Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lipsius

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       "Media organizations’ goal of profit-making has been further integrated into the disciplinary power of capitalism, the hegemony of heteronormativity and patriarchy. "        A Fudan Egyetem januári "New Media and Gender Studies" online konferenciájának ismertetőjéből idéztem.        Ha…..
Lipsius 2021.04.23 08:35:20
@Miki Telepi:

2013 óta Kínában nem hét, hanem tizenhét év telt el. 2013-ban legit föltételezés volt, hogy (1) a rigid, szabályozott vállalkozási környezetben nem lesz innováció, és (2) ahogyan a Szovjetunióban, úgy Kínában sem fognak a technológiai áttörések átszivárogni a valódi gazdaságba. Az ennek ellentmondó esetek csak anomáliák. Jah, és Kína úgyis összeomlik, bibí.

Hét év után ezt senki nem mondhatja tovább komoly arccal. Én Nyugat-soviniszta vagyok, aggaszt, hogy a kínai modell (politikai reformok hiányában is) sikeres, és morálisan felsőbbrendűnek tartom a magunkét ("magunkét" = nem Mo.-ról írok.) De _hatékonyság_ (innováció, olyan gazdasági növekedés, ami a túlnyomó többség számára javuló életminőségre fordítható, védelmi képességek növelése) szempontjából magabiztosan lenézni Kínát öngyilkos arrogancia, illetve a (Kínánáénál alig kevésbé eltorzított és nagyhatalmiérdek-vezérelt) amerikai talking point. De abból is inkább hét évvel ezelőtti.

Utóbbiról beszélve... a Foreign Policy jó olvasmány, de csak ha a tendenciózusságával tisztában vagy, és helyén tudod kezelni.
     Szüksége van-e Magyarországnak a Fudan Egyetemre?      Mondjuk úgy, szüksége lehet Magyarországnak valamire, amit esetleg megkaphat a Fudan Egyetemmel történő együttműködéstől.      Szüksége van-e a Kínai Népköztársaságnak erre a bizonyos együttműködésre?    A kínai kommunista vezetés…..
Lipsius 2021.04.10 21:22:57
@kemény keleti kommentelő:

Hogy te mekkora majom tudsz lenni. Legfeljebb egy-és-egynegyed/másfél Kövérrel (a fideszes butaság, rasszizmus és vérszomj SI mértékegysége) jobb az átlag diplomás fideszesnél.

Fogalmad sincs a kínai felsőoktatás és tudományos kapacitás nagyságrendbéli állapotáról se. Orrszarvúpor merevedési zavarra, az. A Fudan, a Tsinghua vagy a Peking a marxista/Xi-ista viccességekkel együtt is beérhetetlen távolságra vannak még egy képzeletbeli, 10 év ámokfutás helyett 10 év építő kormányzáson túl levő Mo-i felsőoktatástól is. _Esetleg_ az egyetlen CEU-t leszámítva, ami egy ilyen mesebeli szcenárióban még itthon (otthon) van.

Hogy Orbánék lopni akarnak-e (igen), független ettől. Hogy a marxista/Xi-ista viccességek egyre rosszabbak, pedig _árnyalja_ ezt, de Mo-ról nézve még ezt se annyira.
     Lánczi András, Lukács József kádárista ideológus egykori jobbkeze, a következőt találta nyilatkozni a rezsimlapnak.    “a CEU-nak világos politikai hitvallása volt és van, márpedig ha valaki politikailag exponálja magát, akkor politikai eszközökkel fognak vele bánni”.     Tekintsünk el…..
       A jelenlegi adatok birtokában járványügyi előrejelzésekkel foglalkozó szakembernek aránylag komoly pontossággal meg kell tudnia mondania,  hányan fognak meghalni Covidban március huszonhatodikán.      "Nem. Mindig volt 1-2 százalék tévedés, de hálásak is lehetünk nekik, mert az…..
Lipsius 2021.03.13 17:47:14
@Barkalot: Ceglédi, Hont... Balaványt se felejtds ki. A HVG véleményrovatából ömlött a legsötétebb amerikai republikánus járvány- és haláltrivializáló tukkóság.

