Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kocsmagomba

0 bejegyzést írt és 2260 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ettem már vörösborosat is, de egy kis minőségi barnasör csodás ízt kölcsönöz a pörköltnek! Nem a legszebb tányérkép, de már a felét kiettem, mire eszembejutott, hogy lefotózzam.....
kocsmagomba 2024.04.13 10:21:20
@látjátok feleim szümtükkel:

Így már értem.
A kutya Orbán, a birkák pedig rohannak utána. Világosan kell beszélni kérem. Meg kell nekem magyarázni, hogy mit látok! :)))

www.youtube.com/watch?v=htSH8misFn4
kocsmagomba 2024.04.13 10:24:21
@látjátok feleim szümtükkel:

"én ideológiailag nem vagyok elég képzett" mint Pelikán József

:D
Márciusban már megbolondulok a spenótpüréért! Annyit meg tudnék enni, amennyi nincs is :) Szerencsémre olyan sok terem minden tavasszal, hogy dobozszám tudom már elõkészítve lefagyasztani, oszt egész évben foglalja a drága helyet a mélythûtõben...
kocsmagomba 2024.04.09 17:47:49
kocsmagomba 2024.04.09 20:24:47
@Andrass9: Ebben a faluban 2,5 éve zárt be, az akkorra már csak ritkán nyitva tartó kocsma. Igény pedig lenne rá. Valamikor a társadalmi élet központja volt. Nem a részegeskedésé. Marika néni, a kocsmáros nem is tűrte volna. Annak már persze 30+ éve. Aki túltolta az italt, nem kapott többet, és aki az utolsó pénzét is odahordta volna, az se. Kemény volt az öreglány.
Volt viszont kártya, sakk, kugli, rex, biliárd. TV is, de kellett a kutyának, inkább játszottak a vendégek, vagy megbeszélték, amit egy ilyen faluban kell. Sokszor, akik éppen nem játszottak, körbeültek mindannyian beszélgetni, még külön asztaltársaságokra se szakadtak széjjel. Szokás volt, a bejövő vendég mindenkivel kezet fogott. :)
kocsmagomba 2024.04.10 18:57:56
Mindenütt felzúgtak a fűnyírók. A Mátra déli oldalán már 2-3 hete, de most már itt is. Hol innen hallom, hol onnan.
Közben én így gondozom a kertemet:

greendex.hu/kesz-elkaszalt-elovilag-elkaszalt-jovo/?utm_source=index.hu&utm_medium=cimlap&utm_campaign=doboz

Jó ötlet, hogy ha valahol tényleg zavar a magas (vizes) növényzet, akkor csak azon a helyen nyírom.
Van is csodálatos virág és rovarvilág. Ehhez kapcsolódó madarak, hüllők. Illatok. Olyan mint egy hegyi rét, mert tulajdonképpen az. A hosszú szálú füvek után szoktam egyet fűkaszálni. Ez már június. Ez növeli az egészségét, mert nem ott rohad, szárad a növényzet, hanem levegőt kap, felszabadul az augusztusi, őszi virágok előtt. A közben benne növő gombákról már nem is szólva. Tulajdonképpen ez egy legelő, kaszáló rét.
A szomszédaim már most 1 milliméteresre vágták. :(

Azért a szarvasokra kicsit haragszom. Megint földre tiporták a kerítés egy részét. Amelyik nem tudja átugorni, ne jöjjön be, a kutyafáját! ;)
Kedves barátnőnk hozott egy kis adag kucsmagombát a Hüvi kispiacról (fél órával azelőtt én is kacérkodtam vele, de nem vettem ...) Még volt egy adag spenópürém a hűtőbe, amihez tükörtojást szántam - a szokásos feltétem hozzá...
kocsmagomba 2024.03.20 13:03:30
@Andrass9: nyilván finom volt, csak szakértettem egy picit

mifelénk később, április elejére várható (talán) néhány darab ilyen gomba, tavaly összeszedtem 8-10 darabot és ennyi, nem tipikusan hegytetői gomba egyik kucsma fajta sem
(alföld, puszták, árterek és bizonyos fafajok kellenek... ahhoz meg idő és benzin)
kocsmagomba 2024.03.21 09:04:00
@Andrass9: Tafrina ellen apró kis milliméteres, vagy fél milliméteres zöldleveles korában kell. Egyszer. Utána nem árt ismételni pár milliméteres levélke korában, ha erősen érzékeny fajról van szó.
Az elsőnél korábban nem sokat ér a szer, mert levélen, zöld anyagon szívódik fel. Később pedig már halottnak a csók. Sajnos, ami a kérges fát éri, az a szer elveszett. Elég a leveles hajtásokra fújni, de azt jól eláztatva. Mert ugye k*va drága szerről van szó. Egy-két fa esetében csak ez a szer önmagában többe kerül, mint a várható termés.

