Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZsonyaBlog

51 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A posztmodern ember számára nagyjából két misztérium maradt, ami képes megmozgatni a fantáziáját: a halál és a gasztronómia. Előbbit máig nem tudja megérteni, felfogni, utóbbit előszeretettel kultiválja. Miben másban nyilvánulna ez meg, mint hogy egymást túllicitálva, újabbnál újabb, trendi…..
Igen. El lett kúrva az egész módszer- és gengszterváltás, illúziókat kergetünk, Ausztria még mindig sehol, sőt, az olló pedig egyre csak nyílik, és mára már a régebben folyton csak lesajnált Romániát és Bulgáriát is csak irigyelhetjük, még fociban meg olimpiai aranyakban is. 1990, de 2004 óta se…..
Valójában már a címben feltüntetett megnevezés helytelen (az nem modellvasutazás, te kis poronty, hát ennyit már igazán illene tudnod! Vas-út-mo-del-le-zés!), de ennyi év távlatából hadd ne érezzem magam rosszul néhány szakbarbár méltatlankodása miatt egy olyan hobbi kapcsán, amelyet rövidke…..
Hányás-hasmenés, szájpenész, himlő, bubópestis, vérhas. Próbálom visszafogni magam, előre is elnézést, ha ez most nem fog sikerülni. Alig két év telt el azóta, hogy pusztító járvány söpört végig a világon és mintha semmire nem emlékeznénk belőle – ahogy lekerültek a közösségi oldalakról a…..
  A kontextus nélküli aktivizmus mindig hálás téma: ha csak nem tartozol az adott mikroközösség nagyon bátor, nagyon punk, nagyon elhivatott tagjai közé, úgy jó eséllyel minimum gyanakvással, de leginkább szánalommal gondolsz az efféle akciókra. A recept egyszerű és minden esetben nagyjából…..
Gyurikám! Itt a NYÁR, a várva várt vakáció és Te még mindig a fülledt irodában ücsörögsz?! Elég volt, nyomás kifelé a partra! Napfény, hűsítő víz, zene, sör, csobbanás, lazulás, ízirájder, öcsém! - Tibi haverom addig erősködött, hogy végül nagy nehezen beadtam a derekam és igent mondtam.…..
A harminckét éves Szelíd Bálintot mindenki jól nevelt, szende gyerekként ismerte. Ő volt a Lakók kedvence: mindenkinek előre, napszaknak megfelelően, hangosan köszönt; az idősebb lakókat az ajtóban előre engedte, munkából hazafelé menet pedig mindig bevárta a délutáni szieszta utáni bevásárlásból…..
Ki ne hallott volna életében a Depeche Mode-ról, avagy a szintetizátoron prüttyögő, feketében feszítő Ákos-imitátorokról? Mielőtt e mondattal (jogosan) magamra haragítanék néhány önérzetes rajongót, sietve igyekszem eloszlatni az olvasóban felmerülő kételyeket: rendhagyó módon ez most nem egy…..
ZsonyaBlog 2023.06.12 09:26:24
@fkv.119: Ez olyannyira egyértelmű, hogy úgy véltem, ez a "kis" logikai csavar elfér a posztban:)
  Inkább kereszteljük át Nyugdíjas övezetre, sokkal találóbb. Lerágott csont – mások, máshol ezerszer megírták – mégis kénytelen vagyok hozzáfűzni néhány gondolatot a témához, mert nem lehet elégszer mondani – sose tanulunk belőle. Ha már sejted, miről fog szólni a szösszenet, esetleg Te magad is…..
ZsonyaBlog 2023.06.12 09:19:10
@fkv.119: Jé, valaki olvassa a blogot:) Mit mondjak, nehéz volt nem egyetértően bólogatnom a soraidat olvasva:)
Ez a kis szösszenet Neked szól, aki a hírek láttán viszkető ujjakkal ragadsz billentyűt, hogy a benned megfogalmazódott tartalmas és mély gondolatokat – lehetőleg minél több cikk alatt – megoszd a nagyérdeművel: „Felelőtlen”, „Ennyi esze van, így járt”, „Na, egy újabb Darwin-díj jelölt”, „Úgy kell…..
ZsonyaBlog 2023.06.01 15:00:35
@s: "Akkor leszünk rendben, ha a hegymászás felkerül a WHO betegséglistájára"

Sokak/sokunk hobbija felkerülhetne, ha ezen múlna.
