Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gurney Halleck

0 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Michael Knight Bőr, az van... 2011.11.24 21:36:00
A siker láthatatlan - jelentette ki a minap az Unortodox Közgazdaságtan Lánglelkű Apostola. És ezúttal kivételesen tényleg egyet kell értsünk vele: valóban láthatatlan. Éppen, mint a császár új ruhája.Van az a pont, amikor már a szómágia sem megy. Amikor már a Fidesz B-közép…..
Gurney Halleck 2011.11.25 12:35:25
index.hu/belfold/2011/11/25/nemzetbiztonsagi_kerdes_a_leminosites/
idézet a cikkből:"Példaként említette, hogy az elmúlt hetekben jegyzett magyar államkötvények hozama, a magas kockázati felár mellett is csupán 30 százalékkal magasabb a jegybanki alapkamatnál. Eközben más uniós tagállamok euróban jegyzett kötvényei, az alapkamathoz képest 4-5 szörös hozammal kelnek csak el."
Én kurvára nem értek a gazdasághoz, de ez egy kicsit nekem csúsztatásnak tűnik. Mennyi is az euró kamat Európában? Mennyi a forint kamat?
Gurney Halleck 2011.11.25 13:53:20
@Könnyen elkaptuk, uram!: Én arra gondoltam, hogy az uniós euró kamat az, ha jól tudom, nincs 1%. Tehát, ha 4-5 szörös hozammal kel el, akkor az max. 4-5% Rosszul tudom a kamat mértéket?
Tekintsük picit át ezt a jelenlegi, drámainak mondott helyzetet, kedves olvasók. Nyolc év után a Fidesz-kormány emberfeletti erőfeszítéssel megállította az ország gazdasági mélyrepülését. Nőni kezdett a gazdaság, csökkenni a munkanélküliség, és sikerült megszabadulnunk…..
Így jár az az ember, aki nyolc éven át hazudik. Aki azzal áltatja az országot, hogy adócsökkentésből lesz több állami bevétel, hogy marad az eva, meg a magánnyugdíj, hogy nem lesz ingatlanadó, ráadásul a népnek semmit sem kell tennie, csak rájuk szavazni, és máris lesz 7…..
Gurney Halleck 2011.11.10 12:04:29
@Trompf: Nem is tudjuk, mekkora a baj. Akkor fogjuk megtudni, amikor majd az ország 15%-a megy el a következő választásra, és valamely szélsőség kerül hatalomra.
Gurney Halleck 2011.11.10 13:12:49
@igényes: Tényleg Londonba ment? Akkor van egy fogadásom, hogy ott lesz az Anglia-Spanyolország meccsen holnap. Kellemest a hasznossal, mi?
Gurney Halleck 2011.11.10 13:42:28
@igényes: Tuti, hogy a meccs miatt ment, minden más csak púder.
 Na itt is van Magyarország legteátrálisabb tehetségkutató reality-je a 2. évaddal, remélhetőleg még több könnyel, drámval és sorstragédiával, mint az első szezonban, és akkor biztosan nem fogunk unatkozni. Ez még természetesen nem az élőadásos-szavazásos szakasz, hanem…..
Gurney Halleck 2011.09.05 11:50:09
@shitgun: Azt nem tudom figyeltétek-e, hogy a buzi srácnak az anyukája, na az nagyon rendben volt. :)
  Pénteken, a Sziget harmadik napján a HVIM tüntetett a fesztivál helyszínén, az ellen tiltakozva, hogy az egyik tagjuk januárban bejelentett tüntetését a Sziget szervezői figyelmen kívül hagyták és nem tárgyaltak vele. A tüntetők a Sziget bejárata elé vonultak, hogy…..