Tóta (ki linkelte nemrég?) nagyon üdítő kivétel volt.
Lipsius 2021.03.14 07:49:47
@bajerzsóti: Ember. Még én is meggyászoltam az anyádat, mert olcsó volt. Te meg másnap itt trollkodsz?
      Orbánnak sikerült valami olyasmit mondania, hogy a gyermek közjószág. Ez azért feltűnő, mert általában fasiszta baromságokat szokott beszélni a közmédiában, és az, hogy a gyermek közjószág, egy Európában széles körben elfogadott állítás lehetséges interpretációja.   Az állítás az, hogy a…..
Lipsius 2021.02.08 11:57:04
@ámbátor: A man of culture.
        Ez lenne az.         Nem hiszem, hogy Leonard Cohen rajongana érte, de ki kellett próbálnom. MP4 formátumban van fent, MP3-ban túl nagy volt a fájl. Tessék fülhallgatón fullra nyomva hallgatni, sajnos én vezényeltem a szimfonikus zenekart, miközben a gombocskákat nyomogattam, szóval nem…..
Lipsius 2020.12.28 20:09:12
@Nolwell: A fasizmus fogalmát nem Eco határozza meg, a diktatúra fogalmát viszont nem Hitlerhez és Sztálinhoz mérve alkalmazzuk. Magyarországon nem a Harmadik Birodalom, _de_ diktatúra.

(A központi hatalom birtoklása nem közvetlenül a választói akarat függvénye, tehát, pont.)
       E sorok írója a vakszerencsének köszönheti, hogy most nem egy géppuskafészkekkel diszkréten díszített ingatlanban lakik a parókás feleségével és kilenc gyerekével közel Nabluszhoz, mely kilenc gyereket már rég megtanította volna arra, hogy Júdeát és Szamáriát  .sten (ilyeneket is mondana,…..
Lipsius 2020.12.22 02:20:25
@cvsvrs:

“budapest választói többsége”

Hányadszorra írod ezt? Mondd már ki, amit akarsz, nem tudjuk kitalálni! :P
       A huszadik század első két évtizedében egy magyar hírlapírónak nem volt diplomája, kevesebben érettségiztek, mint ahányan ma master degreet szereznek. A köz ügyeiről való beszéd kávéházakban folyt és még létezett a közbeszéddel kapcsolatos decorum, megadták, egyáltalán meg tudták adni a…..
       Szilvaytól, Seres Lászlóig, az ATV-től a magyar állami televízióig nyomatják a debil trumpista propagandát, miközben Biden nem kapja meg azokat a biztonsági információkat (remélhetőleg megkapja, mert vezető republikánusok átadják neki), amelyeket Trump napokkal a megválasztása után már…..
Lipsius 2020.11.15 10:31:27
@Barkalot:
@kiazmarmegint:

Ez igaz. A koronavírus korában Hont a legundorítóbb a NER-en kívül. Csodálatos, hogy az amerikai jobboldal egy újabb hülyeségét (járványtrivializálás + emberáldozat a tőzsde oltárán, Mo-n ráadásul komoly tőzsde nélkül) sikerült átvennie a liberális magyar véleményműfajnak.

Seres pedig vszeg már nem NER-en kívüli.
       Nekem most nincs semmiről mondanivalóm. Ezt kell elolvasni. TGM írását Szőcs Gézáról. Ebből valamit meg lehet érteni a világunkról. Valami keveset, mert mindig csak keveset lehet megérteni a világból, ami soknak látszik az mindig hazugság.     Választottam hozzá egy Szőcs Géza verset.…..
Lipsius 2020.11.12 17:08:41
@fuhur: +100
     2020 november 8.    Az alábbiakat az egykori keményvonalas antiszemita, ma "zsidó " Veszprémy Mandiner Bubu írta le. " Lehet, hogy a jóslatok helyesek, de attól még nem a média hirdet ítéletet és végeredményt az elnökválasztáson."   "Nyilván érdemes rögzíteni néhány tényt: az Egyesült…..
Lipsius 2020.11.09 12:19:55
@combo:

"Beteg embereket kinevetni és csúfolni persze nem illik, de tekintve hogy Trump maga is kinevetett és csúfolt beteg embereket, nyilván nem sértődik meg, ha vele is így bánnak."

