Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nem-igen

0 bejegyzést írt és 319 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JobAngel Önéletrajz a múltadból 2016.08.23 06:00:00
Időnként csodálkozunk, hogy már megint hogyan talált ránk egy-egy most alakult közvetítő cég, vagy éppen egy sosem hallott cégecske. Ők általában azt mondják, valamelyik állásportálon találták a CV-t, ami onnantól fura, ha tudod, hogy az adott állásportálra nem töltöttél fel CV-t, a többi helyen is…..
nem-igen 2016.08.25 08:30:40
Ugyanezt a kettősséget tapasztalom, amiről sokan írnak.

Külföldön előnyként könyvelik el, ha az ember csinált valamit, akkori is, ha nem szakmájába vágó, mert mindenkivel megesik, hogy leépítések vannak a cégnél, hogy gazdasági válság van, pénzt pedig keresni kell.

Magasan kvalifikált munkaköröknél pedig teljesen természetesnek veszik, hogy valakinek van annyi tartaléka, hogy lazán pihent egy évet valami gap year címszóval akár 40 évesen is, tehát nem a loosert látják aki egy éve nem talál munkát, hanem a pihenéstől feltöltődött, ismét tettre kész embert, aki nem égett ki 20 év munka után sem.

Ezzel szemben idehaza még a multik is inkább a pályakezdőknél tolerálják az ilyesmit. Például nálunk nagy előny, ha van valami diákmunkás tapasztalata, nem számít, hogy árufeltöltés, meg doboz csomagolás, legalább arra nem nekünk kell megtanítani, hogy mit jelent a munkaidő kezdete, az ebédszünet, a főnök szava, a szabadság kezelése, a munkaruházat, és hasonló dolgok, pedig abszolút fehér galléros terület, de a jelek szerint még a legjobb magyar egyetemekről kikerült diákok mindegyikének sem alap, hogy a 9 óra az nem 10 óra, a munkaruházat az nem hasonlít nyáron sem a strandöltözetre (ha nagyon meleg van akkor sem), és nem lehet szó nélkül eltűnni egy napra, utólag közölve, hogy ő szabinak gondolta.

Tapasztaltabb embereknél viszont folyamatosan azt tapasztalom, ha be van írva valami "alacsonyabb" kvalitásokat igénylő munka, akkor a röhögés, a szájhúzás megy, nem pedig az, hogy legalább nem otthon ült, amíg a fél országot kirúgták a válság alatt.
Libertarian Tűzzel-vassal 2016.05.09 04:00:00
Az Uber akár működhetett is volna. Illetve működik is, csak nem ebben az undorító pocsolyában. Most tegyük a szívünkre a kezünket: az autóval történő személyszállítás nem valami nagy kunszt. Nagyjából mindenki képes rá, akinek van B-s jogosítványa és egy érvényes…..
nem-igen 2016.05.09 19:34:22
@gizmo26666: "Nem tetszik a sárga taxi? Akkor vegyetek buszjegyet, köcsögök....."

és még csodálkoznak a taxisok, hogy mindenki zsigerből utálja őket :P
Van olyan, hogy egy randi kimenetele már a hely kiválasztásakor borítékolható. Hiszen van olyan hely, ahol egymásra tudtok hangolódni és van, ahol nem. Persze embere válogatja, hogy kinek mi jön be, de a többségnek ezeket a helyeket nemcsak az első, hanem akár azt követő néhány randi alkalmával is…..
A kínai gumigyártás ma pont ott tart, ahol a kínai autógyártás. A nagy multicégek kínai gyáregységei az anyacég felügyelete alatt tudnak kiváló termékeket készíteni, miközben a saját fejlesztésű termékek egyelőre csak szemre hasonlítanak a márkásakra. Mármint távolról nézve, kicsit hunyorogva...
Autós fórumok, Facebook-csoportok örök visszatérő kérdése. Általában egy tapasztalatlanabb kérdező teszi fel, és sorban jönnek is a válaszok: "a Michelin," "a Goodyear," és így tovább, ahány gumimárka létezik a világon. (Na jó, a Wanlit és a Linglong-ot kevesen szokták említeni.)..
A hazai alternatív mozgalmak között a legsikeresebb életmód és étrendi rendszer jelen pillanatban kétség nélkül a paleolit táplálkozás. Én egy jó ideje igyekszem követni a paleolit rendszer fejlődését és a megalapozó kutatásokat, időnként pedig vitába is keveredek egy-egy fórumon. A most következő…..
nem-igen 2014.01.19 11:29:32
@Meleg Sándor: " Az európai népesség sem teljesen homogén, a magyar genom jó részben a keleti népekre jellemző tulajdonságokat hordoz."

