Regisztráció Blogot indítok
Adatok
keanehungary

17 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Hosszú ideje csend borult az oldalra, pedig sok minden történt azóta... vagy mégsem? Írnunk kellene... vagy mégsem? ...amint az talán többetek számára ismeretes, a Keane tavaly nyári koncertsorozatának végeztével Tom "Midpoint" címmel megjelentette harmadik szólóalbumát, melyet pár hónapos…..
Tizennyolc évessé vált a Hopes And Fears, a mára ikonikussá vált Keane album, az album, ami blogunk hőseinek, azaz az east-sussexi Battle-ből induló három fiatal zenésznek a nagy áttörrést jelentette, 2004-ben...  (A Hopes And Fears amerikai kiadású lemezborítója, a tagok aláírásával…..
...talán a legutóbbi rész, a "Tonbridge démonai" váratlan sikere (is) adott egyfajta inspirációt ahhoz,  hogy ismét írjak a blogra...  ...felmerült bennem, hogy írjak egy bejegyzést a banda briliáns menedzseréről, Adam Tudhope-ról is - ám a róla cikkek között tallózgatva eszembe jutott valami…..
keanehungary Tonbridge démonai... 2020.07.31 23:34:09
Jó ideje már, hogy érintetlenül hagytam ezt a blogfelületet... ...azóta megjelent az együttes legújabb nagylemeze "Cause And Effect"  címmel, majd - ahogy az ilyenkor lenni szokott - ismét kezdetét vette egy nagy, világot átívelő turné... ...ha pedig nem jön közbe az ominózus világjárvány,…..
keanehungary A visszatérés 2019.08.09 13:19:58
A karácsonyi látogató végül megérkezett.  Tom döbbenten állt a változások előtt. Úgy érezte, még soha sem látta ennyire elgyötörtnek és kiábrándultnak egykori cimboráját és zenésztársát, Timet.  ...az is ekkor tudatosult benne igazán, mennyire megviselte barátját a válás, gyerekei különköltözése…..
keanehungary A másik út... 2019.06.29 17:07:13
   (Derek Hudson fotóján - Kent, 2016) Miután visszatért Ausztráliából, úgy tűnt, Tom sehogy sem találja a helyét... Nyomasztotta, hogy boldognak kellene lennie, hiszen gyereket vár, mindemellett élete egyik legnagyobb dobására készül. Öröm helyett azonban ürességet érzett és letargiát.    A…..
keanehungary Strangeland blind... 2019.06.24 13:08:02
Tim igyekezett "kiírni magából" minden csalódását, az eredmény pedig nem maradt el; 2011 őszére "nagylemeznyi dal" született. ...ezek után nem volt más hátra; a zenekar ismét stúdióba vonult. William Boyd hasonló című regénye alapján Tim a  "Strangeland" nevet szánta az albumnak.  Mindemellett úgy…..
...a turné alatt a szokásosnál is többet utaztak, gyakran végtelennek tűnő éjszakákon át... ...a vonat közös kedvenc közlekedőeszköznek számított és Tim egy idő után magától értetődőnek érezte, hogy egyik soron következő dalának a Night Train címet adja. Rövid időn belül újabb és újabb dal…..
A srácok nem sokkal később munkához is láttak, hogy összeállítsák az új lemez anyagát.  Tim úgy döntött, marasztalja Jesse-t, és nem csupán a stúdiófelvételek, de a turné idejére is. Jesse, - aki ekkor még nem számított teljes jogú tagnak az együttesben- sajátos érzékkel hengerelte le annak…..
keanehungary Túl a csúcson... 2019.03.08 23:01:11
...és komolyan gondolta. Tom készen állt az újrakezdésre.  Gőzerővel kezdett "dolgozni magán"; a rehabilitáción túl különböző szakembereket keresett fel, akik segítettek a számára helyes életmód kialakításában. Speciális diéták, sport és  - természetesen - minden egészségre káros anyag…..
 (Alex Lake fotói alapján készült kollázs, az osztrák Now! magazin címlapján - 2005)  A rossz hangulat fokozatosan uralkodott el az együttes tagjai között, ők maguk pedig egyre kevesebbet kommunikáltak egymással. Tim emellett egyre növekvő késztetést érzett arra, hogy utat törjön azoknak az…..
A Hopes And Fears világszerte több, mint öt és fél-millió példányban kelt el és mintegy 72 héten át ostromolta a brit album-lejátszási listákat. Angliában pedig 2004 legkeresettebb albuma lett. ...és elkezdődött a világot átívelő turné... a fiúk alig akarták elhinni, hogy meghívást kaptak a…..
keanehungary MINDENKI VÁLTOZIK 2019.02.11 11:58:23
   Tim eltökélte, hogy nem vesz tudomást a Coldplay sikereiről. "Szerencséjük volt" - ismételgette gyakran a barátainak, valahányszor a téma szóba került - egyszer majd nekünk is lesz..." Mindeközben a lelke mélyén csalódottsággal töltötte el tudat, hogy ők maguk még láthatóan messze vannak az…..
keanehungary Új fiúk Londonban... 2019.02.07 11:03:24
...végre elérkezett 1997. Várva várt esztendő volt ez Tom számára . Az érettségi és a Tonbridge-ből való szabadulás  ideje. Az igazi csoda azonban mégcsak ezután várt rá, amikor kiderült, hogy Timnek végül sikerült meggyőznie a fiúkat. Énekes leszek - gondolta és mámorító boldogsággal töltötte el a…..
 ...és amíg Tom időről időre a magányba burkolózott, a már középiskolás Tim baráti társasága egyre bővült... Így került barátságba egy bizonyos Richard David Hughes nevű sráccal, akinek nagy szenvedélye volt a bringázás és... a dobolás. Gyakran előfordult, hogy Richard-dal egészen a bexhill-i…..
keanehungary A barátság 2019.01.27 14:23:45
 Battle, 1979.  A Kelet-Sussex-i álmos kisvárosban nem sok világot- (vagy akár csak Angliát) megrengető esemény történt Harold Király 1066-os csatája óta.  A városka lakóinak számára így ez az év sem tűnhetett különösebben izgalmasnak. Akadtak persze kivételek, csakúgy, mint a Chaplin-, vagy a…..
keanehungary Keane?! Mégis miért? 2019.01.25 14:59:59
                                                                                              (Jelenet az együttesről szóló, Strangers című dokumentumfilmből - 2005) 2003-at írtunk.  Én még javából a húszas éveim-, és egy Coldplay-szerelem kellős közepén jártam... 2003.  Az MR2 Petőfi…..