Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabó Jozef

38 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A képen látszik, hogy "megadtam a módját". Ír kávé, trüffel torta (valamint amiről nincs fotó...). Az a probléma, hogy nem csak a szülinapomon "engedtem el magam", hanem elég gyakran. A szervezetem meg kiválóan működik: elraktározza amit csak tud, Így aztán eléggé kigömbölyödtem:   Tavaly…..
  December 4.-én sikerült egy órán keresztül futnom. Győrben egy tó körül rekotán pályán. Ez kissé jobb tempót tesz lehetővé, mint az erdei ösvény.      Az utolsó km azért lett lassúbb, mert egy futótárssal végig beszélgettük. Tehát egész jól bírtam.   A pulzusra is figyeltem. Teljesen…..
      Ez az év egyáltalán nem úgy alakult, mint terveztem. A legutolsó bejegyzésem januárban volt és büszkén számoltam be arról, hogy sikeresen indult az évem. https://minusz50kg.blog.hu/2022/01/09/minusz_5_kg_10_nap_alatt   Aztán jött a Covid majd észleltem magamon a postCovid tüneteket is.…..
    Szilveszter reggelén, 10 napja nagyon elkeserített (és azonnali cselekvésre ösztönzött), hogy közel 100 kg voltam. Nem is olyan rég, 12 hónap alatt lefogytam 50 kg-ot. 132 kg-ról 82 kg-ra. Ez a blog arról szól, hogy miként sikerült ezt elérnem.   Két éve indítottam a blogom:  Itt tartok…..
  Nem úgy alakult az év vége ahogy terveztem. Most csak nagyon picivel vagyok 100 kg alatt.... Nem hittem volna, hogy idáig eljutok. Egy éve még az volt az elhatározás, hogy havonta lefutom a félmaratont. Aztán jött ebben az évben mindenféle - nagyjából beszámoltam róla ebben a blogban. Pl.…..
    Miért kerültem kórházba augusztus végén? (Nyugi, semmi baj)   A közvetlen előzmény, hogy bekerekeztem a másnapi félmaraton rajtszámáért – utána meg kipróbáltam a Nagykörúti kerékpársávot. Nagyon laza tekerés volt – sok megállással, pihenéssel.     Délben hazaérve megettem a szokásos…..
  A JOJO hatás és (ami súlyosabb) az újra előjött fájdalmaim leküzdése ellen kidolgoztam a kártya trükköt és kipróbáltam a méregtelenítést. A tervről már írtam: https://minusz50kg.blog.hu/2021/01/14/kartyatrukk_a_siker_erdekeben_meregtelenites   Most nézzük, milyen hatást értem el 4 hét…..
  A „Kudarcos időszak” című bejegyzésemben próbáltam megkeresni a súlyom növekedésének, a jojó hatásnak, valamint a derékfájásomnak az okait. A lista után feltettem magamnak a kérdést: „ha ilyen jól tudod mit hogyan kell csinálni (hiszen lefogytál 50 kg-t 12 hónap alatt...) akkor miért nem tartod…..
  Elsőként is nagyon boldog új évet kívánok minden fogyni vágyónak, egészségre törekvőnek, sportolónak, tudatosan élőnek! BUÉK 2021 !!!   A kudarcos időszak nem most az év végi ünnepekkel kezdődött, hanem még a nyáron. Visszakúszpott 5 kg. Erről már írtam az…..
    A mostani bejegyzés három részből áll: Egy cikk utánközlése Ahogy kezdtem Legutóbbi fejlemények     UTÁNKÖZLÉS   Szőr, vírusok, fűrészpor: megdöbbentő, mivel etetnek minket az élelmiszergyártók Tarnay Kristóf Ábel 2020. október 11. vasárnap 12:55   Szőr, zsír, fűrészpor,…..
  Látjátok, egész szépen kigömbölyödtem!   Az elmúlt pár nap mérései:     Két hete amikor a félmaratont futottam, még pár kilóval könnyebb voltam:     Akkor sem voltam az a kimondott futó alkat...       Az eredmény sem volt az, amire számítottam. Most sem tudtam végig futni a 21…..
    Az előzmények és az első két rész:   https://minusz50kg.blog.hu/2020/04/26/negy_het_etkezese_es_mozgasa_1_resz   https://minusz50kg.blog.hu/2020/05/08/negy_het_etkezese_es_mozgasa_2_resz   Egy éve már annak, hogy lefogytam 50 kg-ot (12 hónap alatt). Azóta is tartom a súlyom: 82 kg…..
