Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kocsmagomba

0 bejegyzést írt és 290 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hű mennyi Dagályos posztunk volt már! A nőket videózó kabinos, a szarszippantással súlyosbított fürdőzés, na meg a megzavarodott pénztárosok után most olvasónk szerint egy jól ismert, aktuális probléma került elő: az öltözőszekrények hibája. Rita szekrénye nem nyílt, mivel a rendszerben másik két…..
kocsmagomba 2020.02.26 13:26:17
@Jake Peralta: 16 éved minden tapasztalatával mondod ezt :)))
Lófütyit. Ez egy tényleg durva programozói és/vagy rendszergazdai hiba lesz. Az én álmom, hogy egyszer majd belépek a netbankba és a Mészáros pénze lesz ott előttem. :D
kocsmagomba 2020.02.26 16:44:07
@Jake Peralta: egész számra tippeltem, kettes számrendszerben :)
Olvasónk, Gamintojas olyan levelet írt nekünk, amin egy pár napig ülnünk kellett, hogy meg tudjuk emészteni. Egy cikket is mellékelt a felvetéshez: A rejtett heréjű kansertések ivari szaga. És akkor jöttek azok a mondatok, hogy: "Megfigyeléseink szerint az ivari szag pszichofizikai élményként…..
kocsmagomba 2020.02.26 14:08:13
@aefzuj: mindig az aki kérdezi :)

Közeli kisvárosban 2 nagy Spar van, ahol húspult is van. Egyikben mindig állott, rossz kinézetű a hús, de még a csomagolt pulton is, másikban pöpec minden. Elsőben, ismerem, egy szigorú üzletasszony a főnök, aki még egy tojást sem főz meg otthon, másikban viszont a fiatal csajok úgy vágják a tőkén a húst bárddal, a csontos marhalábszárat géppel, olyan élvezettel, hogy megkívánja az ember könnyen. A húst. :) Gondolom a vezetéstől sok függ, utóbbiak nem veszik át a szar szállítmányt.
Külön öröm nekem, hogy zászlókkal jelzik a hús származási országát, így már biztosra ki tudom választani az osztrákot... :D
Az úgynevezett higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékek esetében, mint például a fehérnemű, a vásárlót kicsomagolás és használatba vétel után nem illeti meg az elállási jog. Vagyis használt bugyit nem vesznek vissza  boltban, ez rendben is van. De mi van akkor, ha a…..
kocsmagomba 2020.02.26 13:12:26
@Darth Revan:
"bezzeg a ferfi alsot csak max egy kis sarga pisi folt diszitheti. "

És hátul a diszkrét barna vonalkód????
kocsmagomba 2020.02.26 13:14:27
@Club Sandwich: a badi az olyan mint a klubszendvics
via GIPHY Nagy nap ez a Homárnak: megérkezett az első állatvédelemmel kapcsolatos levél! Sőt, nem csak hogy állat, de vízi! Barnabás a VitalPet állatkereskedésben bukkant a 2, azaz kettő literes akváriumra, de az máshol is kapható, úgyhogy ez itt most egy kiáltás az összes kereskedőnek.  Olvasónk…..
kocsmagomba 2020.02.20 18:02:17
@MAXVAL bircaman közíró: Jut is eszembe, te mennyire kicsi helyen élsz? :)
kocsmagomba 2020.02.20 19:57:04
@heidt: ez kész... :D kár tovább kommentelni
 Az első próbálkozásom a lassú főzőben: arra gondoltam, hogy elsőként egy darab csont nélküli bőrös sertéscombot fogok elkészíteni, mégpedig savanyúkáposzta-ágyon. Erre vonatkozóan nemigen találtam szakirodalmat, így zömmel saját kútfőből dolgoztam. A vadonatúj, elég méretes lassú főzőm kerámia…..
kocsmagomba 2020.02.20 18:54:40
Bocs, csak most néztem be, de látom alakulnak a dolgok. Pont én is akartam írni, hogy a szervert megterheli a rengeteg kép méretezése, ha túl nagyban van feltéve. Ezért jó, ha eleve beállított méreteket töltesz fel. Én nem szerkesztek blogot ezen a blog.hu-n, ezért piszkáltam meg Andrást, hogy ő látja maga előtt a szerkesztő felületet, használja és érti is, hogy mit csinál. Ne csak morogjon.
Én sem akarok hosszas magyarázkodásba kezdeni, de 3 dolog lassítja a blogokat. Egyik a képméret, erről majd még alább. Másik a szerver által és/vagy az olvasó böngészője által végrehajtandó utasítások, parancsok, kénytelen vagyok leírni: szkriptek. Ennek elébe lehet menni a képek okosabb méretezésével, esetleg a csicsamicsa dizájn egyszerűbbre cserélésével, lásd: blogkocsma alap dizájn. Itt a lepcsánkon már a Válasz erre gomb animálása is egy lassító tényező. Harmadik a sávszélesség a szerver és az olvasó között, de manapság ez nem tényező. Csak nálam például, mert itt szinte csíkonként jönnek át a képek szép lassan.

