Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KárpátiJdt

56 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Földházi Péter (Lead Software Test Automation Engineer) gyakornok volt egy másik cégnél, amikor az EPAM-hoz jelentkezett. Nyolc év elteltével, megvalósítva gyerekkori álmát, már az USA-ban él és dolgozik, (persze az EPAM kötelékében) és újabb célok felé halad. Most, a vírushelyzet miatt itthonról…..
Bár az élet kezd visszatérni, még sokan dolgozunk otthonról. A netikett most új szabályok után kiált, a WFH és az online megbeszélések során nem rögzültek még bizonyos szokások. Ez a fajta kommunikáció kissé másfajta figyelmet készségeket kíván, ami nem is olyan könnyű elsőre. Másodikra viszont…..
Az iskolabezárások kihirdetésének napján, "A manóba!" felkiáltás után született meg "Apuka 1" és "Apuka 2" fejében a gondolat, majd néhány nap múlva már létre is jött a távoktatásban, digitális átállásban a tanároknak, iskoláknak segítő önkéntes mozgalom, az Amanoba. A kezdeményezés bár önkéntes, az…..
A debreceni EPAM-osok egy csoportja tavaly év végén olyan képzésen vett részt, mely meghatározó volt számukra. Kollégáink az Országos Mentőszolgálat közösségi, újraélesztési és elsősegélynyújtási tréningjét végezhették el. A résztvevőkben mély nyomott hagyott ez a találkozás, azóta pedig sokunk…..
Az a tény, hogy jelenleg a lakásod a munkahelyed, még mindig tartogat kérdéseket. E cikkben megkíséreljük átfogóan számba venni, hogy mire lehet az alapokon túl szükséged a hatékony és kényelmes munkavégzéshez. Ha pedig az élet úgy hozza, éljen a kreativitás és az egyedi, "csináld magad" ötletek....…..
Legutóbb két gimnazistával beszélgettünk arról, hogyan birkóznak meg a digitális oktatás újszerű próbatételeivel, ezúttal pedig egy tanárnőt, Tarczal-Márta Editet a szegedi Karolina Gimnázium matematika-informatika szakos tanárát kérdeztük arról, hogy ő miként éli meg ezt az időszakot. Azon túl,…..
Kiri-da Costa Sophia és Darvas Bendegúz első ránézésre két átlagos gimnazista. De elég csak kicsit beszélgetni velük, máris kiderül, hogy bár egymillió diáktársukhoz hasonlóan az ő életük is fenekestül felfordult,  mégis felnőtteket meghazudtoló érettséggel alakították át a napjaikat és váltottak…..
Az elmúlt hetekben új sorozatot indítottunk, melyben amatőr fotós kollégáink képeit mutatjuk be hétről-hétre, szerdánként a Facebookon. Összefoglalónkban most Manghes Bhagat, Karajkó Gábor és Medgyesi Kornél,  képeit lapozgathatjátok, további képekért szerdánként figyeljétek az EPAM Hungary, EPAM…..
Szikszai László, a debreceni EPAM Lead Software Test Automation Engineer-e négy éve vágott bele az Idea Pool közösség létrehozásába. Sok-sok tapasztalattal és mára jó pár sikertörténettel gazdagabban mesélt most arról, miért kezdett bele a közösségépítésbe, hogyan működnek most és milyen tervekkel…..
A jótanácsok és home office útmutatók rengetegében nehéz megtalálni a legjobb gyakorlatokat. Ez az útmutató, arra vállalkozik, hogy gyakorlatias, lényegre törő segítséget nyújtson, ne csupán az otthonról végzett munkához, hanem a hétköznapok egyensúlyához is. A fókusz az egyszerűségen van, ezekben a…..
A február 11-i Biztonságos Internet Nap apropóján szervezett 'szülői meetup' kerekasztal beszélgetésen számos olyan kérdés merült fel, amelyre az eseményen tartott előadás keretében nem volt mód válaszolni. A majd másfél órás beszélgetés alatt rengeteg gyakorlati példával illusztrálva válaszoltak…..
Ádám életét párhuzamosan kísérte végig a zene és az informatika. Az EPAM szoftver tesztelőjeként sem mondott le a hobbijáról, egy hardrock banda frontembere.  Interjú Rezes Ádámmal, az EPAM szoftver tesztelőjével  Milyen karrierállomások vezettek a mostani, szoftver tesztelői…..
Hegedűs Andrea karrierjét egy óceánjáró hajón kezdte és 15 év világjárás után kötött ki a cégnél. Jelenleg Senior People Programs Specialist-ként dolgozik, az EPAM-os kollégák az ő segítségével készülhetnek az ügyfélinterjúkra. Hogyan tölt el egy ember 15 évet egy luxushajón, hiszen ez egy nagyon…..
