Regisztráció Blogot indítok
Adatok
melatonin

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az én rákom Tablettás kemo 2024.05.02 21:06:00
Capecitabine A Capecitabine Teva a daganatellenes (citosztatikus) gyógyszerek csoportjába tartozik, melyek gátolják a daganatos sejtek növekedését. A Capecitabine Teva kapecitabin hatóanyagot tartalmaz, mely önmagában nem daganatellenes gyógyszer. Csak miután felszívódott, a szervezetben alakul át…..
Az én rákom PET CT eredmény 2024.04.13 10:12:00
    Összefoglaló vélemény: A kismedencében megfigyelhető, FDG-halmozó elváltozások elsősorban posztoperatív/gyulladásos eredetűek lehetnek, de ezen belül tumor residuum nem kizárható. Makroszkópos, FDG-avid, egyértelműen malignitásra utaló halmozás máshol sem mutatható ki, de megjegyzendő, hogy a…..
Az én rákom Műtét után 2024.02.20 16:18:00
  T. Kezelőorvos! A Zárójelentés átvételekor is jeleztem, hogy február 12-én feküdtem be a Kórházba és másnap, február 13-án volt a műtétem, a Zárójelentésen és a Műtéti leírásban február 14-e szerepel. A zárójelentésben nem szerepel, hogy műtét óta katéter van fent és azzal is engedtek haza,…..
Az én rákom Salvage mútét 2024.02.13 16:15:00
Műtéti leírás: ITN, ÁK, szabályos lemosás és izolálás után kp - alsó median laparotomiából nyitjuk meg a hasüreget. Szabad hasüreg, secunder propagatióra utaló jel nincs. A kismedencében kevés zavaros folyadék, tenyésztésre mintát veszünk. A sacromhoz lekapott vékonybélkacsot felszabadítjuk. A tumor…..
 WIXsite oldal Fül-orr-gége arc CT (2020. 09.hó.) Az orr-melléküregekben polypoid jellegű nyálkahártya megvastagodások láthatók, melyek mk. sinus maxillaris szájadékát lezárják. Legkevésbé a sinus frontalis és sinus sphenoidalis érintett. Az orrkagylók atrophiasak A septum nasi mérs. balra…..
Néha az az érzésem, hogy sokan azt hiszik, hogy ha sztómás emberrel érintkeznek, akkor ők is úgymond „megfertőződhetnek”, elkaphatják ezt a problémát. Egyesek úgy viselkednek velünk szemben, mint valami leprásokkal. Nem tudják hogyan viszonyuljanak hozzánk. Értetlenül állnak a dolog előtt,…..
Egy 2016-ban készült Szlovák tanulmány szerint (Sztómás betegek életminőség-vizsgálata Szlovákiában) A meghatározás szerint a sztómás beteg olyan súlyos testi fogyatékkal élő személy, akinek átmenetileg vagy örökre kivezették valamilyen szervét a hasfalra, leggyakrabban a vastagbelet (kolosztómia),…..
2000. novemberében egy lyukas kétfillérest sem adtam volna az életemért. Mikor meghallottam és megtudtam, hogy rákos vagyok, megijedtem. Nem, ez nem történhet meg velem. Mit tettem, hogy utolért, mivel érdemeltem ki ezt a megkülönböztetett sorsot? Mi lesz velem, meghalok? A köztudatban,…..
Pótolom az elmaradásom: Voltam Onkológusnál a kontroll lelettel. Azt mondta, hogy onkológiai szempontból rendben vagyok, nincs teendő. Amikor rákérdezgettem a leleten szereplő nőgyógyászati és tüdő problémára, akkor végül úgy gondolta, hogy indokolt lenne egy PET/CT elvégzése, tekintettel arra,…..
Az én rákom Egy kis statisztika 2020.05.02 04:51:16
Érdekelt volna, hogy hány sztómás él Magyarországon (végleges sztómával, vagy ideiglenessel), de sehol sem találtam erre vonatkozó adatot, csak elég eltérő becsélesek. Nagyjából 12-16 ezer lehet. Arra vonatkozóan, hogy hány végbél-daganatos beteget diagnosztizáltak a rák-regiszter szerint,  azt…..
  Három évvel ezelőtt, február 28-án közölték velem a diagnózist, hogy rosszindulatú végbél daganatom van. Nem ünneplem az évfordulót, de mivel örökre megváltoztatta az életem, elfelejteni sem tudom. Olvastam egy cikket Rohánszky Magda onkopszichológussal, ez az idézet nekem sokat segített,…..
