Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mr. Ligthman

1 bejegyzést írt és 110 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zuglóban tökéletes plakátkihelyezésre bukkantam, nincs is nagyon mit magyarázni, a kép magáért beszél. Az MSZP plakátja - szokás szerint - persze úgy szar ahogy van, a "rosszabbul élünk mint négy éve" egyszer már megbukott mint kampánytéma. Amúgy meg mindig is jobban éltek, 5…..
Mr. Ligthman 2014.01.18 14:23:50
@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Azt tudod, hogy mind NEM IGAZ, amiket írtál?
-16%-os jövedelemadó - ez a gazdagoknak kedvez, a KSH is kimutatta, hogy az átlagbért és az alatt keresők 1-5 ezer forinttal kevesebb nettót visznek haza. A bérkompenzáció egy utólagos probálkozás volt (mert rájöttek, hogy ismét rosszul számoltak), és nem mindenhol adták meg. Tehát a 16%-kal a felső 10 ezer járt CSAK jól!!!
-rezsicsökkentés - ha megy még a matek: ha emelek 30%-ot, és utána csökkentek 20%-ot, akkor drágább vagy olcsóbb? Remélem menni fog. szóval először megemelték a rezsit, majd utána az emelésnél kevesebbel csökkentik. Csak nézd meg a 2010-es áramszámládat, gázszámládat, és a mostanit. Ráadásul akinek a havi rezsije 100e felett volt, mert medencéje, és hatalmas villája van, annak 20e-vel csökken, míg a nyugdíjasnak a 20e forintos rezsije csak 4e forinttal. szerinted ez igazságos???
-családi adókedvezmény - igazából azok jártak jól, akiknek 3, vagy annál kevesebb gyermeke van. Mily meglepő, hogy a kormányban több ilyen is van (pl. az szerinted normális, hogy pl. Semjén egy fillér adót sem fizetett???). Tehát a gyermektelen, az egy gyermekes és a kétgyermekes terhei nem csökkentek, és nekik a támogatás - ha van - messze elmarad a kiadások növekedésénél!!!
-gyed kedvezmény - ez vicc akart lenni, igaz? Nem tudod, véletlenül ki törölte el pl. azt, hogy gyed mellett és gyes mellett nem lehet munkát vállalni? Tudod mennyi a gyed? Max 70e. És a Gyes? 25e. Na ebből élj meg te.
-nyugdíjak nőttek - a nyugdíjasok fontos választási tényezők. Ezért - bár nincs miből finanszírozni - a nyugdíjakat mindig növelték, mert ez válaszást dönt el. Bátor, aki felvállalja, hogy nem emeli, mivel nincs rá keret. DE!!! Mit ér a nyugdíjemelés, ha az árak sokkal nagyobb mértékben emelkedtek. Jársz boltba? Tudod, mennyivel emelkedtek az árak? Tej, burgonya, cukor...

-államadósság csökkent (GDP arányos) Mig 2010-ben 85% volt, most 79% a GDP arányos adosság - ez szimplán hazugsák, mert az államadósság nem változott (ezt még a minisztériumm sem tagadja), pedig a 3000 milliárd (le is írom: háromezermilliárd!!!) lenyúlásra került!!!
-foglalkoztatottság nő - te mit nézel, cseh kettőt? a foglalkoztatásba beleveszik a külföldieket és a közmunkaprogram résztvevőit. A hiteles adatok (pl. KSH) szerint a foglalkoztatottság csökkent, pedig valakik 1 millió új munkahelyet ígért!!!
-munkanélküliség csökken - ez sem igaz
-Visszaállították az otthonteremtési támogatást. Igen? Akkor miért nem pörög a hitelezés? Miért nem pörög az ingatlanpiac? Megmondom, azért, mert a gazdaság romokban hever.
-A 40 éves munkaviszonnyal rendelkező nök nyugdijba mehetnek életkortól függetlenül. - és ki finanszírozza az így nyugdíjba menők nyugdíját?
-pedagógus béremelés - ez valami vicc, ugye? Te nem olvasol (a magyar nemzeten kívül) újságot?
