Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ernő Koska

0 bejegyzést írt és 39 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Kép: Centrál Színház) 82 éves korában elhunyt a Centrál Színház örökös tagja, Verebély Iván. A színész több, mint 50 éven át lépett fel a Révay utca színpadán, csak épp a rendezők és a színházak nevei változtak a feje felett. Ő az a színész, akit soha senki nem "művészurazott”, mert tudatosan…..
  Az idén 100 éve született nagyszerű olasz színésznek, Alberto Sordinak, akit sokszor emlegettek úgy, mint az egyszerű átlag olasz megtestesítőjét, mindig sikerült hétköznapi helyzetekkel illusztrálnia lelkiállapotát. Az étkezés lehet nála a jó és a rossz metaforája egyaránt. Francesco…..
Életéről és művészeti érdemeiről is kevesebbet tudunk, mint kellene, mégis generációk számára volt meghatározó a szinkronmunkássága révén. Idén lenne 100 éves Kenderesi Tibor! E cikk megírásában a színművész unokája, Patkós Zsolt volt segítségünkre. 1920. május 15-én született Újvidéken, a mai…..
MovieCops A KIS LOVAG 2020.03.25 06:00:00
Az irodalmi Nobel-díjas Henryk Sienkiewicz (1846–1916) könyvei világszerte nagy népszerűségnek örvendenek az olvasók körében. Híres trilógiája, a Tűzzel-vassal, az Özönvíz és A kis lovag a XVII. századi lengyel történelem sorsfordító eseményeit idézi fel, szereplői között valós történelmi személyek…..
A sorozat első három részében megismerkedhettetek a jelenlegi nemzet színészeinek szinkronmunkáival. Van azonban 18 színész, akik már nem lehetnek köztünk, de mind megérdemelten tartoztak a Nemzet Színészei közé. A sorozat ezen, utolsó epizódjában szubjektíven megemlékezem azon tagokról, akik mély…..
'Tüskéshátú barátom' hangját még negyvenéves meglett emberek is kapásból fel tudják idézni, és aki mai fejjel végignézi a Legkisebb ugrifüles epizódjait, ugyanolyan jól szórakozik rajtuk, mint gyerekkorában. És nincsenek ezzel másképp a mai gyerekek sem. Nem is véletlen,…..
MovieCops EGRI CSILLAGOK 2019.12.16 06:00:00
„Summáját írom Egör várának, Megszállásának, viadaljának, Szégyönvallását császár hadának, Nagy vígasságát Ferdinánd királnak.” (Tinódi Lantos Sebestyén: Egri históriának summája, 1553) A magyar filmtörténet egyik legnépszerűbb produkciója az 1968-ban bemutatott Egri csillagok, Várkonyi Zoltán…..
A betyárbecsület mítosza már kiveszőben van, de még mindig elbűvöli az embert a gondolat a bűnözők között létrejövő barátság erősségéről. Így lehetett ezzel az inkább íróként jeleskedő Jean Herman is, aki első komoly rendezését építette köréje. Az Ég veled, barátom! felkeltette az akkor már…..
Birtokélet A vonatozás hajnala 2019.09.03 14:33:31
Széchenyinek és Kossuthnak is szívügye volt a magyar vasút, amelynek születését végül mégis a pénzembereknek köszönhetjük. Forrás: Fortepan.hu/Budapest Főváros Levéltára - Semmeringbahn..
Hazánkban kultusza van a szinkronnak, ami egyfelől áldás, hiszen olyan pluszt kapunk a filmektől, amit sokszor nagyságrendekkel emeli egy film színvonalát, másrészről már ismert tény, hogy a nyugati országokban sok esetben szándékosan nem készítenek szinkront, ezzel segítve a nyelvtanulást – nem is…..