Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ReveSz

119 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Dicsőség Istennek, aki a bennünk munkálkodó hatalmas ereje által sokkal többre képes, mint amit valaha is kérni merünk, vagy amiről még csak álmodni is merünk - végtelenül meghaladja legmagasabb imáinkat, vágyainkat, gondolatainkat vagy reményeinket." Efézus 3:20 (TLB fordítás) Az Istentől…..
"Nagy bajomban az Úrhoz kiáltottam, és ő meghallgatott engem. Hozzád kiáltottam a holtak földjéről, és Uram, te meghallgattál engem!" Jónás 2:2 (NLT fordítás)   Amikor imádkozol, csak azt mondod Istennek, amit szerinted hallani akar? Talán így kezded: "Szia Istenem! Hogy vagy? Remélem, jó napod…..
"Mielőtt fogadalmat teszel, felméred mivel jár?" Péld 20,25 (PLB fordítás) Amikor egy fontos döntést kell meghoznod, a Biblia szerint fel kell mérned az árát: "Bolondság és meggondolatlanság az Úrnak ígéretet tenni, mielőtt megszámolnád az árát" (Péld 20,25 TLB). Minden döntésnek ára van. Fel…..
  "nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van" (1 János 4, 4.) Te egy csatába születtél. Ezt nem te akartad. De egy világméretű csata zajlik az egész világegyetemben, amely már a születésed előtt elkezdődött, és még jóval a halálod után is folytatódni fog. Az Isten és a…..
"Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem a fejedelmek ellen, a hatalmasságok ellen, e sötét világ hatalmai ellen és a gonosz szellemi erői ellen a mennyei hatalmakban." Efézus 6:12 (NIV fordítás) Lehet, hogy nem veszed észre, de harcban állsz. Még ha nem is viselsz katonai…..
  "Hívj segítségül engem a nyomorúság idején! Én megszabadítlak" Zsoltárok 50,15 Néha szükséged lesz egy vészmegoldásra a kísértések ellen. Amikor kísértésbe esel, és nem tudod, mit tegyél, akkor kiálts Istenhez! Ha kísértéssel állsz szemben, és pánikba esel, mert azt érzed, hogy az adrenalin…..
  "Mert nem igazságtalan az Isten, hogy elfeledkeznék cselekedeteitekről és arról a szeretetről, amelyet az ő nevében tanúsítottatok, amikor a szenteknek szolgáltatok és most is szolgáltok." Zsidókhoz írt levél 6:10  Mindannyiunknak ugyanannyi perc jut egy napra. És mindannyiunknak ugyanaz…..
"Azért jöttem, hogy életetek legyen, egy élet teljességében." János 10:10 (GNT fordítás) A legtöbb ember soha nem tanulja meg, hogyan kell igazán élni. Ők egyszerűen csak léteznek. Jézus azt mondta a János 10:10-ben: "Azért jöttem, hogy életetek legyen, egy élet teljességében."  (GNT fordítás).…..
 "Ti rosszat terveztetek ellenem, de Isten terve jóra fordította azt, hogy úgy cselekedjék, ahogyan az ma van, és sok nép életét megtartsa." (1Móz 50,20 NLT fordítás)   Emlékszel József történetére? Testvérei féltékenyek voltak, mert ő volt a kedvenc fiú, ezért eladták Józsefet rabszolgának.…..
    "Legyen a ti hitetek szerint!" (Máté 9,29) Isteni léptékű célokat hit által tűzünk ki. A Biblia azt mondja: "Hit nélkül pedig senki sem lehet kedves Isten előtt" (Zsidók 11:6). Ha azt akarod, hogy kitűzött céljaid Istennek tetszőek legyenek, akkor olyan célokat kell kitűznöd, amikhez…..
 „Isten eltörölte az adósságot, amely felsorolt minden általunk be nem tartott szabályt. Elvetette azt, és felszegezte a keresztre." (Kol 2,14 NCV fordítás) Időnként mind elrontunk dolgokat. Nem kell, hogy bűntudatunk legyen, mert Biblia azt mondja, hogy "Nincsen azért most már semmiféle…..
"Kelj föl, jajgass az éjszakában, az őrködés kezdetén! Öntsd ki szívedet, mint a vizet, az Úr színe előtt!" (JSir 2,19 Új fordítás) Éppen elszenvedtél egy szörnyű kudarcot. Elvesztetted a munkád. Véget ért egy kapcsolatod. Kudarcot vallottál valamilyen módon. Mi a következő lépés? Csak…..