-orvosok bérének emelése - ja, azért mennek külföldre az orvosok.

És akkor nézzük a többit:
Az EVA emelése 37%-ra
Az áfa emelése 25-ről 27%-ra
Tranzakciós illeték bevezetése
Telefonadó bevezetése
Kötelező kamarai regisztráció bevezetése
Tandíj bevezetése
Árfolyam emelkedések (egy-két megnyilatkozás miatt)
Stadion építések
Magánnyugdíj vagyon lenyúláse, elherdálása (tudod, hogy a 3000 milliárdból már csak pár száz millió van?
Államadósság növelése - ez furcsán hangzik, de a visszafizetett IMF hitel helyett állampapírokat adtak ki, sokkal rosszabb kondíciókkal, ami szintén adósság. Ráadásul paks bővítése is növelni fogja az államadóságot.
Ócsai lakópark
BKK
Alaptörvényből kikerült az alanyi jogon járó nyugdíj és egészségügyi ellátás (így lehet, hogy nem is fogsz kapni nyugdíjat)
Önkormányzati adósságok átvállalása - a sok jobb oldali önkormányzat elcseszte, hatalmas adósságokat halmoztak fel, amit most az én pénzemből konszolidálnak.

Az a baj, hogy néhányan NEM TUDNAK SZÁMOLNI. Még az összeadás-kivonás sem megy nekik. Nem látják az összefüggéseket, és simán benyalják a hazugságokat, mert elég hangosan mondják nekik. Remek állampolgárok lennének Orwell világában. Persze mindenki hülye, aki nem ért egyet velük, és aki ki meri mondani az igazságot. Meztelen a király, de a sok jobboldali vígan tapsol az új ruhájához. Persze a baloldal is barom, de ekkora lenyúlás még az ő idejükben sem volt. És Bajnait sokan támadják, csak azt felejtik el, hogy őt még egy 2010-es, a kormány által megbízott vizsgálóbizottság is dícsérte. A libákról pedig csak annyit, hogy az a cég azért ment csődbe, mert az akkori Orbán kormány a konkurenciáját több millió forinttal támogatta. Emiatt a nem támogatott cégnek nem voltak megrendelései.

Tehát mielőtt hülyességeket írsz, és lejáratod magad a butaságoddal, elfogultságoddal és tájékozatlanságoddal, nézz utána, és gondolkodj el. Talán még maradt egy kis agyvelő az agymosás után...
Fura dolog ez a hamburger, az ember hozzá van szokva, hogy megkapja kis noname bodékban, gyorséttermekben, bevásárlóközpontokban, marhából, sertésből, patkányból, csalamádéval. Nem is feltétlen az illusztris szakmák csúcsa burgerbloggernek lenni. De akkor, amikor egy 98 éve…..
Köszönjük Kovács Dorottyának a Blue sPot Café koradélutáni hangulatáról készített grafikáját: ..
Volt már kérem itt az Urbanistán Budapesten játszódó Nokia-reklám, meg Budapesten játszódó Windows Phone-reklám is, de most itt a nagy összeborulás - szintén Budapestről. Amúgy a Lumiában a blog.hu mesterkedésének köszönhetően, állítólag még Urbanista-alkalmazás (csempe…..
Mr. Ligthman 2012.07.19 10:38:21
@Fantomász: köszi, ha úgy adódik, keresni foglak (ha tényleg áll az ajánlat). És bár bp-i vagyok (jajj, nehogy emiatt is kapjak :) ), szerintem telefonon is meg lehet majd oldani.
Mr. Ligthman 2012.07.19 10:39:27
@omlósz: win7 még nálam sem (és a win7-et jónai is tartom). XP már sokszor (legutóbb pont tegnap)
Mr. Ligthman 2012.07.19 10:41:17
@szanalmas: akkor lehet, hogy elvesztem az egyetlen ember szimpátiáját, mert nem utálom a windows-t. :)
…mikor a zenehallgatás még esemény volt Tizenéves koromban – ez az időszak nagyjából a 80-as évek vége, 90-es évek eleje környékére datálható – a középiskolai osztályomban csak az lehetett igazán menő csávó, akinek volt valamilyen Hifi berendezése. Gondolkodtam rajta,…..