Képek méretezése: Példának egyetlen itteni kép. Ha megnézem, 12 Megapixeles. Ez, ha nyomdai gépbe küldenénk, kb. 1,5 méterszer 1 méteres vászon lenne. Ugye, hogy nem kell. Ezzel darabonként megdolgoznak a gépek, mire valami megjelenik az olvasó monitorán, kicsiben és bélyegképként. Nem is beszélve még a felesleges információ mennyiségről, amit a kép hordoz: tudom, hogy Apple iPhone 11-gyel készült, 2020.01.15-én reggel nyolc óra 59 perc 49 másodperckor.
Sokan félreértik. Az nem számít átméretezésnek, hogy egy szerkesztő felületen egérrel huzigáljuk a kép sarkát! Azzal csak még rosszabb lesz.
Elő kell kapni csak egy egyszerű, ingyenes képszerkesztő programot, amivel meg kell nyitni a képet, át kell méretezni és újra elmenteni. Majd azután jöhet a feltöltés. Nem tudom ki mit szeret, de én ezt nem mobiltelón, hanem asztali pc-n vagy laptopon javaslom megtenni, például egy Irfanview nevű szoftverrel. Ezzel az átméretezéssel egyidőben lehet is törölni a kép készítésének felesleges részleteit, magánügy, hogy mikor készült, hány órakor... milyen géppel. Magánban ebben tudok segíteni.
A Giorgio Vasari tervezte 760 méter hosszú függőfolyosót, amely összeköti a firenzei Uffizi múzeumot a Palazzo Pittivel és a Palazzo Vecchióval, újra megnyitják a nagyközönség előtt. A munkálatok, amelyeket az olasz állam és európai források finanszíroznak, kb. 10 millió euróba kerülnek. Biztosítják…..
1982. április 2-án argentin katonák szálltak partra az Egyesült Királyság felségterületének számító Falkland-szigeteken annak érdekében, hogy a szigeteket Argentínához csatolják. A partraszállás hírére a britek egy gyorsreagálású haditengerészeti csoportot indítottak útnak az agresszió…..
kocsmagomba 2020.02.14 12:11:49
@gigabursch: Nem a nevezett szigetek birtoklása a cél, hanem az Antarktisz! Argentína és az Egyesült Királyság el nem ismert területi igénye ugyanarra a föld (jég) darabra vonatkozik, jelentős átfedéssel. Az Antarktisz egyezmény ugyan tiltja ezeket a területi igényeket, egyelőre. A Falkland és a másik két sziget birtoklása nélkül a királyság területi igénye nehezen tartható fenn. Ennek történeti okai vannak. És igen, itt az olvadás, fog ez az egyezmény még változni... sajnos.
 Ó, de hát ez nem egy extra dolog, miért kellene ebből blogposztot írni? Hát azért, mert új technológiával készült ez a rókagombás karaj. Mostanában kezdenek berobbanni a nemzetközi piacon, de már idehaza is az automata elektromos kukták, intelligens főzőedények, illetve több más névvel illetett…..
A háborús filmek rajongóinak, harckocsi-mániásoknak (like me), történelem kedvelőknek és haditechnika-fanoknak kötelező darab a 2018-ban készült, Aleksey Sidorov rendezte T-34. Régóta vártam megjelenését, hiszen mind a 4 előbb említett kategóriába beletartozom. Meghökkentő film még akkor is, ha…..
kocsmagomba 2020.02.09 20:35:06
@Nietzsche.: miért ne? De igazad van nem láttam ezt a filmet, én csak azt tudom, hogy kuplunggal lőni tilos, illetve, hogy a T-34 nem volt belső beszélővel ellátva, akár maga a lövész is kinyomhatta, kommunikáció hiányában, ezt magad is összerakod, maradok tisztelettel: egy gyakorlott harckocsizó :)
T-34 filmet utoljára a 4 páncélos és a kutya filmben láttam, ott kitolták a pedált? Már nem emlékszem rá.
kocsmagomba 2020.02.09 22:38:10
@HARP3R: ez tényleg érdekes. Nem igazán értem, miért kellett, de az orosz technikát nem vitatjuk, használjuk! :D :D Az általam "lovagolt" orosz gépekben már elektromotor mozgatta a tornyot és a löveg csövet, nem kellett kézzel tekerni, bár a lehetőség megvolt rá. A célzó és egyben elsütő berendezés, menetstabilizátorral, joystick szerűen tekert, és gombnyomásra működött, anno domini nagyon régen(!), gondolom ezzel hadi titkot már nem árulok el. A vezetőnek viszont tényleg szólni kellett, egy megbeszélt szóval, hogy lövésre számítson, mert se a gépet, se magunkat nem akartuk belül szétverni, ekkor kinyomta addig a kuplungot, főleg mozgó harckocsi esetében.
