Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zeee

0 bejegyzést írt és 745 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt vannak a tervezett összeállítások a Marca szerint. Annyi látszik, hogy nem rohamból fogjuk megfingatni a Barcát, hanem megpróbáljuk kiszorítani belőlük a szuszt és elvenni a kedvüket az élettől is. Ez mondjuk várható volt, Mourinho nyilván nem akar beleszaladni a Fantasztikus…..
A következő levélben olvasónk abban kéri a segítségünket, hogyan távozhat a felmondási idő letelte előtt a munkaadójától?"Tisztelt Tanácsadó!Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy munkavállalói rendes felmondás esetén minden esetben kötelezhetnek a felmondási…..
zeee 2011.02.15 14:21:40
@caycay:

Hát, "érdekes" megoldás a munkaadó részéről. (Mondjuk kíváncsi lennék annak indoklására, hogy Önnek milyen jogcímen kell a munkaadó "felségterületén" tartózkodnia, ha (érdemi)munkát nem végezhet. - Csupán elméleti felvetés -, de elképzelhető, hogy lenne olyan bíróság, amely ezt akár a személyiségi jogok megsértéseként is értékelné...
KÉt dolgot tudok javasolni:
1.) A felhalmozott szabadsága, illetve a tárgy évre járó szabadságának arányos része beleszámít a felmondás idejébe. A szabadságot (fő szabályként nem lehet pénzben megváltani).
2. Előállhat Önnél a körülmények miatt egy "depressziós" állapot, amely megalapozhatja a keresőképtelenséget, így a táppénzjogosultságot is. - Ne kísérletezzen!!, - csak a szélesebb közvélemény tájékoztatásaként említem meg, hogy egy esetleges munkahelyi baleset bekövetkezése esetén 100% táppénzre jogosultak a munkavállalók. (Egy ilyen esemény bekövetkeztét jegyzőkönyvben kell dokumentálni)!
F4f egy viszonylag egyszerű problémával kereste fel az Edigitalt, miután elromlott a náluk vásárolt pendrive-ja. Ahelyett, hogy adtak volna egy másikat, elküldték szervizbe - bár a nem javítható kategória -, és több mint egy hónapja szórakoznak vele.Vettem egy pendrive-ot.…..
zeee 2011.02.01 16:10:05
@venturi1:

Mondjuk az nem a forgalmazó hibája, ha szar a cucc.
Vettem én már a Delta-tól, Műszertechnika-tól, Nádor-tól is használhatatlan "vasat". És izmozni kellett azon, hogy ki és miért felelős és vállal garanciát. Ja és a magyar nyelvű használati utasítást is el lehet felejteni. Úgyhogy E-digital forever:((
zeee 2011.02.01 16:20:05
@Xezs:

Na ja, én is láttam már kolbászból kerítést...:((( Annó, nem is olyan régen vettem az egyik nem túl távoli tartományi fővárosban egy rádiót. Nem túl sok mindenre volt jó, mert az állomásokat nem lehetett rajta fogni. Na menjél garanciát érvényesíteni 800 km-re Európába.. Jó móka az is.
Az üzenet elszomorító: ha valaki valami nagyot épít, annak az értékeire a magyar állam előbb-utóbb szemet fog vetni. Ebből sokan azt a következtetést fogják levonni, hogy Magyarországon nem érdemes építeni semmit. (Fotó: MTI) Tegnap a Sziget fesztivál szervezői és a…..
 A vérvádakat a néprajz, a történelemtudomány és a szociológia is tárgyalja a bűnbakképzés történelmi mechanizmusának tükrében. Ebben a kontextusban leggyakrabban a boszorkányperekhez hasonlítják (például feltételeit tekintve), ugyanazon mechanizmus közösségi…..
zeee 2011.01.17 10:43:52
@HúszTíz:
Hülye, primitív, barom állat!!! Hogy kerül elő a cigányozás?!!!
Volt egy rendezvény, volt rá belépő, jó sokan elmentek rá, üzemeltető nagyot akart kaszálni, hát mostantól nem fog. sajnos ez három lány életébe került, szerintem nem lenne a szüleik helyében egyik cigányozó, rasszista barom sem....lehetne tekintettel lenni a szülőkre például, ehelyett a rasszista uszítós hülyeség helyett.
zeee 2011.01.17 10:49:26
@Viktus:

Majdnem mindegy is, hogy ki a stróman és melyik befolyásos a kaszálós ember. Az ilyen rendezvényeket egész egyszerűen be kell tiltani. Igen távol állnak tőlem a konzervatív nézetek - és ugyan nem igazán tetszett /tetszik ami pl. a ZP-ben, vagy a Szigeten történik -, de arról fogalmam sem volt, hogy ez a fiatalkorúakra épülő "üzletág" ilyen méreteket ölt?
(Egyébkén érdekes, hogy ki és milyen pénzből finanszírozza ezeket a bulikat, amikor a közüzemi számlák kifizetésére sincsen pénz. ... Vagy mégis?)
zeee 2011.01.17 10:53:06
@Számolj Templár:

