Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hauptrichter2

3 bejegyzést írt és 137 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A találékony magyar ész képes túlbonyolítani alapjában véve egyszerű dolgokat is és különféle összeesküvés elméleteket gründolni, nincs ez másként az orosz-ukrán háború esetében sem. Egy konfliktus elején mindig nagy a porhintés, hagyni kell, hogy elüljön a por és magától kirajzolódjon a valós…..
Hauptrichter2 2022.06.03 14:03:16
@chrisred: "...Nekem Ukrajna analógiája Szíria..."
Ez is jogos, azt látom nagy különbségnek, hogy Ukrajna az orosz határnál fekszik, tehát Ukrajna sokkal fontosabb számukra, mint Szíria. Mielőtt félreértés lenen, én is sokkal szívesebben élek amerikai uralom alatt, mint orosz (kínai) uralom alatt, megértem az ukránokat, hogy ők is így tennének legszívesebben, de abban a "geopolitikai" helyzetben, amiben ők vannak, az szerintem vakság (ld ." nem vak az, csak bátor") és értelmetlen önpusztítás, ha a "mindent nekünk, az oroszokkal meg jól kib*szunk" elvet követik, KÜLSŐ biztatásra. Az ismert Schweppes reklám alapján (ld. "Mégis mire számítottál?") nyilvánvaló volt, hogy az oroszok önként nem adják oda a Fekete-tenger feletti uralmat az ukránoknak, a helyükben és sem tettem volna. Ukrajna élvezhetné a szabad, nyugati orientációjú, de semleges ország státuszát és gazdasági versenyben verhetné meg az oroszokat, ha megérti a másik felet is és önként lemond az "orosz biztonsági sávról" (Odesszát viszont megtartva, így egy jelentős tengerszakaszt is) és semlegességi garanciákat ad a történelmi távlatban még így is brutális nagyságú megmaradó területét élvezve. Nem ezt tették, inkább háborúznak a "mindent magamnak akarok" elv szerint. Az államférfiúi képesség sajnos nagyon hiányzik az ukrán vezetőknél (benne Zelenszkij), inkább a politikai dicsfényért feláldozzák a népük egy részét és az országuk egy részét ÉS szórakoznak a világgal (ld. III. világháború réme: eddig még afelé megyünk, nem elfele). Persze lehet, hogy bejön nekik, de énszerintem Ukrajna is legalább 45-50%-ban sáros azért, hogy ez a háború kitört. Na ez nem jön ki valahogy ebből a posztból és az állítólagos "oroszbarát" kommentelők ezt próbálják magyarázni szerintem, süket fülekre találva a másik, a nyugati propagandát magáévá tévő táborban.
Hauptrichter2 2022.06.03 17:21:19
@arthurthedent: "... Vicces vagy, mert pontosan ezt tették...."
Te vagy vicces, mert nem ezt tették, az az időszak ugyanis ilyenkor nem számít, amikor nagyjából baráti szimbiózisban él két nép, illetve ennek megvan az esélye.
"... A területi integritás a legalapvetőbb dolog..." Persze, értem én, jó dolog az ölünkbe esett dolgokat megtartani - csak tudod a gond ott van, ha vannak más érdekeltek is - ilyenkor szoktak kompromisszumokra törekedni, kivéve az olyan arrogánsok, mint te :-)
"...Döbbenetesen ostoba dolog ezt mondani. ..." Mondom, te találsz egy pénztárcát az utcán, benne cím, név, telefonszám, de te megtartod. Ez te vagy. Meg az ukránok, meg még nagyon sokan mások, ez is sokszor oka egy-egy háborúnak.
"...Semmi, az ég világon semmi okunk nincs azt gondolni, hogy ha Ukrajna gyengeséget mutatott volna, ha lemond területekről, akkor az orosz állam, az orosz hatalom, az orosz hadsereg, az orosz nép egyszerűen megsajnálta volna őket és békénhagyja Ukrajnát..."
Hmmm. Nekem Kissenger véleménye jobban tetszik, mint a tied, ugye nem haragszol?
"...Sorold fel már azokat az "államférfiúkat" akiket nagyszerű politikusnak tartunk a világtörténelem során mert a katonai konfliktust elkerülték úgy, hogy lemondtak az országuk egy jelentős területéről harc nélkül!..."