Néhány gondolat arról, miért és miről írok? A táplálkozás körül az internet jóvoltából felrobbant a világ. Folyamatosan megy a vita a hivatalos táplálkozási ajánlások és a divatdiéták között, a szakemberek és a magukat táplálkozási gurunak kikiáltók között. Egyre másra bukkanak fel csoda diéták,…..
kocsmagomba 2020.02.06 16:07:47
Citromdisznó Rozskenyér 2020.01.23 08:30:00
Nem könnyű olyan rozskenyeret kapni, ami tényleg rozslisztből van, és nem tolták el az arányait nagyon a búza irányába. A sok rozsos kenyérről nem is beszélve, aminek csak megmutatták képen a rozslisztes zsákot. Gondoltam inkább megsütöm magam, legalább akkor a formáját is úgy alakítom ki, hogy…..
MILYEN NŐK TETSZETTEK? Szerelmetesfeleségtársam egyáltalán nem törékeny. Kezdettől fogva, úgy a második pillanattól láttam és imádtam, hogy mindenhol van rajta mit fogni. Nagyon kedves volt minden érzékszervemnek. Ez tizenkét év után is így van, pedig már látjuk egymáson „az arcunkra szőtt változó…..
Igazi csárda étel, abból a világból származik, amikor még sok háznál volt kemence. Klasszikus csülök pékné, de mégsem, mert a csülök francia, azaz nem is igazi csülök, hanem sertésboka. Sokan előfőzik, mi nem tettük, mert azt szerettük volna, hogy az ízei ne a főzővízbe kerüljenek, hanem a…..
kocsmagomba 2020.01.10 22:21:16
@masada: nem ott és nem akkor.... nem római, hanem pataki, hát magyar vagyol-e?
kocsmagomba 2020.01.10 22:22:22
@Muhammad Balfas: talán tessék szíves lenni kipróbálni, aztán dumálni, pontosan jól készült, ahogy azt kell
kocsmagomba 2020.01.11 13:53:04
@Muhammad Balfas: bocsánatodat kérem
egyébként én nem találok kivetnivalót benne, ha vízben főne például egy pataki tál alján vagy zsírban sülne 2 órát, baj lenne.... de egy forró nedves-ízes levegővel átjárt tepsiben hőkezelve nagyon ott van, nyilván ahány krumpli, annyiféle
Én sütnivaló sárgahéjú krumplit szoktam hosszában felezni, a "húsát" kockára mélyen a hajáig bevágni, megsózni, szárazon tepsiben sütni, mikor a kockák szétnyílnak megfelelő zsírral vagy pecsenye lével beitatni és pirulásig tovább sütni. Ez közel két óra. Ne ragozzam mennyire finom. Ez történik csülök mellett sütve is.
A kapitalizmus (szabad piacgazdaság) mellett ezer meg egy jó indok és érv van -- szemben mindenféle részint elmúlt, részint horrorisztikus alternatívájával. Nem rekapitulálok ezekből egy darabot sem, mert akinek felnőtt korára nem sikerült megérteni őket, az eztán sem fogja. Az maradjon csak Mac…..
Tavaly karácsonykor Viktor egy mikrofonállvány és a nyilvánosság előtt saját jóemberségéről elmélkedett. Arra jutott magával, hogy neki elsősorban jó miniszterelnöknek kell lennie, és ha emellett jó ember is, az bónusz. Nem mondta ki - mert ha szeret valamit magában, az a szerénység - csupán…..
kocsmagomba 2019.12.31 15:48:46
@CCnick: sajnos igazad van
kocsmagomba 2019.12.31 15:51:51
@bölcsbagoly: mondom nem szükséges MOST Viktornak maffiát üzemeltetnie ezért, bunkó kis provokátorom... nyaljál birkaherét! :))) utállak, mint a kaka emojit
kocsmagomba 2019.12.31 16:04:50
@bölcsbagoly: :DDD mikor elfogytál kis majom....