A fertőzést jelzi a kijövő kis levélhajtások hegye, éle nem zöld, hanem pirosasan, sárgásan színezett. Ha ezt látod, várható a májusi levélhullás, mindegy mit csinálsz, de azért csökkenteni lehet a kárt.
kocsmagomba 2024.03.21 16:37:07
@Andrass9: Jól tetted, hogy megpermetezted, kellett! A hajtás hegye pirosas. Én látom. Nem lehet elég korán elkapni. Ez a rohadt hideg nagyon kedvez a tafrinának, ezt imádja, a száraz napsütéses hideget is.
Blogkocsma Latin nagy Fiesta 2024.03.06 07:00:00
Sergio Tabeira ismét tündökölt! Sajnos nem fényképeztem, ezért csak pár kép van az étlapról.   Svéd asztal  ami tartalmaz: Vegyes húsos táska Uruguayi kolbász Ají de gallina ( perui étel) Tarja szeletek Marhús: rybay vagy hatszín Vegyes saláta Petreslymes krumpli Deszert pedig…..
kocsmagomba 2024.03.20 12:51:26
@Tangó Suszter:

Szinte mindegy.

Gondolj úgy az avokádóra, mint alapanyagra. Ami nem más, mint növényi zsír. A konyhában kiváltja - ki tudja váltani! - a vajat, tejszínt, kacsazsírt. Ez egy hozzávaló. Gyenge íze miatt bátran elvihető az íz bárhová.
Zsíros, és kicsit, de nem markánsan ízletes. Élettanilag könnyebb, mint a tej származékok, és a csinált margarinok.

Tudod, hogy mit készítenek még avokádóból? Tudod?
Csokitortát! Vegán és egyéb érzékeny konyhában.
Csodálatos alapanyag.
kocsmagomba 2024.03.21 08:47:54
@Tangó Suszter:

Hát, nem tudom... a csillagos égben még nem jártam! :))))

Én már nem is akarom magam ismételni, de ha már szóba került: zöld koriandertől irtózom, a római kömény pedig kifordul a számból, erős hányinger segítségével.
A koriander magját viszont szeretem. Egészben, ez főleg savanya, és őrölve is, darált húshoz.
De hasonlóan érzek az édeskömény gumójával is, én megpróbáltam, nem kell vele elrontani az ételt.
Vagy ilyen a szárzeller is, én kihagyom az olasz alapmártásból. Öklendezek tőle! Ha nagyon kell valami íz, akkor a "rendes" zöldleveles friss zeller gumójának tetejéből, és zöldjéből adok hozzá.
kocsmagomba 2024.03.21 10:01:42
@Tangó Suszter: Tudod mit? Kacsazúza paprikás, nokedlivel. Már kész is, nem is várok vele délig.
Rég ettem már tojásos ételt, pedig a solymári gazdaboltban csodás friss és nagy tojások kaphatók. Veszünk is gyakran! Megkívántam egy tükörtojást. De nem ám csak úgy, magában! Valahol olvastam (tán a Sóborsban), hogy palacsintára tették - ezt most muszáj kipróbálni!..
kocsmagomba 2024.03.02 19:32:59
@Tangó Suszter:

feleségem azt tanította, hogy ne mossak össze mindent, mert akkor semmi jó nem jön ki a mosógépből :)))
kocsmagomba 2024.03.05 19:50:00
@látjátok feleim szümtükkel:

Tudja a jóisten a dolgát, mert nálunk még semmi nem virágzott ki. Na jó, a mogyoró. Moccantak valamit a gyümölcsrügyek, de még semmi szín sehol.
Jól van ez így, mert péntek, szombatra is -6 fok várható hajnalra.
Tegnap Debrecen, Nyíregyháza környékén autóztam, ott már talpig virágban a sárgabarack, és bomlik a szilva is. Viszont csak -1 vagy -2 lehet ott.
kocsmagomba 2024.03.07 19:50:13
@látjátok feleim szümtükkel:

