Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kitchen54

30 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az 54-es szám konyhája Vadászat 2021.03.11 13:30:12
Sajnos most jött el az ideje ennek a posztnak, mikor a vadászok ellen megint felhergelődött a nép. Na, sebaj. A mai poszt receptje egy Fácánleves lesz shimeji gombával, és egy vadmalac comb egészben sütve, sajtos édesburgonyával, almás savanyú káposzta salátával és vörösboros szeder-szilva…..
Sziasztok. Megígértem a posztot, hát itt van. Mindig amikor olyan helyen járok, szoktam venni sertés fehércsontot, abból is velőscsontot. Nagyon jó ízt ad a húslevesnek, vagy csontlevesnek, és a kutyák is nagyon örülnek nekik. Mondjuk rendes is vagyok, és nem eszem ki a velőt belőle, pedig azt én…..
 Be kell valljak valamit, perverz vagyok. Én imádom az ecetet. Korábban nem volt ilyenre példa, talán a kor, a környezet vagy vegyi anyagok bevitele miatt történt. Pár évvel ezelőtt egyszerűen megkívántam a “fejes saláta ecetes lében” című alkotás levét. Magát a salátát eddig is szerettem, de…..
Sziasztok. Egy picit régen jelentkeztem utoljára, ennek a lustaságom és egyéb más körülmények voltak az okai, de megígérem összeszedem magam, és megpróbálok kb. heti rendszerességgel posztolni. Igyekszem különféle kajákat bemutatni, amiket összekotyvasztok, és remélhetőleg a szigorítások eltörlése,…..
Új nap, új poszt. Ilyen sem gyakran fordul elő nálam, de most úgy érzem termékenyebb vagyok, mint Zeusz fénykorában. Az eső nem csak a kiskertben tette meg a hatását, az erdő is megindult. Pár éve kezdtem el tudatosan gombát szedni, addig csak nézegettem az eső után erdőben vagy mezőn megjelenő…..
Kitchen54 2020.06.24 08:20:23
@[HPhD]Blokkolnam: Környéken csak mérgező galócák vannak. Gyilkos, légyölő, párduc. Nálam eddig csak az óriás pöfeteg tudja überelni az őzlábat rántva.
Kitchen54 2020.06.24 07:58:48
@[HPhD]Blokkolnam: A maradékból tegnap én is összedobtam eg kis tejszines gombapörit, persze főleg a dobverőkből, de nekem mindig kicsit rágós az őzláb pörköltben, mondjuk egy csiperkéhez viszonyítva. De mindenképpen kipróbálom lecsósan, és bográcsban
Lassan visszatérek az életbe és remélem ti is jól vagytok, sikeresen túléltétek ezt a remek pár hónapot. Csodás júniusunk van, sok napsütéssel és meleggel, igazi strandidő...ja, nem. Viszont eső az van bőven, el is kezdtem építeni a kertben a bárkát. A viccet félretéve egy valamire jó ez az eső. A…..
Remélhetőleg már mindenki kipihente a karácsonyi traktát, és a mérleg is kezdi kipihenni a pillanatnyi túlterhelésből adódó stresszt. A töltött káposzta-rántott hús-halászlé kombó után úgy gondolom, felüdülés lehet egy távol-keleti étel, ami ráadásul könnyű, nem terheli meg a gyomrot, bár személy…..
Újabb állomásához érkezett a nemzetközi gasztroutazás. Ez alkalommal nem utaztunk olyan messzire, a polinézek helyett a Polonezek hazáját vettük gasztrogórcső alá, meglátogattuk a baráti Lengyelország konyháját...
Megígértem, itt van. Nem volt egyszerű időt szakítani rá, de mint megtudtam, ebben a hónapban lehet, két nemzetközi est is lesz. Szóval össze kell kapnom magam, hogy lépést tudjak tartani magunkkal. :) A fakanalat talán jobban forgatom, mint a virtuális tollat, de talán elfogadható lesz ez a…..
Tudom, tudom, hogy egy kicsit lemaradtam saját magamhoz képest. A spanyol estünk már lassan egy hónapja megtörtént, és lassan a következő est is elkövetkezik. Igazából nincs mentségem, de ami késik az jön, és itt is van a spanyol est leírása (legalábbis a fele). Amikor kitaláltam a menüt, Életem…..
Ma szeretnék megosztani veletek egy tizenöt perces kaját, ami Életem Értelme szerint egy igazi futós kaja. Leszögezném, egyikünk sem dietetikus, szóval ez csak saját vélemény. De legalább Ő fut, én maximum a BKV után, de azt is finoman, nehogy az állatkórházakat ellepjék az agyrázkódást szenvedett…..
Hol is fejeztük be az első rész végén? A tészta készen van, a bruschetta két feltéte is, a levesbe is belekezdtünk. Akkor folytassuk innen. A levesről ejtenék egy pár szót. Mint említettem, ez nem az én reszortom volt most, de a végébe persze belenyúltam. A csicseriborsó leves egy egyszerű, sűrű…..