Kedvenc hírportálomról, blogomról van szó, ahol kötetlen stílusban, őszintén írhatott mindig a fiatal nemzeti konzervatív/jobboldali szerzőgárda. Vannak radiálisabbak, vannak nemzeti keresztények, nemzeti liberálisok, vannak univerzális fideszesek. Fenntartva, hogy véleményem…..
Mr. Ligthman 2012.06.14 18:03:32
@OrangeOrder: Ezt most hagyd abba, mert hiteltelenné válsz.
De nem is: folytasd nyugodtan, mert máris az vagy!
Szobor már van otthon OV-ről? Esetleg oltár?
Tényleg nem értem, hogy elvileg gondolkodó élőlény hogyan hagyhatja magát ennyire befolyásolni, hogyan tud ennyire naív és buta lenni. Talán nem ismeri a négy matematikai alapműveletet (gyk: összeadás, kivonás, szorzás, osztás), vagy a memóriája hagy ki (nem emlékszik mit csináltak 10 évvel ezelőtt, vagy mint mondtak, ígértek pár hónapja, és mit most).
Most pedig lépek, véletlenül akadtam erre a posztra... soha többé. Neked meg sok szerencsét! Logika és ész híján csak az segíthet.
"A jövő évi költségvetés stabil, kiszámítható, feladatközpontú költségvetés, amely egyben a Széll Kálmán-terv 82 százalékos teljesítését is megvalósítja." - foglalta össze Matolcsy az egész éves munkájának, a 2012-es költségvetésnek az esszenciáját.…..
Mr. Ligthman 2011.10.27 22:36:23
@CyberPunK: mondjuk nem kellett volna kétharmados többséggel megszavazni, hogy mindent (még egyszer: mindent) meg tudjanak csinálni! Alkotmánymódosítás, választási törvény, médiatörvény... soroljam? Nincs határ, és még most is arra hivatkoznak, hogy felhatalmazást kaptak ezekre. Tehát egyet kellene csak tennetek: kijelenteni, hogy nem erre adtatok felhatalmazást. Csak ugye a tévedést beismerni jellemzően nem magyar szokás... Szar ügy.
Hoffmann Rózsa szerdán prezentálta az új köznevelési törvényt, amelyet - csodák csodája - nem dobtak vissza Orbánék. A törvény részletei itt olvashatóak, egy bekezdést emelnék ki a sajtótájékoztató szövegéből: "A szakszervezetek azon félelmeire reagálva, miszerint…..
Aki ott volt tegnap a Fáy utcai Vasas-csarnokban láthatta: felszabadult, ünnepi hangulat lengte be a Demokratikus Koalíció első születésnapját. A gyermek lábra állt - és most gyors fejlődésre kényszerül. Nincs ma a parlamentben nyugatos, balközép, a konzervatív, a liberális és a…..
Mr. Ligthman 2011.10.23 14:53:16
@zombika: Végre valaki, aki elolvasta/meghallgatta az öszödi beszédet, és nem csak a médiából ismeri.
Nem azt mondom, hogy Gyurcsány az isten. Csak várni kellene egy kicsit, hogy kiderüljön, tényleg lesz-e belőle valami, vagy csak egy újabb csoportosulás hangzatos szavakkal, tettek nélkül.
Mr. Ligthman 2011.10.23 14:57:51
@Tyss: Tudod, ez egy ilyen játék.
Egyszer a Fidesz is megkapta a lehetőséget, és most megint itt vannak, nem? Vagy másfél évvel ezelőtt is írtál ilyet, hogy egyszer már megkapták a lehetőséget, nem értik, hogy nincs rájuk szükség? Ja, hogy nekik lehet, egyenlőbbek az egyenlőknél...
Egyébként én is ezt mondom: "a mi életünkkel játszotok baszod." Ja, hogy te nem a Fideszre gondoltál?