Hidegcsepp. Az.
Kékesen hó van. Ebben a pillanatban is esik valami iszonyú jeges hideg szutyok az égből nagy vastag cseppekben. Erről mit sem tud az időjárás jelentés. Reggel itt fagyni fog, az tutti.
Itt még kárt nem okoz, de a csapadék már ősz óta sok. Sártenger az egész környék.
Blogkocsma Currys tonhal steak 2024.01.10 07:00:00
Belefutottam egy szép sárgaúszójú tonhal szeletbe, amit nem volt szívem otthagyni - megeszem vacsorára! Nem a legszebb tányérkép, de így sikerült. Nem spóroltam a fűszerekkel - Wakát úgyse érdekli mostanában...
kocsmagomba 2024.02.12 14:11:05
@Andrass9: Nyilván nem egyformán reagál a szervezetünk ezekre a mérgekre. Hál istennek, van legalább egy olyan, ami használ, mert egyébként már bottal járnék.
Jáj, a kenőcs. Mindig úgy érzem, hogy piszkos vagyok, le kell mosni. :D
kocsmagomba 2024.02.22 12:40:18
@látjátok feleim szümtükkel:

Gondoltam a metszőollódra a minap, amikor egy 3 éve elhanyagolt, 12 méter hosszú orgona sövényt raktam rendbe. Volt ott minden, metszőolló, ágvágó, fűrész, kisbalta. Csak elegendő kéz nem...
Jól jött volna valami külső energia forrás.
Gondoltam én sok mindenre közben, nem csak a motoros ollóra. Jutott közben eszembe számtalan szebbnél szebb gondolat, mint a költőnek, de sajnos ezek nem publikálható gondolatok kulturált környezetben.
Végül elmondható tehát, hogy a költészet erejével győztem le a problémát, de motoros olló jobb lett volna. ;)
kocsmagomba 2024.02.22 16:01:57
@látjátok feleim szümtükkel:

eh, mindegy, igazi férfi nem használ ilyet, széttépi az orgonát, mint maci a málnást! :)

/ameddig bírja, khm, khm.../
Nem egy ritka recept, de kisunokáimnak és a nagylyánynak főztem - hát posztolom. A nagylyány ráéhezet a pörköltre, mert ő csak ritkán főz odaát ilyesmit. A feleségem persze kiadta az ukázt, hogy semmi extra fűszerezés, se bor, se semmi ne menjen a pörköltbe, ami nem hagyományos...
kocsmagomba 2024.02.22 09:18:40
@látjátok feleim szümtükkel:

Egyébként brit tudósok szerint a kutyák fognak először emberi nyelven megszólalni.
Kérdés, hogy mit fognak mondani?????
Azt, hogy : "Postás, postás, postás..." talán? :D

(Kovács András Péter poénja nyomán)
kocsmagomba 2024.02.22 09:22:01
@Andrass9:

"A zabari hideg mindig megrémít."

Én is szoktam itt mondani, mikor k* hideg van, néha nyáron is megfagy a levegő, hogy az időjárás "meg van zabarodva". :)
kocsmagomba 2024.02.22 10:08:58
@látjátok feleim szümtükkel:

NER-eménykedj, ha most nem tudod, biztonsággal megmondani, akkor élethosszabbító műtétekre és orvosi kezelésekre lesz szükséged, hogy megtudd a választ. :)
Kedves vendégeket vártunk, akik nagyon ritkán jutnak sertéshúshoz, ezért a csodahüttőben bújkáló disznó alkatrészeket választottam ebédre. Eredetileg csak a csülköt akartam megsütni, de kevésnek itéltem. A karajhoz házi füstöltkolbászt kaptam a barátunktól, akinek dílere van...
kocsmagomba 2024.01.30 19:40:49
@Andrass9: Megértelek. Bár nekem nincs unokám. Mégis átérzem. Viszont hiába erőszakoltam, a fiam nem hajlandó elhagyni Magyarországot. Ez a legnagyobb bánatom. Se unoka, se külföldi megélhetés. Mehetne a fiam már az államokba is, vagy egész Európába, érvényes szakvizsgával. Ez a hülye meg itthon marad, és még unoka se. :( Mit vétettem???
kocsmagomba 2024.02.02 10:42:52
@geegee:

...és ha még belegondolsz ebbe:

"szívem szerint két szálat tettem volna bele, de a feleségem megtorpedózta az ötletemet"

:)

De nincs igazad. Ennek az ételnek a becsületes neve:
debreceni karaj.
Ez egy műétel, műszóval, amit a múlt századi vendéglátásban találtak ki.
A név választás arra az időre utal vissza, amikor még a debreceni páros kolbász jelentett valamit a gyulaival vagy a csabaival szemben. Még bőven a modern húsipari idők előtt.
(most árulnak nádudvari "debreceni páros" kolbászt, ami nem csak a recept, hanem egyben a matematika megcsúfolása is, mert következetesen 5 db kolbászka figyel a vákum fóliában, páratlanul) Csalók...

