Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sasfióka

0 bejegyzést írt és 304 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legalább is ez Rita félelme, aki késő este hazérve meglepődve tapasztalta, hogy a lépcsőházban kiszórt reklámanyag alapján elég klasszul ki tudja logikázni, hogy a panelszomszédok közül ki az, aki már hazaért, és ki az, aki nem, és ebben lát némi biztonsági kockázatot. A kérdése az, mit tehet, ha…..
Balázs Budán ügyintézett. Hogy ott mi a helyzet, kiderül a leveléből. Mi tegnap a Lehel piacról nemrég a Teve utcai Kormányablakba integrált Okmányirodában próbáltunk lakcímkártyát szerezni. Elmesélem. Az internet szerint nem kell időpont hozzá. Oké.  9:15-kor bent zsezsgő tömeg, a bejáratnál…..
Sasfióka 2016.04.14 20:38:57
@FDToth: Az ugye megvan, hogy az eSzemélyi elektronikus része nem használható aláírásra? :)
" kártyaolvasó alkalmazás jelenleg letölthető verziója alkalmas a PIN kódok aktiválására és cseréjére. Az e-aláírás funkció kezelésére az alkalmazás következő verziója lesz elérhető, amelynek publikálásáról a honlapon tájékozódhat."
Egyre több szervezettől érkezik a hír, hogy bár azonnal visszaküldték a szerződés szövegét aláírva, sem az eperbeli státuszuk nem változik (szerződéskötés alatt), sem nem…..
Nem tudják megcsinálni a telefont - oké, előfordul. Ezt nem megmondják egyenesen, hanem hónapokig húzzák az ügyet meg az ügyfél idegeit - ez már gáz. De aztán, hogy az egyik alkalmazott lelépjen a készülékkel, a bolt meg a vállát vonogassa, azt mégis hogy gondolják? Ha…..
Leírva persze egyszerűnek tűnik, de sok türelem és kitartás kellett az évekkel ezelőtt kezdődött ügy lezárásához. A tanulságok attól még a szokásosak: mindig olvasni és írni. No meg persze befizetni, ami jogos. Tisztelt Homár!  Intrum Justitia Zrt.-vel kapcsolatos az…..
A termékbemutatós cégek amiatt külön nagy dögök, hogy a legkiszolgáltatobbakra: idősekre, betegekre szakosodtak, és rájuk sózzák alaposan túlárazott termékeiket. Roland szerint a kiskunhalasi Bayern Line Promotion Kft. is ezzel foglalkozik. (Minimális infó van róluk a…..
NEA civil szemmel Pályázatszám 2015.04.17 16:45:11
A határidőig beérkezett pályázatok kollégiumok szerint:   Pályázati kategória Beérkezett pályázatok száma (db) NEA-KK-15-M 2 574 NEA-KK-15-SZ 2 139 NEA-MA-15-M 2 667 NEA-MA-15-SZ 1…..
Íme az EMET-es levelezese (az egyik tanacstaggal  :)))  ), név nélkül persze, nehogy már  a pályáztató nekiálljon csaholni  és addig se a munkáját végezze.  Nyilván alulról olvasandó. Kifejezetten szórakoztató     ******************************************   május…..
NEA civil szemmel A megnémult EMET 2015.05.26 05:40:33
Hiába hangzik el minden héten(!) kérdés az EMET felé (Tisztelt EMET, mikor lesznek nyilvánosak az eredmények-tőll, a Parasztkáim, nem gáz, hogy majd egy hónapja kotlotok az eredményeken-ig), újabban már válaszra sem méltatnak. Biztos megnémultak. Amikor persze őket számoltatja be…..
Pusztuljak el, ha értem. Az általam HÍVOTT számokat nem láthatom teljes egészében a hívásrészletezőben adatvédelmi okokból? Dehát én hívtam őket??? Érti ezt valaki? A hivatkozott MNHH rendeletet itt lehet bogarászni. Üdv T. Homár! Szokványos dolog történt velem: egy…..
Sasfióka 2015.05.29 23:10:59
@Homár Hilda: Itt a homár és a posztoló is nem kicsit félrenézett valamit...

Az érintett nyilatkozat azt jelenti, hogy a *telefont használókat*, nem a hívottakat tájékoztatja az illető arról, hogy az általuk hívott számokat ő, mint előfizető megismerheti.