Amennyiben a keleti népekre jellemző tulajdonságok alatt a szlávokat érted, akkor igazad van, amennyiben a viszont valami távoli, honfoglalás előtti keleti genomra utalsz, akkor nem, a magyar genom semmilyen keleti vonást nem hordoz.

Tegyünk különbséget a kultúra és a genetika között. A kulturális örökségünk (pl nyelv) valóban szögesen eltér a környező országokétól, azonban genetikai értelemben véve már régen asszimilálódtunk (ahogy az hasonló körülmények között más népekkel is megtörtént), egyébkén pont ezért lehetetlen egyébként egy-egy nép eredetét genetikai kutatásokkal igazolni, mivel ha ezt tennénk, akkor a környező első sorban szláv népek (most nem a XX-XXI századi szlovákokról, csehekről, szerbekről van szó) genetikai állománya köszönne vissza.

Persze, tudom, hogy ez kevésbé népszerű elmélet, mint a sumér vagy hun ősök, cserébe tudományos értelemben sokkal bizonyítottabb, utána is lehet olvasni pl Bálint Csanádnál.
A nemzetközi helyzet egyre fokozódik Nem, nem Magyarország és az EU közti konfliktusról van most szó! Miközben ugyanis ezek csetepaték zajlanak a vén kontinensen, addig a világ másik felén Kim Dzsong Un megint mondott valamit. Amitől elég sokan betojtak. Megnevezett egy szigetet,…..
nem-igen 2013.03.13 11:54:45
@Barta Ji: így van, utána is kell csinálni valamit, csakhogy ÉK esetében nem biztos, hogy akarnak is. Arra a földterületre senkinek nincs komolyan szüksége, nincs olaj, nincs komoly geopolitikai jelentősége, nem túl nagy, szóval az USA-DK oldalnak valószínűleg nem célja, hogy odamenjen, és elfoglalja, sokkal inkább kb a következő katonai célok vezethetik őket:
- északot északon tartani (ez azért nem tűnik nehéznek a demilitarizált zóna miatt, bár pont erre a célra jó lehet a 8 millió önkéntes, bár "aknamentesítésre" 8 millió mezei állampolgár is képes fegyver sem kell nekik).
- minimalizálni a déli polgári veszteségeket
- az előzőhöz kapcsolódóan szétzúzni azt, ami ténylegesen fenyegetést jelenthet: tüzérség, nukleáris potenciál, légi és vízi haderő.

Gyk a kutyát nem fogja érdekelni, hogy Észak tud e továbbra is AK-t, kézigránátot, meg aknavetőt gyártani, és marad e a vallásos kommunizmus, vagy virágzó demokrácia lesz. A kutyát nem fogja érdekelni az északi COIN hadviselés, mert a cél nem az lesz, hogy elfoglalják, hanem, hogy ott tartsák őket. Ha az északiak beássák magukat, akkor lehet, hogy valóban nem lehetne őket kirobbantani, és bármilyen inváziós sereg életét meg tudnák keseríteni azzal, hogy fanatikusan egy bambusz kunyhót is utolsó vérig védenének, hogy jó fajta partizán szabotázs akciókat folytatnának... Csak éppen senki nem fog nekik menni, ha beássák magukat.