Nézd, nem vagyok történész, de azért van pár eset a világtörténelemben, amikor területi vitákat VÉGÜL tárgyalóasztalnál rendeztek (újabb) háború helyett. Államférfi nekem az, aki adott esetben a nép ellenében is tudja, mi tenne jót a népnek, és így nem pl. háborús uszítást rendez. Nyilván ezzel népszerűségi versenyt nem lehet nyerni. Ha konkrét neveket akarsz a nem túl távoli múltból, nekem pl. nagyon tetszett a II. világháború után itt Európában az EU létrehozásának alapja, a német francia gazdasági kapcsolatok létrehozása / megerősítése / fixálása (valami Montánunió megnevezés rémlik). Akik a körül bábáskodtak, azokat államférfinak tartom. Egyelőre TARTÓS BÉKE lett a vége.... Szóval nyugodj meg, vannak jó példák. Zelenszkijé szerintem nem az, ő maradt a népszerűséghajhászásnál - részéről persze érthetően, de a lelkiismerete szerintem nem lehet tiszta, de persze ki vagyok én? :-).
Viszont lenne egy tiszteletteljes kérésem: nagyon-nagyon elment az időm itt a korábbi válaszokkal, nem óhajtanék újabb körökbe belemenni, légyszi ezt most tartsd tiszteletben. Azt nyugodtan visszaírhatod, hogy nem értesz velem egyet, azzal semmi bajom.
Hauptrichter2 2022.06.03 23:24:54
@arthurthedent: Ne haragudj, de mint jeleztem, fáradt vagyok már a vitához, amit akartam, leírtam (pl. hogy szerintem ez nem területszerző, hanem területVISSZAszerző háború, ahogy én látom), ezzel több fenti témában válaszoltam is, illetve nem relevánsak a kérdéseid, én tudomásul vettem, hogy máshogy látjuk, ennyi.
Márki-Zay Péterre nagy igény lenne, azt a reményt csillantotta fel sokaknak, hogy lehet egy várost, országot tisztességesen is vezetni, alapvetően pártkötődésektől mentesen. Mi a jelenlegi helyzet, ami kapcsán a jó megoldás ígéretét hordozta Márki-Zay Péter A következő helyzetértékelés bizonyítása…..
Egyetlen kérdés Orbánnak és győz az ellenzék   Orbán Viktor csatába indul. Csatába a békéért. Csatába Brüsszelbe, miközben Ukrajnában van háború. Csatába a saját NATO szövetségeseink ellen… Akárhogy is nézzük, van azért ebben az egészben egy iszonyatos nagy adag abszurditás. Azt hinné az ember,…..
Hauptrichter2 2022.03.26 22:11:10
Hauptrichter2 2022.03.27 21:06:46
@Millerdraft: Hmmm. A tieddel nem csak az a baj, hogy gyengére sikeredett, hanem az is, hogy értelmetlen. Ezt itt most részemről lezárnám.
Egyik utolsó alapítótagjának párttagságát is felfüggesztette az LMP országos elnöksége. A XII. kerületi ellenzéki önkormányzati képviselő, Hajdu Marcsi bűne mindösssze annyi volt, hogy szóvá tette bizony Hajnal Miklós valótlant állított végzettségét illetően. "Mondj igazat, betörik a fejed" -…..
Hauptrichter2 2022.02.11 21:50:37
@Brigante: Hát igen. De azért az emberi ostobaságról annyit, hogy - ahogy én látom - nem felltétlenül a magyar ÁTLAGszavazó mélységesen ostoba, az is benne van a képben, hogy IGAZÁN JÓ választási lehetőséget igazán hiteles emberekkel nem ajánlanak fel neki (meg a német, orosz, ... szavazónak sem), így alakul ki az az eredmény, amit magunk körül látunk, benne az LMP bukásával (a "moslék"koalícióba olvadásával), hogy kicsit a témánál is maradjunk.
Hauptrichter2 2022.02.14 11:21:27
@Boldeone2: "...Orbánt csak több párti összefogás tudja leváltani..."