Varánusz Más pöcsével 2011.06.21 06:07:00
"Asztalra pohár, tányérba étel,Zabáld ki magadból azt, amit érzel.Utolsó sansz volt, ezt mindenki tudja,Sose volt még ennyire durva.Mintha csak egy szekrénybe zártak volna,Ahol apró kis üvegekFinom kis mérgekkel a begyükbenCsak arra várnak, hogy téged tönkre tegyenek."A…..
Gurney Halleck 2011.06.21 12:49:56
@KG2000: "A múlt héten hallottam, hogy egy 39 éves nyugdíjas rendőr 250 ezer Ft nyugdíjat kap."
Erről azért tolhatnál valami konkrétumot, mert ez valószínűleg kurva nagy hazugság. Ilyen ugyanis nincs, mert akkor a 39 évesnek minimum tábornokként kellett volna nyugdíjba menni, ami képtelenségnek tűnik.
A heol.hu (2011. május 18, 19:29) beszámolója szerint egri látogatása során Gyurcsány Ferencet hangos bekiabálásokkal fogadta húsz-huszonöt ember, közülük egy nő többször leköpte a szocialista politikust. Az írás címe is ez: Leköpték Gyurcsányt Egerben.Bár Gyurcsány…..
Varánusz Tanácstalanok országa 2011.05.06 06:04:00
Könnyebb tanácsot adni, mint venni - tarja a mondás, ezek a mi politikusaink mégis ipari mennyiségben vesznek tanácsot, arany áron. Nagy Anna kormányszóvivő szemöldökszőrének állásától a Gripen akta ( ne nézz bután, tanácsolták nekik, 2021-ig nehogy megtalálják, addig úgyis…..
Ha volt is felszabadult öröm tegnap a Fidesz-KDNP képviselőiben az alaptörvényük megszavazásakor, ha éreztek is büszkeséget és a Gondviselő kegyelmét, ott lenn valahol a gyomortájékon csak motoszkált egy kis kellemetlen, szorító érzés, egy icipici szorongás, hogy Uramisten,…..
Gurney Halleck 2011.04.20 10:33:42
@Con Storm:" Meg vádaskodnak, hogy egypárti alkotmány... Hát ez megint olyan dolog.. hogy erről nem ők tehetnek... erről a többi párt tehet..."
Na igen, mert nem kívántak bio díszlet lenni, csak azért, hogy a Fidesz elmondhassa, hogy 4 párti alkotmány született? Szerinted mennyi javaslatukat fogadták volna el? (Lásd: Szily K. aki hitt nekik). Így legalább később elmondhatják, hogy ők nem vettek részt ebben. Ahogy a fidesz NEM mondhatja, hogy nem vett részt az ország eladósításában, mert ők megszavazták a Medgyessy ámokfutást.
Gurney Halleck 2011.04.20 14:26:55
@Cateran: Tegyük hozzá, hogy ezt a bravúrt sem előtte, sem utána nem sikerült senkinek sem elkövetni, így aztán egy kissé szkeptikus vagyok az esemény valóságtartalmával kapcsolatban.
Miközben Strasbourgban a miniszterelnök magyarázta a bizonyítványát a médiatörvénnyel kapcsolatban, Kövér László házelnök egyértelművé tette a Fidesz szándékát: a kormányzó pártkonglomerátum a következő választások kedvező eredményét a határon túli magyarok…..
Gurney Halleck 2011.01.20 13:16:06
@BKV - Önnek megyünk: Te gyengén bútorozott! Ha egész Belgium szavazhatna a német választásokon, szinte az sem lenne mérhető, de 2,5 millió külhoni magyar szavaz, az már eléggé mérhető, hiszen ennyien szavaztak most a fideszre.
Gurney Halleck 2011.01.20 13:36:42
@BKV - Önnek megyünk: Te tényleg ennyire hülye vagy? Pont, mint a volt anyósom. Minden fidesz szavazó szavazzon, aki életvitelszerűen itt él. Ne a határon túliakkal akarják bebiztosítani magukat még plusz 4 évre, támaszkodjanak az itthoniakra. Garantálom, hogy kevesebben lesznek, mint tavaly áprilisban.
