Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Heck Elek

0 bejegyzést írt és 198 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dömölky János (a Jaguár, A kard, az Amerikai cigaretta és a Hajnali háztetők rendezőjének) első filmje, a Mélyrétegben 43 évig porosodott az MTV archívumában, mivel az akkori kultúrpolitika máig ismeretlen okokból betiltotta. A filmet vasárnap bemutatja az m1. A Latinovits Zoltán…..
Heck Elek 2011.08.30 20:10:01
Elektromos cigaretta webáruház www.ecigionline.com

Széles választék, jó árak, saját fórum, tanácsadás.
Nyilván nem arra lett kitalálva az E.on mérőállásbejelentője, hogy 0-át jelentsenek le, de azért ilyet hibával visszadobni, legalábbis furcsa:Az eon-nál lassan fél éve nem tudom lejelenteni semmilyen automatikus (és ingyenes) módon a 0-ás mérőállást. Minden alkalommal, mikor…..
E-Cigi Az elekrtomos cigaretta 2009.06.30 01:06:56
  Az e-cigaretta használatának legfőbb előnyei: alacsonyabb az egészségügyi kockázat, a hagyományos dohányzást tiltó helyeken is használható (iroda, étterem, repülő…), a társadalmi kirekesztés elkerülése, nem füstöl, nem ég, nem tűzveszélyes,…..
Régi barátunk, a feltöltőkártyás csalás örök sláger. Tudják, amikor jön a hívás a mobilszolgáltatótól, hogy Ön váratlanul marha nagy összeget nyert. Pár perce érkezett az Index ügyeleti postaládájába az alanti levél, a nagy klasszikus jól ismert dallamaival. Hallgassa…..
Heck Elek 2010.09.01 21:16:31
@Bakter: Én látszólag belementem a dologba, 20 perc múlva felhivott újra és én elkezdtem bediktálni neki egy teljesen fal számsort. Amikor harmadjára kérdezte vissza, és irta be a telefonjába hiába, akkor kicsit ideges volt már... :-)
Ide parkolta le a motort. Nem hitte volna, hogy a zárt ajtó mögül elviszik   „Imádkozom ezért a gyerekért, de engedje meg, hogy őszinte legyek” – hadonászott a rácsok mögül a szomszéd. „Nyolcvanéves vagyok, az igaz, de szabadszájú – sajnálom ezt a…..
Egy férfi megszólít egy nőt az utcán : - Mondja hölgyem lefeküdne velem egymillió dollárért ? - Egymillió dollárért? Le. - És húsz dollárért ? - Na de uram mit gondol mi vagyok én? - Hogy ön micsoda azt már megbeszéltük.Most már csak az áron vitatkozunk! Magyarok!…..
Tavaly januárban írtunk egy nagyon vicces esetről, amikor is Csenki Attila a Best magazin egyik újságírójának kamuzott saját magáról, USA-ban élő ikertestvérről meg hasonlókról, a hetilap meg nem nem ellenőrizte le az infót, és lehozta a bődületes baromságokat az…..
Kezdjünk bele, este hét óra, itt a várva várt konferencia. Mi lesz? Ingyen burkolat? Visszahívás? Akciós cellux?  A rendezvény az iPhone 4 antenna songgal indul, amiben arról énekelnek, hogy bár elő lehet csalogatni a térerő-eldobós jelenséget, hétköznapi használat során…..
Filmdroid Adams lesz Janis Joplin 2010.07.15 22:11:02
Janis Joplin amerikai rock-és soul énekesnőről szeretnének életrajzi filmet készíteni, az ötlet nem újkeletű, korábban is fontolgatták már, de eddig még nem sikerült megvalósítani. Volt egy olyan tervezet, ahol  Zooey Deschanel lehetett volna címszereplő és történet…..
Heck Elek 2010.07.16 11:29:53
Heck Elek 2010.07.16 11:55:16
@koimbra: az index főoldalán a link hibásan van irva.
Olvasónk helyzete gyakorlatilag kilátástalan.Az én történetemet hosszú lenne leírni, ezért megpróbálom röviden. 2007. évtől felmondott hiteleim vannak különböző bankoknál, sajnos rákerültem a BAR listára is, szégyen kimondani, de 12db hitellel vezetem a listát, amiről…..
Heck Elek 2010.07.14 13:35:04
@kicsijuti:
még egy érdekesség a számok kapcsán, most a legnagyobb 'válság' idején, amikor "sorra dőlnek be a hitelek", akkor az OTP csin'lt 40mrd nyereséget úgy hogy lenyelt még mellé 17mrd behajthatatlan tartozást.