 "Te alkottad a testemet, Uram; most adj nekem értelmet, hogy betartsam törvényeidet." Zsoltárok 119:73 (TLB fordítás) Nehéz szeretni másokat, ha fáradt vagy. Az a helyzet, hogy a fizikai állapotunk erősen kihat a kapcsolatainkra. Ha nem vagyunk kimerültek és van energiánk, az sokat…..
"Ábrahám majdnem száz éves volt, már jóval túl volt azon a koron, amikor már lehetett volna még gyermeke, és Sára sem szülhetett gyermeket. Ábrahám elgondolkodott mindezen, de az Istenbe vetett hite nem gyengült el." Róma 4:19 (NCV fordítás). Néha az emberek tévesen azt hiszik, hogy a hit azt…..
"Biztosak lehettek abban, hogy Isten gondoskodni fog mindenről, amire szükségetek van, az ő bőkezűsége még a tiéteket is meghaladja a dicsőségben, amely Jézusból árad." (Fil 4,19 MSG fordítás) A filippibeliekhez írt levél 4. részének 19. verse egy csodálatos és mindenre kiterjedő ígéret Isten…..
"A hit pedig bizalom abban, amit remélünk, és bizonyosság abban, amit nem látunk" (Zsidókhoz írt levél 11:1 NIV fordítás) Isten akkor munkálkodik az emberek szívében, amikor mi várjuk tőle. Minden istentisztelet előtt a Saddleback Churchben imádkoztam: "Istenem, időpocsékolás lenne kimenni oda…..
"Meg tud-e feledkezni egy anya csecsemőjéről ? Tudja-e nem szeretni a gyermeket, akit szült? De ha még ez lehetséges lenne is, én akkor sem feledkeznék meg rólad! Nézd, a tenyerembe véstem a nevedet." (Ézsaiás 49:15-16 NLT)   Ahogy egy anya nem felejtheti el gyermekét, úgy Isten sem felejt el…..
    “Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat.” (Jakab 1,22) Amikor keresztényként csendességet tartsz, akkor a Szentíráson gondolkozol és elmélkedsz rajta. A Szentíráson ugyanúgy kell elmélkedünk, ahogyan a tehén kérődzik a táplálékán: többször "meg…..
"Légy alázatos, amikor helyreigazítod azokat, akik ellened vannak. . . Az ördög csapdába ejtette őket, és arra kényszeríti őket, hogy engedelmeskedjenek neki, de Isten segíthet nekik megmenekülni." 2 Timóteus 2:25-26 (CEV fordítás) Amikor a hited miatt üldöztetéssel, ellenállással szembesülsz,…..
"Mint újszülött csecsemők a hamisítatlan lelki tejet kívánjátok, hogy azon növekedjetek az üdvösségre"   (1Péter 2,2) Vágyódsz, éhes vagy Istenre? Lehetséges, hogy életed végéig megőrizd Isten iránti lelki éhséget, lelki vágyódásodat? Íme öt módszer a lelki étvágy fenntartására. 1. Emlékeztesd…..
    "Ábrahám, amikor a reménység már halott volt benne, tovább reménykedett a hitben.... Isten szavára támaszkodott." (Róm 4,18 PHILLIPS fordítás) Honnan tudhatod, hogy mikor halt meg a remény az életedben? Elkezded használni a "soha" szót. Soha nem fogok megházasodni. Soha nem fogok…..
"Nekem adatott minden hatalom a mennyben és a földön. Menjetek tehát, és tegyetek tanítványokká minden népet, megkeresztelve őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, tanítva őket, hogy megtartsák mindazt, amit parancsoltam nektek. És íme, én veletek vagyok minden napon, a világ végezetéig." (Mt…..
  "Életetek a Mester szavát visszhangozza. Istenbe vetett hitetek híre megjelent. Már nem is kell mondanunk semmit - ti vagytok az üzenet!" 1 Thesszalonika 1,8 (The Message fordítás) Tudtad, hogy Isten különleges okból helyezett a Földre? Valamit el akar mondani a világ többi részének…..
"Használjátok testetek minden részét arra, hogy dicsőítsétek Istent." 1Korinthus 6:20 (TLB fordítás)   Amikor arra készülsz, hogy Isten használjon téged, nem csak azt akarja látni, hogy a legfontosabb dolgokra fordítod az idődet. Azt is szeretné, ha a tehetségedet az örökkévalóságot szem előtt…..