Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rothstein

0 bejegyzést írt és 597 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1917. Osztrák-magyar hadsereg katonái lovaikat fürdetik az olasz fronton..
Rothstein 2022.12.17 00:05:54
@bioLarzen: Pogegen akkor német terület volt, nem is akartak soha Litvániához tartozni, de az antant másként döntött.
A 2. vh után aztán vagy lemszárolták a német lakosságot, vagy kitelepítették. A terület ma teljesen litván. Így kell hont foglalni!
Amúgy valóban, hová is szöktek volna?
Üdvözlök mindenkit az "Új évben", amely minden reményünk szerint jobb lesz, mint az előző. Az első Napi érdekest láthatjátok ma és mostantól a vasárnap reggel is indulhat majd vele, mert e héttől a hét utolsó napjának nulla órájától lesznek kint a legnézettebb sorozatunk bejegyzései. Az online…..
Rothstein 2021.01.03 20:48:57
@Archie52:
2014-ben cserélték csak le a régi buszokat. Addig valóban a sofőr dédelgetett tulajdonai voltak. A teret viszont csak 2016-ban alakították át. Vagy 2015-ben, már nem emlékszem. 6.5 évet éltem Máltán. Jó hely volt, most már nem az sajnos.
Rothstein 2021.01.25 11:28:30
@David Bowman:
Tul sok lett az ember a szigeten. Rengeteg az illegalis (szerb, macedon, afrikai) bevandorlo. 2 varos gyakorlatilag tiszta eritreai, szomali lett. Az oslakossag menekul onnan. Lenyomtak a bereket is, mert minden munkat szarert hugyert elvallalnak. Alberletet nem kell fizetniuk mert kapnak valamifele hajlekot a maltai allamtol. A kozbiztonsag sokat romlott, a nemi eroszakok szama exponencialisan no.
Varolistak vannak az alberletekre, amik rettentoen megdragultak.12/13 evvel ezelott egy sokkal csendesebb, nyugisabb, olcsobb sziget volt, lasabb mederben zajlo elettel. Mostanra egy bulisziget lett, lepni nem lehet az embertol.
Európai történeti és kulturális társaságok kezdeményezésére rajzolták meg a II.világháború fontos európai eseményei mentén haladó útvonalat, amely a Felszabadítás Útja nevet viseli. A 3500 km-s útvonalat Daniel Libeskind tervezte meg. „Az út – olvasható honlapjukon – túlhalad a nemzeti határokon,…..
A jelenlegi helyzetben, amikor a határok átjárhatósága a járványkrízis miatt kérdésessé vált, az országhatáron átívelő szuburbanizáció egyébként is összetett kérdésköre sajátos felhangot kap. Az utóbbi években a hazai sajtóban jelentős publicitást kapott, hogy Rajka a határon túlról beköltözők révén…..
Rothstein 2020.05.20 11:46:36
"Hát azért a németek a II:VH-ban olyan célokat tűztek ki amik miatt jobb hogy nem nyertek!
Az egész faji alapú átrendeződés, koncentrációs táborokkal, majd egész Európa megszállása stb."
Az oroszoknak is ez volt a celjuk. Meg is csinaltak volna, csak ugye ha a diktator meghal, akkor puhul a rendszer. Ok is egesz nepeket vagoniroztak be, csak nekik lehetett mert ok a jofiuk.
A nemet rendszer is puhult volna, ha Hitler meghal (vagy megolik).
"Putyin max egyvalamit hozna ide...a haderejét...de munkahelyeket biztos nem.....uniós pénzek milliárdjait meg pláne nem....."
Csak erre reflektalnek, a tobbire nem, mert megbeszeltuk es azert eleg sok dologban egyetertunk.
Nem vagyok meggyozodve azokrol a hatalmas EU-s euromilliard plusszokrol meg mukahelyekrol.
Cserebe kiuritik az orszagot. A fiatal megy oda "alantas" munkakat vegezni meg hazasodni a ferfiaiakkal. Alantas alatt a nekik nem tetszot ertem, mert nekem egy szakmunka nem alantas. Sot a segedmunka sem. Semmilyen munka sem alantas.
Annak a tarsadalomnak vege van, amelyik az altala alantasnak tartott munkat massal vegezteti el.
En itt Bekesben 1 evig kajtattam szakmunkas utan mert epitkeztem, mivel mindenki elment nyugatra.
