Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kocsmagomba

0 bejegyzést írt és 2329 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vigyázz! Rengeteg kép!!!..
kocsmagomba 2024.06.16 21:45:51
@Andrass9:

"...aki látta a pirosat a levélkezdeményeken :)))"

Köszönöm, ez csak sok évtizedes tapasztalat, nagyszüleimtől hozom.

@látjátok feleim szümtükkel:

"Nálunk az öreg őszibarack fa eléggé korompenészes, és sok a feketedett gyümölcs."

Nagyapám gondosan lekefélte a korompenészt a fákról, körömkefével, kora tavaszi metszés idejére minden nyomot eltüntetett a kéregről, annak megsértése nélkül. Természetesen gyümölcs múmia nem maradhatott. Mindezt több száz őszibarack fával... Ezek után jött a lemosó, ami a földet is direktben érte, beitatta körben a fák körül. Csoda kert volt, őszibarack korántól későig. Csupa egészség. Ebben nőttem fel.

Az öregnek megvolt mind a 4 elemije, aztán bútorasztalosnak tanult és dolgozott, de közben megtanulta könyvből az őszibarackot. Mert meg akarta tanulni. Olvasni tudott ugye, 4 elemivel. A könyv az őszibarackról még nekem is megvan, amiből ő tanult.

Az csak poén, hogy 100 évvel ezelőtt nagyapám még focista is volt, jobb hátvéd poszton, és ma szégyellné magát a mai magyar válogatott miatt.
kocsmagomba 2024.06.16 22:39:07
@Andrass9: Túl fényes a Hold az én szememnek is. Kapj elő egy akármilyen kis kézi távcsövet! Most ebben a pillanatban durván 4-5 óra környékén, az óra számlapját alapul véve, ott egy fényes kék csillag. Sokat nem tudok róla. Mindenesetre távcsővel nézni a Holdat, önmagában tanulságos és szép. Most jók a fények. Innen nem zavarja semmi a Mátra tetején.
kocsmagomba 2024.06.16 22:52:56
@kocsmagomba: Opsz. Most már majdnem 3 óra magasságában látom, valóban egy Hold átmérőnyi távolságban attól. Most szűrtebb a fény és szabad szemmel is látom, ha már tudom, hol keressem.
És kék, hidd el nekem, hogy kék. Szabad szemmel is kék. Ugyanúgy, mint az Orion csillagkép legfényesebb csillaga a Rigel, ami ordítóan kék, egy hatalmas kék óriás.
Ez egy másik. Iszonyat forró csillag lehet ez is.
Sok lefagyasztott, párolt spenótom van még a mélyhűtőben, amit üríteni kellene, mert kell a hely az újnak :) Sokat gondolkodtam, mi lenne egy jó felhasználás, amikor beugrott, hogy a család szeretei a palacsintát édeses-sósan egyaránt. Egy rövid guglizással megtaláltam a nekem tetsző receptet,…..
kocsmagomba 2024.05.28 08:43:20
@Kumari aki Nilüfer:

"Ettem viszont pár falat töltött lángost a Vadása tónál, de túl tömény, az az igazság...pont jó a lángos fokhagymásan, tejfellel is."

Én még tejfölt se mindig, csak só és maximum egy pici fokhagyma, jelzés értékűen. A lángos így kész.
Ehhez kapcsolódóan olvasnivaló, és népítélet.

telex.hu/gasztro/2024/05/27/osvath-zsolt-langosozo-teszt
kocsmagomba 2024.06.11 15:14:55
@Forestarius Csaba: Én nem értelek. Viszel egy osztatlan közös tulajdonnal foglalkozó érdekes blogot, ami engem is nagyon érdekel.

Mija retkes f*sznak kell így beszélni valakivel, egy gasztro vagy ha úgy tetszik, mindenes blogon, akivel nyilván valami sz*ros politikai blogon akadtál össze.
Nem értem.
NE IDE GYERE HÁNYNI!
Bár mondjuk nekem mindegy, úgyis megtanultam tojni az ilyenek fejére, és ebben pont "szümtük"-nek volt igaza, évekkel ezelőtt.

