Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pákosztos macska

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megkezdte az autópályák felett átívelő napelemes árnyékolórendszerek tesztelését a német állami napenergia intézet (Fraunhofer ISE), egyelőre még az első tesztpéldány üzembe helyezését készítik elő. A kutatókat jelen pillanatban nem a méret, a teljesítmény vagy a tartósság kérdése foglalkoztatja,…..
pákosztos macska 2021.06.08 17:28:02
@kvp: "Ertelmes ember csak az egyenliton helyez el napelemeket (kozel) vizszintesen."

Ez sem lenne tökéletes megoldás, mert a Nap ide-oda vándorol a Ráktérítő és a Baktérítő között, és olyankor "ferdén" süt le az Egyenlítőre is.
1990 decemberének végén mutatták be Magyarországon a Ewingok életéről szóló sorozatot. A forgatás valójában 1978-tól 1991-ig zajlott, úgyhogy mire ráéreztünk a sorozat ízére, Amerikában már véget is ért. Péntek este az Ablak című műsor után gyors volt a fürdés, mert kezdődött a Dallas (pontosabban…..
A magyar őstörténet kérdései a mai napig erősen megosztják a hazai történész-társadalmat: több elmélet (úgynevezett "iskola") létezik ugyanis, melyek mindegyike más megközelítéssel vezeti le, hogy mikor, hogyan és hol formálódtunk néppé, illetve hogyan jutottunk el a Kárpát-medencébe. Róna-Tas…..
pákosztos macska 2020.07.04 10:56:06
@masada: Egy történelemmel foglalkozó blogon azt számon kérni, hogy miért foglalkozik történelemmel és miért nem a jövővel :-)
Azt hiszem, hogy ez volt az évszázad legjobb kommentje.
Egészségügyi, munkahelyi problémák, párkapcsolati, házassági gondok, gyereknevelés, pénzügyi nehézségek – pár olyan tényező, amelyen nap mint nap aggodalmaskodunk/szorongunk. A jövő kiszámíthatatlan, ezért teljesen normális, hogy olykor már előre, váratlanul felbukkanó problémák miatt aggódunk, és…..
Drága lesz menyem! Tudnod kell, mire számíthatsz, ha a jövőben az én fiamhoz akarsz hozzámenni. Ő pont olyan, mint a leendő magasan funkcionáló autista apósod. Vagyis ő már jobb lesz...
pákosztos macska 2019.10.05 14:49:29
@Laja123:

"Newton, Einstein, Napóleon, Putyin"
Térden állva kérem, hogy ne készítsünk már távdiagnózist. Egyrészt az ilyen címkézést a politikai ellenfelek lejáratására használják. Lásd, például Gréta Thurnberget, akit az Asperger-szindrómája miatt a klímaszkeptikus politikusok és újságírók (szellemi) fogyatékosnak minősítenek.

Másrészt, ha állandóan azt hangoztatják, hogy Einstein autista volt, akkor a laikus közönség azt hiszi, hogy minden autista zseni.

"Egy Aspergeres férfi rendkívül vonzó tud lenni a nők szemében, ugyanis sok olyan tulajdonsággal bír, ami mágnesként vonzza őket."
Sajnos a valóság teljesen más. Fórumokat olvasva és egyesületi tagként tudom, hogy inkább törpe kisebbségben vannak még a párkapcsolatban lévők is.

"magabiztosság"
Ezt meg 100%-os tévedés. Az aspergeresek esetén a szociális kapcsolatok terén elszenvedett sok kudarc és megaláztatás inkább hogy alacsony önbizalmat és leértékelést okoz. Az iskolában sokszor bántalmazások és bullying célpontjai.
A Pennsylvaniai Egyetem kutatói által végzett, és most áprilisban közzétett tanulmánya megállapította, hogy a gyermekkori trauma felnőttkorra súlyos depressziós tünetekhez vezet, amelyek az agy rendellenes működésében is megjelennek. A most megjelent tanulmány az első, amely fizikai elváltozásokat…..
pákosztos macska 2019.04.22 09:24:23
@Látens Inszinuáció:
Csakhogy te megfordítottad a tanulmányban foglalt következtetést. A cikk azt mondja, hogy a vizsgálatban részt vevő felnőttkori depressziós személyek jelentős részénél találtak gyermekkori traumára utaló nyomokat.

De ebből nem következik az, hogy aki gyerekkori traumát élt át, azok mind tuti biztosan depressziósak lesznek felnőttkorban.
Mivel nagyon izgatott lettem a sok érdeklődő láttán, hirtelen azt se tudtam mi legyen a következő témám, mert annyi mindenről írnék szívesen. Viszont már tegnap eldöntöttem, hogy a munkahelyi élettel kapcsolatos tapasztalataimat szeretném megosztani, így annál maradok. :D Főleg, mert ez a téma épp…..