Mindenesetre nem rossz ez a recept, ha nem hagyjuk kiszáradni a karajt. Hidegtálakon is szépen tálalható, vékonyra szelve.

Emlékszem, én is esküvő alkalmából készítettem. Debrecenben. Sógorom esküvőjére egész hosszúságában, a karaj csontján sütve. Persze tálalás előtt levettem a csontot. Szerencsére apósom mindig olyan lehetetlen hosszú házi kolbászt töltött, hogy simán végig lehetett tolni egy disznó hosszúságon. :) Trükk. A kolbászt előtte kicsit le kell fagyasztani, akkor sima ügy végigtolni, nem kell akkora lukat vágni.

Szép étel, de én magam se szeretem nagyon. Inkább "vörösbor" módszeréhez hasonlóan dolgozom. Több hosszanti szúrással végigszúrom a karajt. Összekeverek sót, borsot, egész köményt. Ezzel végig fűszerezem a belsejét. Majd végigtolom fokhagyma gerezdekkel. Maradék fűszerrel kívülről is megmasszírozom és már mehet is a sütőbe.
Hamár mikulás van, együnk valami finomat! A madarasban jártam, mert tankolni kellett a kocsit. Végignéztem a húsfrontot, bár a mélyhűtőm tele van... Hát persze, hogy találtam legalább egy ebédre valót kettőnknek: nagyon szép oldalas szeletek csont nélkül. Zsír is alig volt rajta, így a feleségem…..
kocsmagomba 2024.01.02 15:09:12
@Andrass9: nyugi, előre fizetünk! :)
kocsmagomba 2024.01.04 08:44:16
@Andrass9:

"Igyekszem több receptet megírni, hogy ne ürüljön ki teljesen a blog :) Fotózva már van 18, csak a szöveget kell hozzá megírni! "

Küldjél át pár fotósorozatot. Majd én kitalálok hozzá szöveget és megírom. :DDD
kocsmagomba 2024.01.09 17:56:21
@Andrass9: Mindenképpen írok majd magánban, most éppen dolgozom. Holnap estig átgondolom, és megbeszéljük ki és mire gondol.
Szerencsére a családban mindenki szereti, így egy kis krumplipürével és birsalmakompóttal teljesértékű ebéd lett. Párosával csomagolt kacsacombokat árultak a madarasban, vettünk hát négyet (még kettő volt itthon befűszerezve)...
kocsmagomba 2023.12.04 12:05:49
@Andrass9:

"...nem szabad megköszönni a babona szerint"

Én nem vagyok babonás és nem hiszek a badarságokban, mert aki minden hétfőn hármat köp kelet felé egy barna kavicsra, azt nem érheti megrontás.

:)
kocsmagomba 2023.12.04 20:10:14
@szivar: Ó. Remélem fekete macska nem ment át előtted.
kocsmagomba@protonmail.com
kocsmagomba 2023.12.04 20:16:05
@szivar: Hu, nagy kő esett le a szívedről. A macskára. :)
Igen, bármilyen hihetetlen a Ritkán Látható Történelem blog szinte napra pontosan 10 éve indult! Születésnapi különkiadás! Már az első évben tömegek álltak sorba a vasárnap déli Napi érdekesre várva :)..
Blogkocsma Egy királyi reggeli 2023.11.19 07:00:00
Szombaton mentem a szokásos tejvásárló utamra a Hüvi minipiacára (1 tejtermékes, 1 zöldséges, 1 füstöltárus és egy péksüteményes - néha egy réteses). Megvettem a heti 4 liter előző este fejt tejet, amikor megláttam a csodát a zöldségesnél: Hát ennek a vargányának nem tudtam ellenállni. Vett is…..
Én itt egy korianderes+avokádós változatot mutatok be, mert szereztem friss koriandert a kínai étteremben. Miért főztem egy újabbat? Még mindig érik a bokron a termés, és kaptam érett avokádót - azt is ki kell próbálni...
kocsmagomba 2023.11.09 21:10:46
@látjátok feleim szümtükkel: Én agyonverném mindet. Az összes díszkutyát.

