Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sunny Days

0 bejegyzést írt és 329 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy magyar vállalkozás, az ALUbaba alapjaiban változtatná meg a újrahasznosítási ágazatot a közeljövőben. Ugyanis nem újrahasznosítják az alupalackokat, mint mindenki más, hanem újrahasználják azokat. Vagyis söröspalackból környezetbarát módon tisztítószer palackot csinálnak. Habár az alu…..
Egyre többször tapasztalom, hogy még azok az emberek is, akik amúgy már beismerték, hogy itt az ideje tenni azért, hogy világunk megmaradjon, azt vallják, hogy a változtatásnak felülről kell jönnie. Vagyis mi itt tökmindegy, mit csinálunk. Mondjuk például ott az ember, aki előttem áll a sorban a…..
Sunny Days 2019.04.19 15:27:57
Úgy gondolom, szelektív gyűjtés ügyben sok információ nincs az emberek birtokában a hogyan-mit-hova-miért kérdéskörben, amit helyben kellene megkapniuk, akár az önkormányzatoktól, akár a helyi feldolgozótól
nem egységes a gyűjtés, a feldolgozás, hogy mit milyen színű kukába kell tenni, az országon belül eltérő
az emberek nem tudják (én sem), hogy mennyire kell vagy nem kell elmosogatni a szelektíven gyűjtött műanyagot, fémet, hogy érdemes-e bajlódni a címkék leszedésével, stb
amennyire komoly a helyzet, a csapból is az ismeret terjesztésnek kellene folynia, hogy ne maradjanak kérdések, és ne maradjon kifogás
tételes listáknak kellene lennie, magyarázatokkal, hogy a különböző hulladék féléket melyik gyűjtőbe érdemes tenni
én pl. sokat kínlódok a tetra pak dobozokkal, hogy kiszedjem a műanyag kupak-részt belőle, mert a doboz a papír közé megy, de nem tudom, van-e értelme a bajlódásnak
el szoktam mosni a tejfölös poharat, de nem tudom, kell-e egyáltalán, ha a tejföl amúgy egy tömbben kicsúszott belőle
valahol hallottam, hogy a fekete színű műanyag újra hasznosítása nehézkes, pedig sok élelmiszert csomagolnak fekete műanyagba, meg mosószert, szóval nem tudom, azokat tegyem-e a műanyagok közé? nem tudom, a mi kukánkból olyan helyre kerül-e, ahol bekerül olyan műanyag őrleménybe, ahol nem számít, hogy fekete
itthon van egy csomó szemetes, amik tényleg sok helyet foglalnak, valaki írta, hogy ó, attól nem lesz több szemét hogy valaki külön gyűjti, hát nem tudom hogy mire gondolt, oké hogy térfogatra nem lesz több, de hogyan jut el minden tétel a megfelelő kukába, ha csak egy szemetesnyi helyem van a lakásban? nem fogom a kukatárolóban egyenként szortírozni a tételeket, annál is inkább, mert elvárás, hogy a papír is, a műanyag is bezsákolva/összekötözve kerüljön a nagy kukába, nem beszélve a vegyesről
szóval nem egyszerű ez az egész, én igazán elkötelezett vagyok, de tényleg sok időt és fejtörést igényel a dolog
Nekem nincs kedvencem Beatles tagom. Együtt szeretem őket. Pár hónapja ismét elkezdtem hallgatni a lemezeiket, és azt vettem észre, hogy a kevésbé ismert dalok sokkal jobban tetszenek mostanság. Rákerestem ezekre a dalokra, mindegyiket George Harrison énekli vagy írta. A napokban végeztem egy…..
Napok óta tele vannak a hírek az Egyesült Államokat sújtó elképesztő hideggel. De vajon milyen lehet az élet akkor, amikor tényleg olyan az idő kint, mintha az ember egy mélyhűtőben lenne? Nos, Roger rövid, ámde annál érdekesebb posztjából rögtön kiderül – és egy nem akármilyen fotósorozat nyomán…..
Mai rendkívüli, hétközi posztunkban szakítunk blogunk eddigi hagyományaival, s felkeressük lángoktól ölelt kis hazánk egyik legvarázslatosabb helyét, amely - nem titkolt módon - a bloggazda lakóhelyének közelében helyezkedik el.  Mediterrán hangulat Északnyugat-Borsodban. (forrás: saját)   Nem…..
Sunny Days 2018.08.02 22:44:06
@altona: " a terület... - amely egyébként magántulajdonban van, s hivatalosan csak a helyi múzeum jóváhagyásával kereshető fel - "
talán a tulajdonosnak ki kellene tábláznia?
Egy bloggertársam írt egy cikket, még júniusban, de azóta is kering a neten. A cikk címe "Egy elrontott generáció". A cikkben szó esik a fiatalok moráljáról, és arról hogy ezek a mai fiatalok milyen lusták, nem akarnak dolgozni, tanulni, nem vállalják a következményeket a tetteikért, és még…..