(bocs, András, hogy én szóltam neki)
kocsmagomba 2024.06.11 15:28:08
@Forestarius Csaba: ki nem szar le, ezt mondtam az előbb, de látszik, hogy milyen rutintalan majom vagy, hozzám ne szóljál, és ezen a blogon ne gyere ezzel a "megtalállak még" szöveggel, mi vagy te kivégző osztagosnak képzeled magad, mert tudtál ide regisztrálni???? retkes nénikédbe takarodjál innen
Reggelire nagyon megkívántam egy friss tojásrántottát, így elindultam a hozzávalókat begyűjteni. Ezek szerencsére a konyha melletti spejzban vannak, így nem fáradtam el a keresésben :)..
kocsmagomba 2024.05.22 19:19:37
@Tangó Suszter: jól sejted, mit kellene, csakhogy ez már rajta is van, mégsem jó
kocsmagomba 2024.05.24 18:22:18
@látjátok feleim szümtükkel: én olvasni szeretek, kép van a neten is...

Végre gombásztam ma, idén először.
Holnap gombaragu lesz a sült husihoz. Rókagomba, vargánya.
Hacsak el nem megyek megint gombászni, mert akkor meg főzés nem lesz. Csak szedés és tisztítás.
Állítólag 5-7 ezer Ft a piacon kilója az erdei gombának. Csakhogy én nem adok el...

Viszont majdnem ráléptem egy alig egy napos (pár órás?) újszülött őzikére, az egyik tisztáson. Ott lapult összegömbölyödve, el sem tudott volna még futni. Befért volna a kosaramba...
Nagyon gyorsan elsiettem onnan, még gombát se kerestem ott tovább.
Kerestem képet, ilyen volt:

oroscafe.hu/wp-content/uploads/2020/05/200518_ozek_gadoros_RT_003.jpg
kocsmagomba 2024.05.26 09:30:58
@látjátok feleim szümtükkel: Képet mindenről IS lehet találni. Ellenben a hozzá fűződő gondolatokat és élményeket csak olvasni lehet! Hahó. ;)
Márciusban már megbolondulok a spenótpüréért! Annyit meg tudnék enni, amennyi nincs is :) Szerencsémre olyan sok terem minden tavasszal, hogy dobozszám tudom már elõkészítve lefagyasztani, oszt egész évben foglalja a drága helyet a mélythûtõben...
kocsmagomba 2024.04.09 20:24:47
@Andrass9: Ebben a faluban 2,5 éve zárt be, az akkorra már csak ritkán nyitva tartó kocsma. Igény pedig lenne rá. Valamikor a társadalmi élet központja volt. Nem a részegeskedésé. Marika néni, a kocsmáros nem is tűrte volna. Annak már persze 30+ éve. Aki túltolta az italt, nem kapott többet, és aki az utolsó pénzét is odahordta volna, az se. Kemény volt az öreglány.
Volt viszont kártya, sakk, kugli, rex, biliárd. TV is, de kellett a kutyának, inkább játszottak a vendégek, vagy megbeszélték, amit egy ilyen faluban kell. Sokszor, akik éppen nem játszottak, körbeültek mindannyian beszélgetni, még külön asztaltársaságokra se szakadtak széjjel. Szokás volt, a bejövő vendég mindenkivel kezet fogott. :)
kocsmagomba 2024.04.10 18:57:56
Mindenütt felzúgtak a fűnyírók. A Mátra déli oldalán már 2-3 hete, de most már itt is. Hol innen hallom, hol onnan.
Közben én így gondozom a kertemet:

greendex.hu/kesz-elkaszalt-elovilag-elkaszalt-jovo/?utm_source=index.hu&utm_medium=cimlap&utm_campaign=doboz