Hogyan dolgoznak együtt különböző generációk? Milyen lehetőségeket, meg persze kihívásokat hordoz magában, ha több évtized választja el egymástól a kollégákat? Juhász Gábor (70) és Lados Kristóf (21) között közel 50 év a korkülönbség, mégis kollégák az EPAM-nál. Velük beszélgettünk. Mióta dolgoztok…..
Két órája lóg a neten, fél órája hajtogatod, hogy „tedd már le!”. Hogy mit néz, bizonytalan, de ha tudod is, az sem nyugtat meg igazán, hogy mondjuk a „tiktokot”. Tudod is, mit kéne tenni, meg nem is, próbáltad is, de nem biztos, hogy bevált, ami más gyereknél működött, a tiédnél egyáltalán nem. Egy…..
Beszélgetés Nagy-Budai Ágnes, Nyitrai Klaudia és a Prekop Fédra recruiterekkel  Az EPAM Mentorprogramjára jelentkezni egyszerű és csupán pár percet vesz igénybe. De vajon mi történik ezt követően? Kik és hogyan döntik el, ki kerülhet a programba? Miért érdemes egyáltalán jelentkezni? A…..
Kocsár Mátét a cég kereste meg az EPAM Mentorprogram lehetőségével, ő pedig élt vele, elvégezte és ma már maga is mentorkodni készül. Milyen út vezetett a Mentorprogramig? A Szegedi Tudományegyetemen tanultam, majd az első két félév után dolgozni kezdtem. Később átkerültem az egyetem…..
Andó Sándor Zsolt az egyetem mellett munkát keresett, végül az EPAM Mentorprogramot választotta, amivel nemcsak képzési, de munkalehetőséget is kapott. Alábbi interjúnkban arról is beszélt, mi volt számára a holtpont és hogyan tudta végül jól kamatoztatni a kihívásokat. Milyen út vezetett a…..
Négy év "recruiterséget", sok tucat jelöltet és és ezen belül rengeteg EPAM-os sikertörténetet tudhat maga mögött Lajter Ági, aki ma már a marketing csapatban dolgozik. Ha valaki, ő tudja, milyen egy jó állásinterjú az EPAM-nál, így most segít abban, hogyan érdemes felkészülni a találkozó előtt.…..
Közel hatvan interjú, közel hatvan különböző EPAM-os egyéniség, szerepkör és szín a palettán. Összegezni nehéz, a legjobb idézeteket kiválasztani szinte nem is lehet, ennek az évnek a beszélgetéseiből. Volt, aki nem csak a blogon, de az idei évben születő podcast csatornán is szerepelt, volt, aki…..
Ha valakinek, akkor Tárkányi Ferencnek van rálátása arra, hogyan építhető fel egy EPAM-os karrier, amely egészen a legmagasabb pozícióig ível. Az EPAM Presales igazgatója karrierjéről és munkájáról beszél a "Mit csinál a ...?” sorozat legújabb részében. Majd két évtizede dolgozol az EPAM-nál, ez…..
Volt már műsorvezető és szerkesztő, dolgozott pultosként és felszolgálóként, de ha jó kávét akarsz inni, keresd őt, mert barista is volt! Veress Péter fiatal kora ellenére számos érdekes munkatapasztalattal rendelkezik és Mentorprogramosként került a céghez. Vele beszélgettünk pályakezdő…..
Egy fejlesztő számára gyakran a Solution Architect szerepkör a vágyott cél, aminek eléréséhez változatos út vezethet. Oláh Bence az EPAM Solution Architecht-je a „Mit csinál a…?” sorozat aktuális alanyaként a saját útjáról és az általános EPAM-os gyakorlatról is mesélt. Ha röviden kéne…..
Csernai Balázs az EPAM egyik vezető fejlesztője, aki hét és fél év alatt tesztelőből jutott el jelenlegi pozíciójáig. A “Mit csinál a ….” sorozatunk részeként most vele beszélgettünk arról, mit kell tudnia a jó fejlesztőnek a szakmai tudáson kívül, hogyan kerül a képbe az elegancia és miért fontos,…..
A múlt heti budapesti és az azelőtt tartott debreceni IT Night egyik előadója, Sipos Gyula a debreceni irodában Senior Project Manager, de ahogy ő mondja, van még számos más „sapkája”. Korántsem csak a munkában, hiszen többféle hobbija közül az egyik nagyon is kapcsolódik a munkájához: például, ha…..