Pont.
       Az Örülünk Vincent blog szerint az Amerikai Egyesült Államok következő elnöke Joe Biden lesz.      Indoklás: Georgia államban a legtöbb még el nem számolt szavazat az erősen kék Gwynnett megyéből származik, Trumpnak tehát semmi esélye arra, hogy fordítson.  1584 szavazattal vezet Biden.   …..
Lipsius 2020.11.06 20:10:30
@Muad\\\'Dib: “ Hurrá. A szociopata, hazudozó elmebeteg helyett egy demens öregúr az elnök aki mindent tudni fog, ha rendesen leírják neki.”

És más mesék.
      "Körbe, körbe, körbe, körbe,ez a világ körbejár,ha előre néz, tükörbe,ha tervez, csak visszavár.Mi új támadhatna benne?Ember embert ma is enne -nincs új, csak új változatrád, gyilkos, rád, áldozat. (Orbán Ottó: Vanitatum Vanitas)" 1. Egyetemem, ahol Soros György mérgét terjesztve, oly…..
Lipsius 2020.02.25 14:50:09
@fortin2: "a politikai-ideológiai öndefiníciókba és csoportidentitásokba nem belefeledkezett népesség (kb. 90%) ma sem él meg nagyobb igazodási kényszereket és kontraszelekciós látványokat, mint a balkormányok idején"

ÚRISTEN (rohadt capslock) de mennyire nagyon nem áll meg ez az állítás. Óvónők (személyes), tanítók-tanárok, vidéki orvosok, helyi és központi adminisztratív személyzet...

Lehet, hogy a szerszámlakatosnak ma sem kell igazodnia, az egyetemi tanárnak pedig tizenöt éve is kellett (őszintén mered állítani, hogy ugyanannyira, mint ma?), de a politikai igazodás kényszere ma tömegeket érint (ha nem is az abszolút többséget), és nem, ez nem volt így a balkormányok alatt.
Lipsius 2020.02.25 14:59:50
@fortin2: Folytatva, mert mostanra jutottam a posztod árnyaltabb második feléhez.

Szerinted ~90% számára "nem rendszer" a rendszer. Ezt vitatom. Saját (agglomerációs kisvárosi, és hálistennek _volt_) környezetemben a politikai önmeghatározásokba forduló apró többségen (rajtam) kívül kb. 40-60%-ot érint és ugyanennyit nem érint a politikai igazodáskényszer (értsd: vagy a szűk többséget, vagy alig kevesebb mint a felét... nehéz pontosabban belőni). Gyakorlatilag mindenkit, aki közalkalmazott (utolsó senkiig lefelé), vállalkozóból pedig azt, aki önkoriknak is dolgozik vagy elég nagy, hogy önkori szintjén látszódjon. Hogy világos legyen, ebben benne vannak azok is, akik szívesen igazodnak, tehát a helyzettől ténylegesen szenvedők aránya ennél valamivel kisebb.
Örülünk, Vincent? Brexit Day One 2020.02.01 15:45:49
         A hatvanas években Morecambe volt Észak-Anglia Riviérája. A yorkshire-i bányászok, a bradfordi munkások idejártak nyaralni, a pályaudvartól pár méterre volt a tengerpart. Aztán bezártak a bányák, a malmok, a kohók, a munkásosztály maradéka a Kazinczy utcában vagy Mallorcán issza meg a…..
Lipsius 2020.02.04 17:11:45
@jotunder: A Konzervatív Párt nem Fidesz. A _Brexit_ az. Nemzetrontásban és a rá való szavazás/mellette való politizálás által igényelt emberi alávalóságban vagy intellektuális alacsonyabbrendűségben mérve.

