Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aronrunning

446 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Martin Scorsese két legikonikusabb színészével dolgozott össze a Megfojtott virágokban, hogy elkészítse az egyik legsötétebb filmjét a modern Amerika születéséről. Leonardo DiCaprio ezúttal is remek, de Robert De Niro még nála is jobb. Kritika. (Promotions.hu)..
Milyen ember volt Napóleon? Elnyomó zsarnok, vagy felvilágosult hadvezér? Kérdések, amiket az új Napóleon mozi fel se tesz, mert előrecsomagolt válaszai vannak. (Promotions.hu)..
A halloween szezon kezdetével a híres detektív is visszatért a mozikba, ezúttal egy velencei szeánszon elkövetett gyilkossági ügyet kell megoldania. (Promotions.hu)..
A pusztító 1993-ban még csak egy gagyi akciófilmnek tűnt, de a mából nézve jövőbe látó próféta. Sylvester Stallone klasszikusa 30 éves. (Promotions.hu)..
Barbie nem utálja a férfiakat, csak az élet sokkal tökéletesebb nélkülük. Bár a Barbie film próbál ellenállni a szélsőségeknek, és a végére valami kompromisszumos megoldást javasolni a szeretet, a megértés és az elfogadás homályos jeligéje alatt, addigra teljesen belezavarodik a saját ideológiai…..
Az idén ötven éves Szökés Steve McQueen pályájának emblematikus darabja, a rendező Sam Peckinpah legnagyobb anyagi sikere, Walter Hillnek pedig az álomgyári belépője - hatása nem véletlenül nyúlik egészen Quentin Tarantinóig. A film kivételes férfi szinergiák eredménye, zabolázatlan férfierő lüktet…..
Hát ez valami elképesztően szívmelengető gyógyír a léleknek. ❤️‍� Pedig nem kéne az legyen, már a felütés is olyan, hogy tudod a végét, de megmondom mitől működik mégis: úgy érzed, a film megért téged. Te vagy a cinikus és dühös OKNYOMOZÓ, és találkozol ezzel a már-már visszataszítóan kedves…..
Abszolút az én generációm, és teljesen átérezhetőek a hétköznapi drámák, amiket a jó és rossz döntéseink súlya tesz ránk. A felénél még nem voltam ebben olyan biztos, de aztán egyre több dominó borul el. Van benne bárgyú páros, szétment páros, romantikus páros, meg szörnyű páros is, sikeres meg…..
Fúúúúúúú. Én nagyon féltem ettől a borsodi nyomorpornó alapfelállástól, de a Larry nem csak ahhoz képest jó, hogy egy magyar szociodráma, hanem önjogán is kurvajó. Nem lövöm le a végét, de azt elmondhatom, hogy megadja a katarzist, hősnek én ennyire még nem szurkoltam, óriási ez a teljesítmény,…..
Julius (Arnold Schwarzanegger) az ikertestvérét keresve érkezik meg az államokba, ahol rögtön belekóstol az amerikai álomba. Julius az érzékeire hagyatkozva csakhamar meg is találja az árvaként nevelkedett Vincentet (Danny DeVito), akit épp a hűvösről kell kihoznia. Julius rá akarja venni kisnövésű…..
Szabó Magda vezetett Hesséhez, akinek sikerült rögtön az egyik legszemélyesebb könyvét kézbe vennem, ami leginkább azzal borzolja a kedélyeket, hogy egyszerre nyújtja a polgári miliő érzékletes, biztonságot sugárzó leírását, és annak kritikáját is. Bár a kisregény leginkább az első világháborút…..
Újranézni A gyűrűk ura trilógiát moziban, ráadásul a 4 órás rendezői változatokat, számomra már-már transzcendens élmény. Az, hogy ez a trilógia ilyen formában létezik, az valami elképesztő csoda. Ihletett emberek készítették, ráadául nem öregedett semmit. Feltűnt, hogy bár ez egy darab, nagyívű…..
Tökéletes. Csak elindítottam, de olyan megkapóan feszült a hangulata a sok kimondatlan érzelemtől és gondolattól, ez nagyon ritka, hogy ennyire tapinthatóvá váljon a letagadott valóság. Sajnos kicsit az én életemről is szól a film, pszichológiailag olyan tűpontos, ahogy a szülők kiutat keresnek, de…..
