Regisztráció Blogot indítok
Adatok
leveliro1

0 bejegyzést írt és 124 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
forint, frt, flores, flor, fl: az Osztrák-Magyar Monarchia valutája 1892-ig.vas, kr, krajcár: a forint váltópénze (100 krajcár = 1 forint)piczula, hatos: 10 ezüst krajcároshuszas: 20 krajcárosAz 1890-es évek elején Magyarországon egy vasúti rakfelvigyázó napi bére 1 forint 20…..
leveliro1 2009.05.04 11:45:01
Mivel Lowetinszky János József apja nem szerezte meg sem a pesti illetőséget, sem a magyar állampolgárságot, így fia sem örökölhette azt, hősünknek ezért kellett végül a 20. életévének betöltése után Iglauban végeznie a katonai szolgálatot, mitán besorozták.  Több…..
Švejk-jegyzetek napiparancs 2009.01.11 00:02:00
napiparancs, parancs: fegyelmi, szolgálati, előléptetési stb. ügyek felovasása (általában a laktanya udvarán);a parancsra nap mint nap, a délutáni órákban került sor, leginkább 5-kor, vagy 6-kor (vasárnap 2-kor), a megjelenés - elvileg - kötelező volt; általában - a többség…..
w A bosszú népe 2009.04.07 06:05:00
Orbán Viktor állítólag nagyon ijesztően tudja azt mondani, hogy „elszámoltatás”. Ezt szocialista politikusoktól tudom; mástól még nemigen hallottam erről a veszélyről. Bizonyára azért, mert ez a veszély kifejezetten őket fenyegeti. Az elszámoltatás zsákmányállata…..
Hajda, talán nada vagy mégis, az Ellenzéki Kerekasztal olyan volt, mint a mesebéli Kerek Erdő: négyszögletes. Tegnap az egyébként morális gödörben dagonyázó "SZDSZ"-nek látszó baráti társaság az index-pont-hu véleménydeformáló portál szerint bulizott, a résztvevők…..
A KSH adata szerint 2007-ben a magyar lakosság egy-egy tagja mindössze 1,1kg szarvasmarhahúst fogyasztott el. Ez az érték összehasonlítva a baromfihús fogyasztással (17,7kg) meglehetősen silánynak mondható. Pedig rengeteg finom étel készíthető marhahúsból és van az országnak egy…..
"Fehér tojás könnyen törik." - szokták mondani, s ebből kifolyólag általában a magyar ember nem szereti a hófehér héjú tojásokat. Ez a tévhit is - akárcsak a brojler csirke esetében - egy afféle "városi legenda". A vidéki emberek előszeretettel hangoztatják, hogy a tápos…..
leveliro1 2009.03.19 07:52:52
@88wx335dsf:

>> "Szóval: a TUDOMÁNYOS megközelítés tévút."

Mindezt egy példa tanulsága alapján vontad le. Komoly :-D
Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy nem értünk egyet minden pontjában sem az orosz állásponttal, sem a cikk írójával. Magyarországnak vitathatatlanul szüksége van a gázforrásainak diverzifikációjára.  De azzal a ténnyel, hogy Gyurcsány éppen Moszkvában - ráadásul…..
 A Legfelsőbb Bíróság - a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának ítélete alapján - felmentette Vajnai Attilát, a Magyarországi Munkáspárt 2006 elnökhelyettesét a tiltott önkényuralmi jelkép használatának vádja alól. A Legfelsőbb Bíróság kollégiumvezetője…..
„Felszabadult ország felszabadult népe Új országot épít a régi helyébe.”  A fenti két sort nem Gyurcsány mondta, bár nem tudom, ha megvalósult volna, akkor most miféle új Magyarországgal kecsegtetne - valószínűleg semmilyennel. Épp a kommunizmus felé tartanánk a…..
leveliro1 2009.03.11 09:38:14
A Honvédelmi Minisztériumban a válság ellenére sem hagy alább a lázas munka: Gépkarabély Modernizációs Program :   A Gépkarabély Modernizációs Programot 2008-2014. között tervezi végrehajtani. A fejlesztés célja a Magyar Honvédségnél rendszeresített gépkarabély…..
 Miközben drasztikus megszorításokat jelentett be tárcájánál Szekeres Imre honvédelmi miniszter, lapunk megtudta: darabonként 725 ezer forintért vásárol összesen 57 hordozható számítógépet (laptopot) a honvédség - írta a mai Magyar Nemzet. A lap még hozzátette, hogy…..
  Sok szó esik mostanában a közbiztonságról és a rendőrségről, ami egyeseknek jó, mert addig sem arról beszélnek a népek, hogy - bár szólni elfelejtettek róla - beütött az államcsőd. A kérdés ugyanakkor tényleg fontos, hiszen mindennapjaink biztonságát…..
Gyurcsány Miskolcon megadta a szocialista kampány központi témáját, mely nem az Ő és az MSZP-SZDSZ kormány 7 éve(!) tevékenysége, hanem Orbán Viktor. Minden Orbán hibája, a tatárszentgyörgyi kettős gyilkosságtól a gazdasági válságig.  És ez még csak a kezdet,…..
 Kijött az első, februárban készült közvéleménykutatás. A Századvég és a Forsense mérése szerint mélyebben vagyunk, mint valaha: még sosem gondolták ennyien, hogy rosszul mennek az ország dolgai. A rossz közérzet megmutatkozik a kormány és a kormánypárt népszerűségén…..
 Mégis lesz Tom Lantos Intézet Magyarországon. Szerintem ez akár jó is lehetne. A kormány a MeH államháztartáson kívüli szervezetek támogatására fordítható keretéből 3 milliárd forintot szándékozik rá költeni. Szerintem ez soknak tűnik. Arról, hogy a civil szervezetek…..
Gazdasági válság, -5% GDP, 200 milliárdos megszorítás, ÁFA-emelés, elbocsátási hullám, államcsőd közelsége, robbanásveszélyes társadalmi problémák... Kit érdekel? Mikor igazán nemes dolgot tehetünk az emberi jogokért ... A magyar állam 3 milliárd forinttal járul hozzá…..
Mi az, ami 62 milliárd forintba kerül, és átadása után nyolc hónappal már javítani kell? Természetesen egy magyar autópálya-szakasz: 35 km Balatonkeresztúr és Nagykanizsa között. Tavaly egyébként megírtuk, hogy a 43,8 millárd + áfa végül is 61,9 milliárdba került. Egész…..
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ma bejelentette: a mai nyugdíjemelési szabályok eltörlésére készül, helyette inflációkövető, illetve ahhoz nagyon közeli indexálást vezetne be. Ennek kapcsán érdemes felidézni felelős politikusaink megszólalásait.      …..
Mandiner blog Unió Erdélyben 2009.02.13 16:01:00
  „Tőkés László, a zászlóvivő”, „Elásták a csatabárdot”, „Kiegyeztek”, „Összmagyar EP-listát állítanak”. Ilyen és ehhez hasonló címekkel, vezető helyen számolnak be az erdélyi magyar hírcsatornák arról, hogy tegnap, február…..