Ez teljesen más célokat jelent szerintem, mint amit az USA akár Vietnamban, akár Irakban próbált/próbál meg elérni, és sokkal kivitelezhetőbbnek is tűnik. Leszámolni azzal ami közvetlen fenyegetést jelent, aztán had durcizzanak odahaza (természetesen annyi nyomást folyamatosan ki kell rájuk fejteni, hogy az elpusztított nukleáris létesítményeket vagy tüzérséget ne építsék újra, de amúgy a szemétdombon belül továbbra is szabad a vásár).
nem-igen 2013.03.13 13:28:14
@Balt: a tartalékosban igazad van, hogy ezt kellene, hogy jelentse. Viszont ÉK-nak van kb 25 millió lakosa, és ebből sorállományúként vagy tartalékosként gyakorlatilag majdnem a fele van bejegyezve. Ekkora állományt gyakorlatilag képtelenség az általad vázolt sorkatonaság módszereivel működtetni, sokkal valószínűbb (nem csak szerintem, de ezzel foglalkozó elemzők szerint is), hogy gyakorlatilag boldog-boldogtalan katonának van kikiáltva, még akkor is, ha a TSZ földművelői maximum a kiegyenesített kaszát fogják tudni felvonultatni.

@drazsé: @Balt: így van a status quo-ban érdkelt mindenki, és pont azért nem is lesz megszállás, mert Kína és az Oroszok nem hagynák, hogy az USA megerősítse még jobban a jelenlétét a "seggükben". De ebbe az még akár bele is férhetne, hogy a túlzottan elszemtelenedő, és az atomfegyverek miatt esetleg túlzottan önállóvá váló (és a nagy testvérre nem hallgató) ÉK esetében első sorban Kína egy kicsit félrenéz, természetesen nem annyira, hogy DK és USA csapatok vonuljanak be a területre, de egy kis hagyományos eszközökkel vívott (tehát nem nukleáris háború) még beleférjen. Ha pedig ÉK-nak szétbombázták a zsarolási potenciálját, akkor mehet vissza sírni Kína vállára, és helyreáll a rend a térségben. Ennek persze csak akkor van jelentősége, ha valóban ÉK kezdi a dolgot, mert a többi országnak valóban tökéletesen megfelel ez a mostani felállás.
nem-igen 2013.03.13 16:05:23
@Balt: természetesen ez jellemző volt ezekre az országokra, viszont egyben rányomja a bélyegét a minőségre is. Mert amíg mondjuk egy rendőrségi különleges egységet relatív gyorsan be lehet illeszteni egy katonai alakulatba is, addig egy sima mezei járőrtől ez már kevésbé várható el, de még mindig fegyvert használó, ismerő emberről beszélünk, ellenben a "béketáborban" ugye ez odáig ment, hogy az éjszakai portásokra, vagy az örömmel szalutáló, és alaki gyakorlatokat végző öreg munkásőr bácsikra is katonaként tekintettek, esetleg azokra a verőlegényekre, akik alkalmasak voltak egy pár fős megmozdulást szétverni, pár orrot betörni, de katonai szempontból már semmilyen értékük nem volt, viszont szépen mutattak a statisztikában.

De ezért mondtam korábban is, hogy az afrikai és arab hadszíntereken gyorsan bebizonyosodott az elmúlt pár évtizedben is, hogy jól felszerelt és kiképzett csapatokkal szemben ezeknek a nagy számoknak marha kevés szerepük van.
Ez az önéletrajz egyik állandó rovata, mert szinte mindenkinek szüksége van számítógép-kezelési ismeretekre a munkája elvégzéséhez. A tudásod leírásának módja, a megfogalmazás, a sorrend, itt is sokat segíthet, vagy ronthat az önéletrajz megítélésén. Lehetőleg ebben a…..
nem-igen 2013.02.26 14:24:02
@Csavarhúzós: Hidd el, jó fajta cég ez, WORLD TOP100-as multi...