Az igaz, hogy a Brexit nem egyenlő a Torykkal, így a Toryk sem egyemértékűek a Fidesszel. De az amerikai republikánusok már eljutottak az elaljasulás ezen fokára, és a választások óta nem látom, mi állítaná meg a konzervatívokat ugyanebben.
Lipsius 2020.02.04 17:21:37
@jotunder: Zuhanjon le a repülöm, ha van tíz ilyen holland és harminc ilyen osztrák ember. Belgiumban maximum flamandból nézem ki.

Bevándorló underclass nem ér; az őshonos söpredék (mérete) bizony UK kuriózum.
        Áll a bál a New York Times-nál.  Lehoztak egy Op-Ed-et The Secrets of the Jewish Genius címmel. A szerző Bret Stephens konzervatív publicista, aki az askenázi zsidók különös gondolkodásmódjáról és magas intelligenciájáról értekezett. Ráadásul, a cikk eredeti változatában idézett egy olyan…..
Lipsius 2020.01.03 19:51:05
@Muad\\\'Dib: Minden fideszes szavazó hülye és/vagy tisztességtelen. Ez nem vita tárgya; te is tisztában vagy vele a pózolásodtól függetlenül.
         " Hiszen a keresztény szabadság egész története a rabsággal való szembefordulásból táplálkozik a „bűntől való szabadságtól” kezdve a reveláció végső kiteljesedéséig. Történetünk ma ugyanez, amikor jogért, jussért, igazságért azokkal szemben kell kiállni, „akik a szabadságot a gonoszság…..
Lipsius 2019.09.24 16:54:38
@ijenanyelvtan: +9

+10, ha implicit módon úgy értetted, hogy társadalmi konstrukcióként azért igenis tanulmányozható a vallás.
          Ha valaki azt hiszi, hogy most majd jól nekimegyek Tamás Gáspár Miklósnak, akkor téved. TGM az egyik legbecsületesebb magyar publicista, olyan műveltséggel, amit én már túlzásnak tartok. Igen, ő erősen baloldali, én meg  nem, mondjuk más sem vagyok, de ez teljesen érdektelen. Eszembe…..
Lipsius 2019.09.20 09:38:30
@seol:

Itt a script: MS Word --> New
Lipsius 2019.09.20 09:39:45
@seol: De a Ctrl+Alt+Delete is kiadja ugyanezt.
Lipsius 2019.09.20 09:43:57
@balmoral: Emberellenes botrány? Az, hogy ahol eddig sem volt szabad az országba belépni, most fizikailag sem lehet?

Emberellenes botrány az, hogy ahol be szabad lépni, ott szándékosan éheztetni fognak világosbarna bőrszíntől kezdve lefelé.
   Szerintem meg ******** és bandáját a Dunába kéne lőni, gondolkodás nélkül. (simontoth80@freemail.hu) (itt a valódi nevem szerepel) hosszú zsidózásokat is mellékelt a fazon. Jó lenne ennek az izének a szemébe nézni. Úgy értem fél méterről, IRL. Igen, pontosan tudom, hogy jogászok percek alatt…..
Lipsius 2019.08.31 12:50:11
@Lee von Cliff_3: Ezt addig mutatom meg anyádnak, amíg Kettes nem törli.
Lipsius 2019.08.31 12:51:07
@Lee von Cliff_3: Megmutattam, nem volt büszke rád.
A Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat) kitüntetésben részesült a politikatudomány területén folytatott kiváló kutatói és elhivatott oktatói munkája, valamint a magyar politikai kultúra fejlesztésében betöltött szerepe elismeréseként dr. Csizmadia Ervin politológus, a Magyar Tudományos…..
Lipsius 2019.08.29 11:00:15
@kemény keleti kommentelő: Brilliáns sorozat. Ne add fel, ha néha le is ül.
Lipsius 2019.08.29 11:07:26
@jotunder: Ott tartunk, hogy a Unites f*cking Kingdomban a "határ átlépése" - mint újabban Amerikában is - a nyílt törvénysértés?

