Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hinsenkamp Fülöp

33 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Nyáron, vagy talán már májusban, ha az utóbbi években egyre szeszélyesebbé váló időjárás megengedi, biciklire pattanok, és eltekerek Tihanyba. Nem mondanám megerőltető távolságnak, csupán harminc-negyven kilométert kell megtennem a jobbára Balaton-parton futó bicikliúton.        Ha szóba…..
      Magasból, már-már felhők közül csodáljuk a lábaink alatt elterülő várost. Nem az egészet, csupán egy részét. Egészen pontosan azt a részét, amely éppen látszik arról a pontról, ahol állunk. Értelemszerűen. Többet is láthatnánk, ha tőlünk jobbra az elmúlt száz évben nem nőtt volna hatalmasra az…..
       Olcsó, kopottas gitár feje lóg ki a zöldből. Nem látom tisztán, de két húrja még feszes talán, néhány hangolókulcs viszont hiányzik róla.        Ismerem azt a gitárt. Láttam már szemből a folyosó penészes falának dőlve, láttam feküdni a műkő-burkolaton, estem át benne éjszaka részegen. Az…..
       KING-02. Ez a nullakettő annyira demoralizáló. Ha már a rendszám tulajdonosa kifizette egy öregedő autó árát a különleges rendszámért, igazán lehetne ő a nullaegy. Vagy a nullakettest adhatnák olcsóbban, hiszen az már nem annyira egyedi. Illetve egyedi, nincs belőle még egy, de már nem az…..
        Erika imád színházba járni. Ebben nincs semmi túlzás. Ha tehetné, akkor minden napját a nézőtéren töltené, de sajnos nem lehet. Egyre drágábbak a jegyek, kénytelen dolgozni ahhoz, hogy hetente legalább négyszer megnézhessen egy darabot. Erika szereti a karácsonyt a sajátos hangulatával, a…..
       Édes fiam, tegnap mutattál nekem egy nekrológot. Nem értetted, miért a te képedet tették egy gazdag román üzletember gyászjelentése mellé. Nem, nem követtek el hibát a szerkesztőségben.        Én nem voltam veled mindig őszinte. Gyerekként sokat kérdeztél az anyádról, nagyszüleidről,…..
A felolvasott verzió elérhető itt: Youtube.        A történeteimből úgy tűnhet, mintha az életem kizárólag kalandokból és izgalmakból állna, mintha minden utazásom egy szokatlan vagy legalábbis váratlan fordulattal érne véget, mintha egy utazóügynök élete másból sem állna csak érdekes…..
A felolvasott verzió elérhető itt: Youtube.        Egyetem alatt bejártam a környező országokat hátizsákkal. Hiába nem volt pénzem, annyira szerettem utazni, hogy semmi nem tarthatott vissza. Stoppoltam, sátorban aludtam, ha kellett, száraz kenyeret ettem, de mindent látni akartam. Reméltem, egy…..
A felolvasott verzió elérhető itt: Youtube.        Amikor meglátogattam távoli rokonaimat a világ másik oldalán elterülő kontinensen, megnéztem az ország közepén elhelyezkedő sivatagot. Addigra az utazásaim során millió plusz egy lakhatatlan homoktengernél jártam már, amelyek számomra mind…..
A felolvasott verzió elérhető itt: Youtube.        Emlékszem, amikor gyerekkoromban édesapám megvette élete első vadiúj autóját. Azonnal beültem a volánja mögé kipróbálni a vezetőülést és a fekete, bőrözött kormány fogását. Amikor éppen a rádiót kezdtem beprogramozni, akkor édesapám megkérdezte,…..
A felolvasott verzió elérhető itt: Youtube.      Nem tudom mi lehetett az oka, de engem a munka rendszerint meleg, sivatagos helyre szólított. Gyakrabban szenvedtem az elviselhetetlen hőség és a folytonos sivatagi por miatt, mint a hideg, vagy lefagyott utak miatt. Ezt sokáig nem bántam, mindig…..
A felolvasott verzió elérhető itt: Youtube.        Emlékszem a pillanatra, amikor a feleségem kimondta, hogy el szeretne válni. Éppen egy izgalmas üzleti útról tértem haza, ahol kötelező orgiával ünnepeltük meg a sikeres szerződést. Tudtam, hogy a feleségem nem lenne boldog, ha megtudná az…..
       Világéletemben egészséges voltam. Amikor gyermekkoromban a családom minden egyes tagját legyűrte az influenza, én akkor is makk egészségesen hordoztam körbe a hőmérőt, lázcsillapítót, rosszabb esetben a lavórt. Rendszeresen kérdezgetnek, mi a titka az én legyűrhetetlen szervezetemnek.…..