(nézd meg az email címet, ahova küldeni kell a cuccot :))
nem-igen 2013.02.26 14:53:27
@Androsz: mondjuk nálam az XPSP2-nél esnél ki, mondjuk nem vagyok HR-es ;)
nem-igen 2013.02.26 16:25:02
@Alaister Grand: előttem leírták, hogy mi a gond. Ha az a kérdés, hogy láttam e/használtam e elegendő mennyiségű változatos technikát ahhoz, hogy beszálljak egy projektbe akkor a válasz igen, sok mindent csináltam már, van alapom ahhoz, hogy új kihívásokkal szembesülve is megoldjam a problémát. Ha viszont az a kérdés, hogy XY software 1.5.24 build 45681-es verzióját ismerem e, akkor a válaszom az, hogy nem. Ettől persze lehet, hogy 10 sec alatt értenék szót vele, de konkrétan azt a verziót biztos, hogy nem ismerem... Ha a HR-es leragad a NEM szónál, akkor sajnos el fogunk egymástól búcsúzni :S
Információdömpinget zúdított ránk a Fényességes. Többször újra kell olvasni, meg kell nézni, mit az Üvegtigrist, mert egyszerre nem jön át az összes poén. Mindenki leragadt a "félázsiai származékok"-on és a "kigondolnunk más típusú politikai rendszereket"-en, pedig vannak…..
nem-igen 2012.07.28 16:05:13
@Speculative: gondolj bele, ha olyan esetben amikor valakik a saját pénzüket fektetik kockázati tőkeként társaságokba elbuknak 6-7 céget, akkor milyen lesz ez abban az esetben, ha az állam által helyzetbe hozott alap a TE pénzedet (és a többi adófizetőjét) fogja cégeknek adni, amik működéséhez nekik kb semmi közül
gyk, nem tulajdonosi/befektetői döntés lesz az, hogy melyik cégbe fektetünk, hanem jó esetben csak leszarják, hogy visszajön e a pénz, hiszen nekik se hasznuk se káruk, rossz esetben eleve olyan cégeket hoznak helyzetbe, amiket ennek a pénznek az elszivattyúzására létesítettek.
nem-igen 2012.07.28 16:16:59
@Speculative: tudod, a legjobb szakértő is máshogy áll a dolgokhoz ha nincs felette tulajdonosi kontroll. Márpedig ezt a pénzt amit Te oda beraksz sehogy sem tudnád kontrollálni.

Amúgy Magyarországon ahol egy szakértőkből álló földrajzi név bizottságot két perc alatt szétrúgnak, mert nem hozott elég politikai döntést én nem bíznék abban, hogy egy ilyen állami alap környékén valódi szakértők lennének. De lehet, hogy tévedek, és annyi olyan dolgot tudsz mondani, ahol a fidesz (és amúgy is a mindenkori magyar kormány) a szakértőket és nem a politikai csinovnyikokat részesítette volna előnyben
nem-igen 2012.07.28 17:00:16
@Speculative: pont ez a lényeg! nem biztos, hogy kockázati tőke befektetési társaságot befektetési alap formában kell csinálni. Tudomásom szerint a nagy tömegek számára is nyitott befektetési alapok között nem nagyon jellemző a kockázati tőke befektetés, pont azért, amit mondtál, hogy a legkörültekintőbb, a tulajdonosok által meghozott döntések mellett is bebuknak 6-7 céget, és 3-4-en kell megkeresni a bukót és a nyereséget is. Ez pedig sokkal komolyabb kockázatokat és döntéseket igényel, mint egy "mezei" kötvény/részvény alap.
2012. szeptember 2-án időközi polgármester választást tartanak Hódmezővásárhelyen. Erre azért van szükség, mert a várost 2002 óta irányító Lázár János június eleje óta államtitkárként vezeti a Miniszterelnökséget. Ez a pozíció pedig összeférhetetlen a…..
nem-igen 2012.07.19 17:19:40
@is: a legjobb korban van a jelölt! 20 milliárdos adósságuk van, Jani fiu hiába levelezett a bankkal nem sikerült megoldani, de ugye csak nem fogja ő bedönteni a várost. Egy 68 éves jelölt viszont mondjuk fél év múlva csődöt jelent, ez számára biztos komoly politikai érvágás lesz, de semmi vész, gond nélkül visszavonul élvezni a nyugdíjas éveket, és jöhet valaki új.
Pénzkérdés Füstadó a Széllben 2012.05.17 10:22:00
A mindenkori kormányok adókivetési kényszereiktől vezérelve  szeretnek olyan tételekre lőni, amelyek valójában nincsenek is. A legújabb ötlet az ingatlanok árnövekedésének megadóztatása. Vajon elolvastak előtte bármit is a jelenkori ingatlanpiaci trendekről? Pedig a…..
nem-igen 2012.05.17 14:51:32
"Persze arra jó lehetne az ötlet, hogy legalább megadóztassa azokat, akik a tűzhöz közel ülve rájönnek, hogy érdemes megvenni azt a kietlen és érdektelen kis parcellát, ami aztán hogy-hogy nem, felvásárlásra kerül az állam által autópálya-nyomvonal, vagy ipari park, vagy más céljára. Ez sem nagy pénz, de legalább az igazságérzetünket szolgálná, hogy a nagy nyerészkedés közben legalább egy kicsit adózik belőle az a sok befolyásos ember."

