Regisztráció Blogot indítok
Adatok
darlacko

0 bejegyzést írt és 518 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába tettek több intézkedést, továbbra is rengeteg a késelés Nagy-Britanniában. Most arra figyelmeztetnek, hogy a helyzet mindenkire hatással lehet...
darlacko 2019.05.15 04:39:33
@gyalogbaka: A csappantyús Colt revolverek ötlövetűek voltak. És ha biztonságosan akartad hordani, akkor egy töltényűrt üresen hagyták és arra engedted rá a "kakast".
Az se véletlen, hogy akkoriban akár több pisztolyt is hordtak az emberek egyszerre. Ugyanis a csappantyús revolver nem volt 100%-ig megbízható, plusz az újratöltés is hosszú időt vett volna igénybe.
Úgyhogy ha kifogyott vagy besült egy revolver, akkor elővette a másikat.
Ma is ez van olyan helyeken, ahol limitált a tárkapacitás, ez a "New York reload" Amerikában. Tehát nem újratölt, hanem elővesz egy másik fegyvert.

Ami szerintem jobb megoldás lenne, az egy Derringer féle négycsövű pisztoly, rendes töltényekkel, akár .410-es shotgun töltényekkel, buckshot-tal töltve. Közelre hatásos, de nincs akkora lőportöltet bennük, hogy távolra halált okozzanak.

De az az igazság, hogy a kés sok esetben sokkal hatásosabb, mint egy pisztoly, 7 méteren belül veszélyesebb is, mert hangtalan. Ha késsel megszúrkálnak egy tömött buszon, 3 méterre már senkinek se tűnik fel, hogy a comb artériádat átvágták vagy a bordáid közt figyel a penge.
Ezért is hülyeség a lőfegyverektől irtózás és a lőfegyverek korlátozása. Ahol nincs lőfegyver, de a bűnöző ölni akar, ott simán bozótvágóval, konyhakéssel, szerszámnyéllel, szőlőkaróval, tömény savval, csavarhúzóval megteszi ezt.
  Ülök a metrón. Nyomogatom a mobilomat, a közösségi oldalon barangolok. Nem teremtek szemkontaktust, nem szoktam. Hirtelen két csaj vágódik be a szemközti ülésre. Egy pillantást vetek csak rájuk, aztán visszafordulok a telefonomhoz. De a hangjuk beszűrődik a tudatomba. Öntudatlanul figyelni…..
darlacko 2019.05.15 04:24:18
Teljesen hiteles leírás. Tényleg ilyenek azok a lányok, akiknek a szülei is ilyen módon beszéltek egymással a gyerek előtt. Ugyanis a gyerek onnan tanulja ezt, a szülők egymás ellen nevelik a gyereket, bevonják a konfliktusaikba, szart dobálnak a másikra a gyerek előtt. Anyu folyton azzal jön, hogy: apád egy féreg, basszunk ki vele, nemérdekel már, leszarom, a lakást nem adjuk, menjen el ő a kis kurvájához, egy rakás szerencsétlenség, bárcsak a Hufnágel Pistihez mentem volna feleségül... Bezzeg a volt osztálytársam jó embert fogott magának a pinájával, nekik telik minden évben új ájfónra meg trendi éttermekbe járnak, ja, de a Judit nem fosott világra egy gyereket, ezért van pénzük utazgatni Balira meg Peruba, instagramra fotókat posztolni...

Ezt hallja a gyerek lépten nyomon. És ilyen lesz ő is.
Olyan emberek vállalnak gyereket manapság, akikre egy kutyát se bíznék, mert abból is idegbeteg kis szörnyet nevelnek.

A barátnőim, szexpartnereim egy része ilyen idegbeteg picsa volt, nem azért, mert ilyenekre vadászom, hanem mert elég nagy százalékban ilyenek a nők. Elvált szülők lányai, akiket az idegbeteg anyjuk nevelt félre, vagy ha egy családot is alkotnak még az apával, őt baleknak nézik, aki viszi haza a pénzt és remélhetőleg korán meghal majd, hogy ne kelljen ápolni öregkorában.
Beugranak valami MLM-be aztán nagy üzletasszonynak hiszik magukat. Önérvényesítés, könyöklés, törtetés, önsegítő könyvekből tanulva. És a végén mind talál magának egy balekot (aki általában nőkkel kapcsolatban teljesen tapasztalatlan mérnök, programozó, matematikus, orvos), aki majd eltartja, mert pina van alatta és még a méhüo beszáradása előtt bevemhesednek és leszülik az életbiztosításukat jelentő gyereket a pasasnak.

Mindenki geci, nekünk is annak kell lenni, farkastörvények uralkodnak a világban Mártikám, ne legyél hülye, kapard ki magadnak a gesztenyét, nembaj, csak szopd le a főnöködet az előléptetésért, nemszégyenaz, aki hülyehaljonmeg...

