Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Insta Marcsi

8 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az internet tele van receptekkel, mégsem lehet igazán jó kenyérrecepteket találni. Vagy mindenki fehér kenyeret készít, vagy telerakja egzotikusnak gondolt hozzávalókkal, mert azt hiszi egészségesnek. De mi van akkor, ha valaki csak egy egészséges, mindenhol hozzáférhető alapanyagokból elkészített…..
Insta Marcsi 2019.03.27 10:11:56
@sZulamith: Köszönjük, hogy megosztottad velünk a hagyományos elkészítési módot.
Insta Marcsi 2019.03.27 10:49:37
@Oknyomozó: Nem lehet, hogy az ecet csak a fehér kenyerekhez kell? A rozslisztes, zablisztes kenyerek nem nyúlósodnak. Még a harmadik napon is tökéletes állagú, ízre, illatra sem más.
Insta Marcsi 2019.03.27 11:57:33
@Gehekko: Értem, miért mondod. De manapság már az is csoda, ha az emberek kenyérsütőt használnak. Nem fognak nekiállni kenyeret gyúrni és dagasztani.
Bevallom őszintén, gyerekkoromban nem is láttam mangót. Manapság minden boltban lehet kapni, de általában zölden. Így nem is olyan finom, s nehéz meghámozni vagy fogyasztásra kész állapotba hozni. Pedig a mangó nagyon jó gyümölcs, telis-tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Rosttartalma…..
Ha imádjátok a kínai kaját, ezt a receptet nem hagyhatjátok ki! Készüljetek fel arra, hogy ezt az ételt nem lehet abbahagyni, így tutira az utolsó falatig elfogy. Hús helyett karfiollal készül, de a húsimádó férfiak is tömni fogják. A recept kiváló, ha magas a koleszterinszinted, vagy a…..
Már egy ideje próbálunk kevesebb vörös húst enni, s egyben olyan ételekkel pótolni, ami azért nem mozdít ki a komfortzónánkból. A hús finom, de sajnos már túlzásba visszük a fogyasztását. Felvágott vagy kolbász reggelire, főétel valami húsféle, s uzsonnára és vacsorára megint csak hús. Ezen persze…..
Ha csak pár perced van, de szeretnél egy jót enni, akkor ez a te recepted. Nem lesz olyan, mint egy olasz pizza, de azt otthon elég nehezen tudsz készíteni. Ha még sohasem sütöttél, ezzel is elkezdheted, s biztosan meghozza a kedved a főzéshez...
Ez a zabkása recept az egyik legnépszerűbb videónk a csatornánkon, mivel tényleg gyorsan elkészíthető, finom, és bármi meg tudja csinálni. Az alapanyagok ára filléres dolog, a zab pedig nagyon egészséges, és hosszú órákig kitart. Lassan emeli a vér vércukor szintjét, s ideális a diétázók számára is...
A zabpehely glikémiás indexe alacsony, 40-es, lassan felszívódva nem emeli meg rögtön a vércukorszintet, s hosszú órákig képes elűzni az éhséget. Egy gyors házi zabpelyhes kekszet csináltunk, mely finom és olcsó nassolnivaló otthonra...
Ez a harmadik kenyerünk az új kenyérsütőnkben, most egy teljes kiőrlésű házikenyér lett a választásunk. Teljes kiőrlésű liszteket (tönkölybúzaliszt, graham liszt) választottunk, melyekhez egy kis fehér kenyér került. A végeredménynek isteni az illata és nagyon jól néz ki!..