Te sem adtál-vettél még soha nagy értékű, elsősorban ipari ingatlant ugye? Az ilyenek gyakorlatilag sosem cserélnek gazdát, és már most sem fizet utánuk senki semmit.

Avagy, hogyan adjunk el 500Ha szántót miután belterülettél nyilvánították adó nélkül:

- Átváglak Kft. megalapítása
- Átváglak Kft. megvásárolja a földeket (ha már megvan, akkor beviszed a cégbe)
- Haver a földet átminősíti építési területté, az értéke tízszere nő
- Átváglak Kft.-be beszáll a jövőbeni vásárló, Te meg az üzletrészed eladod neki. Az üzletrész vétele-eladása sokkal kellemesebb adózási feltételekkel teljesül, mint az ingatlan vétel/leadás, sőt lehet használni nyugodtan offshore céget, stb.

Ez a módszer persze egy 10 millás panelnél nem alkalmazható, mert a cégnek lesz valami kis fenntartási költsége, ilyesmi, egy ilyen olcsó ingatlannál az az évi pár tízezer forint is számíthat, de egy nagyobb irodaháznál, ipari parknál, stb. már ma is ez a módszer a megszokott.

Egy szó mint száz, a csókosok továbbra sem fognak fizetni, de senkinek ne legyen kétsége, a 10 millás panel után tartani fogja az önkormányzat a markát, mert felújította a játszóteret 1.5km-re a lakástól, biztos csak ezért ér most 2 millával többet...
Szokásomtól eltérően ma kicsit messziről kezdeném a soros értekezést. Véletlenül megnéztem az ATV-n egy Bauer Tamás kontra Kálmán Olga boxmeccset, ahol a téma az volt, hogy akkor most tudja-e a magyar kormány, hogy mik az EU feltételei az IMF tárgyalások megkezdéséhez, vagy sem?…..
nem-igen 2012.04.12 12:52:17
@Roa: Akik egy percre is felülemelkedtek a fülkeforradalom óta a pártérdekeken, azok jellemzően már nincsenek ott... Persze, ahol egy földrajzi név bizottságot szétvernek azért, amiért, ott majd mások karakánul ki fognak állni egy pár helységnév táblánál komolyabb ügyben, és azt mondani, hogy nem mi?
nem-igen 2012.04.12 12:58:22
@Kutchek: ugyan, kinek jó, ha a nagy elszámoltatásban kiderül, hogy együtt csináltuk. valahogy a szavakon túl nincs is túl nagy elszámoltatás, csak ez nem tűnik fel a droidoknak.
nem-igen 2012.04.12 13:16:09
@Dankesőn: átlag embert nem érinti? Amíg átlag ember mellett nem kezd el építkezni majd valaki, aki már nem átlag ember... Amíg átlag ember nem keveredik bármilyen szó szerint tyúkperbe az átlagon felüli emberrel...
Mert a kommunizmusban is csak a nagy terv védelmében avatkoztak be, olyan sosem fordult elő, hogy a "mi kutyánk kölykét" holmi csip-csup polgári/köztörvényes perben mentették meg.
Mint azt lehetett olvasni hétfőn napközben, a benzinár literje újabb öt forinttal emelkedik szerdától.Gyakran olvasni olyan megjegyzéseket, hogy a benzinár elszabadulásáért Orbán a hibás. Nos nekik szeretném bemutatni az alábbi grafikont, amelyet a portfolio.hu-n találtam:Ugye…..
A Homárnak sem rémlett, de tényleg van a régi T-Mobile csomagokon túlforgalmazási díj az ingen kedvező 0,11ft/10Kb áron. Az új csomagokon elvileg már nincs ilyen, de naiv ügyfélnek még pont sikerült egy nap alatt felélnie a 3 gigás havi keretet:T-home előfizetéshez akcióban…..
Varánusz Más pöcsével 2011.06.21 06:07:00
"Asztalra pohár, tányérba étel,Zabáld ki magadból azt, amit érzel.Utolsó sansz volt, ezt mindenki tudja,Sose volt még ennyire durva.Mintha csak egy szekrénybe zártak volna,Ahol apró kis üvegekFinom kis mérgekkel a begyükbenCsak arra várnak, hogy téged tönkre tegyenek."A…..
nem-igen 2011.06.21 11:19:35
@Joooe: hosszú távú hatása?