Jó ötlet, hogy ha valahol tényleg zavar a magas (vizes) növényzet, akkor csak azon a helyen nyírom.
Van is csodálatos virág és rovarvilág. Ehhez kapcsolódó madarak, hüllők. Illatok. Olyan mint egy hegyi rét, mert tulajdonképpen az. A hosszú szálú füvek után szoktam egyet fűkaszálni. Ez már június. Ez növeli az egészségét, mert nem ott rohad, szárad a növényzet, hanem levegőt kap, felszabadul az augusztusi, őszi virágok előtt. A közben benne növő gombákról már nem is szólva. Tulajdonképpen ez egy legelő, kaszáló rét.
A szomszédaim már most 1 milliméteresre vágták. :(

Azért a szarvasokra kicsit haragszom. Megint földre tiporták a kerítés egy részét. Amelyik nem tudja átugorni, ne jöjjön be, a kutyafáját! ;)
kocsmagomba 2024.05.26 09:27:24
@Tangó Suszter: Munkavédelmi boltban lehet kapni megfelelően hangszigetelt fülvédőt. Azt feltéve kihúzhatja a földből a mandragórát is.
Ettem már vörösborosat is, de egy kis minőségi barnasör csodás ízt kölcsönöz a pörköltnek! Nem a legszebb tányérkép, de már a felét kiettem, mire eszembejutott, hogy lefotózzam.....
kocsmagomba 2024.05.13 20:07:40
@Tangó Suszter: Gasztroblogon nevezhetjük egyszerűen sonkának is. :) Marha esetében netán fartőnek. Minden esetben a legfinomabb, legnemesebb részekről van szó. Lásd még: püspökfalat. :)
kocsmagomba 2024.05.13 20:38:16
@látjátok feleim szümtükkel:

"mit permeteznél a kertedbe kullancs ellen?"

Nos, én semmit. Elég reménytelen küzdelem lenne, itt az erdőszélen, bokros, magas aljnövényzettel. Azt is bevallom, nem szeretnék vegyszerezni, más hasznosabb fajokban kárt tenni. Bár a szunnyogok időnként elgondolkodtatnak... :)))

Sűrűn vizslatjuk magunkat, és persze egymást is. :))))
Ami ellen oltani lehet, oltunk.
Viszont érdekes, hogy idén még nem kerültek elő a kullancsok. Tavaly ilyenkor már volt bennem pár darab. Most talán az itteni hidegebb idő miatt lassabbak lesznek idén.
Kedves barátnőnk hozott egy kis adag kucsmagombát a Hüvi kispiacról (fél órával azelőtt én is kacérkodtam vele, de nem vettem ...) Még volt egy adag spenópürém a hűtőbe, amihez tükörtojást szántam - a szokásos feltétem hozzá...
kocsmagomba 2024.03.20 13:03:30
@Andrass9: nyilván finom volt, csak szakértettem egy picit

mifelénk később, április elejére várható (talán) néhány darab ilyen gomba, tavaly összeszedtem 8-10 darabot és ennyi, nem tipikusan hegytetői gomba egyik kucsma fajta sem
(alföld, puszták, árterek és bizonyos fafajok kellenek... ahhoz meg idő és benzin)
kocsmagomba 2024.03.21 09:04:00
@Andrass9: Tafrina ellen apró kis milliméteres, vagy fél milliméteres zöldleveles korában kell. Egyszer. Utána nem árt ismételni pár milliméteres levélke korában, ha erősen érzékeny fajról van szó.
Az elsőnél korábban nem sokat ér a szer, mert levélen, zöld anyagon szívódik fel. Később pedig már halottnak a csók. Sajnos, ami a kérges fát éri, az a szer elveszett. Elég a leveles hajtásokra fújni, de azt jól eláztatva. Mert ugye k*va drága szerről van szó. Egy-két fa esetében csak ez a szer önmagában többe kerül, mint a várható termés.