Ez nem igaz, van egy sokkal elegánsabb útja is a dolognak, a pártok óvatos félretételével, de a pártokból a tisztességesnek számító, ismert személyekre támaszkodva, ezzel a pártoktól átmentve azok szavazóit (ami ugye a lényeg). MZP is megismerhette volna, tökéletes vezetője lehetett volna a tiszta és újszerű és ütős koncepciónak (a lényeg a részletekben rejlik, azokba nem mennék bele), de nem óhajtotta megismerni, "nehogy már más jobban tudja" alapon, így most a "moslék"koalíciót vezeti... ő tudja...
Hauptrichter2 2022.02.20 19:36:06
@A kiló nem százat jelent.: "...ez abszolút buta okfejtés..."
Hát eddig sem voltam jó véleménnyel rólad, de ez csak rosszabb lett, kezdesz "bohárdánieli" magasságokba emelkedni, komolyan azt gondolod, nem vagyok tisztában azzal, hogyan működik a politika Magyarországon?!?
Világosan leírtam, hogy "...a lényeg a részletekben rejlik, azokba nem mennék bele...".
OMG...
A hatalmon lévő Fidesz érdeke, hogy négyévente olyan körülményeket teremtsen, melyek reményt adnak az ellenzéki szimpatizánsoknak a kormány leváltására. A díszletek fontosak, elfedik ugyanis azokat a tényeket, melyek szinte reménytelenné teszik a politikai fordulatot. Ugyan erősen lejt a pálya a…..
A film főszereplője Dorka (Marczinka Bori), az elszánt és cserfes kislány nem nyugszik miután megtudja, mostohát kap. Viola (Pálmai Anna), András (Bokor Barna) újdonsült jegyese ugyanis pont annyira gonosz, mint a mostohák legtöbbje a mesekönyvek sötétebb lapjain. Dorka megállíthatatlan, hiszen…..
  Régóta és sok helyről halljuk, hogy megéri termőföldbe fektetni a megtakarított pénzünket. Valóban, az elmúlt évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy a termőföld hasonló, mint az arany, mindig, de különösen válságok idején megéri abban tartani a pénzünket. A föld persze nehezebben és szűkebb…..
Hauptrichter2 2021.12.14 13:35:17
@Földmester: "...a jogi szabályozás kizárja a kisemmizést:..." Hát nem tudom, én gyakorlati tapasztalatok alapján egészen máshogy látom ezt. A helyi "gazdatársaságok" évek alatt saját érdekből leszorították a föld árát, amit az állam pl. Veszprém külterületen 2014 körül még 500 Ft/m2-n sajátított ki, azt most 100 Ft/m2-re leszorítva adják-veszik. Volt 2020-ban szerződésünk 500 Ft/m2-re -ami inflációt figyelembe véve már így is helyből bukás a 2014-es állapothoz képest - és a helyi "gazdaszervezet" MEGTÁMADTA a szerződést, hogy az csak 100 Ft/m2-n mehet (szerintük). Erre azért mondj valamit, hogy akkor hogy is van azzal a piaci árral, meg a "nem lehet kisemmizni" a kistulajdonosokat, miközben teljesen MÁSOK az erőviszonyok, ha egy kistulajdonos venné meg a többiek földjét, vagy valaki a NERrel (és az állam támogatásával) a háta mögött...
Hauptrichter2 2021.12.15 23:49:13
@Földmester: Köszönöm a visszajelzést, most éppen az állam kérdezett meg minket egy erdő kapcsán, mennyiért adnánk el neki, de hangsúlyozták, "piaci ár" fölött nem fizethetnek. A piaci árról viszont már írtam, kíváncsian várjuk, mi (mennyivel alacsonyabb) lesz az "ellenajánlatuk", viszont állítólag az állam már bent van tulajdonrésszel...az állam pedig... ki legyen? Melyik NER-közeli személy? :-)
Hauptrichter2 2021.12.16 10:51:25
@Földmester: Köszönöm az információkat és a megerősítést, hogy mi is tehetünk ellenajánlatot ilyen szituációkban! (Tudva azt, hogy az állam esetleg nem tud eladni jogszabályi kötöttségek miatt.)
Mostanában az ellenzéki jelöltek egymást felülmúlva ígérnek súlyos áristomokat Viktornak, családtagjainak, strómanjainak, meg úgy általában mindenkinek, aki az elmúlt tizenkét évben a Fidesz környékén megfordult. És a neten zsizsegő kommentelők reakcióját elnézve erre van igény. Az a jó ebben, hogy…..