Az én rákom Kontroll vizsgálatok 2020.02.13 15:31:10
Kolonoszkópia Rászántam magam az első sztómán át végzett kolonoszkópiára. Picoprep-et irtak fel az előkészítéshez (hashajtáshoz). Nagyon rövid tájékoztatást kaptam az OOI Endoszkopiás ambulancián, javaslom, hogy interneten nézzenek utána részleteknek, akik még ilyen vizsgálat előtt…..
Az én rákom Irrigálás 2019.09.12 21:19:00
A július 23-i sztómaterápia után kértem időpontot a sebészhez, aki szabadságon volt, így csak 2019. szeptember 12-re tudtak adni időpontot. Két nappal előbb telefonáltak, hogy ha nem nagyon sürgős, akkor ne menjek, mert az orvos nem lesz (új időpontot október 3-ra adtak volna), így  azt…..
Az én rákom Kontroll - Kékgolyó 2019.08.18 17:38:21
A média kb egy hétig foglalkozott "Embertelen körülmények között órákat várnak kezelésre a betegek az Országos Onkológiai Intézetben" cikk kapcsán a körülményekkel, az órákig tartó várakozással. A cikkben  a kemoterápiára várakozókon volt a hangsúly, ami az "elsőbbség" szempontjából teljesen jogos,…..
Az én rákom Sztómaterápia 2019.07.23 16:34:39
  Tavaly novemberben a sztómásnővérnél jártam sztómaterápián és zsákot íratni, kértem, hogy nézze meg a sztómámat is. A Nővér megnézte és bele is dugta az ujját, azt mondta, hogy bélszűkületem van, olyan mintha a testem helyre akarná állítani az eredeti állapotot, majd elment az orvosért. Az engem…..
.Duna Tv - Család-barát magazinRohánszky Magda onkopszichológus a Tűzmadár Alapítvány vezetője bemutatja a Tűzmadár Házban működő onkopszichológiai rehabilitációt.adás:2019.02.18.      ..
Néhány éve ment nyugdíjba? Nagyon bánhatja! Hasonló számokkal és példákkal mutatta ki tavaly év végén egy nyugdíjjal foglalkozó közgazdász az Újegyenlőség blogon, hogy a Nők40 egy „hibás termék”. A szerző pedig akkor még nem tudhatta, hogy az idén a valorizációs szorzó további 11,3…..
Túl vagyok az első repülős úton sztómával. Szerencsére nem volt semmi gond...
Az én rákom Holter vizsgálat 2019.01.31 00:37:12
  Ma tudtam csak visszamenni a nyáron készült izotópos szívvizsgálat lelettel (nyáron kaptam ezt a januári időpontot, féléves előjegyzés!) Bár a lelettel nem volt semmi probléma, 24 órás ekg vizsgálatra jegyeztek elő február 22-re. A Holter vizsgálatról A Holter-vizsgálat egy 24 órás…..
Az én rákom PET/CT eredmény 2018.11.21 19:05:22
Pet/CT eredményem, Aminek örülök: A tüdőnél gyulladás valószínűsíthető.             ...
Az én rákom Eltelt egy év 2018.03.03 17:08:22
  2018. március 3-ig lehetek betegállományban, már megkaptam az utolsó táppénzes papírt. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől már keresőképesként szabadságon leszek, a munka-viszonyomat közös-megegyezéssel szüntetjük meg, 2018. május 16-án, hogy 40 év szolgálati idővel nyugdíjba mehessek. Sajnos elég…..
Az én rákom Biopszia után 2018.02.23 09:01:14
Az elmúlt egy hónap alatt sok-sok órát töltöttem különböző orvosi rendelőkben várakozással. (nem tudom érdekel-e valakit, mindenesetre leírom..) Január végén magánrendelőben voltam tüdőgyógyásznál és nőgyógyásznál, ezek összesen 30 e Ft-ba kerültek. A tüdőgyógyász, bár nagyon rendes volt, nem…..
Az én rákom PET/CT eredmény 2018.01.28 02:42:48
Csütörtökön visszamentem a Tüdőgondozóba, hogy írásban megkapjam, a köpet-minta negatív részeredményét.  Azt mondták a végleges majd 8-10 hét múlva lesz meg, ezért kértem, hogy akkor a biopszia leleten szereplő tüdőgyulladásra kapjak gyógyszert, de mivel most már nem vittem magammal a biopszia…..
    2018. január 3-án hívott az onkológus, hogy elkészült a tüdőbiopszia szövettani lelete. A jó hír az volt, hogy nem igazolódott rosszindulatúság, a rossz viszont az, hogy tuberkulózisra utaló jeleket találtak a mintában, amivel jó lenne, ha tüdőgondozóban jelentkeznék. Nagyon ideges lettem,…..
Miután saját felelősségemre abbahagytam a kemoterápiát, december 14-én kellett legközelebb jelentkeznem az onkológusnál, a CT és MRI leletek miatt.   [..