A varosom A 70-es evek vegi 25000-es csucsrol lement 13500 fore. Eljen az EU! Adjuk oda a lanyainkat, fiataljainkat hazassagra, munkara. De azert kepezzuk ki, neveljuk fel oket a sajat penzunkon. Erdelyben ugyanez megy. Vannak regiok ahol minden 2. haz elado. Sajat szememmel lattam a "de vanzare" tablaerdoket.
Koszonom de nekem ez a gyarmatosito EU nem kell, aki a korrupt elitjeink asszisztalasaval leszerelte a gyariparunk, guzsba koti a mezogazdasagunk (orosz embargo pl). Aztan meg odalok terkovezesre meg tokom tudja milyen felesleges munkakra penzt, aminek meg a 20%-at lenyulja az eppen uralkodo part (rablobanda).
Frankon megcsinaltak, hogy lelegezteto gepre kapcsoltak minket. Annyira magukhoz kotoztek, hogy eszunkbe ne jusson ne tudjunk levalni roluk. Ha valaki a kilepes gondolataval foglalkozna, azt meg terrorizaljak. Lasd a britek. Nem kell ide EU. Bilateralis allamok kozotti gazdasagi szerzodesek kellenek. Nekem egy francia ne szabja meg, hogy Costa Ricabol vegyem a banant es ne Ecuadorbol, aki viszont gepeket vett cserebe, igy meg nem vesz semmit, az export-import ceg csodbe is ment szepen. Csak azert, mert a francianak ez volt az erdeke hogy onnan vegyuk.
Na ezert nem tetszik nekik Orban bratyizasa ilyen "isztanokkal", Kinaval, Oroszorszaggal. En pedig a Fidesz kulpolitikai iranyvonalaval tobbe-kevesbe egyetertek (jobb lenne a kevesbe konfliktus kereso meg latvanyosan visszaszologato). Az megint mas kerdes a Fidesz reszerol milyen hatso motivaciok vannak a bratyizas mogott. Gyanitom nem oszintek.
Meg az is mas kerdes, hogy rettento korruptak ok is, csakhat az ellenzekunk meg elkepesztoen bena es rossz. Kb egy Karolyi Mihaly szintjen allnak.
Rothstein 2020.05.21 12:42:49
@Gery87:
"Ezt mond azoknak a millióknak akik még a "puhulás" előtt haltak meg...
Nincsenek érvek mellettük, ez a helyzet."
Nincsenek ervek a holokauszt mellett, ahogy nincsenek ervek a szovjetek dolgaira, meg a kis-antant magyar irtasaira sem.
Az egyik faji alapon irtott, a masik tarsadalmi osztalyok alapjan. Meg az is kozos bennuk, hogy ok mondtak meg te mi vagy.
Ha meg az aranyszamokat nezzuk, bar ugye 1 is sok, akkor siman nyernek a kommunistak, igaz nekik tobb idejuk is volt gyilkolaszni. Ugyhogy egyik oldal sem volt jobb a masiknal. Bar erdemes az elso vilaghaborus hadicelokat osszehasonlitani, mennyivel szerenyebb volt a kozponti hatalmake ...
"Azért megy mert többet keres ott mint itt.
Itt is meg kéne fizetni az embereket....az adóért normális szolgáltatásokat nyújtani stb....vicc hogy 200 nettót alig lehet megkeresni "szakmunkával"....hát persze hogy sokan elmennek málnát szedni Burgenlandba 3-szor annyiért....meg mosogatni...stb."
Ez ugy kezdodott, hogy a fantasztikus polkorrekt nyugat odadobott konckent a szovjeteknek. Eltunk 45 evet egy buborekban, fokozatosan tonkremeno gazdasaggal, mivel a szocializmus egy netto faszsag. Majd a buborek eltunik, a nyugat megjon, felvasarol es bezar mindent, mert ok piacot vettek. Csatlakozunk egy gazdasagi kozosseghez, amely foleg a mezogazdasagban tultermelesi valsaggal kuszkodik. Pont mint mi. Csak nekik tobb penzuk van dotalni. Trabant versenyez Ferrarival. Es akkor szamon kered hogy egyszerre fizessunk annyit itt is az embereknek mint ott.
Tudod jol hogy nem fog menni. Minket most szepen gyarmatositottak, csak nem a szovjet, hanem a nyugat. Es most mar nekik szuksegunk van a munkaerore is, ami feher, europai modon szocializalt, beolvado, szorgalmas. Mivel a beozonlo 3. vilagbeli horda csak eloskodik rajtuk.
"Lehet az EU-t kritizálni mert egy gittegylet...de nincs alternatívája....a kormány különutassága max nekik hozott milliárdokat, az országnak nem...."