Sorba jönnek a hihetetlen dolgok az Amazon eseményéről. Imént írtam a hihetetlen olcsó Kindle Fire tabletjéről, most még több érdekes hír érkezett. Frissítették a Kindle vonalat, 3 új ekönyv olvasó is érkezett. Az új Kindle Már az előző verziója is roppant sikeres és…..
Mr. Ligthman 2011.09.28 21:50:06
@Wild Colonial Boy: Ha jól láttam a bemutató videót, nem kell húzogatni az ujjadat, elég megbökni a képernyőt és már lapoz is.
De a gomb eddig nekem is jobban bejön...
Tetszik vagy nem tetszik, de az Amazon elindult egy irányba, ami meghatározó lesz a jövőre nézve...
Sorsfordító lehet 2011 ősze. Orbán Viktor elérte - az eddigi - mélypontot, de még nem koppant. Ő legalább is nem érzi úgy, vagy ha igen, akkor nem vallja be. Ehelyett beszól kormánya új szóvivőjének. El tudom képzelni, miféle ordibálás zajlik a Nándorfehérvári terem…..
Mr. Ligthman 2011.09.22 17:40:08
@doggfather: végigolvastad/hallgattad egyáltalán az öszödi beszédet, vagy csak annyit tudsz róla, amit a média meg a pártok ordibálnak róla?
Értjük, hogy a popzene kivet magából egy 48 évest, de attól még a zömében 35 fölötti rajongó megnézte volna, ahogy George Michael, a nyolcvanas évek nagy popikonja előad pár popszámot. De kivártuk türelmesen, hogy sok ballada és egyéb feldolgozás után végül megugráltassa a…..
Mr. Ligthman 2011.09.21 00:41:26
@pingwin: naja, mivel nem vagyunk egyformák, így objektív kritika sem létezik. Egy rajongó "kritikája" objektív lenne?

1. Mint minden kritika, ez is egy ember véleménye
2. Ha valaki nem írhatja le a véleményét, akkor már komoly gondok vannak.
3. Nincs jó és rossz zene. Van tetszik és nem tetszik.
George Michael-t én is szeretem, de egy alapvetően lassú számokból álló koncerthez az Arénában nekem sem lett volna nagy kedvem. Az ilyen produkciók szerintem a Müpa-ba valók - oda el is mentem volna!
Ezzel együtt elhiszem, hogy valakinek ez bejött - hiszen nem vagyunk egyformák.
Mr. Ligthman 2011.09.21 00:47:16
@csipitisz: Hol a humorérzék? Valaki tényleg elhitte, hogy a kritika (illetve vélemény) írója GM mellszőrét akarta látni? Jajj-jajj... :)
És akit tényleg nem hozott lázba, és - uram bocsáss - ásított is egyet, az már műveletlen tuskó?
Hölgyek-urak: tessenek már egy kicsit ellazulni...
Mr. Ligthman 2011.09.21 16:21:04
@csipitisz: szerintem teljesen jól látod, a blog.hu-n található bejegyzések leginkább látogatókat akarnak generálni, az információk megosztása sokszor csak másodlagos cél.
Vannak viccesebb blogok, bejegyzések, és vannak unalmas, hiteltelen írások. Jelen mű valahol félúton lehet, de néhány megjegyzése engem kifejezetten szórakoztatott.
Ugyanakkor sokan átugrottak azokon a részeken, ahol a posztoló dicsérte GM-et, ugyanakkor pl. kikérték maguknak a hangkorrekciós észrevételt. Bár nem voltam a koncerten, az alábbiakkal így is egyet tudok érteni:
1. Egy ilyen előadónál hitelrontás a hangkorrekció (autotune) alkalmazása
2. Az I love you George (vagy George, I love you) tényleg ciki, de legalábbis vicces.
3. Ha a minőség a fontos, akkor egy ilyen koncertet nem az Arénában, hanem arra alkalmasabb helyen (pl. Műpa) kell megrendezni
4. Tényleg rajongónak kell lenni, hogy az egymást követő lassú dallamok ébren tartsák az embert
5. Egy ilyen életművel a háta mögött indokolatlan a sok feldolgozás
6. Volt már rá példa, hogy valaki a gyorsabb számokat is át tudta hangszerelni nagyzenekarra, sőt jelenleg is koncertezik nem egy banda ilyen kisérettel
7. A "Ha valami igazi unplugged, akkor ez az" megjegyzés pedig az én szememben dicséret.

Szóval lehet vitatkozni, de nem érdemes. Mint minden kritikát, a helyén kell kezelni. Szerintem.