A fertőzést jelzi a kijövő kis levélhajtások hegye, éle nem zöld, hanem pirosasan, sárgásan színezett. Ha ezt látod, várható a májusi levélhullás, mindegy mit csinálsz, de azért csökkenteni lehet a kárt.
kocsmagomba 2024.03.21 16:37:07
@Andrass9: Jól tetted, hogy megpermetezted, kellett! A hajtás hegye pirosas. Én látom. Nem lehet elég korán elkapni. Ez a rohadt hideg nagyon kedvez a tafrinának, ezt imádja, a száraz napsütéses hideget is.
Blogkocsma Latin nagy Fiesta 2024.03.06 07:00:00
Sergio Tabeira ismét tündökölt! Sajnos nem fényképeztem, ezért csak pár kép van az étlapról.   Svéd asztal  ami tartalmaz: Vegyes húsos táska Uruguayi kolbász Ají de gallina ( perui étel) Tarja szeletek Marhús: rybay vagy hatszín Vegyes saláta Petreslymes krumpli Deszert pedig…..
kocsmagomba 2024.03.20 12:51:26
@Tangó Suszter:

Szinte mindegy.

Gondolj úgy az avokádóra, mint alapanyagra. Ami nem más, mint növényi zsír. A konyhában kiváltja - ki tudja váltani! - a vajat, tejszínt, kacsazsírt. Ez egy hozzávaló. Gyenge íze miatt bátran elvihető az íz bárhová.
Zsíros, és kicsit, de nem markánsan ízletes. Élettanilag könnyebb, mint a tej származékok, és a csinált margarinok.

Tudod, hogy mit készítenek még avokádóból? Tudod?
Csokitortát! Vegán és egyéb érzékeny konyhában.
Csodálatos alapanyag.
kocsmagomba 2024.03.21 08:47:54
@Tangó Suszter:

Hát, nem tudom... a csillagos égben még nem jártam! :))))

Én már nem is akarom magam ismételni, de ha már szóba került: zöld koriandertől irtózom, a római kömény pedig kifordul a számból, erős hányinger segítségével.
A koriander magját viszont szeretem. Egészben, ez főleg savanya, és őrölve is, darált húshoz.
De hasonlóan érzek az édeskömény gumójával is, én megpróbáltam, nem kell vele elrontani az ételt.
Vagy ilyen a szárzeller is, én kihagyom az olasz alapmártásból. Öklendezek tőle! Ha nagyon kell valami íz, akkor a "rendes" zöldleveles friss zeller gumójának tetejéből, és zöldjéből adok hozzá.
kocsmagomba 2024.03.21 10:01:42
@Tangó Suszter: Tudod mit? Kacsazúza paprikás, nokedlivel. Már kész is, nem is várok vele délig.
Rég ettem már tojásos ételt, pedig a solymári gazdaboltban csodás friss és nagy tojások kaphatók. Veszünk is gyakran! Megkívántam egy tükörtojást. De nem ám csak úgy, magában! Valahol olvastam (tán a Sóborsban), hogy palacsintára tették - ezt most muszáj kipróbálni!..
kocsmagomba 2024.03.02 19:32:59
@Tangó Suszter:

feleségem azt tanította, hogy ne mossak össze mindent, mert akkor semmi jó nem jön ki a mosógépből :)))
kocsmagomba 2024.03.05 19:50:00
@látjátok feleim szümtükkel:

Tudja a jóisten a dolgát, mert nálunk még semmi nem virágzott ki. Na jó, a mogyoró. Moccantak valamit a gyümölcsrügyek, de még semmi szín sehol.
Jól van ez így, mert péntek, szombatra is -6 fok várható hajnalra.
Tegnap Debrecen, Nyíregyháza környékén autóztam, ott már talpig virágban a sárgabarack, és bomlik a szilva is. Viszont csak -1 vagy -2 lehet ott.
kocsmagomba 2024.03.07 19:50:13
@látjátok feleim szümtükkel:

Hidegcsepp. Az.
Kékesen hó van. Ebben a pillanatban is esik valami iszonyú jeges hideg szutyok az égből nagy vastag cseppekben. Erről mit sem tud az időjárás jelentés. Reggel itt fagyni fog, az tutti.
Itt még kárt nem okoz, de a csapadék már ősz óta sok. Sártenger az egész környék.
Blogkocsma Currys tonhal steak 2024.01.10 07:00:00
Belefutottam egy szép sárgaúszójú tonhal szeletbe, amit nem volt szívem otthagyni - megeszem vacsorára! Nem a legszebb tányérkép, de így sikerült. Nem spóroltam a fűszerekkel - Wakát úgyse érdekli mostanában...
kocsmagomba 2024.02.12 14:11:05
@Andrass9: Nyilván nem egyformán reagál a szervezetünk ezekre a mérgekre. Hál istennek, van legalább egy olyan, ami használ, mert egyébként már bottal járnék.
Jáj, a kenőcs. Mindig úgy érzem, hogy piszkos vagyok, le kell mosni. :D
kocsmagomba 2024.02.22 12:40:18
@látjátok feleim szümtükkel:

Gondoltam a metszőollódra a minap, amikor egy 3 éve elhanyagolt, 12 méter hosszú orgona sövényt raktam rendbe. Volt ott minden, metszőolló, ágvágó, fűrész, kisbalta. Csak elegendő kéz nem...
Jól jött volna valami külső energia forrás.
Gondoltam én sok mindenre közben, nem csak a motoros ollóra. Jutott közben eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat, mint a költőnek, de sajnos ezek nem publikálható gondolatok kulturált környezetben.
Végül elmondható tehát, hogy a költészet erejével győztem le a problémát, de motoros olló jobb lett volna. ;)
kocsmagomba 2024.02.22 16:01:57
@látjátok feleim szümtükkel:

eh, mindegy, igazi férfi nem használ ilyet, széttépi az orgonát, mint maci a málnást! :)

/ameddig bírja, khm, khm.../
Nem egy ritka recept, de kisunokáimnak és a nagylyánynak főztem - hát posztolom. A nagylyány ráéhezet a pörköltre, mert ő csak ritkán főz odaát ilyesmit. A feleségem persze kiadta az ukázt, hogy semmi extra fűszerezés, se bor, se semmi ne menjen a pörköltbe, ami nem hagyományos...
kocsmagomba 2024.02.22 09:18:40
@látjátok feleim szümtükkel:

Egyébként brit tudósok szerint a kutyák fognak először emberi nyelven megszólalni.
Kérdés, hogy mit fognak mondani?????
Azt, hogy : "Postás, postás, postás..." talán? :D

(Kovács András Péter poénja nyomán)
kocsmagomba 2024.02.22 09:22:01
@Andrass9:

"A zabari hideg mindig megrémít."

Én is szoktam itt mondani, mikor k* hideg van, néha nyáron is megfagy a levegő, hogy az időjárás "meg van zabarodva". :)
kocsmagomba 2024.02.22 10:08:58
@látjátok feleim szümtükkel:

NER-eménykedj, ha most nem tudod, biztonsággal megmondani, akkor élethosszabbító műtétekre és orvosi kezelésekre lesz szükséged, hogy megtudd a választ. :)
Kedves vendégeket vártunk, akik nagyon ritkán jutnak sertéshúshoz, ezért a csodahüttőben bújkáló disznó alkatrészeket választottam ebédre. Eredetileg csak a csülköt akartam megsütni, de kevésnek itéltem. A karajhoz házi füstöltkolbászt kaptam a barátunktól, akinek dílere van...
kocsmagomba 2024.01.30 19:40:49
@Andrass9: Megértelek. Bár nekem nincs unokám. Mégis átérzem. Viszont hiába erőszakoltam, a fiam nem hajlandó elhagyni Magyarországot. Ez a legnagyobb bánatom. Se unoka, se külföldi megélhetés. Mehetne a fiam már az államokba is, vagy egész Európába, érvényes szakvizsgával. Ez a hülye meg itthon marad, és még unoka se. :( Mit vétettem???
kocsmagomba 2024.02.02 10:42:52
@geegee:

...és ha még belegondolsz ebbe:

"szívem szerint két szálat tettem volna bele, de a feleségem megtorpedózta az ötletemet"

:)

De nincs igazad. Ennek az ételnek a becsületes neve:
debreceni karaj.
Ez egy műétel, műszóval, amit a múlt századi vendéglátásban találtak ki.
A név választás arra az időre utal vissza, amikor még a debreceni páros kolbász jelentett valamit a gyulaival vagy a csabaival szemben. Még bőven a modern húsipari idők előtt.
(most árulnak nádudvari "debreceni páros" kolbászt, ami nem csak a recept, hanem egyben a matematika megcsúfolása is, mert következetesen 5 db kolbászka figyel a vákum fóliában, páratlanul) Csalók...