Rendesek? A horgászok? Meg a büdös ...-t.
Szerencsétlen halnak milyen élete van? Évente 10-szer megakasztják szájában egy horoggal. Kívánom a horgászoknak, hogy jöjjön ide egy idegen faj az univerzumból és pecázzon rájuk! Dobja vissza őket!
kocsmagomba 2023.11.09 21:24:17
@kocsmagomba:

1. Szóval a szeretetünket fordítsuk inkább embertársaink, fajtársaink felé. Ne várjunk ugyanakkor művi szeretetet állattól felénk. Ez csak olyan, mintha tükörbe néznénk. Saját magunkat szeretjük egy ilyen házikedvencben. Ezek a házikedvencek hatalmas terhet jelentenek a Föld nevű bolygónak, a tenyésztés, tartás során. Totális környezetszennyezés.

2. A férfi, aki pár kiscicát a Parlament lépcsőjén hagyott, kicsit zavart volt. Úgy érezte, ott biztos helyre kerülhetnek, életben maradnak. Megtehette volna, hogy egyenként megfojtja őket. Vagy baltával lefejezi. Kidobja a kukába.
Ő két éve felfüggesztettet biztos kapott.
Ezzel szemben a horgászok, sportot űznek az állatkínzásból.
Nem arról beszélek, akik kifogják és megeszik, hanem a "sportolókról". Pfej.
kocsmagomba 2023.11.09 21:25:50
Nagyon sok konyha készíti, de persze mindegyik másképp. Használják öntetnek, de remek mártogatósnak is. Az olasz változat szardellafilével készül rengeteg zöldfűszerrel. A mexikói viszont földicseresznye (tomatillo) alapon készül sok korianderrel. Én itt egy koriander nélküli változatot mutatok…..
Csaknem 8 éve került ki a blogra az alábbi bejegyzés. Nyári ismétlőválogatás 40+ fotóval! Ha engem kérdeztek melyik év volt a legmozgalmasabb, legérdekesebb, mindazonáltal a legőrültebb a történelemben én 1961-re szavazok. Persze lehetne mondani sorsfordítóbbat, szörnyűbbet, vagy reményteljesebbet,…..
Vendégposzt Kocsmagomba tollából. Persze, hogy csak a hátsó, nem a legértékesebb darabja jutott nekem, de azt legalább nehéz elrontani. Puha, omlós, ízes hús, és a szűzpecsenye farka is rajta van még, annak minden mély ízével. Két embernek pont elég. Az a lényeg, mit tudunk kihozni belőle. Egy…..
kocsmagomba 2023.10.20 13:29:17
@Andrass9: Sebaj, megérkezett. Köszönjük!
kocsmagomba 2023.10.21 12:37:54
@Andrass9: Mindenképpen! Feleségem kiváló jelző alany. Sajnos. :(

Tegnap sikerült háznál vásárolnom 3 db szép őszi kacsát.
Pucolva belsőség nélkül mérve 2 kg-osak. Igazi jó pecsenye súly.
Most egyet egészben sütök éppen. Másik kettőt darabolom.
A vérük volt a reggelim, hagymásan, kacsazsíron.

Az egész kacsa belsejébe kevés tölteléket tettem, bezártam, de főleg csak azért, hogy nedvesítsen belülről, ne száradjon ki.
kocsmagomba 2023.10.21 15:28:56
@Kumari aki Nilüfer: Nekem is gyerekkorom ízei. Csak a mostani tömegtermelt darabokért nem annyira vagyok oda. Jó frissen befalom, jóízűen, másnap már mellékízt érzek, harmadnap kifordul a számból. Ez az átalakulás nem történik meg a háznál tartott kacsával. Ezzel se fog.
+ töltöttkáposztának :)
Feleségem nem eszik gombát, de engem mindig meglep egy kis dobozzal. Ez a Shimeji gomba nagyon sokoldalú alapanyag és nem kell mosogatni sem, mert teljesen tiszta. Igaz ugyan, hogy jóformán semmi gomba íze sincs. Azt se lehet ráfogni, hogy fotogén lenne, mert teljesen elbújt a tejfeles lében…..
kocsmagomba 2023.10.16 13:15:27
@Andrass9: Jaj, pont most ebben a pillanatban írok neked egy vendégposztot, de csak ha kell, közben megy a címem. Ma van egy fél szabadnapom.