Biztos sokan unjuk már a sportriporterek modoroskodásait, mint pl. "a kutyafáját", a "betyár mindenit", "ezt bizony a 94. percben higgadtan pöckölte be Ibrahimovic, gyönyörű gól volt sajnos"...Eljátszottunk a sok évtizedes gondolattal és vággyal - milyen…..
Mr. Ligthman 2011.09.07 18:09:12
@Professor Pizka: Kedvencem: Kiprich tudatosan elengedte a labdát. Magyarul akkora luftot rúgott, mint a költségvetési hiány.
Rájöttem! Részvények 2011.09.01 09:00:00
A tőzsdén bárki, akinek van egy kis sütnivalója szerencsét próbálhat. Elsőre bonyolultnak tűnik az értékpapírok vásárlása és eladása, de ha egy ideig figyeljük melyik részvények ára emelkedik illetve süllyed, gyorsan ráérezhetünk, hova is érdemes a pénzünket fektetni.…..
  Nyaralni indulsz? Vagy ebben a randa novemberi időben csak bekuckóznál otthonra és olvasnál valami jó kis csajosat, avagy egy nehezebb világirodalmi remeket? Régóta köztudott, hogy ez a fajta kikapcsolódás jót tesz az idegeknek, sőt, esetenként a ráncokat is kisimítja.…..
Mr. Ligthman 2011.07.27 13:24:57
@Luumequenta: szerzői joggal védett termékek esetén nem élhetsz a 8 napos elállás jogával. Ide tartozik a zenei CD, a DVD és a szoftver. Szerintem a könyv is. Forrás: fogyasztóvédelmi hivatal oldala.
Syllabux ÚJ REMÉNY 2011.06.12 16:35:00
                         Valamikor régen, a messzi-messzi Gutenberg-galaxisban…              Javában dúl az e-könyv háború.…..
Mr. Ligthman 2011.06.12 20:47:27
@spontan: Attól még működhetne nálad is: dolgozz, aztán majd a hónap végén a főnököd megmondja, hogy mennyit ért meg neki a munkád. Két kérdés: szerinted mennyit fog fizetni a főnököd, és Te meddig fogod kibírni azon a helyen. Bocs, költői kérdés volt...

Azt nem értem, hogy miért kerül majdnem ugyanannyiba egy e-könyv, mint az igazi.
Egyrészt a könyv árának túlnyomó része (kb. 50%-a) a kereskedelmi árrés: nagyker-kisker. A kiadói árrés ebben nincs is benne. Másrészt nincs nyomdaköltség, valamint nem kell finanszírozni a feleslegesen legyártott példányokat, amiket nem adnak el, és a kukában(értsd. zúzda) végzik. Ezek ismeretében az e-könyvek ára simán kihozható a nyomtatott változat 30-40%-ra. Egy 2000 forintos könyvet így 600-800-forintért lehetne elérni. Kicsit ront a helyzeten a 25%-os adó (ezt még az illetékeseknek nem sikerült az EU-s irányelvek alapján megoldani), de ezért az árért már piacképes lehetne. És akkor még nem beszéltünk az akciókról, amikor pár évvel a megjelenés után lejjebb lehetne vinni az árát, hiszen a termék önköltségi ára gyakorlatilag nulla. És simán megérkeztünk a 300.- forintos árhoz.
Kedves kiadók! Fel kellene ébredni, mert úgy jártok, mint a zenei és filmkiadók!
A gyümölcslogók nem véletlenül népszerüek: egészséget, frissességet, nyarat, vidámságot, jóságot sugároznak. Az almát a tudással, a narancsot az energiával azonosítják. Köztük van egy magyar munka is, Már Zsolt logója. Nézzünk néhány nagyszerű példát: …..