A partnerüknek esetleg eljátsszák, hogy szerelmesek belé, de közben az anyjukkal kibeszélik, hogy mekkora balek, le kell húzni, mennyit lehet belőle kiszedni, hogy keverjék a kártyáikat, mikor kellene bevemhesedni tőle, hogy bele lehessen ülni a készbe.

Amikor ilyen tiniket és fiatal felnőtteket hallok, látok, akkor rögtön támogatni kezdem az abortuszt. Akár 21 éves életkorig is.
Bár sokan úgy tartják, hogy az emberi test úgy tökéletes egység, ahogy van, azért ez nincs teljesen így. Egy sor olyan testrészünk akad, amelyeknek nincs hasznos funkciója, amelyek nélkül is tökéletesen egészségesek lennénk. Megbetegedni, kellemetlenséget okozni viszont haszontalanságuk ellenére is…..
darlacko 2019.05.15 02:47:58
@Antsici: a gender tehát nem biológiai dolog, hanem egy szocializációs valami
Ha elfogadjuk, hogy van 74 gender, akkor bármiből lehet ennyi. "Társadalmi rasszból" is. Mert ugye a rassz genetikailag meghatározott, de én fehérként is azonosulhatok ázsiai vagy afrikai kultúrával. És elvárhatom, hogy engem ázsiaiként vagy afrikaiként kezeljenek.
Vagy tarthatom magam pókembernek, denevérembernek. És akkor mindenkitől elvarhatom, hogy így is kezeljen. Hisz társadalmi nem, társadalmi akármi, amivek valaki előjön, bármennyi lehet.
darlacko 2019.05.15 03:35:17
Ezek közül egyik se felesleges testrész, csak épp nem annyira nyilvanvaló a haszna, mint a szemhéjunknak vagy a hüvelykujjunknak.

A farokcsont fontos, izmok tapadnak rá, nem nagyon lenne fejlett farizmunk farokcsont nélkül, ülni se tudnánk úgy, ahogy most.

A kéz ujjai közül a gyűrűsujj a legfeleslegesebb. Mégse szabadulunk meg tőle. De az emberi genomba 6 ujj van kódolva, tehát még az se lenne meglepő, ha 6 ujjunk lenne.

A fiúk fitymájáról Amerikában úgy gondolják, hogy felesleges, sőt káros testrész. Mert élvezetesebbé teszi a maszturbációt, ami ugye a bigott protestáns amerikaiak szerint bűn. Tehát megcsonkítják a fiúkat.
De a fülcimpa is feleslegesnek tűnik, mégse vágják le rutinszerűen.
A lányok melleiben a mirigyállományban fejlődik ki a mellrák. Tehát ha minden lánynak levágnák a melleit serdülőkor után, azzal sok lány életét lehetne megmenteni, hisz a mellrák rengeteg nőt érint. Ezt mégse teszik.
Ellenben a férfiak kis részét érintő péniszrák (a rákos férfiak 1%- se szenved péniszráktól) veszélyére hivatkozva megcsonkítják a fiúkat.

Tehát vannak hasznosntestrészek, vannak haszontalannak tűnő, de gondot nem okozó testrészek, meg vannak kifejezetten veszélyt hordozó testrésze (nők mellei, a méhnyak, vakbél, bölcsességfogak, amik betegségek forrásai lehetnek). A bölcsességfog olyan hátul van, hogy tisztítani alig lehet, szuvasodik is gyorsan.
      Sorsok és sorsok. Más és más. Ezer irányú indulás. Van, amikor azt nézi az anyuka, van-e megfelelő szürke árnyalatú tapéta a gyerekszobában. És olyan is van, amikor gyerekszoba sincsen. Csak egy háznak nevezett valami, ahol öten húzzák meg magukat együtt. És innen is indul élet. Egy…..
darlacko 2019.05.14 06:51:09
@Danubius: Aki romának születik, annak ma annyira a hóna alá nyúlnak mindenhol az oktatási rendszerben, hogy el se hiszed. Már az én időmben is így volt.
Ha például romaként végez valaki egyetemet, főiskolát, akkor véres kardként hordozza körbe a média. Ha romaként végez közgázt, akkor a multicégek kapkodnak utána, hogy mutassák, hogy mekkora esélyegyenlőség van náluk. Az amerikai követségnek vannak kifejezetten romáknak szóló programjai, amikre nem roma nem is jelentkezhet. Ha romaként jogász szakot végez valaki, akkor ezer lehetősége van, csak mert roma, míg magyarként limitáltak a lehetőségei. Volt olyan roma lány ismerősöm, aki finoman szólva se volt lángelme, de valahogy elvégezte a jogász szakot, mindenütt kijátszotta a kisebbségi kártyát, utána csak mert roma, elvitték Brüsszelbe dolgozni. Ezek ilyen díszromák. Nyilván ez a romák kis része, de ha ügyesen keverik a kártyájukat, akkor simán karriert csinálnak.

A baj az, hog, közben hegesztő, CNC-s, buszvezető, villanyszerelő, programozó nem akar lenni egyik se.