Hauptrichter2 2021.10.15 22:22:34
@dare: "...A fene se tudja mi lenne a jó....".
Én tudom. Lehetőleg az összes párt fenékbe rúgása a sleppjükkel együtt és a tisztességesnek mondható politikusokkal egy tisztességes politikai kultúra és tisztességes társadalmi viszonyok összehozása (na abban egy példastatuáló elszámoltatás működhetne). Ez nem is nehéz, konkrétan lépésről lépésre kidolgozott és bizonyított a reális koncepció, az a nehéz, hogy ezt megfelelő emberek elhiggyék. Egyébként mikropéldák bőven vannak rá, hogy ez igenis működhet Magyarországon is: ld. XIII. kerület Tóth Józseffel, Hódmezővásárhely MZP-vel, vagy anno Cserdi Bogdán Lászlóval. Nagyban persze kell hozzá pár csavar a megfelelő személyeken túl. A pártok persze mindent megtesznek azért, nehogy egy ilyen koncepció közszájon kezdjen forogni, mert akkor nekik gyorsabban annyi.
Végre újra van min rugózni, az előválasztás eredménye bizakodásra ad okot. Kissé paráztunk, hogy Dobrev túlnyeri magát, de ezt megúsztuk, Budapest összeszámolása után 2-3 százalékpont lesz a különbség Karácsony előtt, ez semmi.  Lényegében eldőlt, hogy ha Karácsony és Márk-Zay közül az egyik…..
Hauptrichter2 2021.10.02 07:30:46
Támogatnám én ezt a megoldást, ha nem lennének mögötte ott a pártok, akiktől hosszabb távon - legyünk realisták - kb. ugyanazt várhatjuk, mint a fidesztől. Valami könyvben olvastam ezt jól megfogalmazva - na erre kéne még (az egyébként létező és jó) megoldást megtalálnia a duó-nak - mondjuk csak akarat kérdése, nem olyan nehéz megtalálni, én szívesen segítek:
"...A hangzatos pártprogramok mögött a hagyományos pártoknál valójában sokszor a következő elképzelés áll (mást mondanak, de ezt gondolják):
„...A programunk az, hogy nyilván látványos ígéretekkel először győznünk kell. Amint ez megvan, először is megszilárdítjuk az anyagi pozícióinkat.
Nehogy már úgy kelljen küzdenünk a népért, hogy az előző kormánypárt SLEPPje jól megszedte magát, luxus-Mercedesekből vigyorog ki ránk, nekünk meg semmink sincs.
Az állami közbeszerzéseket azonnal átirányítjuk a saját SLEPPünkhöz, minden állami pénzcsapot látszólag elzárunk, de aztán még bővebben nyitjuk meg a mi SLEPPünk
számára – ld. [magyar verzió] MNB fizetések és létszám 2010-ben, 2012-ben és 2017-ben.
A korábbi kormánypárt részéről a felháborodást kordában tartjuk azzal, hogy pontosan tudják ők is, mivel zsarolhatók, így hamar kialakul az „én nem lépek a te lábadra, te nem lépsz az én lábamra” egyensúly...
Ja igen, a választók és a választóknak tett ígéretek... Valami hangzatos témával kiszúrjuk a szemüket – belefér még a büdzsébe valami látványosabb rezsicsökkentés? – aztán a saját
bizniszeink felépítése mellett ha marad egy kis idő, az ország ügyeivel is foglalkozunk – persze csak ha az nem tesz keresztbe a mi gazdagodásunknak...” ..."
1865. Vitatható valódiságú fotó, amely a merénylet áldozatává vált Abraham Lincoln elnök utolsó óráiban készült róla. A Henry Ulke fotós által a színházzal szembeni Peterson-házban - ahol az elnököt lefektették - készített kép éjfél után készült, 4-5 órával az elnök halála előtt, amikor már biztos…..
Hauptrichter2 2021.09.13 16:25:47
@omron: Ez nagyon jó volt, köszönjük :-)
Elérte hazánkat az első igazi nyári hőhullám, napokon keresztül érvényben volt a vörös riasztás a tartósan extrém meleg miatt. Ha máskor nem is, ilyenkor azért mindenkinek eszébe jut a globális felmelegedés – amelynek most újabb bizonyítékát épp a NASA hozta nyilvánosságra. A NASA és a Nemzeti…..