Van alternativa, csak akarni kell, meg fokozatosan. Az megint mas kerdes hogy a kormany a sajat gazdagodasara hasznal fel dolgokat. Amugy mindegyik ezt csinalja 1945 ota. Kivetel nelkul. Nem csak a jelenlegi. Ami persze oket sem menti fel.
"A németek a legnagyobb befektetők....1 orosz céget nem tudok mondani ami idejönne és több ezer embernek adna munkát, nemhogy egy tucatot....ezzel szemben rengeteg német multi van!
Nem mindegy.
Oroszország lófasz gazdasági szempontból....ásványkincsekben gazdagok, de ennyi....nincsenek az élen kb semmiben...Kína már rég átvette a helyét..."
Azert az orosz piac kiesese megboritja a mezogazdasagot. Sok termekunket megvettek. Arra kellene nyitni. Max fizet olajjal. Egyebkent Kina fele is tapogatozunk, csak nehez betorni. Azt meg kar hinni hogy csak nekunk van vesztenivalonk az Unioval. Nezd meg, nincs annyi vendegmunkas, a szorgalmas nyugat rogton beszart, konyorognek hogy menjunk mar vissza. Kis onbecsules jot tenne, csak ugye eppen az nincs, koszonhetoen a 2 vilaghaborus veresegnek.
Bocsanat az angol billentyuzetert, idegesito lehet. A munkahelyi gepemen le van tiltva az atallitasi opcio.
Rothstein 2020.08.20 08:41:38
@Párduc oroszlán gorilla... Makákó!:
Szervusz, írtam vissza privátban, mert ez már jóval túl megy a blog keretein. Jól megfogod a problémát. Elöljáróban annyit, én pont ilyen okokból kötöttem ki 8.5 éves külföldi emigráció után majdnem Nagyváradon, de adminisztrációs- és logisztikai okokból, valamint közeli családtag súlyos betegségéből adódóan mégiscsak szűkebb pátriámban, Békésben települtem le, most pedig nem tudom mi legyen, mert azóta tettem le egy tervezetet határon túli magyar politikusok asztalára, csakhogy maguk a helyi, megfélemlített, belefásult magyarok sem mernek kimozdulni a komfortzónájukból, plusz a vírus miatt lehet elveszítem a kiválóan fizető munkámat(én pedig hajlandó lennék komoly összegeket áldozni az eszméért). Ez is megérne pár oldalt hogy mi jár az ő fejükben és milyen hamis reményeik, elképzeléseik vannak.
Magyarország déli részének 1918 novemberében bekövetkező szerb megszállását a Tisza-mente magyar lakossága sztoikus nyugalommal tűrte, hiszen ideiglenesnek vélte azt. 1919. január 17-én Adorjánon azonban olyan tragikus események játszódtak le, amelyek megpecsételték a falu lakóinak sorsát, és talán…..
"Ma egy új szerzőt köszönthetünk "hem" személyében. A történelmi témájú blogolást illetően  sem kezdő (tortenelmierdekessegek.blog.hu), és mondjuk úgy, hogy a húszas évein már túl van ;)" - Jtom 1942 egy hideg napjának reggelén légvédelmi szirénák és fegyverropogás hangjára ébredtek a kanadai…..
Ha hazánk északi határán Komáromra, vagy Sátoraljaújhelyre gondolunk, szinte az első ami eszünkbe jut, a városok természetellenes és brutális kettévágása a határral. Ugyanakkor nem is olyan messze innen van egy másik régió, ahol települések tömegét sikerült mindenféle etnikai elvet mellőzve, pusztán…..
Gozo-szigete finoman fogalmazva sem tartozik a magyar határátkelők kiemelkedő célpontjai közé, ami nem csoda, hiszen ez a Máltához tartozó sziget alig 68 négyzetkilométer (csupán az összehasonlítás végett ez annyi, mint Budapest III. és XII. kerülete együtt), és még ezen is csak 37 ezer ember él –…..
Ritkán beszélünk róla, pedig igencsak létező jelenség az, hogy magyar nők prostituáltként dolgozva próbálnak Nyugat-Európában megélni, vagy annyi pénzt félretenni, amennyiből támogathatják az otthon maradt családot. Noha pontos adatokat nem nagyon lehet tudni, azért vannak megdöbbentő számok. Ma egy…..
