Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aut.vt.

16 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha jól emlékszem 2017-ben a Balenciaga kezdte. Vagy már korábban is megjelent? Az isten tudja, ám biztos egy igazán drága "áglisú" több száz, sőt akár több ezer Euróba is fájhat a vásárlónak. A kilencvenes években a patacipők hódítottak, aztán jött a díszíthető Crocs... De nekem már a Martens…..
Csak röviden: annyira megfordult a néphangulat, hogy még az izlandi meccset is elengedte Orbán Viktor. Erre azért nem számítottunk, az eddigi hozzáállása alapján azt vártuk, hogy pénteken jelenti be a normális szigorítást.  Az elmúlt hetekben már a narancshitű szektán túl a laikusoknak is tök…..
Nyáron jártunk a 75-ös főúton (a csömödéri kisvasúti nap alkalmából), és persze lefényképeztük a legtutibb buszmegállókat. Akkor még nem sejtettük, hogy az egyikük ilyen híres lesz....Tegnapi hír a police.hu-n (és az index/mindeközbenen is), hogy ismeretlen tettes lebontotta a kisorokláni buszváró…..
Abban a Bermuda háromszögben, ahol Fejér, Tolna és Somogy megye összeér, a falvak is szinte összeérnek. Olyannyira, hogy Szabadhídvég és Mezőkomárom közös egykori vasútállomásának neve Mezőhídvég volt, amíg jó 20 éve el nem ment innen az utolsó vonat. (A vasúti személyforgalom megszüntetése körüli…..
Szolgálati közlemény: Az önkormányzati választási kampány alatt a blog nem frissül. Véletlenül sem szeretnénk, ha egy-egy buszváró kampánytémává válna. Javasoljuk a jobb felső sarokban lévő gombbal követni az autvt.blogot, és akkor értesítés megy a frissülésről. Köszönjük!..
Az Index Mi vidékünk sorozatához kapcsolódva Veszprém megyében, Tapolca környékén nézünk ma körül, a Lesence patak völgyében. Aki Keszthely és Tapolca között kerülné a nyaranta torlódásra hajlamos 71-es főutat, utazhat Várvölgy felé is, nem sokkal hosszabb erre, és a csodálatos balatoni-badacsonyi…..
Ma Pannonhalma környékén nézünk körül, letérve a 82-es főútról. Győr (és Ausztria) közelsége érezhető a környéken, de a buszvárók nem sokban térnek el az ország más tájain megszokottaktól. 1. Pannonhalma déli részén mindjárt két versenyző is ringbe száll: elől egy üvegkalitka, hátul egy faházikó.…..
Nagy esők jönnek és elindulunk, elmegyünk innen messze, a 62-es út mellett, megállunk szörnyülködve. A Székesfehérvárt Dunaújvárossal összekötő nagyforgalmú főút felújítása befejeződött: burkolatmegerősítés, csomópontok átépítése, Perkáta és Seregélyes elkerülőszakasz, szabadegyházi vasúti…..
Somogy megye északi részén, a Balatontól délre eldugott, csendes falvacskák lapulnak a Koppány völgyben. Az itt lakók számára Tab jelenti a várost, a bátrabbak Siófokig is elmerészkednek. De hol várják a buszt?   Tab határában leledzik ez a kissé túlméretezett, egyedi tervezésű és nem gyengén…..
Az Index zalai tematikus riportjaival összhangban lássuk milyen buszvárókkal találkozik, aki Zalába vetődik. Ma Zalakaros környékét járjuk körbe, és takaros bódékban nem lesz hiány. Kezdjük mindjárt a fürdőváros főutcáján! Vélhetően pályázati forrásokból készültek egységes, hasonló, csíkos, piros…..
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Tisza közelében, Mezőcsáttól délre van egy takaros kis falucska, Négyes. Nem hallott még róla az olvasó? Nincs vele egyedül. Hogy miért érdemel külön posztot? Mert a 4 buszvárója közül az egyik egészen elképesztő, de a másik 3 se rossz. Érdemes egy gyors…..
Aut.vt. 2019.02.21 17:41:00
@mahóca: Nem értem a panaszodat, ez egy kedves, takaros falu, a buszvárókon is látszik, és a szövegből is átjön.
Aut.vt. 2019.02.21 17:42:27
@szivárványszagú csótány: A blog korábban indult, mint a Kutyapárt akciója. Nem tekintünk rájuk konkurenciaként, még örülünk is, hogy őket is érdekli a téma.
Aut.vt. 2019.02.22 22:52:07
@mahóca: Nem volt ilyen szándék, elnézést kérünk érte. A humorunk meg hát olyan amilyen :)
Vas megye egy picit olyan, mint Ausztria - de ez a buszmegállókra csak korlátozottan igaz. Van sok szép, van sok aranyos, de most főleg a rozoga a retro kalitkák kerülnek sorra.   1. Lapostetős, sárga, átlósan merevített lemezzel burkolt pavilon, a szajki tavak és Mikosszéplak közelében, egy…..
Nagyot mennek mostanában a médiában a buszmegállók, buszvárók, mintha a figyelem középpontjába kerültek volna ezek a cuki kis építmények :) Az Index Mindeközbenjében egy máriahalmi buszmegállónak látszó tárgy borzolja a kedélyeket, Valentin-nap…..
Vannak jobb helyek... de buszmegállókban Kőbánya toppon van. Az egykori ipari létesítmények figyeltek arra, hogy dolgozóik a műszak után ne ázzanak el, és elérték, hogy fedett buszvárók épüljenek a gyárkapukhoz. Van köztük néhány egyedi darab. 1. Ez mondjuk pont nem buszváró, de ugyanazt a célt…..
Gyál egy Budapesttel összenőtt, dinamikusan fejlődő, kertvárosias település, ahova kék buszok járnak ki a fővárosból. A város legtöbb buszvárója egyedi dizájn kapott, mely jellemzően az adott utca nevével van összefüggésben. Bár a buszvárók formája azonos, mégis szinte mind teljesen egyedi. Na de…..
A Tisza-tó sokak szerint a keleti országrész Balatonja, pedig teljesen más jellegű attrakció. Na de félre az ökoturizmussal, a vándormadarakkal, a kenukkal és a tanösvényekkel, lássuk a Tisza tó körüli különlegesebb buszvárókat! Kiskörére beköszöntött a tavasz, virágzik a cseresznye...., de…..
A buszmegállókban a népi építészet igazi remekművei szegélyezik útjainkat, tákolt bódéktól az igazi újhullámos dizájnig, az eus forrásból megvalósított fa-kő kombinációktól a kádárisztikus retrokabinokig, fakilátótól a polikarbonát szaunákig minden fellelhető. De melyik a legtutibb buszváró?…..
A Káli medence a Balaton felvidék egyik legszebb, és viszonylag eldugott része. Már a 80-as években felfedezte magának a művészvilág, és a falusi hangulatra vágyó városi újgeneráció. A részben nyaralófaluvá vált Szentbékkálla, Mindszentkálla vagy éppen Kékkút takaros, régies stílusú, de sokszor alig…..