Sunny Days 2018.07.20 08:16:18
Kedves 15 éves! Jó, hogy mindezeket megfogalmaztad és leírtad. De az sem baj, hogy a blogger társad is megfogalmazta és leírta, amit gondol. Senkinél nincs ott a bölcsek köve, de mindenkinek lehet meglátása az őt övező világról, és nincs azzal semmi baj, ha a saját szemüvegén keresztül mutatja azt meg másoknak. Legfeljebb nem értünk vele egyet, de miért is kellene mindenkivel mindenben egyet értenünk?
Igen, az élet nehéz. 15 évesen is, meg 30 évesen is, meg 50 évesen is. Minden életkorban van valami, amit épp akkor kell megoldani, ami korábban még nem volt, még új, és ijesztő és nehéz. Minden életkorban van olyan, amit épp akkor kell a nulláról elsajátítani. És közben együtt élni a környezettel, azokkal, akik "mindent jobban tudnak", akik csak azt bírják szajkózni, hogy "bezzeg az én időmben" meg hogy "jajezekamaifiatalok".
Ahogy a világ változik, úgy változunk mi is, megpróbálunk alkalmazkodni. Az még könnyen ment, hogy nem kellett a kúthoz menni vízért és teknőben mosni, hanem csak bepakoltuk az automata mosógépet. Az már nehezebb, hogy a felgyorsult világban hatványozott mennyiségű információ áll rendelkezésre, sokkal több mindent lehet elérni, minden értelemben. 30 éve még nem volt kicsit sem megszokott, hogy az ember egy hétvégére repülőre pattanjon és egy ezer kilométerre levő helyen csináljon valamit. Ma ez már sokaknak belefér az életükbe. Nem akarom hosszan sorolni a példákat, csak arra kívánok kilyukadni, hogy a mai fiataloknak annyival nehezebb mint a korábbi korosztályoknak, hogy ezzel a tempóval kell lépést tartaniuk, és van akinek ez megy, sőt, látványosan jól megy, másoknak meg nem annyira. De mindenkinek más a saját tempója, nincs ezzel baj, inkább csak azzal, hogy ma már sokkal könnyebb mindent mindennel összehasonlítani. Az úgymond sikeresek leszólják azt, aki máshogy él. Aki nem az "úgymond sikeres" kasztban van, esetleg szorong emiatt. A mindenkori megmondóemberek könnyen és hamar ítélkeznek a másik fölött és ezzel nehéz együtt élni.
Manapság más dolgok foglalkoztatják az embereket, mint 30-40 éve, de az nem változott, hogy a világ szeme a fiatalokon van. Az idősebbeknek sem könnyű, de a fiataloknak nehezebb, mert ők vannak reflektor fényben.
Szerintem mindenki éljen úgy, hogy jól érezze magát, másokat ne bántson, igyekezzen megismerni a világot és tudjon örülni annak, ami éppen adódik. Nyilvánítson véleményt, de ne legyen bántó, ismerje meg mások véleményét, de ne akarjon megbántódni.
Shania Twain többszörös grammy díjas, kanadai énekesnő. Sokakat foglalkoztatott az, hogy 15 éve miért nem készít új albumot. Az énekesnő elmondta, hogy ennek oka olyan problémák a hangszalagjaival, amely a Lyme-kór egyik  jellegzetes tünete. A hangom elvesztését úgy éltem meg, mintha egy darab…..
Indokoltság Mióta a vasút jelen van Budapesten, állandó téma a városközpontba történő bevezetése. Nem véletlenül; túlzás nélkül lehet állítani, hogy nincs az országban olyan közlekedésfejlesztési projekt, amelynek jelentősége összemérhető lenne ezzel. Budapest nem csak az ország abszolút központja,…..
Nemcsak a katalógus kinézet, és szerkesztés miatt érdekesek az 1951 és 2000 között készült IKEA katalógusok, hanem a bútorok miatt is. Hisz a borítón megfigyelhetjük a a bútorok evolúcióját először a grafikákon, majd később a fényképeken keresztül. A katalógusokat a Nordic Style Magazine-nak…..
Már korábban írtunk arról, hogy mennyire menő manapság melegítőben járni. Ma már nem az otthon Tv-zős, boltba leszaladós melegítők korát éljük. Lassan ott tartunk, hogy bárhová (persze ezt neked tudni kell megítélni, hogy illendő e) elmehetsz melegítőben és stílusosabb lehetsz, mint valaha. Ma már a…..
Felejts el mindent, amit a gízai nagy piramisról az általános iskolában tanultál, mert az elmúlt években, fejlett technikai eszközökkel végzett helyszíni vizsgálatok egészen új megvilágításba helyeznek mindent, amit eddig tudni véltünk az építményről és környezetéről. Vegyünk sorra néhány…..
Minden országnak megvannak a saját szokásai, amik turistaként esetleg furcsák lehetnek számunkra. Íme az én holland-furcsaság-listám. Nem feltétlenül kifejezetten negatív dolgokról van szó -sőt, van ami kifejezetten pozitív-, csak szokatlanok, legalábbis nekem azok voltak. Jéghideg…..