A felolvasott verzió elérhető itt: Youtube.      A feleségem nem volt nagy utazó a kapcsolatunk alatt. Nem rajongott a kalandokért, a hirtelen helyzetekért, jobban szerette a kiszámítható hétköznapokat, a nyugalmat. Egy idő után már nem is nagyon meséltem el neki az utazásaim izgalmait, mivel…..
(A következő linken meghallgatható:  Youtube link )         Fakulnak az emlékeim. Egy éve ülök a mesés térre néző börtönben, egy távoli szigeten. Minden nap kitisztítom a Szent Órát, – ez is a büntetésem része – de ez nem vesz el kimondottan sok időt a napjaimból. Ha végeztem a tisztogatással,…..
Hinsenkamp Fülöp 2020.12.05 13:25:38
@Walter_Dornberger: Köszönöm szépen! Örülök, hogy tetszett!
 (A következő linken meghallgatható: Youtube link)         Utazásaim során, a világ temérdek pontján megfordultam már. Rengeteg meglepő szokással és szabállyal találkoztam. Láttam már büntetést fedetlen váll, macskavásárlás, imádkozás, vagy épp az imádkozás elmulasztása miatt. A legutóbbi utamon…..
        Soha nem voltam kimondottan az az elmélkedő alkat. Mivel szinte állandóan jártam a világot, nem sok időm maradt a korábban átélt kalandokon töprengeni. Viszont történt az életemben egy óriási változás, amelynek hatására temérdek szabadidőm felszabadult. Korábban nem hittem, hogy ez…..
 (A következő linken meghallgatható: Youtube link)      Kevéssel az esküvőm után volt szerencsém egy nem kimondottan pihentető nyaraláshoz. Nem a feleségemmel mentem, hanem gyermekkori barátommal, aki épp borzasztó szakítását szerette volna aktív nyaralással kipihenni. Mivel korábban nem utazott…..
       Egy komor állami börtön szürke, vasbeton épületében a rabok már az éjszakai sötétnek számító félhomályban fekszenek keskeny priccsükön. A negyvenkettes cellában fémajtó mögött hét férfi fekszik, közülük öten mélyen alszanak az oxigénszegény állott levegőben. A másik kettő halkan suttogva…..
Szereplők: Matektanár       50 körüli szigorú, rosszul öltözött szikár férfi Énektanár         50 körüli, kicsit gömbölyded, jókedélyű férfi, enyhén kopaszodik Antal                 17 körüli vagány, divatosan öltözött, jókiállású fiú Osztály             (kórusban) Első jelenet Tanítási órák…..
  -    Ma halt meg anyám. Nem tudtam készülni – mondta jelentkezés nélkül Antal. Az óra előtti szünetben meglepő csöndben ültek a gyerekek az osztályteremben, mindenki a könyvét bújta. A szünet utolsó perceiben általában WC-re rohangáltak, gyorsan befejezték a tízórájukat, válaszolgattak…..
        Nagyon fájt. A szokásos módon, a tarkóm közelében. Minden mozdulatomra belenyilallt, mintha milliónyi tűt szúrnának az agyamba. Mint ilyenkor mindig, be is volt állva a nyakam. Megszokott, ismerős mozdulattal nyúltam a fájdalomcsillapítóért, amelyet előző este előrelátóan bekészítettem az…..
        Fáradtan ültem az autóban, hosszú, sűrű napom volt. Lassan három hete indultam útnak, kezdtem kimerülni a sok költözés, repülés és pakolás miatt. Délután vettem át a kocsit, már akkor is sötétedett. Nagyon kellett figyelnem vezetés közben, hogy az út melyik oldalán haladok. Eleinte a…..
       Egy részeg alak imbolyogva közeledett a Blahához. Elfoglalta az egész járdát. Nem a méretével, hanem a mozgásával. Erősen kilengett, soha nem lehetett előre tudni, hogy a keskeny járófelület melyik felén folytatja az útját. Csodák csodájára egyszer sem esett be az arra elszáguldó autók alá.…..
        Egy budai járda, gazos szélén, félig az oldalára dőlve pihent egy kiszáradt aprócska fenyőfa. Januárban és februárban, semmi meglepő nem lett volna a látványban, de májusban ez igazán szokatlan volt. A többség arra gondolhatott, hogy egy hosszabb utazás miatt a fa gazdája csak most tudta…..