Hauptrichter2 2021.07.04 11:38:48
@Sir Gombóc: "...az a hatás csak ideiglenes...." Hát azért az emberiséget akár 10 rossz (értsd: totál hideg = minimális a termés) év is simán kicsinálja...
A XI. kerületben Barabás Richárd (Párbeszéd) és Orosz Anna (Momentum) lehet Gy. Németh Erzsébet és Simicskó István (DK illetve Fidesz-KDNP) kihívója az országgyűlési választásokon...
[A fenti kép forrása: "A MI DEMOKRÁCIÁNK – a hiányzó láncszem" című könyv borítójának részlete] Semmelweis példáját mindannyian ismerjük. Aki nem ismerné, annak röviden: “…Semmelweis Ignác Fülöp (Buda, 1818. Július 1. - Bécs, 1865. augusztus 13.)magyar orvos, az „anyák megmentője".Jó…..
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás. Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó blogolást! A blog.hu csapata   ok..
     A népszerű mobilok hamisítása mindig is kifizetődő üzlet volt a mindennemű tudást és tapasztalatot nélkülöző kisebb kínai üzemeknek. Eddig azonban többé-kevésbé elmondható volt, hogy ezen telefonok minél kisebb összegből, minél nagyobb pontossággal igyekeztek lemásolni és így átverni a…..
USA OFF, a nap, amikor a modernkori demokrácia meghalt! Európából nézve blazírt nyugalommal néztem mindig is mi történik az USA-ban. Tetszett a gyakorlatiasságuk, profizmusuk, önbizalmuk, erejük, de dühített az álszentségük, a mindent a profitnak alárendelő szemléletük, a történelmükben…..
Hauptrichter2 2021.01.07 11:31:19
@Sanda gyanu: teljesen jogos felvetés
Már többen szavaznának egy közös ellenzéki listára, mint a Fideszre, jelentette a napoban a Medián, de hasonló eredményről számolt be nemrég a Publicus és a Závecz Research is. Az ellenzéki összefogáson és a kormánypárton kívül azonban biztosan lesznek más indulók is. Jelen állás szerint külön…..
Hauptrichter2 2020.12.21 18:28:40
@Politológus Mihály: "...Az EU parlamenti választáson a jelenlegi ellenzéki pártok indultak, az előválasztáson viszont lehetőséget kaphatnak függetlenek is, esetleg a párttá alakuló MMM színeiben. Ez egy lehetőség lenne az ellenzéken belüli erőviszonyok átrendezésére, ha sokan részt vennének az előválasztáson. Erről szól a poszt....".
Igaz.
A "jó függetlenek előretolása" logikára építve van egy még sokkal jobb megoldás "az ellenzéken belüli erőviszonyok átrendezésére", ami a szavazóknak a legjobb megoldást adná, akár Márki-Zay-jal az élen (vagy Karácsonnyal). A koncepció nem támadható, illetve nagyon jól marketingelhető és védhető. Ez 2017 óta kidolgozott, bizonyított. Csak nem jut el a megfelelő emberekhez. Hiába, no, pártsemleges, így sokak szemében vörös posztó részletesebb megismerés nélkül is. Ez a poszt közelít hozzá, de azért még messze nincs ott.
Hauptrichter2 2020.12.21 22:17:56
@Politológus Mihály: Mint írtad: "...Ezt kifejthetnéd bővebben :)...".
Szívesen, feltéve, ha:
1. nem vagy pártfüggő, azaz el tudod viselni, ha az esetlegesen kedvenc pártod szerepe (bármelyik lenne is az) khmmm. nem vezető szerep a koncepcióban,
2. VALÓBAN érdekel.
Ha mindkét feltétel teljesül, bármilyen kérdésedre adom a választ. Nem most találom ki, meg tudom adni az oldalszámot is, hogy hol szerepel az infó a dokumentumban (ha kell, az egész érintett oldal képét el tudom küldeni).
Természetesen nem scifi-ről van szó és semmi szélsőség nincs benne, józan paraszti ész és alátámasztások minden állításhoz annál inkább.
Hauptrichter2 2020.12.21 22:43:07
@Politológus Mihály: blogon belül vagy inkább blogon kívül? Az utóbbit javaslom, az egyszerűbb. Az e-mail-címemet látod.