Hosszú idő telt el azóta, hogy Bogár János állami ítéletvégrehajtó a bitófa alá kísérte a nyilaskeresztes kormány fejét. A hungarista mozgalom azonban nem teljesen szűnt meg a nemzetvezető halálával, hiszen még ma is akadnak követői...
Rothstein 2016.03.14 11:37:58
@kopasz barmok országa:
Sürgősen vegyél vissza az agresszív stílusodból, mert az rohadtul nem menő te kis véleményterrorista.
Márpedig nem Szálasi vezette "vérzivatarba" az országot. Még csak nem is a politikai vezetés. Gondolod hogy ebből ki lehetett itt maradni Európa kellős közepén?
Ha mindenáron felelősöket akarsz keresni, ott vannak a mohó antant hatalmak képviselői. Foch marsall már akkor megmondta: Ez nem béke, hanem fegyverszünet 20 évre.
Az 1919-es versailles-i megalázás tette a németeket szélsőségessé, semmi más.
Rothstein 2016.03.14 21:23:04
@kopasz barmok országa:

Igazán kifinomult a stílusod, vagy csak valami előttem ismeretlen frusztrációd éled ki ezzel az agresszív kommenteléssel. Messze nem jutsz vele az életben az biztos. Továbbiakban nem is reflektálok a hülyeségeidre.
      Ha a "konečné řešení" kifejezést beírjuk egy cseh-német fordítóprogramba, akkor az Endlösung-ot kapjuk fordításként. Benes Eduárd Csehszlovákiájában a szudétanémetekkel kapcsolatban használták a "konečné řešení"-kifejezést és ez nagyjából két és fél millió német deportálását jelentette. Több…..
Rothstein 2016.01.07 06:20:51
A németek és a magyarokat nem azért telepítették és irtották ki, mert elárulták a csehszlovák államot, hanem azért, mert a lehetőségét is el akarták törölni a rettegett revíziónak. Ez úgy tűnik sikerült is sajnos. Egy német vagy magyar ember, akinek feje fölött meghúztak sok esetben sosem volt hagymázas határokat, miért is kellett volna közösséget érezzen egy idegen, elnyomó, hódító hatalommal?
A bevándorlókról:
Nagy többségük fiatal férfi, aki európai nőt akar, mivel bár vallásuk tiltja, azért dugni akarnának. Egyébként is mágikus vonzalmat éreznek a fehér bőr iránt, gondolom a gyarmatosítás idején lett beléjük verve ez a szemlélet.
Nem akarok és nem is lehet általánosítani, de ez a nőkkel és az "európai értékekkel" szembehelyezkedő attitűd a döntő többségükben benne van, legfeljebb nem üt ki rajtuk tömegével, vagy nem üti meg azt a mércét hogy bűncselekményről lehessen beszélni. (egyetem alatt egyiptomiakkal laktam, műveltnek számító gazdag családból jövők, és az udvarlási szokásaik hát mit mondjak, az egyikük, akinek az apja valami államtitkár volt otthon, több mint 1 évig üldözött egy szőke lányt a szerelmével, nem ismerik a nemet).
Itt Máltán hihetetlen mit meg nem engednek maguknak a jórészt szubszaharai országokból, egyenesen a kőkorból jövő négerek. Letámadják a nőket úton-útfélen, erőszakosan udvarolnak stb. Megint ismétlem, nem mindegyik, de azt kell mondjam ez egy általános viselkedésforma náluk, ez a jellemző, egyszerűen nem mondhatom az ellentetjét mert az nagyobb hazugság lenne mint az általánosítás.
Velem többször is előfordult, hogy el akarták húzni mellőlem az exemet és erélyesen fel kellett lépni hogy ezt megakadályozzam. Édesanyámmal is történt ilyen hogy fényes nappal leszólították az utcán, majd az "udvarló" nem tágított szinte egész a lakásomig kezét fogdosta, húzta volna el ...
Tucatjával tudnék hasonló eseteket felhozni.
Közben persze a saját kevés számú nőiket elzárják.
Mikor Párizsban laktam, ott is volt egy húzós élmény: Egy szórakozóhelyen megszólítottam egy fehér bőrű lányt akiről kiderült hogy arab (pontosabban valszeg rif volt). A tesók ott termettek, közel voltam ahhoz hogy leszúrjanak, szabályosan menekülni kellett a discoból a kollégáimmal együtt.
