Regisztráció Blogot indítok
Adatok
business guru

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A globális marketing napjainkra már nem csupán egy „kiváltságos” és eleve szűk szektor (értsd: mélyzsebbel rendelkezők…) márkák képviselői számára van fenntartva.  A globális jelenlét mára minden egyes vállalkozás számára lehetséges marketingopciónak minősülhet, amelyek vezetői elég kreatívak…..
Minden vállalkozás más és más, ezért igen szerencsétlen helyzet volna a körtét az almával összehasonlítani. Van azonban 9 olyan tipikus hiba, amibe számos induló cég beleesik, pedig a csapdahelyzet egy kis tervezéssel könnyűszerrel elkerülhető lenne. Nézzük, mik ezek. 1.…..
Amíg sokan már teljesen otthonosan mozognak a Google keresőiben, addig csak kevesen tapasztalják azt, hogy milyen egyszerű is lehet megjelenni az áhított felületeken, vagy méginkább a keresési eredmények első oldalán. Az is igaz, hogy néha valódi kihívást jelenthet az, hogy mindezt…..
Egyes oldalak azt állítják, hogy a szociális média felületein nem lehet elég bejegyzést megjeleníteni. Más szakmai blogok ugyanakkor – a kevesebb több alapon – amellett teszik le a voksot, hogy kevés, de értékes tartalom menjen ki a követőknek. Hol az igazság? Semmi értelme…..
Számos AdWords-definícióval találhattad már szembe magad a Google kereséseid során. Eleinte nehéz tisztán látni, hiszen annyiféle megközelítést tárnak elénk, hogy világossá, érthetővé tegyék a Google-hirdetések mibenlétét.  Bemelegítésként a Vangie Beal-féle…..
Töretlen népszerűségnek örvend India legdrágább turisztikai vonata, amit gyakran nemes egyszerűséggel a keleti Orient Express néven is emlegetnek. A 2010-ben útjára indított fényűző jármű lélegzetelállító tájakon kalauzolja végig az utazót, ezzel bemutatva India fenséges…..
Sok szó esik az üzleti kapcsolatok fontosságáról, ámbár ezek leginkább a pénzügyi jellegre összpontosítanak. Ez rövidlátó gondolkodás, aminek hatására az eredmények messze elmaradnak az elvártaktól. Az igazán mély és virágzó üzleti kapcsolatok kiépítése időigényes…..
A gazdasági hírek gyakran úgy hangzanak, mintha idegen nyelvű adást sugározna az adott média. Tőzsde, részvény, esés, emelkedés, vétel, eladás – mit jelentenek ezek a fogalmak? Valóban közgazdásszá kell válnod ahhoz, hogy el ne tévedj a pénzügyi-gazdasági hírek…..
A vállalkozói lét, a saját talpra állás ma már nem tűnik elérhetetlen messzeségnek. A pontos tervezés, a kockázatok, buktatók felmérése azonban elengedhetetlen részét képzik a folyamatnak. Gondos számítás nélkül ugyanis nem létezik sikeres vállalkozás. A lehetőségek…..
Tom Corley – hivatását tekintve könyvelő és pénzügyi szakember – 233 sikeres személyt kérdezett a titkáról. Kiderült, hogy noha minden ember más és más, néhány közös tulajdonsággal azért mégiscsak rendelkeznek.  Corley az alábbi metszéspontokat találta 1. Korán…..
Sok izgalmat tartogat a gamerek számára a keresőóriás legújabb bejelentése, ám legalább akkora fejtörés lesz a Google Stadia névre keresztelt szolgáltatása a játékfejlesztőknek. Ha a Google el tudja indítani határidőre a beharangozott platformját, akkor az valóban fenekestől fogja felforgatni a…..
Az almás cégtől megszokhattuk, hogy mondanivalójukat gyakran nem eresztik bő lére, terepet adva így a találgatásoknak, elméletgyártásoknak és sejtéseknek. Nem volt ez másként a legutóbbi bejelentésük esetében sem. Az Apple most szerényen annyit állít, remélik, hogy a…..
Azt hiszem, kijelenthetjük: ha egy nap 25 órából állna, egy vállalkozónak az sem volna elég, hogy minden kitűzött feladatot elvégezzen. Az általános tendencia szerint a tennivalók listája a nap végére nemhogy elfogyna, de igen gyakran új pontokkal bővül. Ezzel nem vagy egyedül,…..
Olyan korban élünk, amiben luxus terméknek nevezzük az okosórákat, és a minőség fémjelzésének a közösségi oldalakat. Olyan korban, amiben a luxus szó egyet jelent az önhit magamutogatással, és a feneketlen pénzköltéssel. Olyan időket élünk, ahol a luxus barométere a…..
2019-re az online értékesítés nemcsak beérte, de globális szinten le is hagyta a bolti kereskedelmet. A webes vásárlók és az eladók kapcsolata új szintre lépett, így nem túlzás kijelenteni azt, hogy amelyik kereskedelmi vállalkozás nem működtet online áruházat, az előbb-utóbb lemarad a…..
Egészen hihetetlen, de az első munkanap okozta stressz olyannyira számottevő tényezővé vált, hogy hatásaival több tanulmány is foglalkozik. Egy közel 3000 munkavállalót felölelő közvélemény kutatás rámutatott, hogy a munkába állás első napja akár megalázó is lehet a…..
Egy új üzlet indításának kezdő fázisa az ötlet, azaz az irány meghatározása. Valami olyat létrehozni, ami még nem szerepel a piacon, ami üzleti rést foltoz be, amit szenvedéllyel és elhivatottsággal lehet űzni. Nem mellékesen persze jövedelmező is. Azonban, ha megvizsgáljuk…..
A Sencrop egy francia kezdeményezés, mely a környezeti adatok gyűjtésével és elemzésével támogatja a gazdákat. A cég a közelmúltban 10 millió dolláros forgalmat generált, így bátran kijelenthető, hogy a szolgáltatásukra van igény. De mit is takar egészen pontosan a Sencrop…..
Még a legolajozottabban működő kollektívák esetében is előfordul néha, hogy porszem kerül a gépezetbe. Elfogyott a marketingre szánt forrás, a megugrott rendelések következtében nincs elég ember a feladatok ellátására, rövidülnek a munkafolyamatokra szánt határidők. Ennek…..
Az alternatív személyszállító vállalkozás döntése mögött az áll, hogy képtelenek megfelelni a regionális kormány által nemrégiben hozott új szabályozásoknak. A katalán kormány által bevezetett korlátozások nem hagynak nekünk más választást, mint a tevékenységünk…..
A Global Entrepreneurship Monitor (GEM) legfrissebb kutatásai szerint világviszonylatban a teljes üzleti piac mintegy 9 százalékát teszik ki asz egyéni vállalkozások. Noha számos országban ez a vállalkozási forma menekülő útvonal a beszűkülő munkaerőpiac adta lehetőségekkel…..