Vagy segílykén élnek meg bodzáznak vagy Megasztárban akarnak szerepelni vagy pedig ha felsőoktatásba bekerülnek, akkor ilyen gyógypedagógus, szociális munkás, tanító, kommunikáció szakos vonalon mozognak, amik azért nem épp jól fizetett szakmák. De hát gyerekként ezekkel találkoztak csak a környezetükben, nem látják át a munkaerőpiacot.
Dél-Korea egyes vidékein annyira kevés gyerek születik, hogy az iskolákat a tanulni vágyó idősebbekkel töltik fel. Sok helyen egész települések jövője függ attól, sikerül-e mindenkit az iskolapadba ültetni...
darlacko 2019.05.14 02:08:09
Dél-Korea high-tech arcát folyton nyomják a médiák, de talán az egyik legbrutálisabban szétszakadt társadalom Ázsiában. A nyugdíj nem járt a legutóbbi időkig a dolgzóknak, ezért rengeteg idős ember nincstelenné vált, rájuk se néznek. Vannak olyan idős nők, akik prostituáltnak állnak, nem is kevesen. Árulnak egy helyi energiaitalt az utcán, parkokban és ha veszel egyet, akkor leszopnak, megdughatod őket. Az időskori szegénység nagyon elterjedt Dél-Koreában.

A dél-koreaiak ajvékolása a gyerekszám csökkenése miatt álságos és hazug. Amerikában a Korean Baby egy fogalom, ugyanis a dél-koreaiak rengeteg gyereket elhagynak, azokat amerikai keresztény családok fogadják örökbe az árvaházakból. Tehát aki megszületik, azt is jó eséllyel elhagyják a szülei. Nem alkalmi jelenség ez, sok tízezer ilyen gyereket mentettek meg amerikai párok azzal, hogy USA-ba vitték és örökbefogadták őket.

Az Amerikába bevándorlók közt a koreaiak a legalacsonyabb jövedelmű háztartások közt vannak (mondjuk csak aszomáliaiak teljesítenek rosszabbul náluk). Ugyanis míg Nigériából, a Fülöp-szigetekről, Oroszországból a képzetteket engedik be (orvos, mérnök, programozó stb.), addig a dél-koreaiaktól a nincstelenek is mentek, mert a nekik Dél-Koreában brutális sors jutott volna, nem járhattak iskolába, nincs esélyük nyugdíjra. Úgyhogy hiába teljesít jól a dél-koreai gazdaság, a társadalom simán lehagyta azokat, akikre nincs szükségük: öregek, nemkívánt gyerekek stb.
darlacko 2019.05.14 02:10:56
Balázs friss egyetemistaként került Dániába, ahol nem csak az egyetemet végezte el, hanem dolgozni is kezdett. Arról beszélgettem vele, hogy a dánok tényleg a világ legboldogabb népei között vannak-e, megszokható-e az ottani időjárás és egy diákcsereprogram révén milyen volt a sanghaji felhőkarcolók…..
darlacko 2019.05.13 16:16:01
@_z_: normál embereknél az amfetaminok pörgést okoznak
Hiperaktív, figyelemzavaros embereknél viszont segítik a koncentrációt. Adderall mondjuk Amerikában elég elterjedt. Gyerekeknél még Ritalin, ami nem amfetamin, majd amikor felnőnek, átállnak Adderallra, ami már rendes amfetamin.

@Arthamyr: A másik nickeddel is bekommenteztél, mert azt hittes az első nem fog megjelenni? Te kis soknickű troll ;)
darlacko 2019.05.13 16:16:15
@_z_: mondjuk onnan tudom, hogy éltem Amerikában, volt kollégám, aki mindent szedett. Mindent is. Plusz hatalmas thermos pohár kávéval mászkált, meg energiaitalokat tolt. Az amerikaial jó része így teszi a dolgát, így koncentrál, diagnosztizáltatják magukat ADHD-vel, kapnak Addreall-t.
Az SSRI-k meg depresszió esetén jönnek képbe. De hogy ki depressziós, azt ugye nehéz eldönteni, pláne, hogy nem csak kémiai megoldás létezhetne, de Amerikában az orvos simán felír egy SSRI-t. Ami aztán öngyilkos gondolatokat okoz. Nem véletlen, hogy
Egyszer nekem is felírt orvos külföldön a szorongásomra dilibogyót, pedig ez Ázsia, ahol azért nem akkora divat a depressziót gyógyszerezni. De figyelmeztetett, hogy ha elkezdem a kúrát, akkor az abbahagyásakor úgy megzuhanhatok, hogy öngyilkossági gondolataim lehetnek. Úgyhogy azóta is itt vannak a tabletták a fiókomban, inkább más megoldást választottam.
Az se véletlen, hogy az amerikai iskolai és munkahelyi lövöldözők többsége ilyen antidepresszánsokat szedett. Érzéketlen, a felelősséget, a tetteik következményeire nem gondoló embereket csináltak belőlük.