 A Kárpát-medencében őshonos nemes hal a süllő, amely az oxigénnel jól ellátott állóvizekben érzi jól magát. Ritka vendég a halboltokban a friss süllő - maga a boltos is csodálkozott, hogy éppen kapható. Elég kisméretű halakat kaptam, de ennek is örültem.  Finom, fehér, szálkamentes húsa miatt…..
kocsmagomba 2019.12.22 16:57:20
@Kedélyes Paraszt: az ördögszekeret az előző posztban, ha visszaolvasol kitárgyaltuk, hogy hiba volt hal mellett "sütni", a posztoló is ezt írta, erre utaltam a kommentben
Másik:
Annyira hülye nem vagyok, hogy fagyasztott formájában használjam a vargányát hal hasüregébe, csak egyszerűen fogalmaztam, mert nem ez volt a lényeg, kár, hogy nem értetted, akkor a te kedvedért, fagyasztóból kivett vargányát nem csak kiengedve, hanem fűszeresen elkészítve töltöttem bele. Szevasz... :))))
@Attilajukkaja: nyilván, ezért is hoztam szóba! ;)
@Benikuty: olvasd el, amit linkeltem, amiről jukka is beszél, "Hellohal" ismereteiben is megbízhatsz. Nyilván nem írom, hogy a kazah szarabb takarmányon él, meg nem finomebb, mert nem tudhatjuk mi sül ki a süllőből éppen aktuálisan, csak azt tudom megírni, hogy tutti nem magyar darab volt. Persze, hogy a tartás körülményei a fontosak, csakhogy erről nem is beszéltem, csak szereted kavarni a kocsonyát, mint mindig! ;)
kocsmagomba 2019.12.23 21:20:05
@Kedélyes Paraszt: Hahó! :)
Csak szólok, hogy lassan 50 éve gombászok, szakértő nélkül ;) és főzök gombás ételeket. Tisztánlátás végett.... Ne kóstolgass engem! ;)
Valóban, a vargánya túl erős íz a halhoz. Bár most láttam valami receptet, ez konkrétan halgombóc, vargányás szósszal leöntve. Ezen még agyalok egyet, de ez sem tűnik meggyőzőnek.
@Attilajukkaja: jól látod
kocsmagomba 2019.12.23 21:32:51
@bontottcsirke: na jó...
Süllőt, fogast de akár lebőrözött harcsát is úgy sütök, hogy a panírt 250 kilométerre elviszem a helyszínről és mindenkit lenyilazok, aki szóba hozza.
Fenét.
Serpenyőbe gyengén alákent zsiradékon két oldalát, ennyi.
Vagy valami sütős megoldás, de csak ha nagy, egész darab, ha több idő kell az átsüléshez.
Panír???? Még liszt se.
A kertünk kisebb átjáróház, így már meg sem lepődök, amikor kómás hajnalon, valami tüzelő után kutatva a teraszon egy arrajáró kutya vagy macska néz velem farkasszemet (noha mi nem tartunk ilyesmit), de már bármire fel vagyok vértezve, a legutóbbi korareggeli birkahajkurászás és néhány rókavendég…..
kocsmagomba 2019.12.07 20:15:47
A zsidó vallást gyakorlóknak, sőt, a zsidó vallásgyakorlást csak külső szemlélőként ismerőknek is feltűnhet, hogy a mindennapi életben jelentősebb hangsúlyt kap az ember jobb oldala a balnál. Ez persze így van sok más kultúrában is, elég csak arra gondolni, hogy a magyar nyelvben a „jobb” szó valami…..
Régóta szemezek ezzel a bizarr alakú gombával, most volt itt az idő közelebbről is megismerni. Az ördögszekérgomba a laskagombák királynője, ízében pedig a vargányára emlékeztet, olvastam a szakirodalomban.  Azt is megtudtam, hogy szeletekre vágva grillezni szokták, "steak"-nek nevezve. Hát…..
Magyarország erdeinek mélyén több kísérteties kunyhó is várja a bevállalósakat egy vérfagyasztó éjszakára. Hajdan erdészek laktak bennük, csőszöknek, favágóknak, szappanfőzőknek nyújtottak menedéket, ma nagyrészt elhagyatva, üresen állnak. Ember legyen a talpán, aki a rengeteg közepén be mer húzódni…..
A szajkót, ezt a hazánkban vadászható, a varjúfélék családjába tartozó okos és dekoratív madarat számos népi névvel illetik. A legismertebb talán a mátyásmadár, de hívják még cserszajkónak, mátyásnak, mátyásszajkónak, matyimadárnak, zajgónak és erdészmadárnak is. Hogy miért erdészmadár, arről még…..
Olvasónk kifogásolja, hogy egy webáruház mindenféle előzetes tájékoztatás nélkül a csomag átvételekor fel akarta írnia a személyi igazolványa számát. A személyes adatok kezelése nem vicc, érdemes róla beszélni. A legtisztább az, ha előre tudjuk, milyen adatokra lesz szükség és az alapján döntjük el,…..