Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sarosi Eszter

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kapanyél Citrom a pácban 2018.02.16 09:21:07
Kuka vagy küzdelem az életért – mondogatja ilyentájt magában sok növénybarát. Bizony a téli pihenő sok áldozatot szed, számos melegkedvelő növény számára válik bizonytalanná a jövő. Ha saját növényemről kellene olyan képtelen helyzetben dönteni, mint amilyenről az ilyenkor tanácsot kérők…..
Sarosi Eszter 2019.02.07 17:19:12
@doomguard: köszönöm! Nagyon jókat írtál, a narancsolaj is nagyon tetszik, majd utánanézek hogy itt kinnt (Németországban élek) milyen szereket lehet kapni. Lejjebb épp írtam, egy olyan szert vettem amiben réz-oktanoát van hatóanyagként 100 g/l (10 % w/w) és az 1-2 %os oldatokat ajánlják. Gondoltam ha az extrán fel van tüntetve hogy ezekben a koncentraciokban a növények jól bírják és méhekre nem veszélyes, valamint ezt is bárki megveheti nem csak szakemberek,akkor nem lehet olyan rossz...
Sarosi Eszter 2019.02.16 15:54:23
@kapanyél:
A lakásom páratartalma lehet, hogy magas. De a rendszeres szellőztetésen kívül sajnos nem tudok mást tenni :(
átültetéskor a gyökérzet egészségesnek tűnt, a mélyebb rétegeknék nem volt nyoma a penésznek. Az agyag virágcserép (aminek az alján van vízelvezető nyílás) aljára került egy drenázs-réteg kövekből, és a fát végül erre citrusföldbe ültettem. De sajnos a penész újra előjött, pedig az öntözés idejét nedvességmérő segítségével lőttem be. A régi levelei hullanak, a citromkezdeménykék is, viszont hoz egy-két új levelet. Nem értem az egészet, lehet,nem marad más,mint feladni? Kitenni az erkélyre sajnos még nem tudom, hiába van napközben az elmult napokban 17-20 fok, éjjel még fagypont körüli a hőmérséklet.
Sarosi Eszter 2019.02.25 11:52:11
@kapanyél: őszintén szólva megpróbáltam eltávolítani, a földlabda jórészét sikerült jó sok idő alatt leoldani, de nem tudtam teljesen. A gyökérzet közepén muszáj volt hagynom,különben tényleg sérültek volna a gyökerek, azzal pedig tuti halálraítéltem volna szegényt.