Amúgy igazad van, tényleg ott tartunk. A nyugati civilizáció végső garanálója, ha mindenki más meg is hülyült, jó száz éven át a két angolszász nagyhatalom józan esze volt. Ma pont ez a két ország szaladgál a hóban nadrág nélkül, az alsógatyáját a fejére húzva. Adja a nemlétező isten, hogy a százarföldi Európa felnő a feladathoz.
Lipsius 2019.08.29 11:07:58
@Lipsius: *Unite_d_, nyilván.
     Tényleg az. Egy butácska sanzon.     (ez itt a link, mobilról nem látszik)    Akkor volt a Woodstock Amerikában. De ez itt Szenes-Nádas és egy kis extra, egészen kicsi extra. Ez egy ilyen este.   P.S Természetesen ezt is köszönöm az Örökös Miniszterelnök Úrnak, a Bizonyosemberlegónak és…..
Lipsius 2019.08.21 20:26:49
@Hálátlan Gazember: Amúgy igen. Ez egy aránylag valószínű forgatókönyv, és kifejezett előrelépés volna.
      "  Pedig csak akkor győzünk majd, ha az utolsó liberális az utolsó muszlimmal együtt takarodik ki Európából. "(Bálint Botond, Prostisrácok)          "A Magyarország Kormánya és az Akadémia közötti vita során a tudósok, a tudomány emberei egészen elképesztő hangnemet engedtek meg…..
Most már hivatalos: Magyarország rendszerváltás utáni történelmének öt legkártékonyabb figurája: 1. Orbán 2. Simicska 3. Sólyom 4. Tölgyessy 5. Schiffer Miután véget ért a küldetése az ellenzéki egység szabotálására, amire ráment az LMP, Schiffer még mindig nem vonulhat vissza. Most épp a…..
Lipsius 2019.06.22 10:50:44
@Muad\\\'Dib: Azt, hogy Hornnal, Medgyessyvel és Gyurcsánnyal (SZDSZ-szel, MSZP-vel, DK-val...), de Orbán nélkül Magyarország legfeljebb egy közepesen szutyok kelet-európai ország lenne civilizáltság tekintetében Csehország, Szlovénia és Észtország mögött, de Románia és Bulgária előtt, a mai Szlovákiához és Lengyelországhoz hasonló szinten, az ukrán viszonyoktól megnyugtatóan nagy, az orosz, fehérorosz és kazah viszonyoktól pedig fényévnyi távolságra...

...úgy összefoglalni, hogy "ha a megátalkodott Orbán nem jelenik meg, akkor már a Marson teázgatnánk, mert a remek erőkből álló baloldali konglomerátumot semmi meg nem állította volna"...

...nem erős, de irodalmi passzióból fakadó, így védhető túlzás, hanem az egyik legarcpirítóbb fideszrelativizáló hazugság, ami még tőled is teljesen őszintén meglep. Bannolást érdemelne, ha tovább minősíteném.
Gyorsan elspoilerezem a poszt csattanóját, hogy mielőbb teljes mélységében át tudjátok adni magatokat a válasz fölötti csalódottságnak. Egy alkalmas főpolgármester-jelöltnek az alábbi személyes tulajdonságokkal kell rendelkeznie: 1.       Nem Orbán Viktornak hívják a miniszterelnököt. 2.       A…..
Lipsius 2019.06.11 08:32:24
@kemény keleti kommentelő: Én Budapesten születtem, de technikailag nem éltem ott soha. Kistarcsai, kerepesi, gödöllői és leideni (Hollandia) lakcímeim voltak. Most épp kerepesi van.

Ezzel együtt kb. 12 éves korom óta Budapestre jártam általános iskolába, gimzáziumba, egyetemre, romkocsmába, színházba, randevúzni, bevásárolni, moziba, karácsonyi ajándékokat beszerezni, és amikor depressziós voltam, csak felülni egy random buszra, és bámulni a házakat.

