Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mancshu

273 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
“Isten, aki megteremti magát a semmiből, mielőtt létezne.” Logikus? Nem! A biblia szerint istennek volt egy tökéletes terve. Mindent szépen elrendezett, aztán az ördög, akit szintén ő hozott létre, ezt a tökéletes tevet elrontja és lényegében újratervezi. Ha van egy tökéletes terv, azt nem lehet…..
Légy kedves hozzájuk 5Mózes 23:7Ne útáld az Edomitát; mert atyádfia az; ne útáld az égyiptombelit, mert jövevény voltál az ő földén. Öld meg őket Ezékiel 25:13Azért, így szól az Úr Isten, kinyújtom az én kezemet Edomra, és kivágok belőle embert és barmot, és teszem őt pusztasággá Temántól…..
Nem ismerte el Máté 26:63-64Jézus pedig hallgat vala. És felelvén a főpap, monda néki: Az élő Istenre kényszerítelek téged, hogy mondd meg nékünk, ha te vagy-é a Krisztus, az Istennek Fia? Monda néki Jézus: Te mondád. Sőt mondom néktek: Mostantól fogva meglátjátok az embernek Fiát ülni az…..
Egy pillanatig csak Zsoltárok 30:6Mert csak pillanatig tart haragja, de élethossziglan jóakarata; este bánat száll be hozzánk, reggelre öröm. Sokáig tart 4Mózes 32:13És megharaguvék az Úr Izráelre, és bujdostatá őket a pusztában negyven esztendeig; míg megemészteték az egész nemzetség,…..
Az “istenek” létezése csak feltételezés és nem felfedezés. Soha, senki nem fedezett fel egyet sem, pedig eddig az emberiség közel 4.800 féle “istent” alkotott meg. Miből gondolják, hogy az övéké az igaz? Miből gondolják, hogy ezekből egy is igaz? A vallásos emberek bizonyíték nélkül elhiszik…..
Egy szamáron és egy szamárcsikón: Máté 21:5-7Mondjátok meg Sion leányának: Ímhol jő néked a te királyod, alázatosan és szamáron ülve, és teherhordozó szamárnak vemhén. A tanítványok pedig elmenvén és úgy cselekedvén, amint Jézus parancsolta vala nékik, Elhozák a szamarat és annak vemhét, és felső…..
A föld bolygó összes vallását emberek találták ki és hoztak létre, és kivétel nélkül mindegyik a hazugságra, a megtévesztésre, és az emberi hiszékenységre épül. Ez egy globális Kész Átverés Show. Az ember eddig már közel 4.800 különböző istent talált ki a történelem során és ezek közül már több…..
Nem! Isten azt akarja, hogy mindenki a mennybe kerüljön. 1Timótheus 2:3-4 Mert ez jó és kedves dolog a mi megtartó Istenünk előtt, Aki azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön és az igazság ismeretére eljusson. 2Péter 3:9Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják;…..
Jórám tizenkettedik évében 2Királyok 8:25 Jórámnak az Akháb, az Izráel királya fiának tizenkettedik esztendejében kezdett uralkodni Akházia, Jórámnak, a Júdabeli királynak fia. Jórám tizenegyedik évében 2Királyok 9:29Akházia pedig uralkodni kezdett Júdában Jórámnak, az Akháb fiának…..
Mózes 1Mózes 10:1-5Abban az időben monda az Úr nékem: Faragj magadnak két kőtáblát, az előbbiekhez hasonlókat, és jőjj fel hozzám a hegyre, és csinálj faládát. És felírom a táblákra azokat az ígéket, amelyek az előbbi táblákon valának, amelyeket széttörtél; és tedd azokat a ládába. Csinálék azért…..
Nem Ésaiás 40:28Hát nem tudod-é és nem hallottad-é, hogy örökkévaló Isten az Úr, aki teremté a föld határait? nem fárad és nem lankad el; végére mehetetlen bölcsesége! Igen 2Mózes 31:17Legyen közöttem és az Izráel fiai között örök jel ez; mert hat napon teremtette az Úr a mennyet és a…..
Hat nappal a jövendölés után Márk 9:1-3Azután monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy vannak némelyek az itt állók között, akik nem kóstolnak addig halált, amíg meg nem látják, hogy az Isten országa eljött hatalommal. És hat nap múlva magához vevé Jézus Pétert és Jakabot és Jánost, és felvivé…..