Nem arról szól, hogy a hívott előfizetőket tájékoztatjuk arról, hogy bocsi, majd a hívásrészletezőn megjelenik a számod, hanem arról, hogy apu-anyu-Petike és az ő barátnője is tud arról, hogy ha az adott készülékről hív, akkor a szám megismerhető.
NEA civil szemmel Vivát 2015.05.14 11:26:22
A 2016-os költségvetétervezet (http://www.parlament.hu/irom40/04730/04730.pdf) szerint a NEA támogatása jövőre megyezik az ideivel: 4,9 mrd forint (emibl persze 6% az EMET-et illeti es 10% a miniszteré)    ..
Sasfióka 2015.05.14 12:25:30
Tegnapi fecniposztunkkal kapcsolatban az alábbi kérdésekkel kerestem meg az illetékes éttermet:- Miért használják ezt nyugta-szerűséget, miért nem a szabályos nyugtát viszik ki egyből?- Mióta használják ezt a rendszert? - A vendégek mennyire szokták észrevenni, hogy ez nem egy…..
Információk szerint a héten rapid módon leültették a kollégiumokat végiggszavazandó az idei kiírásokat. Az adminsiztrációnak két-három hét kell, tehát várhatóan február elején lesznek kiírások (bár ugye tavaly április óta lehetőség lett volna kiírni - na ja, nincs…..
Sasfióka 2015.02.09 21:08:30
Egészen elképesztő sztori tegnapról. Ami csak a levélíróval való levelezésből derült ki: a Keletiben szállt fel, a jegye Kelenföldtől szólt, mert van BKK-bérlete (csatolta is, érvényes). Egyből jött a kalauz, aki inkább hitt a kütyüjének, mint bármi másnak, többek közt a…..
Elképesztő hihetetlen wtf részletek az egyik legnagyobb online szállásfoglaló helyről szóló beszámolóban. Bónusz rejtély, hogy bár az olvasónk által bepanaszolt szállásadó fent van az oldalon, de nem sikerült foglalást produkálni rá, mert jövő októberig random időpontokra…..
Misi telefonjának minden internetes csatlakozás alkalmával kis híján betelik az 1 GB havi forgalma, aztán mégse, de a figyelmeztetést smsben már több mint 70x megkapta. Állítólag ez így normális, mert a telefon "előre lefoglal egy bizonyos adatmennyiséget". Engedd meg, hogy…..
Elképesztő, milyen szintre bír süllyedni a magyar vendéglátás. Majd biztos ők fogják kitalálni, mit vihetnek haza a t. fizetővendégek: A Gunaras Hotelbe történő foglalásunk visszaigazolása az alábbi kreatív extrát tartalmazta:Bejelentkezés (Check in) az érkezés napján…..
Naiv ügyfél először nézett bele McDonaldsos szendvicsébe, és rájött, hogy valami nincs rendben, mer a fotón nem így nézett ki. Hát ugye a termékfotózás egy külön műfaj, arra pedig már Michael Douglas is rájött, hogy valami nem stimmel a hamburgeresnél. Ma reggel betértem a…..
Folytadódik a kényszerregisztráció az Elműnél, miután fondorlatosan kinyírták a közvetett távszámlázást a Díjnetnél: Sajnálattal kell arról tájékoztatnunk, hogy korábbi e-mailünkben leírt kiegészítő szolgáltatásunk, melynek keretében az ELMŰ-ÉMÁSZ számlák…..
Sasfióka 2014.01.30 11:59:12
NEA civil szemmel 1 perce érkezett 2014.01.15 15:25:55
A Tanácselnök ma a kollégiumi döntésekkel egyetértő nyilatkozatokat tett, azaz a Kollégiumok működési támogatásokra vonatkozó támogatói döntéseivel minden Kollégium esetében egyetért. Ez azt jelenti, hogy miután nem állított meg döntést, nem kell Tanácsülés, tehát…..
Zs-t elzavarták a makói Tescóból, amikor reggel kért áfás számlát, aztán amikor pár nappal később visszament, szintén nem adtak: EZ egy igaz történet, ha nem velem történik nem hiszem el. A makói Tesco-ban egyedi feltételeket kötnek az Áfás számla kibocsájtására, reggel…..