Minden gyógyszernek vannak indikációi, de Amerikában és más angolszász országokban is túl vannak gyógyszerezve az emberek. Magyarországon meg mondjuk az se jut orvoshoz, akinek kellene, de ez más téma.
Az amerikaiakkal való hatékony metakommunikációról már elmélkedtem korábban, de arról még nem, hogy miképp érdemes jól és hatékonyan beszélgetni velük. Essék akkor most szó erről, bár szerintem az általam tapasztaltak és leírtak nem csak amerikaiakra és nem csak idegenekkel való társalgásokra…..
darlacko 2019.05.13 02:45:24
@kolomparlole1114: a világlegnagyobb olajkészletével rendelkező Venezuelán van a sor úgy tűnik, Észak-Koreát két okból nem fenyegeti demokráciaexport: nincs olajuk és van atomfegyverük
darlacko 2019.05.13 09:10:35
@kolomparlole1114: Magyarország már a hideghaború vége óta a nyugat félgyarmata, nem kell tankokkal bevonulnia Amerikának, hisz a magyar kormányok önként adták el a nemzeti vagyont bagóért, azóta is négyszeresét keresi minden munkakörben az osztrák melós, orvos, mérnök, mint a magyar megfelelője.

Az észak-koreai helyzetről sokat beszélgetnek nyugalmazott amerikai katonák, tengerészgyalogosok, SEAL-ek. Az csak egy dolog, hogy van atomfegyvere az észak-koreaiaknak, de a hordozóeszközök nem annyira fejlettek még. Japán csak az egyik célpont. Szöul akár hagyományos tüzérségi fegyverekkel is könnyen elérhető, sorozat rakétavetők, ágyúk stb.

Ha jártál volna Dél-Koreában, tudnád, hogy picit sűrűbben lakott hely, mint a magyar Alföld.

Az északi légierő ugyan elavult, de radar alatt simán be tud repülni Szöulig, hogy atomot pottyantson rájuk. Vissza igyan már nem térhet a gép, de hát láttunk már ilyen öngyilkos küldetéseket Ázsiában.

Az atomfegyver csak a jéghegy csúcsa. Észak-Koreának rengeteg vegyi és biológiai fegyverek is van. Nem úgy, mint Iraknak 2003-ban (ami ugye a háború hamis indoka volt), hanem tényleg.

Az egyik legdurvább védelmi vonal pedig a természet. Észak-Korea hegyes-völgyes terület, brutálisan hideg telekkel. Oda nem lehet bemasírozni csak úgy, minden kiszögellés mögött géppuskafészek vagy ATGM állás lehet.

@sure_shot: Azért Európában is vannak népek, ahol becsomagolt szar a kommunikáció.
A hollandok és az írek például egyenes, néha bántóan őszinte népek, az angolok viszont körmönfontan fogalmaznak és sose mondják ki, amit gondolnak. Pedig ez a három nép közel él egymáshoz, mégis más a mentalitásuk.
darlacko 2019.05.13 09:19:09
@kolomparlole1114: Te teljesen el vagy tévedve Észak-Koreával kaocsolatban. Ők nem azért lövöldöznek a tenger felé, mert valóban el akarják érni Japánt. Ugyanis nem japán a fő ellenségük. Azért lőnek arra, hogy véletlenül se találjanak el semmit és senkit, ami ugye háborúhoz vezetne.
Ez egyszerű erődemonstráció.

9K79 То́чка taktikai ballisztikus rakétájuk van az északiaknak, ami bizonyított már, azzal simán be tudják lőni a vegyi, biológia és nukleáris tölteteket Dél-Korea sűrűjébe, ahol tízmilliók élnek.
Az északi atom és rakétaprogram pont arról szól, hogy nem akarnak háborút, mert ma akinek nincs tömegpusztító fegyvere, azt lerohanhatja az USA. Beteg rendszer van ott, de az se egészséges, hogy Amerika mindenkit lerohan, mióta nincs ellensúlya a nemzetközi politikában.
  A határozottan férfias arcúak hajlamosabbak a hűtlenségre és ez le is olvasható róluk. Az edinburghi és a nyugat-ausztráliai egyetemek végeztek ilyen irányú kutatást. Dús szemöldök, erős áll és állkapcsok, keskeny ajkak – a kutatók szerint ezek a nőcsábász jellegzetes…..
Míg a pasi külföldön robotol, a magányos nő kreatívan kihasználja a szabadságot és beújít egy csődört. Amikor borul a bili, nem akar szakítani a szeretőjével, inkább arra kéri párját, hogy költözzön el. A visszahúzódó, csendes nő új oldalát mutatja meg, a röhejes…..
darlacko 2019.05.13 03:07:38
@Torokhang: Japán nőknél alap, hogy rá se néznek olyan férfira, aki nem tudja eltartani a családját, ha a nő nem dolgozik. Nyilván van kivétel, de jellemző, hogy az ázsiai nőktől még annyit se várnak el, mint a magyaroktól a háztartás költségeihez való hozzájárulást illetően.
darlacko 2019.05.13 03:14:23
@Torokhang: A jelenlegi partnerem ázsiai. Egy gazdag ázsiai orszagból, nem harmadik vilagbeli pinay scammer vagy thai golddigger. Dolgozik, diplomás, nagyon jól keres. DE a lány unokatestvérei mind otthon ülnek, miután kifostak magukból 1 vagy 2 gyereket, soha nem fognak visszamenni dolgozni. Agyilag leépülnek, ezt látom, a gyerekük nyakán lógnak, beosztják minden percüket, látszólag roppant elfoglaltak a háztartás vezetésével, de valójában semmit se csinálnak egész nap. Az egyik csajnál (jó, már 38 éves) folyton disznóól van és mocsok.