Mindenesetre nem rossz ez a recept, ha nem hagyjuk kiszáradni a karajt. Hidegtálakon is szépen tálalható, vékonyra szelve.

Emlékszem, én is esküvő alkalmából készítettem. Debrecenben. Sógorom esküvőjére egész hosszúságában, a karaj csontján sütve. Persze tálalás előtt levettem a csontot. Szerencsére apósom mindig olyan lehetetlen hosszú házi kolbászt töltött, hogy simán végig lehetett tolni egy disznó hosszúságon. :) Trükk. A kolbászt előtte kicsit le kell fagyasztani, akkor sima ügy végigtolni, nem kell akkora lukat vágni.

Szép étel, de én magam se szeretem nagyon. Inkább "vörösbor" módszeréhez hasonlóan dolgozom. Több hosszanti szúrással végigszúrom a karajt. Összekeverek sót, borsot, egész köményt. Ezzel végig fűszerezem a belsejét. Majd végigtolom fokhagyma gerezdekkel. Maradék fűszerrel kívülről is megmasszírozom és már mehet is a sütőbe.
Hamár mikulás van, együnk valami finomat! A madarasban jártam, mert tankolni kellett a kocsit. Végignéztem a húsfrontot, bár a mélyhűtőm tele van... Hát persze, hogy találtam legalább egy ebédre valót kettőnknek: nagyon szép oldalas szeletek csont nélkül. Zsír is alig volt rajta, így a feleségem…..
kocsmagomba 2024.01.02 15:09:12
@Andrass9: nyugi, előre fizetünk! :)
kocsmagomba 2024.01.04 08:44:16
@Andrass9:

"Igyekszem több receptet megírni, hogy ne ürüljön ki teljesen a blog :) Fotózva már van 18, csak a szöveget kell hozzá megírni! "

Küldjél át pár fotósorozatot. Majd én kitalálok hozzá szöveget és megírom. :DDD
kocsmagomba 2024.01.09 17:56:21
@Andrass9: Mindenképpen írok majd magánban, most éppen dolgozom. Holnap estig átgondolom, és megbeszéljük ki és mire gondol.
Szerencsére a családban mindenki szereti, így egy kis krumplipürével és birsalmakompóttal teljesértékű ebéd lett. Párosával csomagolt kacsacombokat árultak a madarasban, vettünk hát négyet (még kettő volt itthon befűszerezve)...
kocsmagomba 2023.12.04 12:05:49
@Andrass9:

"...nem szabad megköszönni a babona szerint"

Én nem vagyok babonás és nem hiszek a badarságokban, mert aki minden hétfőn hármat köp kelet felé egy barna kavicsra, azt nem érheti megrontás.

:)
kocsmagomba 2023.12.04 20:10:14
@szivar: Ó. Remélem fekete macska nem ment át előtted.
kocsmagomba@protonmail.com
kocsmagomba 2023.12.04 20:16:05
@szivar: Hu, nagy kő esett le a szívedről. A macskára. :)
Igen, bármilyen hihetetlen a Ritkán Látható Történelem blog szinte napra pontosan 10 éve indult! Születésnapi különkiadás! Már az első évben tömegek álltak sorba a vasárnap déli Napi érdekesre várva :)..
Blogkocsma Egy királyi reggeli 2023.11.19 07:00:00
Szombaton mentem a szokásos tejvásárló utamra a Hüvi minipiacára (1 tejtermékes, 1 zöldséges, 1 füstöltárus és egy péksüteményes - néha egy réteses). Megvettem a heti 4 liter előző este fejt tejet, amikor megláttam a csodát a zöldségesnél: Hát ennek a vargányának nem tudtam ellenállni. Vett is…..
Én itt egy korianderes+avokádós változatot mutatok be, mert szereztem friss koriandert a kínai étteremben. Miért főztem egy újabbat? Még mindig érik a bokron a termés, és kaptam érett avokádót - azt is ki kell próbálni...
kocsmagomba 2023.11.09 21:10:46
@látjátok feleim szümtükkel: Én agyonverném mindet. Az összes díszkutyát.