A kérdésem, hogy mi, a rendesen, jól fizető ügyfelek akkor mire is (mi miatt) fizetünk tulajdonképpen több banki költséget, kamatot a normálisnál (a más országokban megszokottnál)?

Főleg a nem fizető adósok miatt ? vagy főleg a banknak termelt nyereségre ?
Heck Elek 2010.07.14 13:41:44
@hitelflotta.hu:
pedig nem sok választás van, tulajdonképpen kettő:
1. a bank többi ügyfele fizeti ki
2. 'állami segítségről' intézkedik a kormány = az adófizetők fizetik ki.

(mindkét esetben mi, te meg én fizetünk)
Heck Elek 2010.07.14 14:11:56
@birca maxval:

maga a tartozás nem lehet bűncselekmény (ill annak gyanuja sem), esetleg ami mellette előfordulhatott: pl. nem találta a bank a tulajdonában álló (lizingnél az övé az auto) autót, hogy visszevegye, vagy vmi hasonló (ez pl. fedezetelvonás lehetett, ami bűncselekmény)
...vagy vmi hasonló
a nyomozási papirokon rajta kell lenni a Btk paragrafusnak, hogy milyen ügyben nyomztak. Olyan Btk.-s tétel nincs, hogy "tartozás".
Praxis Szoptasson, ne hisztizzen! 2010.07.14 06:00:00
Tisztelt Praxis, Az alábbiakban olvashatják szülésem történetét a Telki Magánkórházban! Ha valaki azt hinné,hogy ott különbül bánnak az emberrel a pénzéért,sajnos téved.   A panaszlevelemre kaptam egy sablonlevelet,melyben közölték,hogy szakmai hibát nem találtak.Én…..
Heck Elek 2010.07.13 21:57:32
@Ben Zinkoot:
Ugorjunk kicsit előre az időben, 10 év múlva a "De szar ez a magániskola" blogon olvashatjuk a következőket:

Nem értem, hogy a Philipnek miért nincs igazi barátja az osztályból, már a DJ-s, homáros hozatott kajás gyerekzsúrjainkra se jönnek el... Főleg annak a fényében nem értem a dolgot, hogy beikszeltük és befizettük az "Öszinte barátok" 1,25 mFt -os extrát is az iskola bankszámlájára. ...azt hiszem szólni fogok az ügyvédünknek, ez tarthatatlan.
Heck Elek 2010.07.13 22:06:07
@Tódí: "Fogadott" (értsd: fizetett) orvosa nem volt.

Én is valami ilyesmi megoldásban gondolkodok, (csak még nem mertem előállni vele a menyasszonyomnak) kb. HAVONTA kifizetek annyi TB járulékot, EHo-t, mittudoménmiket a cégben mások egészségügyére, amennyibe egy drága fogadott szülész kerülne.
Heck Elek 2010.07.13 23:37:31
@Sir Kommentor:
Ha pedig ennyi pénzt hagy ott, akkor igenis próbálkozzanak keményen!