Nem Jakab 1:13Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért. Igen 1Mózes 22:1És lőn ezeknek utána, az Isten megkisérté Ábrahámot, és monda néki: Ábrahám! S az felele: Ímhol vagyok. Azután itt van még…..
Azonnal futottak, hogy elmondják a tanítványoknak. Máté 28:8És gyorsan eltávozván a sírtól félelemmel és nagy örömmel, futnak vala, hogy megmondják az ő tanítványainak. Lukács 24:9És visszatérvén a sírtól, elmondák mindezeket a tizenegynek, és mind a többieknek. Elfutottak és nem szóltak…..
A vezetők szeretik a saját érdekükben ingyen dolgoztatni a gyülekezet tagjait. Ez sajnos velünk is sokszor előfordult. Kihasználtak és mi hagytuk magunkat. Sajnos nem vagyok erre büszke, hogy ennyire hiszékenyek és ostobák voltunk a feleségemmel. Egy régebbi bejegyzésemben már leírtam a történetet,…..
Joel 1Sámuel 8:1-2És lőn, hogy amikor Sámuel megvénhedett, az ő fiait tevé bírákká Izráel felett. Elsőszülött fiának pedig Joel volt a neve és a másodiknak Abia, kik Beérsebában bíráskodtak. Vásni 1Krónika 6:28Sámuel fiai pedig: az elsőszülött Vásni, a második Abija...
A hónap 27. napján 2Királyok 25:27És lőn a harminchetedik esztendőben, Joákinnak, a Júda királyának fogságba hurcoltatása után, a tizenkettedik hónap huszonhetedik napján, kivette Evil-Merodák, Babilónia királya, az ő uralkodásának első esztendejében Joákint, Júda királyát a fogházból; A hónap…..
2812 Ezsdrás 2:6Pahath-Moáb fiai, Jésua és Joáb fiaitól, kétezernyolcszáztizenkettő; 2818 Nehémiás 7:11Pahath-Moáb fiai, Jésua és Joáb fiaitól: kétezernyolcszáztizennyolc;..
Nyitva Lukács 24:1-2A hétnek első napján pedig kora reggel a sírhoz menének, vivén az elkészített fűszerszámokat, és némely más asszonyok is velök. És a követ a sírról elhengerítve találák. Márk 16:2-4És korán reggel, a hétnek első napján a sírbolthoz menének napfelköltekor. És mondják vala…..
Igen 4Mózes 30:2Ha valamely férfi fogadást fogad az Úrnak, vagy esküt tesz, hogy lekötelezze magát valami kötésre: meg ne szegje az ő szavát; amint az ő szájából kijött, egészen úgy cselekedjék. 5Mózes 6:13Féljed az Urat, a te Istenedet, ő néki szolgálj, és az ő nevére…..
Mi értelme van az imának, ha „isten” tudja, hogy mit kell tennie, hiszen a szöveg szerint ő már mindent eltervezett előre. Talán hallani akarja, hogy könyörögnek neki? Ha minden „isten” tökéletes terve szerint alakul akkor ez egy nagyon gonosz terv volt, mert ebben a tervben benne volt több…..
János 19:32-36Eljövének azért a vitézek, és megtörék az elsőnek lábszárait és a másikét is, aki ő vele együtt feszíttetett meg; Mikor pedig Jézushoz érének és látják vala, hogy ő már halott, nem törék meg az ő lábszárait; Hanem egy a vitézek közül dárdával döfé meg az ő oldalát, és azonnal vér és…..
Jehova 2Mózes 6:2-3Az Isten pedig szóla Mózeshez és monda néki: Én vagyok az Úr. Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak úgy jelentem meg mint mindenható Isten, de az én Jehova nevemen nem voltam előttük ismeretes. Féltékeny 2Mózes 34:14Mert nem szabad imádnod más istent; mert az Úr, akinek neve…..
24.000 embert 4Mózes 25:4És monda az Úr Mózesnek: Vedd elő e népnek minden főemberét, és akasztasd fel őket az Úrnak fényes nappal; hogy elforduljon az Úr haragjának gerjedezése Izráeltől... ... 4Mózes 25:9De meghaltak vala a csapás miatt huszonnégy ezeren.  23.000 embert 1Korinthus…..