Vagyis "ingáztam", Miközben a világnak _egyetlen_ pontját sem szeretem annyira, mint Budapestet. Az ágyam és a reggelizőasztalom közigazgatási beosztása kivételével minden praktikus szempontból Budapesten nőttem fel és élek, és ha vannak földrajzi alapú hazafias érzelmeim, azok régóta nem a diktatúrában jórészt közönyösen fetrengő Magyarországhoz, hanem Budapesthez kötnek, ahol egyebek mellett még nem uralkodott el a magyar vidéket hányingerkeltő bűzzel beterítő "gyüttmentezés". Nem, nem a migráncsokról van szó, hanem Kerepesen pl. a Kistarcsáról beköltözöttekről.

Szerinted viszont ha ezután akár a lakcímkártyám szerint is Budapestre költöznék, gyüttmentként az ingázók érdekét képviselném, mert nem ismerem és szeretem Budapest minden tégláját.

Nos, énszerintem inkább te menj el a k*rva nénikédbe. JT lehet, hogy kibannol, de a tiédhez hasonló ordenáré suttyóság helyretételét azért többnyire tolerálni szokta. Meglátjuk.
Lipsius 2019.06.11 09:25:04
@kemény keleti kommentelő: Ők lehet, de én gyüttment vagyok, az előbb írtad. Budapesti kontextusban, mint egy falusi lakossági gyűlésen. Megáll az ész.
Lipsius 2019.06.11 16:02:03
@kemény keleti kommentelő: Itt nem csak arról van szó, hogy ostoba vagy (az vagy), hanem hogy a Fidesz szavazóira jellemző legköpedelmesebb xenofób suttyóság ömlik a szádból (vagy valamelyik testnyílásodból).

Még a Debrecenből felköltözők ellen is különösen gusztustalan volna ilyen módon uszítani, de én pont arra hívtam fel a legkevésbé sem becses figyelmedet, hogy százezerszám élnek Budapest körül nem fővárosi lakcímű, de életük nagy részét ténylegesen Budapesten töltő, ott tanuló, ott dolgozó, szórakozni oda járó emberek, akik adott esetben (pl. az enyémben) konkrétan budapestinek tartják magukat a szó lokálpatrióta értelmében. Amikor őket (minket) kitagadsz a budapestiségből, egészen konkrétan, rémületes pontossággal utánozod le a zsidó vagy a sváb asszimiláció lehetőségét minden jószándék elismerése ellenére, esszencialista alapon elutasító fajvédők felfogását.

Én budapesti vagyok, és szerintem a nénikéid is egyetértenének ezzel. Te pedig, ha nem is rájuk szavazol, egy fideszes alkatú, provinciális sutyerák. Nagyvárosban szerencsére kevés ilyen akad.
        . „Ha angolul elérhető lesz az interneten, akkor semmi nem állítja meg azt, hogy minden a magyar szellemi életről szóljon” – jelentette ki Békés Márton (mandiner.gov)        Ezt a meglehetősen, khmmm, bátor mondat  a Magyar Politikai Enciklopédia megjelenése alkalmából hangzott el a…..
    Megszűnik a CEU-matematika doktori képzése. Ez egy amerikai akkreditációjú képzés volt és nem tudják kivinni Bécsbe. Évekig tanítottam ott funkcionálanalízist. Az MTA matematikai intézete állt a tanszék mögött.  Az az intézet, amelyet einstandolni akarnak az Akadémiától. Mert tehetik.    Ebben…..
Lipsius 2019.02.11 10:09:34
@Muad\\\'Dib: A 444 valóban hemzseg az ilyenek kommentektől:

>>"Kihozhatod a majmot a dzsungelből
De a dzsungelt a majomból soha!"<<

(A második legupvote-oltabb komment a 444, jah nem, a 888 "Milánóban 15 millió eurós munkaügyi programot kaptak a migránsok, 120 ment csak el dolgozni" c. cikke alatt.)