Ott is él a törvény: Ők dughatják az európai nőket, miközben a sajátjaikat elzárják az európai férfiak elől. Főleg a ziláltabb hátterű európai csajok esnek a csapdájukba és onnan nem lesz kiút. Ja, és ha házasság van, SOHA nem a férfi lesz keresztény, a nőnek kell áttérni muszlim hitre. Ismétlem, egyetlen példát sem tudok az ellenkezőjére, úgyhogy itt jár az általánosítás!
Vendégszerzőnk, Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója cikksorozatának első írása * Magyarország az európai térben – Európa a magyar gondolkodásban I. Miért kerülünk szembe időről időre Európával és lehetséges-e itt változás? Ha tényleg…..
Rothstein 2015.09.21 21:50:45
Magyarországnak teljesen eltérő történelmi tapasztalatai vannak Nyugat-Európától. Nyugaton egy organikus, egymásra épükő gazdasági-társadalmi fejlődés következett be, nagyobb kataklizmák nélkül. A fejlődés hátterét ez és a gyarmatokból kiszipkázott pénzek adták.
Magyarország többször idegen megszállás alá került, az életéért küzdött évszázadokon keresztül.
A keresztény Európával sem sikerült elfogadtatnunk magunkat, de ez könnyen lehet hogy nem az a több száz éves fáziskéséből adódik (a honoglalás idején már minden szomszédunk letelepült és keresztény volt), hanem abból, hogy egyedül vagyunk. Se nem szláv, se nem germán, se nem latin nép. Nekünk nincsenek önzetlen barátaink (talán a lengyeleken, albánokon esetleg bolgárokon kívül).
Magyarország megtapasztalta milyen az, amikor a lakossága lecserélődik, és a bevándorló idegenek egy idő után el akarják szakítani az ország törzsterületét.
Azt is megtapasztalta, hogy Nyugat-Európa jó részével sosem állt egy szövetségi oldalon (franciák pl. a cognaci liga óta nem álltak velün egy oldalon). A XX.században történtek miatt a mai EU a győztesek Európája. Ezért nem veszik figyelembe a legelemibb nemzetiségi jogokat sem ha magyarról, németről, bolgárról, albánról van szó. A németek gazdaságilag sikeresek voltak, de ezért hatalmas árat fizettek. Örök időkre le kellett mondaniuk azelőtt 700-1000 évig német nyelvű területekről. Súlyosan roppant gerinccel, lényegében Európa páriáivá züllöttek le.
Az EU ráadásul gazdasági érdekeinkhez sem passzol. Csonka-Magyarország egy alapvetően mezőgazdaságra épülő ország. Egyetlen esélye a mezőgazdasági cikkekre épülő minőségi termékeket előállító feldolgozó ipar (lásd ún. Horthy-korszak). Ezzel szemben az EU maga is értékesítési nehézségekkel, túltermeléssel küszködik. Ezért is lett tönkretéve a 80-as évekre még úgy-ahogy működő magyar mezőgazdaság. Összegezve nekünk maximum foldrajzilag van helyünk Európában. Sem nemzeti és gazdasági érdekeink nem passzolnak, történeti tapasztalatunk meg aztán végképp nem. Az a jövő zenéje hogy vn-e az EU-n kívül élet nekünk, vagy nincs. Én hiszem, hogy okos kormányzással, más politikai berendezkedéssel van. Ehhez azonban le kell cserélni a teljes politikai garnitúrát, mert az erre legalább annyira alkalmatlan, mint amennyire a Horthy-rendszer az 1944 októberi kiugrásra volt.
Rothstein 2015.09.22 08:40:34
@I_Isti:

Az én víziómban a következő szerepel:

A leendő törvényben meghatározott szakmai szervezetek, bevett felekezetek, intézmények, méltóságok, hatalmi ágak, szakszervezetek stb ex officio tagokat delegálhatnának a parlamentbe, biztosítva a szakmai hozzáértést. Hogy a népkéviselet se szenvedjen csorbát, a tagok 1/3-át, esetleg az alsóházat területileg, egy fordulós választás útján választott személyek töltenék be. Listák, pártok megszüntetve, teljesen feleslegesek, csak maffia gangek.
Kedves Olvasóink, liebe LeserInnen! Mindenki környezetében vannak jótanácsosok. Akik nem csak egyszerűen joggal-jogtalanul tudálékoskodnak vagy kijavítanak, hanem akik utasítanak. Te csinálsz valamit valahogy, és ő máris jobban tudja, hogyan kell jobban. Sőt, nem csak tudja, hanem…..