   A mára már közismertté vált márka, a Xiaomi immáron a negyedik legnagyobb telefongyártó, ha az almárkáit is beleszámítjuk(Redmi,Poco), de szinte borítékolható, hogy belátható időn belül az Apple és a Huawei fölé fog emelkedni eladások terén. Egy ilyen dinamikusan fejlődő cég esetén pedig nem…..
Hauptrichter2 2020.12.18 12:30:52
Valami DK-s agyhalott EU-képviselő azt találta mondani pár perce a rádióban, hogy Orbán feladta a vétót, hú de megfutamodott, meg hogy ez most a legnagyobb bukása. Tényleg nem tudom, nem fogja fel, hogy mi történt, vagy tudja, csak akkora sokkot kapott, hogy csak a bekészített demagóg panelt bírja…..
Hauptrichter2 2020.12.10 12:24:03
@Hakapeszi Miki:
Mint Exploiter 2020.12.09. 23:24:19 írta: "...Akárki indíthat holnap egy pártot és lenyomhatja legközelebb a fideszt, mert kurva sokan unják őket...".
Ez a MEGFELELŐ személyekkel és logikával gond nélkül működhetne. Csak nem jut el az infó a megfelelő személyekhez. Ebben az összes ilyen blogíró benne van, aki sír-rí, hogy "juj a csúnya Zorbán már megint", de a picsogáson túl nem hajlandó semmire (konkrétan: megismerni a koncepciót ÉS ha az jó továbbadni a MEGFELELŐ személyek irányába).
De ne érezd magad rosszul, nem vagy egyedül, jó társaságban vagy: Klubrádió, index / telex, 24.hu, Transparency International, ... mind-mind jól átverik a Zorbán miatt kétségbeesett szavazókat, picsognak össze vissza, de a tettek mezejére lépjen más :-), oldja meg az EU, a szomszéd, ... mások helyettünk.
    Miután Szájer „nem csak lepedőakrobata” József megcsinálta az ellenzék kaján hetét, ideje visszatérni a Demeter Szilárd és a Deutsch Tamás nevű bunkókhoz. Ugyanis nem Szájer tragikomikus szercipelő szertelensége az a titkos féreg, ami ma naponta rágja le a szürkeállományt a magyarokról, hanem…..
Jól ismertek: 2008 vége óta (ja tényleg, már megint szülinapunk volt) visszük a blogot, és ami Nyelvészre meg jómagamra is mindvégig jellemző volt, az a megalkuvás nélküli, kapitalista, karrierista, munkaalkoholista, meritokrata hozzáállás. Dolgozz, és több pénzed lesz. Tanulj, és jobb munkád lesz.…..
Szkülla vagy Kharübdisz típusú választások jöhetnek csak szóba a legtöbb esetben  a magyar viszonylatok között, de lehet épp az amerikai elnökválasztásról szó, akkor se jobb a helyzet. Odüsszeusz hajósaihoz hasonlóan, ahol egyik oldalról az örvény, a másikról egy sokfejű szörny fenyegette a…..
Szokták volt mondani, hogy a magyar pálinka akkor is jó, ha rossz. Nos, szerintem nem. Mert nézzük, hogy hogyan készül a jó pálinka: a napsütötte hazai domboldalon érlelt barackot kiválogatom, meghámozom, kimagozom, beleteszem a cefrébe, elviszem egy modern, csúcstechnológiával felszerelt főzőbe,…..
"Calumniare audacter, aliquid semper haeret." Vakmerően kell rágalmazni, valami úgyis ráragad.(bár a semper az mindig, de elfogadtam)   Szerintem a legjobb tyúkperek egyike a rágalmazás-becsületsértés kombó.  Ennyire színesen nem tud senki káromkodni, mint mi, még angolul is nehéz dolgom van,…..
  Örök kérdés. Mi az, ami belefér a családi költségvetésbe, ha egy fokkal jobban szeretnénk érezni magunkat a kocsiban. Egyáltalán mit jelent az, hogy „prémiumautó”? Az, hogy újonnan 15 millióért tekerhető kormányt és utcára néző ablakokat kapunk, az egy dolog. De vajon 20 évesen mit tudnak ezek a…..