Ne érts félre, én az ázsiai nőket is szeretem szexuális téren. De a páromban pont azt szeretem, hogy nem olyan, mint a többi ázsiai nő. Persze ha hagynám, akkor ő is otthon maradnak egy életen át, mert a lazsálás mindig egyszerűbb. De én megmondtam neki, hogy én nem ázsiai férfi vagyok, engem nem lehet így bepalizni. Én partnert keresek, nem eltartott házisárkányt.
darlacko 2019.05.13 03:17:17
@Almandin: "igazán magas erkölcsi szint egy embernél, ha képes saját magát és a másikat azonos mércével mérni. Képes elismerni, hogy hibázott. Ha valaki el tudja ismerni, hogy időnként hibázik"

Egyetértünk. Még annyit hozzátennék, hogy én odáig jutottam el, hogy nem tartom hibának a megcsalást. Ez egy természetes, ösztönös dolog. Engem is biztos csaltak már meg, én is csaltam meg másokat. Már túl vagyok ezeken. Sok partner után rájöttem, hogy semmi se tart örökké.
Teljes újjáépítést ígért New Orleansban, ám rengeteg a probléma az új, környezetbarátnak szánt házakkal. A színész alapítványára per vár. Brad Pitt New Orleansban anno..
darlacko 2019.05.12 01:57:46
@sakkosfx: Brad Pitt jobban tette volna, ha marad a saját területén és nem ártja be magát egy ilyen ügybe. Mint milliárdos hollywoodi sztárszínésznek, neki kokaint kellene felszívni 18-21 éves rajongó lányok szeméremdombjáról egész nap, az is értelmesebb időtöltés lenne, mint ez az alapítványosdi. Sőt, az lenne a hozzáillő dolog.
Sose értettem ezeket a celebeket, akik alapítványoznak, evolúciós zsákutcát jelentő állatokat akarnak megmenteni a kihalástól, álproblémák megoldására izmoznak. New Orleans olyan helyen fekszik (folyóvölgy, tengerszint, hurrikánok, ingoványos talaj), ahova nem lenne szabad építkezni.
Van nekünk egy ismeretlen ismerősünk. Regényeket ír Kondor Vilmos álnéven, és megteremtette a magyar krimit. A Budapest romokban című könyvében Gordon Zsigmond bűnügyi riporter a háború utáni Pesten nyomozgat. Az Oktogon környéki kávéházakban mozog otthonosan, de ha a külvárosban látogat meg…..
darlacko 2019.05.12 01:14:39
Összegyűjtöttem pár gondolatot, amit a kéthetes Japán tartózkodásom alatt tapasztaltam. Én ezeket a dolgokat találtam érdekesnek, egyedülállónak, japánosnak: Fura italok, fura automaták Ennek legtöbbje üveges kávé vagy üdítő, de láttam többfajta fagyiautomatát is. A különleges italokból próbáltam…..
darlacko 2019.05.11 06:47:13
@midnightcoder2: A japánok nem járnal tömegesen a halálhegyre meghalni, de az öngyilkosság probléma, mert aki elveszti a munkáját, attól a családja is elfordul. Ismerek olyan japán embert, aki 50 évesen egészségügyi okokból kénytelen volt nyugdíjba menni, valami csökkentett nyugdíjat kap (ami japán szinten nagyon kevés), a felesége (aki japán nőknél nem tipikus módon amúgy dolgozott is házasságkötés utan is), onnantól nem tekintett rá férfiként, teljesen elhidegült tőle. A pasas elköltözött egy másik ázsiai országba, ahol a kis japán nyugdíjából vígan megél.