ZsonyaBlog 2023.06.05 09:30:26
@Dan da Man: Ha a média nem kattan rá ennyire a sztorira, akkor ezek az indulatok nincsenek. Vagyis hát vannak, csak máshol csapódnak le. Ha személyesen lennék érintett, egyetlen hírt sem engednék leközölni, pontosan ezért.
ZsonyaBlog 2023.06.05 10:56:24
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nézd, ha én hegymászó lennék, nem tenném közhírré, hogy megmászom az Everestet. Ez ilyen egyszerű. Hogy jön ide a szólásszabadság? Sehogy.
A bergengóciai tulajdonban lévő McBergen gyorséttermi lánc érkezése óta több, Bergengóciában otthonosan mozgó, illetve bergengócokkal gyakran tárgyaló üzletemberrel beszélgettünk. A megkérdezettek többsége inkább anonim módon mesélt tapasztalatairól, de volt, aki névvel is vállalta véleményét.…..
Mert majd megszólnak. Vagy ha nem szólnak meg, akkor is mit gondolnak. Esetleg magunkat sodorjuk bajba vele. Esetleg erkölcstelenséget követünk el. Mindegy is, mi az ok – túlgondoljuk, túlaggódjuk.  ..
Munkád fontossága és szükségessége a társadalom számára vitathatatlan. Járműveddel egyfajta hidat kovácsolsz kies hazánk különböző pontjai között azok számára, akiknek nincs idejük/pénzük/kedvük egyénileg megoldani az eljutást. Tudjuk, persze: a szabály az szabály mindenek felett, de ha már vagy…..
Nagyon nehezen szántam rá magam erre a kritikára. Mindigis mindenben a pozitívat igyekeztem keresni, mindigis dührohamot kaptam az aktuális okoskodó savanyújóskáktól, a „jöjjönvisszaAlanWilder” arcoktól, azoktól, akik kérkedve űztek versenyt abból, hogy ki ismeri legkevésbé a Depeche Mode utolsó 25…..
Rengeteg megkeresést, kérdést kaptunk az utóbbi időkben, mert T. Olvasóink nem tudtak önállóan dönteni - természetesen ahogy mindig, most is készséggel segítünk. A XX. és a XXI. század meccse tehát: Lovasi vagy Ákos?..
Hányszor találkozunk olyan hirdetésekkel, ahol a munkáltató minimális törvényes kötelezettségeinek betartásáért cserébe mindössze a lelkünket óhajtja, de az sem árt, ha lehozol néhány csillagot az égről, biztos ami biztos. Hoppá, a bérigény lemaradt, hova írhatom be? A nettó kettőnegyven is jó,…..
Ahogyan a besavanyodott HR-es száján kicsúszó “Mondj már legalább egy indokot, miért kellene pont téged felvennünk” mondat elhangzása után sem érezzük jól magunkat egy állásinterjún, úgy a címben szereplő kérdés feltevésekor is elfog minket a gyanú, hogy a cél valójában nem más, mint hogy alaposan…..
„...Maradjatok otthon és békávézzatok!” Ha valaki emlékszik legutóbbi, utazással kapcsolatos bejegyzésünkre, joggal gondolhatja, hogy megfogadtuk a tanácsot. Igen is, meg nem is. Hősünktől eltérően mi nem beszámolót írtunk – lévén maga az út semmilyen kifogásolni valót nem hagyott maga után – inkább…..
Kik? Miért? Mit és hogyan? - ezekről kérdeztük a Tanár urat. Veszprémi Zsigmond biztonságpolitikai szakértő válaszol. /Expert.vlog stúdió, 2022. november 23/..
                Figyelem! A poszt iróniát tartalmaz. Kérjük kattintson el! Miért nem "feminista nőt?" Mert szerintünk a feminista férfi olyan, mint a heteró meleg lobbista. Létezik, csak nem autentikus. Nos tehát, kedves Olvasó! Első lépésként vedd le a Nagy-Magyarországos sálat. Így akarsz…..
Elkészítettünk egy tízes listát azokból a beszélgetésékből, amelynek egy politikai elemző nem szívesen lenne a része...
Olvasói levél / Pest, 2022. október 29:..
Modoros? Orosz? Mi sem állhat távolabb egymástól – gondolná hirtelen az olvasó a címet látván. Joggal. Ahogyan a tesiórán leghangosabb Bercike sem az osztály legélesebb kése ha nyelvi bravúrokról van szó, úgy egy nyers erő mindenhatóságát kultiváló nemzetről is nehezen feltételezünk bármiféle…..