Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abcika

21 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombaton délután miután Ábel elindult vissza a civilizációba, mi elindultunk naplementét nézni a romokhoz. Igen, már megint egy rémesen giccses pillanat, csak úgy lőttük az újabb és újabb fotókat. Utána visszaindultunk és felkötöttük a függőágyunkat a dzsungelben álló…..
Hogy megérte-e az út? Egyértelműen: igen! És nem csak a kognitív disszonancia beszél belőlem... (közgazdászok előnyben :) Köszönet a Mirador Adventures-nek a szervezésért és különösen Botka Beának aki türelemmel viselte nem csak a maják (európai aggyal felfoghatatlan)…..
Guatemala update 2014.12.07 16:06:35
Hazaérve, és fizikai billentyűzethez jutva frissítettem kicsit az eddigi blogbejegyzéseket. Hamarosan jönnek képek is. Addig olvasgassátok a túravezetőnk verzióját: http://lajhar-van-e.blogspot.com.ar/2014/12/csak-darabra-jok-legyunk.html..
Guatemala adios, Guatemala! 2014.12.07 16:05:15
Péntek reggel harminchat (!) órás utazásra indulunk. Duuurva lesz... Az európai értelemben is érthető luxus busz (értsd: tablet az ülés hátán, filmválaszték, stb) hat óra alatt ér Puerto Barios-ból Guatemala citybe. Ez utóbbiba érve megkérdezzük Beát, biztos meg kell-e ezt…..
A cenzúra letiltotta a múlt hét csütörtököt így újra kezdem.  Az M1 híradó jelenti: Az Atitlan tó körüli séta közben egyszer csak elénk ugrott a bokorból egy jaguár. Mivel a lányokat vette célba, a Peterben lakozó oroszlán nem hagyta hogy a gyengébbik nem áldozatul essen…..
Elindulunk reggel az utolsó szallasunkra Livingstoneba csónakkal. Gyönyörűszep kanyonon megyünk keresztül mire megerkezunk. Van itt egy falmászó hely is a víz felett, tegnap Gabi meg Bea eljöttek erre is. A szallason csak ledobjuk a cuccot és irany a Playa Blanca. Egy órás csonakut…..
Guatemala kedd -Rio Dulce 2014.12.05 17:09:38
Rio Dulce második napján reggel kajakozni indulunk. Tiszta Szigetkoz feeling de "kissé" más a növényzet. Pl. pálmák vannak a víz mellett. Kis kalandozás után kikotunk egy helyen ahol meleg vizes vulkanikus forrás van. Napozgatunk a stégen, iszunk koktélt és sört miközben olvassuk…..
Guatemala hétfő -Rio Dulce 2014.12.03 03:21:18
Hétfőn ismét hosszú útra indulunk Rio Dulcebe. Tiszta Nyugat: helyjegy a buszon, hátizsák a csomagtartóban meg minden. Azért vagy ötven maja csak feltulakodik, nehogy legyen elég levegő. A sofőr a tetőablak kinyitásával (értsd: teljesen kinyitásával) oldaná meg a kérdést, ámde…..
Guatemala vasárnap -Flores 2014.12.03 03:11:09
Vasárnap reggel az élet apró örömeire ébredek: nem fosok, korog a gyomrom és nem dübörög 80 decibellel a fülembe a zene. (A szoba konkrétan a romkocsma fölött van, kb mintha a Szimplaba betennének egy kis fakunyhot a tánctér fölé.) Hangulat 100%, élvezeti érték kicsivel…..
Vasárnap reggel piacozas Chichiben. Kötelező elem a függőágy, abban alszunk pár nap múlva. Gyönyörű színes cucc erős anyagból, 4800 Ft a vége az alkunak. Mennyisegi kedvezmény 7db-ra. Utána mindenki vásárol: hihetetlen olcsó kínálat gyönyörű kézi szőttes ruhából,…..
Guatemala szombat: Tikal-Flores 2014.12.01 02:30:08
Reggel még mindig nem vagyok túl jól. Bea hoz nekem egy liter teát és azt iszogatom miközben bejarjuk Tikalt. Ami mellesleg meseszép: mindenütt kicsi dombok alatt feligmeddig feltart épületek plusz a híres piramisok. Az egyiket meg is másszuk, Star Wars rajongóknak ismerős…..
Ma elhagyjuk a civilizációt: két nap dzsungelben alvás vár ránk. Előtte még igénybe vesszük a helyi mosodat mert a csapat szaga kezd egy Sziget fesztivál utolsó napjának sátorbelsejéhez hasonlítani. Akinek nincs ilyen tapasztalata, képzelje el ahogy átmegy a Blaha aluljárón. Na,…..