Próbálkozhatnak nálam (nálunk) is:
A magyar átlagbér (brutto 216100 Ft) után a havonta befizetett
Munkaadói egészségbiztosítási járulék (3%):6.483 Ft
Munkaadói TB járulék (24%):51.864 Ft
Munkavállalói járulék (1,5%):3.242 Ft
Munkavállalói eü-i járulék (6%): 12.966 Ft

Ez összesen 74555.- Ft/hó EÜ biztosítás,
ez egy év alatt 894660.- Ft, az első 10 munkaév után kb. 9 millió Ft/fő, egy kétkeresős családnál 18 millió Ft az első 10 évebn (mondjuk mire szülnek). Egy ledolgozott élet alatt pedig cirka 70 millió Ft befizetett járulék (az átlagbér után!). Egy 4 emeletes társasházban lakó néhány család pedig a befizett járulékaiból szőrőstől-bőrőstől megvehetné magának a Telki kórházat nyugdíjas korára gyógyulni. Ha pedig nem a magyar átlagot keresik, hanem kicsit többet, akkor akár a Kútvölgyit is.

(csak miheztartás végett mielőtt nagyon elájulunk az 1.25 mFt-től)
Tamás vasárnap a Balatonon detektálta, hogy CIB-hitelkártyájával nem fog papírpénzt szerezni. Bár a következő befizetés határideje még több mint egy hét, a bank jóelőre befagyasztotta 650 ezres keretét: Egy laza vasárnapra indultam Balatonkenesére, csak megyünk-jövünk a…..
Végzettségemet tekintve villamosmérnök vagyok, 20 évet töltöttem el a szakmában, javarészt vezetőként. Franciául, oroszul és angolul beszélek. volt már néhány munkahelyem, igazán sohasem hittem, hogy állás nélkül maradhatok. Sokszor ültem az asztal túloldalán, nagyon sok…..
 Remélem, nem sokan látták hétfőn az ELMŰ „fizetett hirdetését” a Hír TV-n, aminek a címe: Panaszkönyv. A műsor állítólag fogyasztóvédelemmel foglalkozik. Ennek ellenére ott volt egy előre megírt forgatókönyv szerinti riport a "sötét" oldaltól:…..
Heck Elek 2010.06.10 11:08:13
@izlésrendőrség: még mágnesezni se kell neki, elég a plombákat letépkedni.
Heck Elek 2010.06.10 11:12:02
@Orson: Nehogy azt hidd, hogy megúszod majd sarc nélkül, majd kivetik rá a napelem adót, negyzetméterenként fogsz rá fizetni.

Mielőtt lehülyéznétek teljesen: ugye nem is gondoljátok, hogy a geotermikus energia után most is bányajáradékot szed az állam (nem sokat ugyan, de az alapelv ott van)
A korrupció ellen mindössze egyetlen törvényt kell módosítani: a miniatűr kamerákat haditechnikai eszköznek minősítő passzust. Ezt amúgy is meg kell tenni, hiszen ezekkel a filléres cuccokkal már tele vannak a kínai piacok. Hát ilyen egyszerű ez; ennyit a korrupció elleni…..
Heck Elek 2010.05.25 09:46:08
x-unit.hu/webkamera-genius-look-312p-kutya