Rendesek? A horgászok? Meg a büdös ...-t.
Szerencsétlen halnak milyen élete van? Évente 10-szer megakasztják szájában egy horoggal. Kívánom a horgászoknak, hogy jöjjön ide egy idegen faj az univerzumból és pecázzon rájuk! Dobja vissza őket!
kocsmagomba 2023.11.09 21:24:17
@kocsmagomba:

1. Szóval a szeretetünket fordítsuk inkább embertársaink, fajtársaink felé. Ne várjunk ugyanakkor művi szeretetet állattól felénk. Ez csak olyan, mintha tükörbe néznénk. Saját magunkat szeretjük egy ilyen házikedvencben. Ezek a házikedvencek hatalmas terhet jelentenek a Föld nevű bolygónak, a tenyésztés, tartás során. Totális környezetszennyezés.

2. A férfi, aki pár kiscicát a Parlament lépcsőjén hagyott, kicsit zavart volt. Úgy érezte, ott biztos helyre kerülhetnek, életben maradnak. Megtehette volna, hogy egyenként megfojtja őket. Vagy baltával lefejezi. Kidobja a kukába.
Ő két éve felfüggesztettet biztos kapott.
Ezzel szemben a horgászok, sportot űznek az állatkínzásból.
Nem arról beszélek, akik kifogják és megeszik, hanem a "sportolókról". Pfej.
kocsmagomba 2023.11.09 21:25:50
Nagyon sok konyha készíti, de persze mindegyik másképp. Használják öntetnek, de remek mártogatósnak is. Az olasz változat szardellafilével készül rengeteg zöldfűszerrel. A mexikói viszont földicseresznye (tomatillo) alapon készül sok korianderrel. Én itt egy koriander nélküli változatot mutatok…..
Csaknem 8 éve került ki a blogra az alábbi bejegyzés. Nyári ismétlőválogatás 40+ fotóval! Ha engem kérdeztek melyik év volt a legmozgalmasabb, legérdekesebb, mindazonáltal a legőrültebb a történelemben én 1961-re szavazok. Persze lehetne mondani sorsfordítóbbat, szörnyűbbet, vagy reményteljesebbet,…..
Vendégposzt Kocsmagomba tollából. Persze, hogy csak a hátsó, nem a legértékesebb darabja jutott nekem, de azt legalább nehéz elrontani. Puha, omlós, ízes hús, és a szűzpecsenye farka is rajta van még, annak minden mély ízével. Két embernek pont elég. Az a lényeg, mit tudunk kihozni belőle. Egy…..
kocsmagomba 2023.10.20 13:29:17
@Andrass9: Sebaj, megérkezett. Köszönjük!
kocsmagomba 2023.10.21 12:37:54
@Andrass9: Mindenképpen! Feleségem kiváló jelző alany. Sajnos. :(

Tegnap sikerült háznál vásárolnom 3 db szép őszi kacsát.
Pucolva belsőség nélkül mérve 2 kg-osak. Igazi jó pecsenye súly.
Most egyet egészben sütök éppen. Másik kettőt darabolom.
A vérük volt a reggelim, hagymásan, kacsazsíron.

Az egész kacsa belsejébe kevés tölteléket tettem, bezártam, de főleg csak azért, hogy nedvesítsen belülről, ne száradjon ki.
kocsmagomba 2023.10.21 15:28:56
@Kumari aki Nilüfer: Nekem is gyerekkorom ízei. Csak a mostani tömegtermelt darabokért nem annyira vagyok oda. Jó frissen befalom, jóízűen, másnap már mellékízt érzek, harmadnap kifordul a számból. Ez az átalakulás nem történik meg a háznál tartott kacsával. Ezzel se fog.
+ töltöttkáposztának :)