Tavaly a remekül sikerült Párhuzamos anyák megtekintése után elkezdtem pótolni a spanyol rendező filmjeit, mostanra nagyjából a végére értem. De a Mindent anyámról a legjobb Almodóvar-mozi. Van benne transznemű kurva, terhes apáca, korosodó leszbikus színésznő, Chagall-hamisító arosztokrata és ebből…..
A melankólia, és a kiábrándultság nagykönyve, amit mégis átsző az ábránd, a remény, és az álmodozás. Egy tündérmese, amibe beszüremkedik a valóság keserűsége. Átverések, hitvány emberek, képmutatás, és rosszul felmért életcélok árnyéka vetül az amerikai álomra. Cifra palota, fényűzés, hatalom,…..
Babe Levy (Dustin Hoffman) jó képességű történelem hallgató, akinek édesapja még a McCarthy-korszak idején lett öngyilkos, miután igaztalanul megvádolták és kirúgták állásából. A traumatikus esemény máig kísérti a fiút, mikor azonban bátyja, Doc (Roy Scheider) véletlenül belekeveri egy félresikerült…..
David Sumner (Dustin Hoffman) az Egyesült Államokból költözik át az angol vidékre, ahonnan csinos felesége, Amy (Susan George) származik. A matematikus értelmiségi azonban idegenül mozog a vadnyugati törvényeket követő,  részeges helyiek között, miközben felesége is rossz szemmel nézi férje…..
A fiatal Benjamin Braddock (Dustin Hoffman) friss diplomásként tér haza a családi házba, de még nem tudja, mihez fog kezdeni az életével. Miután a nála jóval idősebb Mrs. Robinson (Anne Bancroft) el akarja csábítani az érzékeny fiút, Benjamin viszonyt kezd a középkorú asszonnyal, egy véletlen…..
Ted Kramer (Dustin Hoffman) törtető reklámszakember, aki épp megkapja az áhított előléptetést, de Hazaérve felesége Joanna (Meryl Streep) azzal fogadja, hogy elhagyja őt. Így aztán a karrierista férfi egyedül marad az első osztályos kisfiával, és minden vele járó feladattal, kihívással, amit még a…..
Dustin Hoffman az 1970-es évek method acting színészgenerációjának meghatározó alakja Al Pacino és Robert DeNiro mellett, neve összeforrt az ekkor kibontakozó Új Hollywooddal. Hoffmann sokkal szélesebb eszköztárral dolgozó színész annál, semmint hogy megpróbáljunk ráhúzni egy jellegzetes,…..
Bob Woodward (Robert Redford) és Carl Bernstein (Dustin Hoffman) a Washington Post fiatal de ambíciózis újságírói, akik a Watergate-betörés ügyében kezdenek el nyomozni, de ekkor még nem is sejtik, hogy a botrány egészen az amerikai elnökig ér. A film a nyomozás első 7 hónapját követi dokumentarista…..
A 121 éves Jack Crabb egy történésznek meséli el hosszúra nyúlt élettörténetét, mely átszőtte amerikai vadnyugatot. Jack gyerekként a sájenek fogságába esik, akik befogadják és indiánként nevelik. Felnőve aztán útja visszavezeti a fehér emberek világába, ahol sorra veszi fel a különböző szerepeket,…..
Michael Dorsey (Dustin Hoffman) szenvedélyes színész, akit épp a megalkuvásmentes perfekcionizmusa gátol az érvényesülésben. Mikor már minden kötél szakad, Michael magát korosodó nőként kiadva jelentkezik egy TV-s szappanoperába, és elnyeri a szerepet. “Dorothy Michaels” karaktere csakhamar óriási…..
A fiatal aranyifjú Charlie Babbitt (Tom Cruise) nem igazán képes az érzelmei kifejezésére, a barátnőjével nem szívesen beszél mélyebb dolgokról, apja halálhírét is rezignált ridegséggel fogadja. Ekkor azonban nem csak az derül ki, hogy Charlie-t kihagyták a hárommilió dolláros örökségből, hanem az…..
John Kruger (Arnold Schwarzenegger) feladata megrendezni a kormány számára fontos, veszélyeztetett tanúk halálát, és megszervezni az új életüket. Legújabb munkája egy fegyvergyártó cég ellen tanúskodó hölgy, Lee Cullen (Vanessa Williams) “eltörlése” lenne, de a dolgok csakhamar megváltoznak, mikor…..