  Az előzmények és az első rész:   https://minusz50kg.blog.hu/2020/04/26/negy_het_etkezese_es_mozgasa_1_resz     Megismétlem, nem vagyok szakember. A most követő listát semmiképpen se vegyétek szaktanácsadásnak. Ez továbbra is egyfajta élménybeszámoló, napló…     április 27. hétfő reggeli:…..
  Az eddigi bejegyzéseimből kiderül hogy mit hogyan, és miért csinálok. Megismerhetitek, hogy milyen úton jutottam el a mostani állapotomhoz. A napi étkezésem alapesetben: ébredés után citromos víz, 9-kor reggeli, 12-kor ebéd, 16-kor vacsora (egyfajta est-ebéd)…  Elég rendszeresen ki szokott ez…..
Most a járvány során nap mint nap hallom, hogy a krónikus betegségben szenvedők vannak veszélyben. Bevallom, hogy fogalmam sincs arról, hogy mi az a krónikus betegség. Igaz arról sem volt eddig fogalmam, hogy mi a különbség a baktérium és a vírus között, azt sem tudtam, hogy a vírus nem tekinthető…..
  A harmadik félmaratonra így indultam, hogy sikerül lefutnom 2,5 órán belül a 21 km-et. A pontosan meg nem fogalmazott tervem az volt, hogy az első óra alatt lefutok 9 km-t, a második óra alatt is lefutok 9 km-t. Ez összesen 18 km. A maradék 3km-t pedig valahogy megoldom 30 perc alatt, tudva azt,…..
    A nemnövekedés alatt nem arra gondolok, hogy nem növekszik a súlyom, nem növekszik a testem mérete. A nemnövekedés egy irányzat, melynek, amióta megismertem a híve vagyok. Most különösen örülök annak, hogy új életmódommal elősegítem a nemnövekedést. Mivel csak elvétve fogyasztok ípari…..
  Aki nem ismeri az előzményeket, az talán nem is érti, hogy mire is ez a rettentő nagy ÖRÖM :) Másfél éve, 2018 tavaszán (nevezzük májusnak), jócskán 132 kg súlyú voltam. Egy év alatt (12 hónap) lefogytam 50 kg-t (ötven kilokgrammot). Ez új életmóddal, új étkezéssel (lásd korábbi bejegyzések)…..
  Mivel készülök az első félmaratoni versenyemre, kapóra jött a BSI felhívása:   Ismét Achilles-napi kilométergyűjtés október 31. és november 3. között   Minden futó mumusát, az Achilles-ín fájdalmát megelőzendő a november 2-i Achilles-nap alkalmából közös futásokra hívunk mindenkit. Futhatsz…..
  Pontosan egy hónappal a 60. születésnapomon után történt. Elég hosszú napom volt, jöttem már hazafelé, a kocsiban volt már több mint 500 km. Letértem az M1 autópályáról, mivel óriási volt a forgalom, gondoltam az 1-es főút és az M0 helyett Biatorbágyon keresztül békésen és gyorsan hazaérek. A…..
    Az 50. születésnapomra kaptam egy könyvet, mely teljes mértékben megváltoztatta az életemet. Aki olvassa a blogomat és ismeri az elmúlt másfél év történetét tudja, miről van szó. Ugye milyen csodálatos? Csodálatos valóban, ám nem igaz!   Valójában így történt: Pár héttel a 60. szülinapom…..
    Valóban így alakult. Szabadság és lazulás után a súlyom 86 kg-ra emelkedett a májusban elért (és azóta tartott) 82-ről.  Szabi alatt kevésbé figyeltem oda az étkezésre, ettem olyant is amiről azt gondoltam, hogy már soha sem fog a tányéromra kerülni.     Alap, hogy húshoz nem eszem sem…..
A kidolgozott étkezést úgy sikerült betartanom, hogy előre megtervezem (előző este, vagy aznap reggel), hogy mikor mit fogok enni. Így nem megyek be egy boltba napközben, hogy veszek valami kaját, nem ülök be étkezdébe, hogy megebédelek. Így kisebb a "csábítás".     Egy héten 2-3 napot vidéken…..
Az alábbi képen nem nehéz megtalálni a kakukktojást:       Brüsszelbe utaztunk ki 2018 októberében, tájékoztattuk Frans Timmermanst a magyarországi devizahiteles helyzetről. Bővebben az…..
Amióta elkezdtem az új életmódomat, rendszeresen járok laborvizsgálatra. Úgy gondoltam, kell egy kontroll, nehogy valami „végzetes hibát” kövessek el az időszakos böjttel, vagy az ételtársítással. Ne hagyjak ki (tartósan) olyan ételt, amire a szervezetnek szüksége van.   A körzeti orvosom…..