Mr. Ligthman 2011.05.31 17:05:39
Kalóz Új utakon a zeneipar 2011.05.23 12:35:06
A szerzői jogi hercehurca a zeneiparban legalábbis eldőlni látszik: az ipar kezdi elfogadni a realitásokat, és nem próbál passzátot fújni az uralkodó széljárással szemben. Az internetellenes lobbi hazai leágazása pedig Fluor Tomitól olyan leckét kapott, amibe remélhetőleg nem…..
Obi-Wan Kenobit a birodalmi seregek megölték az Alderaan melletti tűzharcban, Obi-Wan a Galaktikus Birodalom elleni támadások egy részének értelmi szerzője volt és a Birodalom egyik legkeresettebb embere volt - jelentette be Vader Nagyúr. A mondatot és egy egész cikket a Galactic…..
Mr. Ligthman 2011.05.18 09:38:54
@Terézágyú: Egyetértek.
Egyébként a felkelők amikor szétlőtték a halálcsillagot nem gondoltak arra, hogy ott vannak polgári dolgozók is (akik a félkész halálcsillagon dolgoztak)? WC szerelők, burkolók, elektroműszerészek, szakácsok, stb.? Ártatlan emberek haltak meg, mi lesz az ő családjukkal? Ejnye... :)
A Birodalmi lépegető egyébként hány lóerős?
Mr. Ligthman 2011.05.18 11:24:47
@Kilgore Trout: Úgy-úgy. Alapmű. Grat!
Lisa Edelstein, a House-ban Cuddy-t alakító színésznő alaposan megfontolta a sorozatot gyártó Universal új ajánlatát, aminek nagyjából az volt a lényege, hogy az eddigi 175 000 dollár per epizódos fizetését csökkentik, ráadásul kevesebb időt is fog a képernyőn tölteni (ha…..
Mr. Ligthman 2011.05.18 09:25:05
@Artie: nem az a baj, hogy ennyit keres, hanem hanem hogy ezért mit teljesít. Egy szavam sem lesz, ha pl. a Vidi túljut a BL fordulóin, de ha nem, és még a következő évben sem lesz bajnok, akkor már kicsit zavaró a fizetése...
Amúgy is vannak előítéleteim a magyar focival kapcsolatban...
Ami pedig a művésznőt illeti: valóban 35 M forint epizódonként nem kevés összeg, és nem csak magyar viszonylatban (emlékezz csak a pár évvel ezelőtti sztrájkra Hollywoodban). A virsli, az autó, azaz a megélhetés ott is kb. annyiba kerül, mint itthon, és a hölgy legsikeresebb szereplése a Mi kell a nőnek egy epizód szerepe... Azt sem kell elfelejteni, hogy a House MD-nek köszönheti az ismertségét.
Más ország, más nagyságrendek :) Hm. Azért ekkora ugrás nem reális, szerintem is elszállt a leányzó (bár alkatilag tényleg tetszetős).
Mr. Ligthman 2011.05.18 09:26:37
@Holva: Továbbítottam a kérésedet a Fox-nak :)
Gréczyblog Kicenzurázva 2011.05.13 10:04:00
Különös és talán némileg megrázó napokon vagyok túl.Kicenzuráztak.Az történt, hogy egy órás különbséggel eltűnt az aznap megjelent írásom a Népszava online kiadásából, majd a stop.hu címlapjáról veszett el A Dumánál című blogom.Minderről a barátaim, ismerőseim…..
..
Mr. Ligthman 2011.05.12 23:37:24
@Lizanne81: "elfogyott a pénz" :)
SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY: A FORMÁTUM A MODOROS BLOG SILÁNY KOPPINTÁSA. KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A "KÖVETKEZETES" JANCSI BÁCSIRA. TROLLOK, IDE LŐJETEK! :-) (Kissé komolyabbra fordítva: külön köszönet pl. Walter77-nek és még néhány olvasónak, akik igényesen érvelnek,…..