Nekünk egy ilyen "haditechnikai eszköz" kutyusunk van. Media Markt-ban vettem tavaly a barátnőmnek.
Megyek beviszem és feljelentem magam.. ...hol kell ? VPOP-nál? vagy sima rendőrség ? MIt gondoltok, vigyek váltás ruhát, fogkefét, rögtön előzetes lesz belőle ? A barátnőmmel mind a ketten bűnözők vagyunk ?
Heck Elek 2010.05.25 10:00:16
@Humperdickk: Ja, tiszta haszon:
1. Amit korrupcióval akartál elintézni, az nem lesz elintézve.
2. Járhatsz a rendőrségre, biróságra tanuskodni.
3. Félhetsz a lebuktatott ürge bosszújától.
4. A nyugodt életedet felváltja az, hogy bulvárlapok "sztárja" leszel, ujjal fognak rád az utcán mutogatni.
... stb.
..tényleg tiszta haszon.
Döbbenten olvastam Zsolt levelét, ugyanis sohasem kerültem olyan helyzetbe, hogy megmaradjon okmánybélyegem, így el sem tudtam volna képzelni, hogy az ilyesmit nem váltják vissza ott, ahol vettem. Zsolt szerint olyannyira nem, hogy elképesztő procedúrát kell végigcsinálnia annak, aki…..
Hosszú távra kiadó egy frissen felújított belvárosi lakás. Az ingatlan tágas terekkel és pazar kilátással bír, konyhája jól felszerelt, nappalijában pedig kandalló is található. A főbérlő a Gucci dinasztia. A bérleti díj? 60 ezer dollár, vagyis 12 millió forint havonta. És…..
"54328 érvénytelen szavazat - Köszönjük!", harsogja a szavazfasszal.blog.hu, akik abban bíznak, mindenki ejakuláló pöcsökkel díszítette ki a szavazólapját. Nem akarjuk elrontani az örömüket, miszerint voltak, akik Eric Cartmenre és Döglégy Zolira szavaztak, inkább…..
Tamás, ki tudja hány társával együtt, egy rakás pénzt fizethetett a kormányzat szerencsétlenkedése miatt. Az év elejétől megváltoztak az autók műszaki vizsgáztatásának szabályai, aztán a közlekedési minisztérium a dühös reakcióktól megijedve február 17-én mindent…..
Van egy olyan gyanúm, hogy ha céges tankolást számolnak el a benzinkutak és a lelkes dolgozók pontokat gyűjtenek, akkor az ő előnyüket a munkaadójukon verik le. Jobb ötletem nincs így Pierre levelét elolvasva, hacsak nem arról van szó, hogy nehogy már jobb legyen a parasztnak. Tud…..
Heck Elek 2010.03.09 18:08:09
@Qkac: Egyébként mi tart vissza? Mire a nagyon rugalmas magyar hatóság rájönne a stiklire, hülyére keresnéd magad! Mekkora ötlet!?

Leegyszerűsítem. A cégemben nem Ft-ot adok fizetésként a dolgozóknak, hanem fabatkát. És leszerződök egy bevásárlóközponttal a fabatkák elfogadására, ahol a fabatkákért bármit vehetsz.
Kérdés: szerinted adózni kéne a fabatkák után ?
Heck Elek 2010.03.09 19:16:41
A biciklista hevesvérű népség, Balázs például 18-as karikát érő káromkodásig jut el alanti levelében, miközben felidézi, hogy - ha már úgyis itt a karika, mondjuk ki - a McDrive-ból a halál faszára küldték el, amikor bringáról akart rendelni. A Homár robogós + hidegvérű,…..
Sok dolog miatt jó blogot írni, az egyik ilyen az, amikor befut egy-egy csodálatos, váratlan, zseniális komment. Tegnap indexes hrügyelet közben írtam egy villámpublicisztika-szerűséget a XXI. század eddig legnagyobb magyar tökfilkójáról, Szabó Jánosról, a Nemzetvédelmi Egyetem…..
Heck Elek 2010.02.18 00:46:57
@Epikurosz: , és karrierem vége felé csinálok egy bakit

baki ? baki az, amikor lemarad a suli egy pályázatról, mert elnéztél egy határidőt.
Ez nem "baki", hanem egy elég durva bűncselekmény.
Heck Elek 2010.02.18 09:12:36
@Jimmy Reiszmüller: Nem az intézkedő rendőröknek kellene lenniük a társadalmunk lelkiismeretének hanem az igazságszolgáltatásunknak!

Hát ez az! amikor pl. egy rablásért a bíróság le se csukja a bűnözőt, akkor az egész "igazságszolgáltatást" attól a pár óra "beszarástól" várjuk el, ami az alatt éri a bűnözút, amig a rendőrség elfogja ill. előállítja őt.
Heck Elek 2010.02.18 09:28:13
@somkötőhídfékszerű: Milyen kiváltságról beszélsz. A rangja csak a hadseregen belül rang, a fodrásznál sem fogom előre engedi, mert ő tábornok. És a rendőr sem katonaként áll vele szemben.
Amikor befutott a Híradó értesülése, majd utána az Index saját információja arról, hogy a nemzetvédelmi egyetem rektora egészen idióta, már-már Darwin-díjas privát zsarolási ügybe keveredett, hirtelen úgy éreztem, mintha ollózásos gólt lőttem volna a Real Madridnak.…..