@japapapapa: Azért az ázsiai lányok csak addig gerjednek a fehér pasira, amíg megfelelő útlevelet tud felmutatni. Kanadai, brit, amerikai, ausztrál, német, valami skandináv, valamint az örök favoritok, a francia, spanyol, olasz (a pozitív sztereotípiák miatt).
Magyar útlevéllel mondjuk a felvilagosultabb ázsiai lányoknál lehet esélyed, azoknál, akik felismerik, hogy az EU-ban mindenképp szabadon mozoghatsz és vállalhatsz munkát.
darlacko 2019.05.11 11:48:08
@midnightcoder2: A 14 órás munkaidőt ne úgy képzeld el, hogy elejétől végéig hajtanak. Eleve Ázsiában túlfoglalkoztatás van (Indiától Thaifölden át Kínáig és Japánig). Amit Magyarországon egy ember nyakába lőcsölnek egy munkahelyen, arra Ázsiában 2 vagy akár 3 embert is alkalmaznak. Rettenetesen önállótlanok az ázsiaiak.
Egy japán irodában meg fél napon át Excel táblázatot nézeget a kollegina, majd utána estébe nyúló meeting, produktivitás annyira nincs, de mindenkinek jut munka. Semmit se csinálnak meg határidő előtt, mondjuk nem is késnek el vele, de nem is sietik el. Pont akkorra lesz kész, amikorra kell. A munkakörök sokkal egyszerűbbek, mint Magyarországon. Egy magyar cég rád aggat mindenféle dolgot, ezt is még csináld meg, meg azt is. Ez Ázsiában nagyon nem így van, tömve vannak a munkahelyek, mert nem terhelik agyon a melóst. Szóval a 14 óra az laza 14 óra, de amúgy az irodák kényelmesek, ők ott élnek, van öltöző, fogkefe, váltás ruha nekik.
Ezt azért csinálják így, mert eleve már az iskolában így szoktatják őket. Nincsenek eszement követelmények, de ugyanakkor egész nap az iskolában vannak a gyerekek, ott esznek, tisztálkodnak, vannak tanítás utáni klubok (rengeteg féle), amikkel kitöltik a napjukat. Meg mennek különórákra, így a szülőknek sincs gondjuk a gyerekekre, nincs sok kötődés az otthonhoz, eleve a gyerekkori, iskolai baratságokat tartják meg egy életre, nem nagyon kötnek új barátságokat egyetem után. Tehát már gyerekkorban hozzászoknak, hogy reggeltől estig egy épületben vannak, egy közegben, pont ezért nem nagyon tudnak mit kezdeni a szabadidejükkel se. Mert gyerekkoruktól minden percüket beosztotta valaki, erre önállóan nem képesek.
A 13 éves Nadia Sparkes szabadidejében háromezer liter szemetet szedett össze, hogy így tegyen a környezetért. A Facebookon indított kampányához több ezren csatlakoztak...
darlacko 2019.05.10 10:28:26
@hatalmas nyanyaagy: nem dobok el szemetet

Amit a természetben hagyok esetleg, az az almacsutka, az lebomlik.
Eleve ott kezdődik a környezetvédelem, hogy nem veszek felesleges dolgokat, amikből szemét lehet. A rokonságomban volt gyűjtögető hajlamú ember, ő se dobott el semmit, de még a szemetesbe se nagyon, hanem felhalmozta a műanyag zacskókat, tejesdobozokat, minden szart. Én se nem szemetelek, se nem halmozok lomokat. Van ilyen.@midnightcoder2: igen, a facebookos nyomulás lehetett a kiváltó ok, de a zaklatás akkor se helyes
Miért kellett neki nyomulni a környezetvédelemmel? Lehet csendben is szemetet szedni.

@eo: én is védem a környezetet, facebook posztok és nyomulás nélkül, elsősorban azzal, hogy próbálok nem venni olyasmit, amiből hulladék lehet
Az utasok gyakran ki tudják akasztani az óceánjárók legénységét. Az alábbiakban következzenek azok a legidegesítőbb dolgok, melyek leginkább kiborítják a hajókon dolgozókat...
darlacko 2019.05.07 11:49:05
darlacko 2019.05.08 06:40:53
@degeco: Las Vegas nem egy érdekes hely. Vannak szállodák, amik ilyen Caesar's Palace meg Bellagio stílusban nyomulnak, ami persze egy amerikainak, aki soha nem lát európai építészetet, bejön, mert más, mint a kertvárosi lakóhelye környéke.

Utcán napközben dögmeleg van, mexikóiak áruljak a palackos vizet a hűtőtáskáikból. Szállodák aljában kaszinók, amik számomra fél óráig érdekesek.

Vannak showk, amikre lehet jó előre drágán jegyet rendelni. Engem ez se érdekelt.

Ami szuper dolog, hogy Las Vegas környékén rengeteg természeti látványosság van, nemzeti parkok, így az olcsó vegasi hoteleket és autókölcsönzési lehetőséget lehet használni bázisnak a környék felfedezéséhez.
darlacko 2019.05.10 02:00:47
@degeco: nekem Amerikában pont nem a városok voltak vonzóak, hanem a határtalan és gyönyörű természet, ez van
Havonta ezer fontot (377 ezer forint) spórol meg Chris Marsh új házával. A 36 éves northumberlandi férfi eddig egy bérelt házban élt, de átköltözött egy mindössze 17 négyzetméteres, fából készül, kerekeken álló házikóba. A rezsi mindössze 15 fontba (5600 forint) kerül egy hónapban...
darlacko 2019.05.07 02:59:24
@gigabursch: Több ezer könyvem van és egyszobás lakásban lakom... A megoldás az e-book. Elmúltak azok az idők, amikor egy lakás negyedét elfoglalták a könyvespolcok és ruhásszekrények. Én is könyvek közt nőttem fel, a lakásunk negyedét a könyveink, a ruhák, cipők tárolására használt szekrények, polcok foglalták el. Aztán megtanultam lomok nélkül élni.
darlacko 2019.05.07 08:21:43
@gigabursch: Milyen tudományterület vagy szakma lehet az, ahol csak papíralapú könyvek vannak? Klasszika filológia? Egyiptológia? Köldöknéző bőccsészet?