1956-ban a „munkás-paraszt kormány” ellen a munkások és a parasztok keltek fel, ma a „magyar nép kormánya” alól, a magyar nép vonul ki külföldre. És te mivel foglalkozol, mi a munkád? Vagy csak kijöttetek körbenézni, milyen lehetőségek vannak? – kérdezi a bemutakozás…..
Magyar cég-e ez a Wizzair fapados légitársaság, amely hamarosan a londoni tőzsdére léphet? Szeretjük-e mi magyarok a Wizzairt, vagy árulónak tartjuk? Nem könnyű kérdés, két erősen eltérő álláspontot képviselnek azok, akiknek egyáltalán bármi eszébe jut e kérdésről, akik…..
Rothstein 2014.06.01 12:49:06
@Mészáros Laci:

Nem tudom hogy mire szorították rá őket, meg mire nem, de illetékek vannak. Pl kártyás fizetés: +10 euro stb stb
Elhiszem van olyan, hogy kifogsz olcsó jegyeket, mert mondjuk jön a reklám, hogy 5 nap múlva lehet menni Amszterdamba 30 euróért, csak éppen intézd el a szabid. Vagy éppen nem Budapesten vagy (sokan külföldön élnek). A 30 euróban nyilván semmi nincs benne egyébként, csak a szimpla jegy ár.
Wizzairrel Máltáról még soha nem jöttem 140-160 euro alatt (tokkal-vonóval), Air Malta meg 160-240 körül szokott lenni. Ráadásul a Wizzair szinte mindig késik, elég sok problémát okozva (taxi, esetleges csatlakozás stb).
A ránk váró újabb kelet-európai konfliktusok előtt sokan – az új ukrán rend vezetőihez hasonlóan – még mindig nem fogják fel, hogy a nyelvi sokszínűség a leghatékonyabb módja a nemzet megtartásának. Hitetlenkedéssel vegyes csodálkozással fogadja mindenki, amikor…..
Rothstein 2014.02.28 03:13:31
@Viktor Mutyin:

Öcsém, te aztán jól megmondtad. Lehet hogy magyar állampolgár vagy, de hogy magyar nem, az biztos.
A szociáldarwinizmus ma is működik. A gyenge, védekezni képtelen/nem akaró népek eltűnnek, az agresszívak beolvasszák őket.
A 20. század a román mellett a szláv népek nagy diadala volt.
A győzelemmel nem tudtak élni. A megsemmisített német, magyar, finn, svéd kultúra helyébe semmi jót, hasznosat nem tudtak építeni. Hozták magukkal a keleti korrupciójuk és államot menedzselni nem tudó hagyományuk (szláv nép államot soha nem tudott menedzselni, talán a lengyeleket kivéve).
A súlyosbodó szifilisztől és a nemzethalál víziójától gyötört vátesz, Ady Endre Az eltévedt lovas című versével jelezte 1918-ban, hogy valahol nagyon utat vesztettünk; és eztán már csak üdvözletét küldte a győzőnek, hogy „ne tiporjatok rajta nagyon”. A…..
Rothstein 2014.01.20 23:10:00
A katonák többsége valóban a hazájáért harcolt. Rengeteg volt, főleg eleinte az önkéntes. Később persze sokan megcsömörlöttek, meg az otthon maradottak nélkülözése miatt is sokan kiábrándultak a háborúból, de aztán már a háború végén megint alig győzték felszerelni a lelkes önkénteseket a minket bekerítő, megszálló kisantant csapatai ellen.
Amit én komoly problémának tartok viszont:
Az aktualitása. Európa nagyobbik fele a győztesekhez tartozott. Az egyetlen számottevő ország, aki nem, azok a németek. Ők viszont mentálisan kerékbe vannak törve 1945 óta.
Ilyenkor kötelező mindenkinek ünnepelni, azoknak is, akik elbukták a háborút. Fel kéne fognia az európaiaknak, hogy a két világháborúban nem a jó és a rossz oldal harcolt egymás ellen, hanem szimplán 2 fél.
Mivel külföldön élek, látom milyen katyvasz van a fejekben a két nagy háborúról (sokak szerint a nácik mind a két háborúban ott voltak, mindig a nyugatiak és az oroszok voltak a jók, ezért is tudtak nyerni, mert ez volt a szükségszerűség, a jó elnyeri jutalmát a rossz meg a büntetését .
Hánynom kell, mikor a németek együtt ünneplik a győzelem napját a szovetségesekkel. Saját maguk totális vereségét, 8-10 millió német kitelepítését, milliók megerőszakolását, Kelet-Németország elvesztését.