Gurney Halleck 2011.01.20 15:22:39
@sajtos pogi: Az arányokkal van baj. Ha dolgozik hivatalosan kb. 20 ezer választásra jogosult magyar állampolgár külföldön, az nem befolyásolja jelentősen a végeredményt. De ha mondjuk 2,5 millió szavaz? Vagy csak a fele?
Még a kampány alatt írtam arról, mennyire borzalmasan képtelen a Fidesz-kommunikáció a hirtelen meglepő helyzetek gyors és hatékony lereagálására. Az akkori megállapítás kormányon sokszorosára felerősödve él tovább. Mert ami itt az elmúlt hetekben történik a médiatörvény…..
Gurney Halleck 2011.01.07 09:27:20
@Senkifia: Igaz, csak a kutya sem fogja megvenni az állampapírodat még 7%-ért sem, ha közben meg csődbe mész. Adhatod 10, majd 12%-ért, és akkor meg abba rokkansz bele. Szóval azért nem ilyen egyszerű a helyzet, hogy állampapír 10-20 évre vagy IMF 2-3 évre. Ennél picit összetettebb a probléma, és pont az a fidesz kormány üzenete a piac felé, hogy minden bizonytalan itt. Ésígy nem olyan kelendő az állampapír, lásd leminősítés a bóvli kategória irányába. Üdv.
Gurney Halleck 2010.12.16 10:16:25
@okostojáska: "Tényleg öröm számomra, régóta vártam ezeket a perceket. Nagyobb öröm már csak ez lesz, amikor végleg eltűntök a rokonaitokkal együtt."

Szeretnéd az egypártrendszert, mi, büdös kommunista!
RÖVIDHÍR Az a gazdasági válság, amihez az ezredfordulót követő évtizedben, elsősorban is a hornista-gyurcsányista párt, akkori nevükön a szocialisták, kormányzása vezetett, lassan véget érni látszik. Így reális esély van arra, hogy a Nemzeti Erők Minden Jóval Felkent…..
Gurney Halleck 2010.11.10 13:59:39
@Trompf: Aha értem. Akkor majd jönnek a sarki bankok mert ez a cél? Húbazmeg... Amúgy bizony, továbbhárítja, mert nem hülye. És a nagy tömegek nem fognak a tecsóból vagy az ósanból visszaszokni a sarki Marinénihez. De ne nekem higgyél, hanem majd a zsebednek. Tudom, az sem baj, ha kevesebbet keresel, és többet fizetsz, csak az a lényeg, hogy a komcsik eltakarodtak.:)
Gurney Halleck 2010.11.10 14:12:47
@Trompf: valamit félreértesz. Én nem védem a bankokat és sem a multikat. Én a saját zsebemet védem, mert nagyon naiv vagy, ha azt feltételezed, hogy végső soron nem te fogod ezt a különadót kifizetni. Én már most fizetek, mert szeretett pártunk és vezérünk dicsőségére (mai benyögésük, miszerint nem ám 2-3 évig lesz a különadó, hanem tovább) rendesen esik az OTP részvényem. De hidd csak azt, hogy most majd a gonosz multik és bankok jól rábasznak, ha ettől neked jobb. Béke.
Gurney Halleck 2010.11.10 14:24:54
@Trompf: húúú, hogy mondjam, hogy te is megértsd...? Lehet, hogy jó az irány, lehet, hogy más is be akarja vezetni, de attól még TE (meg én, meg a többiek) fogjuk kifizetni. Apránként, de érezhetően. Ferstéhen?
Kísért 2006 emléke, csak most éppen Gyurcsány Ferenc szerint nem legitim Orbán Viktor, nem pedig fordítva. Nem legitim, mert elveszi a pénzünket, mert despotaként bánik az országgal, és mert gyengíti az alkotmányosságot. És bár a három állítás külön-külön mind igaz, négy…..