@geegee: Ja, de ha telket vesz alá, akkor akar lakást is vehetett volna, azt is el tudja adni, ha költözne. Sőt, akár ki is adhatja, ha elköltözik.
Tehát a csávónak volt 110ezer fontja egy üres telekre meg 50ezre egy tiny house-ra. Miért nem vett hitelre egy lakást és akkor az ugyanúgy befektetés, mint a telek, csak még jobb befektetés.
Northumberlandben azért már 200ezer fontért is kaphat egy hálószobás lakást. És akkor tulajdonos, nem bérlő.
Nekem mindegy amúgy, a lakókocsiban lakást megértem, csak a telekvásárlást nem.
darlacko 2019.05.10 01:58:11
@Almandin: "Egy könyvek nélküli lakást én nem is tartok otthonosnak, de ez ízlés kérdése is."

Sok ezer könyv közt nőttem fel. De sajnos az őseimet kipenderítették a kommunisták a szél nagy vidéki házukból, így a lakótelepi lakásban kellett együtt élnünk a sok ezer könyvvel, festménnyel, intarziás bútorokkal, meisseni porcelánokkal. Gyakorlatilag a lakótér jó részét ezek foglalták el. Amikor elmentem a proli osztálytársaimhoz, akiknél még könyvespolc se volt, az nekem felüdülés volt. Persze ők meg nem olvastak egyáltalán, a leghosszabb olvasmányuk az akciós csirkemellet reklámozó szórólap volt. De volt életterük.
Én például edzeni se tudtam otthon, mert annyi holmi volt mindenhol.

Én pont ezért fontosnak tartom a könyveket, de örülök, hogy nem kell már együtt élnem sok ezer kötettel. Nálam az e-book lett a megoldás. Egy e-book reader hetekig elvan töltés nélkül, a papírgyártás viszont rengeteg energiát fogyaszt és szennyezi a környezetet. A könyveket a drága ingatlan keserves munkával megvett szűkös négyzetméterein kell tárolni. Ha a könyvek jó részét egyszer olvassa el az ember és utána hozzájuk se nyúl, különösen a fikcióra igaz ez. Én például már rég nem olvasok fikciós irodalmat.

Szakkönyvekből álló házikönyvtár halmozását még megértem, de regényeket, versesköteteket sose tartanék már meg.
Albumok... Igen, ezeket nem e-bookban kell tartani, hanem papíralapú könyvként.

Ami még fontos, hogy ha van gyerek, akkor az nőjön fel könyvekkel. Én magamon látom, hogy mennyit számított, hogy rengeteg könyv közt nőttem fel. Igen, túl sok volt, lehetett volna selejtezni, de azok a proli osztálytársaim, akik könyvek nélkül nőttek fel, olyanok is maradtak. Csak a mennyiség a kérdés, nálunk gyerekkoromban az élettér rovására ment a régi könyvek tárolása.
Amíg Magyarországon szinte mindent letarol a Nemzeti Együttműködés Rendszere, addig Európában egyelőre elég bizonytalanul mozog a NER. Néha ugyanis nehéz a Fidesz vezetőinek eligazodniuk olyan közegben, ahol médiaegyensúly van, vagy a kormány nem gyakorol nyomást az állami szervekre, civilekre, a…..
  "Nem szeretek a lányokkal cicázni, mert ha baj van, abból nehéz kimászni." - Imigyen szól a magyar nóta. Van ebben az attitűdben valami józan önismeret. Nem vagyok a magam ura, nem tehettem róla, a körülmények áldozata vagyok... - ezeket a nótákat is ismerjük. A közmondásinkban, a…..
darlacko 2019.05.07 08:47:39
@hátsó szándék: nem swinger, a klub egy mű dolog, de a baráti kapcsolat átfordítható hármasba, úgy megvan az összhang alapból, nem egy vadidegen nőt nyalok ki a párom előtt