Ami késik, az a vonat! :)))
kocsmagomba 2023.10.16 14:27:03
@Andrass9: egyébként ebből a sima szárított fűszer-vegetából nagyon is teszek rizsbe, cukkini krémlevesbe, meg sok mindenbe nem, de ezekbe nélkülözhetetlen.
kocsmagomba 2023.10.16 18:23:46
@Andrass9: most küldtem egy mélt!
Idén nem készítettem töltött káposztát karácsonyra, mert nem voltam túl jól. Viszont olyan nincs, hogy a februári hidegben ne főzzek, ezért akkor készült egy méretes adag, amit most posztolok. A sok dobozon kívül persze lett egy fazék is, amiből mi eszegettük néhány napig...
kocsmagomba 2023.10.01 22:18:13
@Andrass9: Vigyél hozzá Mezym Forte, Dicetel, No-Spa kombinációt! :)

@dirkstruan: Szívedre ne vedd, csak pontosítottam. Kicsit több kell, mint egy tányér leves, hogy lecsukjanak egy orvost, vagy a páciensét, bár nem sokkal. :((( A Covid alatt, miatt és utána elértük, hogy a jó orvosból első számú közellenség lett. Eh, bonyolult a téma.

Nem egészen tervezett módon, ma este rántott őzlábgomba+vargánya+galambgomba készült.

Holnap ízletes rizikéből lesz valami egyszerű. Talán a fenyőtinórukat is felhasználom.
A panírozásból kimaradt vargánya ezután következik, szerintem egy laza paprikás lesz nokedlivel. Vagy ha kapok szép szelet tarját, akkor csak pirítom a gombát hozzá valami serpenyős krumplival. Hagymák, zöldpetrezselyem. (Mínusz tejszín :) )
kocsmagomba 2023.10.03 18:52:29
@Andrass9: hátha nincs már nekik se, arra gondoltam... :(
kocsmagomba 2023.10.05 08:39:12
@Andrass9: Ez az alapanyag, amivel nem érdemes kis mennyiségben kínlódni. Amikor szépet lehet kapni, rá kell mozdulni. Nagyon jól bírja a fagyasztást készen is.
Még sok egyéb néven megtalálható (akár itt, ezen a blogon is:). Jönnek a gyerekek és idén még nem is gyújtottam be a mozdonyt (offset smoker)! Meghívtuk leendő nászasszonyunkat is, ne izguljon az utazása előtt. Itt most sok kép lesz, mert nemrég megjött az új fényképezőgépem (immáron a negyedik…..
kocsmagomba 2023.09.12 19:09:04
@Andrass9: kemény dolog az Atlanti óceánt átszelni, semmi nem változott Kolombusz óta :)
kocsmagomba 2023.09.12 21:34:12
@Andrass9: oké, de az nem változott, hogy többet hoznak onnan, mint amennyit kivisznek :DDD
Rég járt idehaza, hiányzott már az itthoni íz. Megkérdeztük hát, hogy mit kér ebédre. Persze, hogy vállaltam a sólet elkészítését. Természetesen most is Canossát jártam füstölt marháért, és végül meg kellett elégednem füstölt kacsacombbal, mert csak az volt a piacon...
kocsmagomba 2023.08.31 17:53:54
@Andrass9: ár nem számít ekkora bajban...
kocsmagomba 2023.08.31 18:01:07
@kocsmagomba: én meg hülye vagyok, mert az andras@ satöbbi címedet onnan is használod, ahol vagy, hacsak az ég a földdel össze nem szakadt, tehát én küldhetek oda is...

Nem kell ehhez Lindberghnek átrepülnie semmilyen óceánt kezében egy levéllel

sajnos a privátok már vesznek, így nem kaptam meg, majd később teszek róla
kocsmagomba 2023.08.31 19:06:48
@Andrass9: a vanília íz rohadtul nem hiányzik, ha elképzeljük, hogy egy palócleves elfogyasztása előtt kell bevenni vagy elrágni ilyen tablettákat, brrr el sem tudom képzelni azt az ízkombinációt
megkaptam a magánt, majd írok