Sunny Days 2018.02.19 19:16:10
Érdekes meglátások. Nekem nem tűnt fel, hogy a csapvíz hidegebb lenne, mint amilyen itthon. Amikor itthon is egész nyáron is esik az eső, nem tűnik fel, hogy ott is (sőt, volt hogy itthonról zuhogó esőben indultunk és ott meg ragyogó idő volt, majd hazaérve itthon még rosszabb volt az idő).
A biciklisek: hát a legjobb dolog egész Hollandiában, hogy az ember járhat kerékpárral, és városban sem kell attól félni, hogy valamelyik poénos autós rám rántja a kormányt kicsit, csak hogy érezzem a törődést. Amszterdamban azért picit más bringázni, mint a többi holland városban, mert ott tényleg úgy hömpölyög a biciklis tömeg, hogy ha az ember nem tartja velük a tempót, akkor jobb ha el is felejti, hogy bicajjal akar menni. Viszont azért vannak kijelölve a kerékpárutak, és azok jó szélesek, hogy a gyalogosok ne ott imbolyogjanak. A leggázabb a pályaudvarral szemben, ahol a turista buszokból szállnak ki a turisták, akik az ottani szállodákba érkeztek, és fogalmuk sincs, hogy a busz pont a kerékpárútra rakja ki őket. Igazi kihívás, hogy mindenki ép bőrrel megússza.
Szipogás - nem rémlik.
No cash - na, ilyennel nem találkoztam. Inkább olyannal, hogy a szép dombornyomott kártyámmal nem tudtam fizetni, mert csak debit kártyát fogadnak el (pl. AH).
A blokkot tényleg mindenütt lehet nem kérni, ez nekem is nagyon tetszik - nincs is szétdobálva a sok blokk, mint itthon.
És hát a nyitva tartás... Mikor este nyáron még fél 11-kor elbírom a napszemüveget, mert annyira világos van, nagyon fáj, hogy az egyik kedvenc sörözőm (Brouwerij 't IJ ) nyolckor könyörtelenül bezár...
Sunny Days 2018.02.20 23:49:32
@Behajtó70: mesélj még! olyan érdekeseket írsz!
Olaszországban mindig is a nemzeti öntudat része volt a muzsika, és amikor már nem az operák áriái és kórusai voltak a popkultúra, akkor a Sanremói Dalfesztivál aktuális slágereit ontotta minden rádió, és fütyülte minden kőműves. Vannak olyan sztárok, akiket mindenki imád: Vasco Rossi, Fabrizo de…..
Sunny Days 2018.02.13 18:20:50
@Kivlov: igen! a Blue amit ma is szeretek, a többit már új korában is utáltam (kivéve talán az I like Chopin-t)
Vannak olyanok, akiknek nincs idejük semmire, vagy nem mertek eddig nekilátni a "klasszikusoknak", mert hihetetlen sok időt vesznek igénybe. Most két olyan receptet próbáltunk ki, amik évek óta az internet sztárjai, de az egyiken még csavartunk egyet, hogy annyit se kelljen foglalkozni vele,…..
Sunny Days 2017.12.22 21:35:04
Hiába állapodott meg már korábban a legtöbb fontos részletben a műsorvezető és a csatorna, az Áll az alku című műsorban végül mégsem Gundel Takács Gábor nyitogatja majd a táskákat. Pedig magától értetődő választás lett volna, hogy a vetélkedőt korábban már sikerrel vezető Gundel Takács kapja a…..
Sunny Days 2017.07.05 17:47:25
@Jarics: LOL (nem tehetek róla, de magam elé képzeltem...)
Új paradigma Maxpontos szóbeli 2017.06.24 01:14:49
Zajlanak a szóbeli érettségik. Ilyenkor mindig eszembe jut egy hajdani kedves tanítványom, aki a földrajz szóbeli felelete közben egyszer csak így szólt: és most lapozok az atlaszban 2 pontért. Majd áthajolt az asztalon és megnézte, hogy tanára valóban beírta-e a pontozólapra a 2 pontot. Mert ami…..
Sunny Days 2017.06.25 17:05:32
@Almandin: azt hiszem, ez most fordul meg éppen, és páran azért kampányolnak, hogy visszavezessék a kézírást (ami ellen meg sokan tiltakoznak, merthogy minekaz, stb)
Majdnem Mojito koktél  Kedves Látogatók! Megosztom veletek az egyik kedvenc alkoholmentes koktélomat. Ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elkészül.   A recept 1 adagra  Hozzávalók  : 1 db lime  5 db mentalevél  30 ml cukor szirup  1,5-2,5 szóda  1 cl lime lé  Dekoráció : 1 darab…..
Tékozló Homár Te rohadt csomag! 2017.05.03 16:26:26
A Webox ahelyett, hogy kivitte volna a rábízott csomagot, rohadt növényt  kiáltva kukázta az egészet. Olvasónk esküszik rá, hogy nem növényt küldött, de vajon mi történhetett? Elvesztették az egészet? Vagy csak lusták voltak kivinni? Nagy kár, mert maga a Webox egyébként szuperkényelmes és…..