Mr. Ligthman 2011.05.04 11:32:52
@BlahBlah: lehet, hogy félreérthető voltam: nem kevésbé magyar, csak a szavazati jog vonatkozásában.
Mr. Ligthman 2011.05.04 12:09:59
@billy reed: Hát ezzel csak egyetérteni lehet!
Magyarország, Szlovákia, Románia (és így Erdély) EU tagállam, Szlovénia, Ausztria szintén. Lobbizunk a horvát csatlakozásért, túl sok magyarlakta nem EU-s ország nem marad. Így nem értem, mi ez a hiszti körülötte.
Illetve dehogynem: politika. De akkor nem kellene nekünk bedőlni. Vagy van még valaki, aki hisz egy politikusnak?
Mr. Ligthman 2011.05.04 12:40:19
@walter77: Nem vonom kétségbe szavaidat, mert sajnos nincs rálátásom sok mindenre. Nem vonom kétségbe, hogy a határ túloldalán is többségében jószándékú magyarok élnek. De kétlem, hogy bármilyen őket érintő problémára a szavazati jog megadása lenne a megoldás.
A magyar törvényhozás döntéseinek csekély hányada érinti a határon túliakat, túlnyomó része belpolitikai döntés (belpolitikai alatt az országhatáron innent értem). Ezért nem tartom korrektnek a szavazati jogot, mert ezzel nagyobb részt a belpolitikai döntésekre lenne közvetett ráhatása a határon túliaknak, akik aranyosak, kedvesek, de nem itt élnek, ezért a következményeket sem nekik kell viselni.
A tegnapi munka ünnepe alkalmával a Miniszterelnök Úr mindenki, de különösen a partneri nyomda megelégedésére egy új, munkahelytámogató intézkedést jelentett be. A nemrég lecsengett, potom 500 millió forintba kerülő alkotmányozási kérdőív után Orbán Viktor most Szociális…..
Mr. Ligthman 2011.05.02 20:56:09
@Lucernaböde: :))) vicces, hogy azokat nevezed értelmes embereknek, akik kijelentették, hogy csőd közeli állapotban van az ország.
Megint azt kell mondanom, hogy ha egy kicsit is értenél a gazdasághoz, akkor tudhatnád, hogy mekkora baromság ilyen állítani,és hogy milyen súlyos következményei vannak.
Tehát vagy szándékos volt, és akkor hatalmas rosszindulat áll mögötte, hogy temérdek devizahitelesnek és exportra termelőnek akasztott többletterhet a nyakába, vagy csak szimplán sötétek és buták.
Tényeket kértél, megkaptad.
Mr. Ligthman 2011.05.02 21:11:02
@Lucernaböde: jó neked, nincs eszed, nem kell gondolkodnod.
Akkor megint egy tény: már több mint fél éve kormányváltás volt.
Idén az első negyedévben az államadósság az egész évre tervezett 108%-án áll. 108%. Érted? Tehát sikerült 8%-kal többet elkölteni három hónap alatt, mint amennyit erre az évre terveztek. Na most kire mutogatnak?
Más: a tavaly megváltoztatott SZJA törvénynél többször hangsúlyozták (az általad említett négyes is), hogy mindenki jobban jár az új adórendszerrel. Jött 2011 februárja, és kiderült, hogy mintegy 1 millió embernek kevesebb maradt a borítékban, mint tavaly (Kb.3 millió fizet SZJA-t, szóval durván minden harmadik ember kapott kevesebbet). Mivel az adórendszer tiszta matematika (számok, százalékok), ezért hatalmas ostobaság, hogy ezt előre nem tudták lemodellezni. Na erre nem azt mondták, hogy elcsesztük, hanem hogy a versenyszférának mindenhol kompenzálnia kell, különben ejnye-bejnye. Ha-ha. Amit ők elcsesztek, azt hozza helyre más.
Szóval akkora ostobaságokat írsz, hogy az már fáj. Le kéne venni a szemellenzőt.
Mr. Ligthman 2011.05.02 21:12:58
@Harangozó Feri: ...elírtam, a 108 % természetesen nem az államadósság, hanem az első negyedéves költségvetési hiány az egész évre vetítve....