@Klesk: ha meglátok egy férfit meztelenül, akkor én a mellette lévő nőt nézem, akivel hegeszt. A másik férfi egy hármasban vagy négyesben engem kevésbé zavar, mintha kutya vagy macska lenne a szobában. Én ilyen háziállatok jelenlétében nem tudok laza lenni.
darlacko 2019.05.07 08:52:39
@sírjatok: én migráns vagyok itt Ázsiában és elég jó pont a nőknél, hogy fehér európai vagyok. Amennyire tudom, a fehér európai csajok meg a közel-keleti és afrikai férfiakra buknak, ha ezt nem is vallják be. Ismertem pár ilyen egyszerű vidéki magyar lányt, aki ahogy felkerült Pestre, azonnal széttette a lábát iraki, iráni, palesztin, nigériai arcoknak. Jellemzően ilyen óvónő, tanítónő, ápoló, gyógytornász lányok, akik nem túl okosak, a felsőoktatás alján elhelyezkedő szakokon hallgatók és szeretik a maszkulin férfiakat (le)ápolni.
darlacko 2019.05.07 16:10:18
@Klesk: én egy hármasban voltam a haverommal meg a nőjével (akivel nem éltek együtt, a csaj lakásán jött össze a hármas), a neki volt egy macskája és rettenetesen féltékeny volt, mert ahogy én hátulról támadtam a hölgyet, a macska (herélt) először csak nézett szemrehányóan, majd rám ugrott a kanapé háttámlájáról. Ordítottam, hogy én így ezt nem folytatom. A hölgy bezárta a fürdőszobába a dögöt, ahol amúgy a szaróládája is volt, de nyávogott, hisztizett tovább. Mondtam a nőnek, hogy ez beteg dolog, hogy macskát tart és engedi, hogy jelen legyen szex közben. A barátom (a nő pasija) se szerette a dögöt, ez volt az egyik oka, hogy nem költöztek össze.
Napjainkra Földünk veszélyes övezetekkel, településekkel teli hellyé változott, hiszen számtalan országban zajlik ma is polgárháború (pl. Líbia, Afganisztán, Szíria, Szudán), több állam közt háborús konfliktus feszül (pl.: Jemen - Szaúd-Arábia) és rengeteg helyen egy-egy szervezet tartja fenn a…..
darlacko 2019.05.07 09:33:43
@Geza vagyok: A feketék nincsenek többen Amerikában. 12% körüli az arányuk a lakosságban. Felük férfi. A 6%-nyi fekete férfi felelős a gyilkosságok kb. 50%-áért. A fekete nők ugyan hajlamosabbak a bűnözésre, mint a fehér nők, de nem olyan durván magasabb arányban, mint ahogy a fekete férfiak hajlamosabbak a bűnözésre a fehér férfiaknál.

Az USA-ban nagyon jól behatárolható helyek erőszakosak. Baltimore, Detroit, Chicago, Louisiana, Washington DC, Miami stb.
Mexikóban pedig sokkal kiterjedtebb az erőszak földrajzilag.
darlacko 2019.05.07 09:37:13
@Geza vagyok: ma Amerikában az egyetemek könyörögnek a fekete és latino diákoknak, hogy hozzájuk jelentkezzenek, hogy betöltsék a faji kvótákat, tehát kitörési lehetőség lenne
A fekete nők sikeresebbek is a felsőoktatásban. A fiúknak rengeteg sportösztöndíj van, ha végképp semmi se érdekli, mehet a hadseregbe, vagy tanulhat szakmát. De nem... Ez ma már csak választás kérdése.
darlacko 2019.05.07 09:40:46
@Geza vagyok: Tévedésben élsz, genetikailag el lehet különíteni az afrikait, europid rasszt, az amerikai indiánt, és az ázsiait, a zsidó és indiai az nem egy külön rassz.
Dokumentumfilm kategóriában nyert idén Oscar-díjat az a film, ami egy olyan mászóról szól, aki a világon egyedüliként, mindenféle biztosítókötél nélkül, azaz free solo stlyle-ban, megmászott egy 900 m magas, nagyjából tükörsima sziklafalat. A felvételek lélegzetelállítóak és annyira félelmetesek,…..
darlacko 2019.05.06 18:48:59
@qrzor: Elfelejted Adam Ondra említését, ő se semmi.
darlacko 2019.05.07 08:38:53
@midnight coder: Hát ja, még a végén meghal. Ahogy mi mind. Az a poén, hogy a nagy mászó, Wolfgang Güllich autóbalesetben halt meg.
Te nem csak sziklát nem mászol, hanem a fotelből se kelsz fel, nem sportolsz, mert az hülyeség, minden bajodért az orvosokat hibáztatod. Te akkor ne mássz sziklát, hanem fuss félmarathont, vagy legalábbis 10 km-t, csinálj fekvőtámaszokaty felhúzásokat, guggolásokat. Abba nem annyira lehet belehalni. Ja, persze te arra is találsz valami kifogást, hogy miért nem csinálod.

Nem csak az a lényeg, hogy hol másznak, hanem az ehhez szükséges tréning. Hogy nem lehetnek elhízottak, kondi, edzés.
Ekhnaton fáraó halála és a gyermek Tuthankhamon trónra lépése közötti rövid időszakban nem egy, hanem két titokzatos nő uralkodott Egyiptomban a XVIII. dinasztiában, a Kr.e. 14. században Valérie Angenot kanadai kutató szerint. Az egyiptológusnő tanulmánya a montreali Québec egyetem honlapján…..
Újraértelmezte a tipikus turistafotókat Stephanie Leigh, vagy ahogy követői az Instagramon ismerik, "STEFDIES". A nő csak antiszelfinek nevezi fotóit, amelyeken halottnak tetteti magát a világ különböző nevezetességei előtt. Edinburgh..