10 emberből 1-et kirúg a főnök, a fizetését és a munkáját szétosztja. A munkateher növekedés miatt leghangosabban zúgolódót szintén kivágja, ennek a fizetését megtartja, a maradék 8-nak meg megmondja, hogy lehet folytatni a dolgo, ha gondolják (nem fogják gondolni). A végén ugye mindenki nyer egy kicsit:
- főnök 1 munkásánka bérét
- 8 beosztott egy rakás munkát és egy kis fizetés (vissza)emelkedést
- 2 (ex)munkás egy rakás szabadidőt

Tehát senki sem jár rosszabbul hosszú távon.
Megvolt a 2011-es WWDC is, az Apple egy rakás infót a nyakunkba zúdított, most megpróbálok ösvényt vágni nektek a dzsungelbe, hogy tisztábban láthassatok. Kezdjük először a Mac operációs rendszerével, a 10.7-essel, aminek a nevéből már kiesett a Mac: mostantól csak OS X Lionnak…..
nem-igen 2011.06.07 16:08:41
@Tzupi: "Új rendszerre való frissítésnél érdemes megvárni minimum az első, de inkább a 2. frissítést."

ez ki van zárva, és hatalmas baromság! Mindig is az volt a Mac-es társadalom egyik aduja, hogy a Windows nem megy SP nélkül, bezzeg a Mac, úgyhogy egyszerűen nem tudom elhinni, hogy várni kellene, had szóljon! :D))))
Mit tiltson be egy önkormányzat, ha nincsenek romkocsmái, a madarakat meg nem tudják. Na persze tehetek epés megjegyzéseket, valójában irigylésre méltó Balatonfüred helyzete és tulajdonképpen igazuk van, hogy megvédik a település egyik nagy értékét, a nyugalmat. Mint az…..
Csak 120 kiló fölötti fekák játszák ezt a játékot, a 100 alatti IQ alapkövetelmény, és egyébként is, ez lényegében csoportos garázdaság. Mint gyakorló focisták és futball szerető emberek gyakran találkozunk érdekes tévképzetekkel az amarikaifociról. Szájbarágó, vagy mi a…..
Octavia sokkal bátrabb, mint akár a Homár, akár egy tigriscápa, akár Chuck Norris: nem elég, hogy képes volt öt azaz 5 forint borravalót adni egy pizzafutárnak, még ő van felháborodva, hogy a futár ezen dühöngött, és képes anális kínzással fenyegető levelet írni az Il…..
Állati bosszantó tud lenni, ha egy egyértelmű baleseti helyzetet a vétkes fél nem ismer el, sőt, tovább hajt, mintha mi sem történt volna. Máté egy ilyenbe csöppent bele. Mivel a baleset okozója még a határozatot is megtámadta, ezért levélírónk autója törötten várja a…..
nem-igen 2009.07.01 11:54:32
Május óta vársz, és nem történt semmi? Szerencsés ember!!!