Elég sok poszttal lógok már nektek, gyűlnek a képek a telefonomon azokról a kajákról, amikről szeretnék írni nektek. Ígérem, valahogy sort kerítek rá a héten, ha mindenki úgy akarja. De a legfontosabb posztnak most a szombati olasz estet gondolom, amit már beharangoztam a francia est leírásában. Az…..
Sziasztok,   Ismét egy nem “hagyományos” bejegyzés következik. Nem elborult, mint a kicsi mesém, hanem inkább “más”. De ez is főzés lesz, méghozzá egy férfiasabb változata, a sörfőzés.   Nem akarok könyvet írni róla, úgyhogy nem megyek bele a részletekbe. Majd figyelek, hogy ne ragadjon el a…..
Nem, nem tűntem el végleg, és fogalmazásgátlót sem kezdtem el szedni, csak itt a tavasz és ez azt jelenti, hogy el kell kezdeni dolgozni a kertben. Ez két dolgot is jelent: nem főzök olyan gyakran a konyhában, mint télen, a kertben meg még nem főzök (bár ismerek olyat aki februárban, térdig érő…..
Itt az idő, hogy beszámoljak a francia est folytatásáról. A főétel és a desszert maradt még hátra, és azt kell mondjam ez egy hosszabb hangvételű bejegyzés lesz, mert a főétel rengeteg összetevőből állt, és az elkészítése is elég aprólékos. A desszert pedig, ahogy az előző posztban jeleztem, csak…..
  Eljött az a pillanat, hogy a pénteki francia estből legyen egy bejegyzés. Szerencsére az est időpontja egybe esett az index2 10. címlapjával, szóval volt ünnepelnivaló is. Nem volt egyszerű azt kell mondanom, de a körülményekhez képest egészen jól sikerült. Csak annyit mondanék, hogy este 6-kor…..
Az előző, mérsékelten beteg bejegyzés után visszatérek, egy picit normálisabb írásmódhoz. De nehogy azt higgyétek, hogy unalmas lesz... Történt vala, hogy tavaly nyáron egy baráti házaspár elutazott Skóciába whiskyt iszogat...izé, meglátogatni a történelmi nevezetességeket. A házat, és a Fővárosi…..
Sziasztok, Most ébredtem rá, hogy a blogmotorban rosszul volt beállítva a facebook profil, és aki kedvelt, vagy próbálta kedvelni a facebook oldalt, az a semmibe veszett. A hibát javítottam, ha nem vagy még rajongója az oldalnak most megteheted. Kitchen 54 facebook oldal Kitchen54 Insta…..
Prológus: Nem tudom, hogy kell-e ez ide, de nagy baj nem lehet belőle. Gondolkoztam, hogy utóiratban írom meg, de úgy gondoltam jobb ha az elején tisztában vagytok vele mivel álltok szemben. Először is, nem magyarázkodásnak szánom. Tudom, az étel nem játék, és nem is játszom vele. De úgy gondolom,…..
Képzeljétek, az történt, hogy szombat reggel egyedül maradtam. Na jó ez nem meglepő, hiszen Életem Értelme műszakba jár dolgozni, és néha, illetve nem is olyan ritkán előfordul, hogy a szombati délelőttöt-délutánt egyedül vagyok kénytelen tölteni. Ráadásul délre a kedvenc…..
Eljött a péntek este. Leadtuk a melót, és jött az ötlet, csináljunk  egy ad hoc vacsit négy személyre. Na, de mi legyen a menü? A barátaink jelezték, hogy kivettek egy adag húst a fagyasztóból, ami elméletileg csirkemell, de akár lehet mamutcomb is. Szerencsére péntek…..
Bocsánat, hogy ilyen sokáig nem jelentkeztem. Nem arról van szó, hogy elfogytak volna a receptek, vagy nem főztem volna (mondjuk, tényleg nem sokat főztem az elmúlt héten), hanem ki-be járkálnak bennem a különféle vírusok és baktériumok. Még ha ágynak nem is döntenek, de az általános rossz közérzet…..
Ilyenkor télen a sütőtöknek szezonja vagyon, mondják az okosak. Beszerez az ember egy szép nagy, érett sütőtököt, felvágja, beteszi a sütőbe, aztán eszegeti. Jót tesz az egészségnek, és még jó pár előnyét ismerjük. Magas az A-vitamin tartalma. 20-25 deka sütőtök a napi A-vitamin szükséglet dupláját…..
A hétvégén ígértem egy posztot azokról a képekről amik felkerültek az Instagram és Facebook oldalra. Elérkezett az idő, de egy új rovat indulását is jelenti ez poszt. Úgy gondoltam, hogy a blogot kiegészítem egy amatőr az étteremben rovattal, ahol nem tapasztalt…..