Gurney Halleck 2010.11.05 23:41:31
@BLovi: Majd, ha Gyurcsány autókat gyújt fel, kockakövekkel dobálja a rendőröket, valamint elköt egy kiállított tankot, én leszek az első, aki felszólítom a rendőrséget, hogy lőjön rá gumilövedékkel.
Miért is fizessük be az adót? Úgyis ellopják! Csak akkor várható el jogkövető magatartás az állampolgároktól, ha látják, létezik a jogállam és a jogegyenlőség: ha a fejesek sem ússzák meg. Hunvald György és az erzsébetvárosi ingatlanok, Hagyó Miklós és a fővárosi…..
Úgy látszik, a placebohatás sem tart örökké, és már messze nem olyan töretlen az optimizmus. Vagy hogy úgy mondjam: a legfrissebb felmérések szerint csökkenni látszik a forradalmi hevület... Pedig alig két hete még rég látott és töretlen lakossági optimizmust mért a…..
  A demokrácia és a diktatúra között az a különbség, hogy előbbiben felírhatod a falakra: „Szabadság”, utóbbiban fel KELL írnod. Gondolom, egyetlen épelméjű embernek sem kell magyarázni, hogy mi az a „leheletnyi” differencia aközött, hogy…..
Schmitt Pált tegnap meghallgatta az MSZP-frakció. Szűcs Erika volt munkaügyi miniszter megkérdezte tőle, hogyha az emberek embere szeretne lenni, akkor mit gondol a kormánytisztviselők indokolatlan elbocsátásáról, és aláírta volna-e a Fidesz-KDNP által elfogadott törvényt.Erre…..
Gurney Halleck 2010.06.29 12:49:58
@DarthVader: az Erő veled van.
"Hogyan tegyük tönkre a gazdaságot két hónap alatt?" - tettük fel a kérdést egy hónapja.Hát így. Vagy így.Jean-Claude Trichet és Ben Bernanke, az Európai közponi Bank és a Fed elnökei  És még van egy hónapunk tököt vakarni is.Ez a forintblog történetének…..
Gurney Halleck 2010.06.07 14:01:55
@Kivancsi: igazad van! Támasszuk fel Kádárt, mégis csak az volt a fasza időszak! Igaz, hogy nem volt lapos tv, meg mobiltelefon meg internet, nyugatra is csak 3 évente mehettünk 20 dollárral, de akkor is az volt a fasza. Ha volt 100 Ft-unk hétfőn, akkor még hétvégére is jutott belőle rántottcsirkére. Bassza meg!
Varánusz Ígérek bármit! 2010.06.07 08:00:00
Rendkívüli kormányülést tart a kormány a kialakult helyet kezelésére. Hogy miért kellett ezzel Lovasberényig szaladni azt nem értem, de mindegy is. Tudjuk be annak, hogy a felcsúti árnyék odáig vetül, az pedig köztudottan jótékony hatással van az agyi idegpályákra. Igaz, kicsit…..
Javában zajlik régi és új kormányaink közt az átvétel ceremóniája. Túlestünk az első kormányszóvivői sajtótájékoztatón is, amit nem lehetett túlélni béna kacsázás nélkül.Nagy Anna antréja rekeszizom szaggatóan gyönyörűségesre sikerült. Kedvesen mosolygott a szavait…..
Az oligarchák korának vége. Elszámoltatás jön. Bár egyelőre még csak Orbán Viktor fejében tiszta az oligarchák köre, de ha a szó eddig használt jelentéséből indulunk ki, olyanokat jelölhet, akik a rendszerváltás zavaros évetizedeiben pártállami kapcsolataikat tőkére…..
Gurney Halleck 2010.05.31 15:20:35
@RAMBO: "lehet, hogy apukával példát fognak statuálni, és akkor felkötik... A statuáláson van a lényeg." :) Csak a szereplők változnak, a lényeg sosem.