Szóval, esetemben teljesen egyértelmű ajtó ablak szitu, több törött kocsi, egy vétkes, ő is, a rendőrök is, mindenki elismeri rögtön ott a helyszínen, hogy a helyzet egyértelmű.

Kávlária:
- 7-14 nap, mire a helyszínelők átadják az ügyet egy előadónak
- előadónak van 30 napja, hogy foglalkozzon az egésszel. Ha 30 nap alatt nem végez, akkor simán saját hatáskörön belül hosszabbíthat még 30 napot. A törvény szelleme persze ezt a hosszabbítást nem ilyen egyértelmű helyzetekre találta ki, hanem, ha mindenféle szakértői vélemények kellenek. 1.5 hónap után ügyfél idegessé válik, be szeretne menni (telefonon ugyanis simán lehülyézik a yard emberei, majd lecsapják a telefont). Hosszas könyörgésre kiderül, hogy a rendőrség faxon át tartja a kapcsolatot egy másik állami szervvel, és a fax elkeveredett (2009-ben miért nem egy kattintás a számítógépen).

-Letelik végre a 60 nap, ügyintézőnek alig 1 hetébe kerül, hogy megírja a levelet és azt lepostázza a bűnösnek.

-Bűnösnek van egy csomó ideje, hogy eldöntse, fellebbez e, majd a rendőrség még rárak 1 hetet, hogy a tértivevény garantáltan visszajön e.

- Bűnös vétkét elismeri, de a kb 10 milla okozott kárért, az átlépett dupla záróvonalért sokalja a 6 hónap eltiltás+60 ezer büntit, így enyhítést kér, amit az ügyintéző szerint gyakorlatilag automatikusan megkap.

- újabb egy hét, mire megszületik a 4hó+40ezer bünti, majd ezt követően újra majd 1 hónap a levelezés, beleértve azt, hogy tértivevényre várunk.

- ha mindez megvan, akkor már csak kb 1.5-2 hét, mire kiadják a többieknek is a papírt, már ha bemennek érte, különben még a borítékoslás, postára feladás is beletellik 1-1.5 hétbe.


Ehhez hozzáteszem, hogy az irodában dolgozó ügyintézőnél többször jártam bent, sosem égett a keze alatt a munka, index.hu-t viszont szorgalmasan olvassa (a számítógép a jelek szerint ezt az egyetlen célt szolgálja, mert amúgy minden múltszázadi technikával megy).
Jah, és a "kedves, szimpatikus" hölgy ugyanúgy rendőr, tehát korkedvezményes nyugdíjtól kezdve gondolom mindent megkap, de ha telefonálsz neki, 9-14 óra között, akkor még nincs bent/már nincs bent/ebédel, vagy, bár 16-ig tart a munkaideje, előre szól, hogy 15 óráig érj oda, mert később már nem lesz bent.

Üdvözöllek magyarországon a XXI században! ___________Szolgálunk___________ és védünk?
nem-igen 2009.07.01 13:13:54
@craft75: pontosan, de kár alatt csak a tényleges javítás/totálkár-t értsd, tehát a biztosítóból nem vagy képes semmi egyebet kiverni, sőt bérautó is csak akkor jár, ha a marson élsz, és az alfa centaurira jársz dolgozni, mert ha alkalmazott vagy, ha azonos városban élsz, mint ahol dolgozol stb, akkor gyakorlatilag kizárt, hogy bármit is kapj, mellesleg a biztosítóval még meg kell alaposan küzdeni, hogy mennyi az annyi, tehát te mint abszolút vétlen szereplő simán elversz ugyanúgy több tízezer forintot, hónapokig nem tudsz autózni, bár neked speciel jogsid van csak kocsid nincs.