Emlékszem a munkahely mikor kivonult a champs elisée-i győzelmi parádéra, egy ember nem tartott velük. Én. Mindenki szörnyülködött. Nem értették meg, hogy nekünk ez nemzeti tragédia volt. Mi a másik oldalon voltunk és vagyunk.
A veszteseknek ma is igazodni kell a győztesekhez. 100 év elmúltával sem lehet hallatni disszonáns hangokat. Együtt kell menni a kórussal.
Ez egészen addig fog tartani, amíg nem osztják újra a lapokat, amíg nem jön egy újabb háború.
A magyar-zsidó kapcsolatokról:
Úgy gondolom, az antiszemitizmus a háborúig elég marginális dolog volt.Létezett parlamenti antiszemita párt, ami nem sok vizet zavart. A zsidók beépültek a társadalomba, igaz származásukkal nem kérkedtek, de alapjában véve elfogadó légkör volt.
A háború alatt kezdett változni a helyzet. Egyrészt sok dai beszállító zsidó volt, aki megszedte magát a háborún és exponálta magát. Másrészt sokan tartoztak főleg falun helyi uzsorásoknak, esetleg szatócsboltosoknak, akik rendszerint zsidók voltak.
A kapcsolat végképp a tanácsköztársaság alatt romlott meg, ahol a deklasszálódott, egyébként jórészt neológ zsidóság elárasztotta a vezető pozíciókat valamint a különböző terror különítmények sorait. A tetejében aztán a nehéz idők alatt, a "galiciánerek" nem is éreztek nagy sorsközösséget a magyar állammal.
A magyar társadalmat ez szembe fordította a zsidósággal, mint egységes egésszel (noha sosem volt az és az asszimilációnak különböző fokán álltak).
Rothstein 2014.01.25 17:14:38
@Hannibál tanár úr:

Tudom, de azért próbálkozom. :)
Elhoztunk egy pontot Portugáliából, a szlovák válogatott edzője gatyába rázta a szemtelenkedő újságírókat: aki most kérdezni mer, az nem szlovák! Izgalmas napokon van túl a szlovák felnőtt válogatott is. • Szlovákia válogatottja nem a megszokott összeállításban…..
Valami azt súgja nekem, a mai egy megosztó poszt lesz, hiszen szerzője, Bé egy németországi étteremben dolgozik pincérként és tapasztalata szerint, ha egy férfi picit odafigyel a külsejére, az öltözködésére, akkor gyakorlatilag bárkit megkaphat. „Hasonló írással még nem…..
Rothstein 2013.11.15 00:05:44
Tapasztalatom szerint Nyugat-Európában a helyi nők kifejezetten nem kedvelik a kelet-európai férfiakat. Rettentő nehéz becsajozni, nagyon sokan vannak egyedül. Nekem is több ilyen esetem volt(francia, angol, máltai), mikor megtudták honnan vagyok, az ígéretesen induló ismerkedés ott véget is ért. Totál részeg fiatal fruskákat persze el lehet kapni, de ebből a korból már kinőttem. "Járni" egy kelet-európai srácnak nyugati nővel szinte kizárt. Maximum 1 estés szex ami összejöhet.
A feketék viszont nem tesznek különbséget fehér és fehér közt, velük viszonylag könnyű az ügy. Furcsa hogy a kelet-európai férfiak ritkán használják ki a lehetőséget. A legtöbbjük saját nemzetbeli párt szeretne, gondolom azért.
Az igazi gond az, hogy kelet-európai lányokat is nehezen tudunk összeszedni (bár esély nagyobb rá), mert nekik meg csak a külföldi kell (olasz, spanyol, latin, néger, arab, skandináv).
Elég könnyen meg is kapják amit akarnak, mert a kelet-európai nők nagyon népszerűek minden náció körében. Szépek, háziasak, elég sok mindent lenyelnek (sok olyat is, amit előtte, hasonló nemzetiségű párjuktól soha, semmi szín alatt).
Dél-európai nőknél megint csak nem jön szóba kelet-európai férfi. Nagyon rossz a reklámunk valami miatt(valszeg a román/bolgár/szerb viselkedés miatt). Egy olasz vagy spanyol nő/kelet-európai férfi pl. teljesen esélytelen párosítás
Nem egyszerű na. Azért próbálkozunk. :)

P.S.: A skandináv nők elég könnyűvérűek, már ha totál lerészegedtek. Járni szinte csak saját nemzetbelivel járnak ha külföldön élnek. Otthon már összejönnek négerrel, bangladeshivel, pakival, de kelet-európaival akkor sem.