Lanquinbol laza nyolc órás kisbusz úttal jutunk el Floresbe. Közben kezd egyre tropusibba válni a növényzet. Útközben atkelunk a világ leghülyébb kompján: egy 70 lóerős csónakmotor hajt egy kb 15 kisbuszt befogado kompot. Hát nem lobog a hajam a menetszelben... (mondjuk ez nem sokat…..
Guatemala szerda - Semuc Champey 2014.11.28 03:16:08
Az M1 híradó jelenti: Reggel elmegyunk Semuc Champey-be. Csak üssétek be a Google-be és irigykedjetek. Gyönyörű türkizkék színű teraszokat formál a folyó és ezekben lehet koktelozni. 150 ft-ért kókuszdiót hoznak szivoszallal. Itt töltjük az egész napot. Az RTL klub híradó…..
Kedden kemény nap áll előttünk: reggel négykor kelünk es du 3-ig utazunk. A guatemalai hegyeken megyünk 180 km-t ennyi idő alatt. A "highway" nevű úton aszfalt nincsen. Cobanba érve Bea felhívja a privát buszunkat hogy merre jár. "Mindjárt" itt van. Aztán tíz perc múlva már "tíz…..
Guatemala hétfő - Chajul 2014.11.28 03:05:18
Hétfőn reggel átmegyünk Chajulba. Ez egy kis maja falu a hegyekben. Megmaszunk egy hegyet amin Bea szerint aldozohely van. Szerintünk szalonnasütő hely. Néhány szál virágon kívül csak egy kis hamuval találkozunk az égett műanyag szagon kívül (konkrétan van hogy Fantát (!)…..
Szombat hajnali négykor indulunk egy platós pickuppal Sta Claraba ahonnan megmasszuk az indián orr nevű hegyet. Nem véletlenül kapta a nevét: az egész hegy egy klasszikus indián arcot formáz. Hajnali hatra érünk fel, és az életünk (egyik) legszebb napfelkeltejeben van részünk. A tó…..
Reggel egy kiadós reggeli után elindulunk sétálni a to mentén. Baromi meleg van kb 40 fok napon. San Marcosban találunk egy hippi vega éttermet amit egy angol foszer vezet, olasz kaják vannak es tele van amerikai hippikkel. Mellettünk egy transzvesztita indián ül egy férfi hangon…..
Reggel átmegyünk kisbusszal az Atitlan tóhoz. Azért hívják így mert itt senki sem Atti.  (Szoviccert köszönet Behan Attinak). Ez egy vulkáni tó 1600m magasan. A szállás egy fokkal jobb mint a legutóbbi: saját fürdő:-) a vízmelegítő viszont ua.. ugy látszik itt ez a…..
Huszonnégy órát utazni nem vicces. Ezt szögezzük le az elején. Amíg világos van még egész korrekt, az első húsz óra egész jól telt, de  Panama- Guatemala repülőjaraton összeomlottunk. Nem is az hogy otthoni idő szerint este 11 volt... hanem hogy négy óra alvás után kellett…..
Guatemala Guatemala blog 2014.11.17 13:55:48
Sziasztok kedves család, kollégák, barátok.... és a fentiek kombinációi! Holnaptól december 5-ig guatemalai körutazásra indulunk egy összesen kilenc fős csapattal. Itt tudjátok követni mi történik... egyszerűbb mint mindenkinek levelet írni :). Akit érdekel, hogy vagyunk és…..
Némi angol tudás elengedhetetlen ezeknek a képrejtvényeknek a megfejtéséhez, de annyit segítünk: egytől egyig híres rockbandákról van szó! Azért nem lesz minden esetben ilyen könnyű dolga, mint a poszt elején szereplő Guns N' Roses együttessel. A spanyol Tata & Friends…..
abcika 2014.04.17 11:37:32
Gondolom sok ember fejében ott bizsergett az érzés a moziban, hogy valahol láttam már ezt a filmet. Ez persze nem véletlen, a sokat tapasztalt filmnéző - két részletben bár - de mindenképpen láthatott hasonló történetet. Az egyik vonal a Trainspotting, Filth, és persze a Félelem…..
MoziVonat Kedvenc 15 filmem 2013.12.23 22:22:19
Eldöntöttem, hogy Karácsonyra meglepem magam egy kedvenc filmes listával, ahol az alkotásokat nem filmesztétikai szempontból szedem össze (mivel nem is értek hozzá), hanem hogy melyek azok, amik a legnagyobb hatást gyakorolták rám eddig. Éppen ezért a sorrend is inkább kronologikus…..