A legjobban mellesleg az fáj, hogy amikor már elismert minden felelősséget, már csak a büntetés nagyságán megy a vita, akkor sem tudod elkezdeni a biztosítói ügyintézést.
Szeretném felhívni rá a figyelmet, hogy a "mindent Kínában gyártunk, nincs már európai ipar" c. városi legenda eléggé ellentmond annak a ténynek, hogy az európai ipari termelés tavaly több, mint a háromszorosa volt a kínainak. (És ez csak az EU, nincs benne a norvég…..
w Jön a farkas 2009.05.20 15:30:00
Nem maradt már más fegyverük, csak a félelem. Az pedig egyben rossz tanácsadó is. A legfélelmetesebb természetesen a fasizmus, a konkrét nácik rohamcsapatai, az utcai harcok, a pogromok. Ezt a veszélyt a Jobbik parlamentbe jutása testesíti meg, nem egészen világos, milyen…..
nem-igen 2009.05.24 12:16:44
"kozgazdasagi alapon nem lehet vezetni az orszagot mert 30 szazalek ehenhal
hat mindig lesznek lustak, butak, elesettek, betegek, alkoholistak, ezt nem erti Tota sem, meg oregek
veluk mi legyen?"

Volt egy rendszer, ahol véletlen sem közgazdasági alapokon vezették az országot. Ott kimondták, hogy márpedig lusták, részegekek, buták, elesettek nem léteznek, ott mindenkinek lesz egy panel lakása, ott szén és acél országát csinálunk a szenet és acélt nélkülöző Magyarországból, ott rizset vagy gyapotot termelünk bárhol, munkát adunk bárkinek, legfeljebb meg kell hozzá fordítani egy folyó folyásirányát... Na az volt ám az igazi rendszer, hiszen ott mindenki egyenlő volt, legyen az buta, részeg, lusta, ugyanannyit kap, mint a szorgos, józan, okos! Vissza! Vissza! Vissza! Az volt a kánaán mi?

Az emberi szolidaritás ugyanis nem azt jelenti, nem azt kellene, hogy jelentse, amit ma Magyarországon, hogy segélyből 5ezer forinttal lehet kevesebbet keresni havi szinten egyes vidékeken, mint pl gyümölcs ültetvényen melózásból, és ha hozzáveszem, hogy a segélyesnek nem kell napi 8 órát melózni, 2 órát utazni oda-vissza, hanem csak a saját kiskertjét ápolja (tehát nem lop, nem fusizik), akkor is jobban keres, mint aki dolgozik...

A szolidaritásnak azt kellene jelenteni, hogy egy hónapra van 1 ember maximum annyi segélyt kap, ami élni kevés, éhenhalni sok, a szociális háló pedig nem az összes részeget, butát, lustát védi, hanem azt, akit tényleg védenie kell, azt, aki megbotlott, de képes talpraállni (átmeneti betegség, átmeneti munkanélküliség), és azt aki erre képtelen, pl mert beteg, mert gyerek.

Persze nálunk még mindig a kommunizmus szelleme kísért, közgazdasági módszerek nem kellenek, a szociális juttatások forrását nem kell megnevezni, vagy ha mégis, akkor elég elővenni a joker szöveget: majd fizetnek a gazdagok (más kérdés, hogy hány emberre van szükség a jelenlegi szociális/jóléti rendszerünk fentartásához?

És mivel a gazdagok száma nem növekszik drasztikusan (főleg ott nem, ahol csak velük akarnak mindent megfizettetni), ezért inkább a szótárakban kell átírni a gazdag szó jelentését, előbb behúzni a szócikk alá a kicsit is jómódúbbakat, majd megalkotni a gazdag=középosztály relációt, végül pedig szükség lesz a gazdag=adót fizető állampolgár tételre is, persze a buták, a lusták és a részegesek gond nélkül megszavazzák, hogy az új szótár értelmében vett gazdagok (tehát az összes adófizető) fizessék az ő lustaságukat, butaságukat, alkoholizmusukat...