„Szavljevics, mint minden szerb entellektüel, akivel találkoztam, nagyszerb volt. Mikor egyszer kissé kapatos volt, ami egyébként ritkán esett meg vele, megmutatta nekem az ágya felett függő jatagánt, és azt mondta: Látod fiam, ha eljön a szerb nemzet nagy napja, akkor ezzel vágom el…..
A hír: „A 2013-as év az utolsó, amikor a magyar politikusok nyugodtan járkálhattak Romániában, és a tusnádfürdői nyári egyetem sem szervezhető meg többé, ha az ideihez hasonló formában zajlik”  – jelentette ki Traian Băsescu román államfő hétfőn a Hargita…..
Rothstein 2013.08.13 17:38:36
@tesz-vesz:
Irtottak a szlovakok is rendesen, hany ezren fagytak halalra a vagonokban, utban Nyugat-Csehorszag fele.
Karpatalja ferfilakossagat elvittek munkataborba a szovjetek.
Erdelyben Maniu-garda.
A hos jugoszlav partizanokat mar nem is emlitem. A Sajkas/videken pl elo magyart nem hagytak.
Rothstein 2013.08.13 17:39:54
@Kandeláber:

Csak a segg valtozott. Az elott Moszkva, ma Brusszel. A reflexek mar kialakultak, ok valtozni nem fognak. Es a gyerekeik sem, hiaba remenykedett jo apam, mar 20 eve megmondtam neki hogz hiaba halnak ki.
Rothstein 2013.08.13 18:26:18
@lobster thermidor:

Megtehetned hogy a temahoz szolsz hozza, nem pedig kotozkodsz. Tudtam hogy par hozzad hasonlo be fog szolva. Ezert is irtam az elso kommentem utan hogy elnezest az ekezetek hianyaert, mivel munkahelyrol gepelek. Nem illik billentyuzetet allitgatni, mivel nincs sajat helyunk, mas is hasznalja a gepet es en vagyok itt az egyetlen magyar.
Határátkelő Málta rád vár! 2013.05.20 06:54:00
A Komár Laci-utánzat undok magyar munkaügyi központostól hosszú út vezet a mindenben segítségedre lévő máltai megfelelőjéig. A kettő közül az egyik rendszer kézen fog, segít, ahol tud – avagy állami segítségnyújtás az álláskeresésben Magyarországon és…..
Hitler portré, Szálasi portré, horogkereszt és angolul Halál a zsidókra! feliratot is magára varrt a békés megyei Petrovszki Attila - civilben cukrász - aki most pénteken, a prágai Heroes Gate MMA-rendezvényen lép fel. A szervezők ígérik: Attila testét trikó fogja…..
Egyre aggasztóbb, hogy milyen indulatok szabadultak el az elsőre jelentéktelennek tűnő székelyzászló-ügy kapcsán. A két állam kormányzata oda-vissza üzenget egymásnak. Egy dolog nem jutott eszébe még senkinek sem: le kell ülni, s európai módon, egy kulturált vitában meg kell…..
Rothstein 2013.02.14 21:19:38
@GERI87:

Olyannyira nem volt tudatos, hogy saját román bankokat alapítottak, amelyek jóval a világháború előtt tudatosan vásárolták fel a magyarok földjeit.
Rothstein 2013.02.14 21:21:14
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

A románok sem tanultak meg annap idején magyarul.
1910-es felmérés szerint a nemzetiségek 30%-a tudott valamilyen szinten magyarul. Jó részük a magyarsággal szinte szimbiózisban élő német volt.
Ennyit a nagy magyar elnyomás legendájáról.
Rothstein 2013.02.14 21:38:37
@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Amikor Dobrudzsát megkapták, még 20% román sem volt. Erdélyben éppen elérték az 50%-ot. Bukovinában sem voltak többségben, a szintén vegyes Besszarábiáról nem is beszélve.
Csak őket ez marhára nem érdekelte. Tűzzel-vassal beolvasztottak mindenkit, legyen az bolgár, tatár, magyar vagy egyéb. Csak a székelyek maradtak, akikkel nem bírnak. erre megy ki a játék. Mert eddig mindig beléjük tört a foguk.
Mellesleg a québeci franciák is kőkeményen kitartottak. Ha Akádiát és Felső-Kanadát el is vesztették, legalább a mai Québec francia nyelvű maradt az angol tengerben. De ennek ára volt. Folyamatos kőkemény harc és érdekérvényesítő küzdelem.