempója, nincs ezzel baj, inkább csak azzal, hogy ma már sokkal könnyebb mindent mindennel összehasonlítani. Az úgymond sikeresek leszólják azt, aki máshogy él. Aki nem az "úgymond sikeres" kasztban van, esetleg szorong emiatt. A mindenkori megmondóemberek könnyen és hamar ítélkeznek a másik fölött és ezzel nehéz együtt élni.
Manapság más dolgok foglalkoztatják az embereket, mint 30-40 éve, de az nem változott, hogy a világ szeme a fiatalokon van. Az idősebbeknek sem könnyű, de a fiataloknak nehezebb, mert ők vannak reflektor fényben.
Szerintem mindenki éljen úgy, hogy jól érezze magát, másokat ne bántson, igyekezzen megismerni a világot és tudjon örülni annak, ami éppen adódik. Nyilvánítson véleményt, de ne legyen bántó, ismerje meg mások véleményét, de ne akarjon megbántódni.
Shania Twain többszörös grammy díjas, kanadai énekesnő. Sokakat foglalkoztatott az, hogy 15 éve miért nem készít új albumot. Az énekesnő elmondta, hogy ennek oka olyan problémák a hangszalagjaival, amely a Lyme-kór egyik  jellegzetes tünete. A hangom elvesztését úgy éltem meg, mintha egy darab…..
Indokoltság Mióta a vasút jelen van Budapesten, állandó téma a városközpontba történő bevezetése. Nem véletlenül; túlzás nélkül lehet állítani, hogy nincs az országban olyan közlekedésfejlesztési projekt, amelynek jelentősége összemérhető lenne ezzel. Budapest nem csak az ország abszolút központja,…..
Nemcsak a katalógus kinézet, és szerkesztés miatt érdekesek az 1951 és 2000 között készült IKEA katalógusok, hanem a bútorok miatt is. Hisz a borítón megfigyelhetjük a a bútorok evolúcióját először a grafikákon, majd később a fényképeken keresztül. A katalógusokat a Nordic Style Magazine-nak…..
Már korábban írtunk arról, hogy mennyire menő manapság melegítőben járni. Ma már nem az otthon Tv-zős, boltba leszaladós melegítők korát éljük. Lassan ott tartunk, hogy bárhová (persze ezt neked tudni kell megítélni, hogy illendő e) elmehetsz melegítőben és stílusosabb lehetsz, mint valaha. Ma már a…..