Öreg! Nem volt késelés. Nem is maradhatna titokban, a paranoid elképzeléseidet ne itt osszad meg.
- Egyébként az általam nem kedvelt Pintér Sándor és Orbán Viktor is megszólalt a tragédia kapcsán.
Felkavarta az indulatokat Tarlós István főpolgármester bejelentése, miszerint a Szigetnek ezentúl területhasználati díjat kell fizetnie a fővárosnak. 2,5 milliárd forintra taksálta Budapest első körben az összeget, amit másnap maga Tarlós tompított azzal, hogy ebből 1-1,5…..
zeee 2011.01.14 13:36:47
@Platon:

Mennyiért is adták el az üzletrészt az ECONET-nek?
zeee 2011.01.14 13:43:50
@abaka:

Szerintem nem csinál az állam jó üzletet, de ez csak egy része a kérdésnek.
Engem az zavar, hogy egy kivételezett állampolgár, vagy egy - eddig - kivételezett üzleti kör aránytalanul (talán jogtalanul) jut irreálisan magas haszonhoz. MOst egy kicsit jobban zsebbe kell majd nyúlni. Nem kötelező luxusautókkal járni, nem kötelező luxusvillákban élni és nem kötelező luxusutazásokra sem szórni a pénzt, - végső soron közpénzből.
(Pl. Gerendai fizethetne nekem osztalékot, hogy nem használhatom a Szigetet, amikor ő urasága éppen pénzt óhajt keresni. és persze ne csak nekem fizessen osztalékot, hanem mindenkinek, akinek azon a héten éppen kedve /lehetősége lett volna kimenni /pihenni a szigetre).
zeee 2011.01.14 13:45:34
@Platon:

Szerencsétlenségedre olyan a munkaköröm, hogy vannak előttem számítások. Úgyhogy nem fogom "eltátani" a szám.
Ha az okokról és a lehetséges következményekről el is térnek az álláspontok, tapasztalataim szerint azt még a kormányzati szereplők sem vitatják, hogy 2010 utolsó két hónapjában valami megváltozott: megtört a Fidesz korábbi lendülete, támadások kereszttüzébe kerülve…..
zeee 2011.01.13 08:42:36
@ökörpöröly:

Majd az EU elnökség után... addig talán nem.
zeee 2011.01.13 08:47:02
@sárkányfő:

Ez így van, sokan a késő kádári gulyásszocializmus iránt éreznek nosztalgiát.
Azért csendben megjegyezném, hogy a magyar alapvetően egy szabadságvágyó nép. Most kb. 3 millió választónak megfelel a "pátriárka", de előbb-utóbb hiányozni fog a szabadság érzet.
zeee 2011.01.13 08:49:50
@jarlaxl3:

Van egy rossz hírem: pl. én elég jól belelátok, olyan helyen vagyok. Talán a tanácstalanság a legjobb kifejezés a mostani helyzetre.
A Fidesz azokat a tényezőket hagyta figyelmen kívül vagy iktatta ki idehaza, melyek megvédhették volna a sokkal keményebb nemzetközi csapásoktól. Súlyos mulasztások történtek a kormányoldal részéről, mégis elmaradni látszik a felelősségre vonás. (Kép: [origo])…..
zeee 2011.01.12 13:52:01
@sztd:

Azért még ott lesznek a határon túl élő magyarok szavazatai is. Nem valószínű, hogy meg lehet buktatni a FIDESZT, per pillanat nincsen is kinek. Egy esetleges korai bukásnak pedig beláthatatlanok lennének a következményei.
Az év első napjának délutánja meghozta az újév első viccesen arrogáns hivatali levelét az NMHH-ból, bár ne tette volna. Az ügy, ami miatt most ingyen és bérmentve kiokosítjuk a Hatóságot, az még tavaly kezdődött, amikor az NMHH egy Ice-T-nóta lejátszása miatt nekiment a Tilos…..
  Hétfőtől eltűnnek Tölgyessy Péter elemzései a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli adásából, írja a Hírszerző. Az adó új vezetése azután döntött Tölgyessy műsorának megszüntetéséről, hogy ő nem fogadta el, hogy a továbbiakban (a Hírszerző által…..
zeee 2010.12.19 21:29:12
@rockjano_:

Erre azt írja Török Gábor, hogy Orbán "piaci" alapokon kezeli a politikát. Azt adja, amire kereslet van. (Azért ebben van némi igazság, a szavazók mégis összehozták neki a 2/3-ot). Most már késő, de annak ellenére el kellett volna menni szavazni a szocikra, hogy nagyon megérdemeltek egy hatalmas maflást. Orbántól nem lesz könnyű megszabadulni az elkövetkező 8-12 évben.
Ez a téma már többször előjött ezen a blogon, és valószínű egyre többen kerülnek ilyen helyzetbe. Ha a hagyatéki tárgyaláson kiderül, hogy magasabb a hitel mint az örökség értéke, érdemes visszautasítani az örökséget.Tisztelt Zugügyvéd! 2009. januárban volt a…..
zeee 2010.12.17 15:25:48
@laci_52:

Egy fenét. Csak azt ne. Kezdeményezzen eljárást, aki szeretne valamit. :( A bizonyítási teher (és egyéb más hátrányok) a felperest tehelik.
zeee 2010.12.17 15:33:52
@fda:

Ahogyan értékesebb ingóságokat sem jelölnek meg gyakran az örökösök. Ebben nem látok különösebb kivetni valót. Olyan ügyenm azonban már számtalan volt,amikor a pénzintézetek "bepróbálkoztak" az örökösöknél, valamilyen személyi kölcsönből, stb. származó követelés és főleg a késedelmi kamatok behajtásával. Gyakorta számít hivatkozási alapnak (pl. hitelkártyák esetén is), hogy az (elhunyt adós) a biztosítás legutolsó havi díját már nem fizette ki, ezért érvénytelen a kintlévőség biztosítása. - Ezeket a dologokat azért ki lehet védeni, persze sok utánajárás. Ügyvéd nem feltételnül kell, aki némileg jogképzett, az nyugodtan képviselje magát,de felkészült mediátort is lehet találni.
zeee 2010.12.17 15:39:31
@Morzsi36:

Az elhunyt helyébe az örökös lép, a készfizető kezes pozíciója pedig nem változik. Az örökség erejéig az örökösök állnak helyt az elhunyt helyett, ha van fennmaradó rész, akkor az a készfizető kezest terheli.

Amennyiben a hagyatéki végzés már jogerős, akkor gondban lehet a készfizető kezes, némi jogi "trükközéssel" ugyanis nincsen az a vagyon, amit ne lehetne megvédeni, legalább annyira, hogy a jogosultnak (hitelezőnek) ne érje meg feszegetni a dolgot.
Jelentős kedvezményekkel utazgatni és ezért még pénzt is kapni – ezzel csábít a TVI. Kár, hogy az utazásokról szinte egy szó sem esik, nem úgy a jutalékokról.A TVI Expressz rendszerében 250 dollár a beugró, ami az egyéb költséggel együtt 55-60 ezer forintot jelent. Ezért…..
zeee 2010.12.15 13:40:57
@lina222:

Figyelj Lina,

a bűnsegédi pozíció sem olyan "rossz" egy elkövetkező büntetőperben. Utazni legfeljebb a Markó utca és Pálhalma között fogsz, de majd minden nap sétálhatsz. Kaja, szállás igyen és még csak beszervezni sem kell senkit.

Akinek van elcseszni való pénze, az már inkább az RCI rendszerét használja, - ha lehet az sem noname magyar timeshare közvetítőkön keresztül. Viszont 90-300 Euro közötti áron gyakorlatilag bárhol a világon lehet min. 4 fős appartmant foglalni. Sajnos laptopot, luxusautót és repülőt sem ajánlanak, sőt a repülőjegyet is meg kell venni, de azért valamivel jobban lehet kijönni az utazási irodák által kínált lehetőségeknél. A TVI támogatóinak üzenem egykori magyar tanárom kedvenc mondását: amikor belépek ide, baltával kell vágni a sötétséget! :(
zeee 2010.12.15 13:45:00
@kapa2000:

Ha így történt, akkor ennek felderítéséhez létezik egy intézmény, amelyet úgy hívnak hogy rendőrség. Tehetsz feljelentést, - ha bűncselekmény gyanúja jutott tudomásodra ez elvileg kötelességed is -, és tanúként elmondod, amit tudsz. Legfeljebb a nevezett úr és hölgy majd elgondolkozik. Elképzelhető, hogy erre hosszabb idő is a rendelkezésükre fog állni.
zeee 2010.12.15 13:58:06
@Kállai Eva:

Működött LOL :)

Éva, ha még szabadlábon van, vagy nem verték meg nagyon, akkor írjon. A végére a legnagyobb gyöngyszemet idézem Öntől:
"Konkrétan senki nem tudja, meg mondani hol lehet felhasználni a 6 éjszakás szállás utalványt, viszont Márciustól várható hogy feltöltésre kerül a tagok belső webirodájában.
Ezt a tagok elfogadták és mindenki, aki klub tag lesz legalábbis a mi csoportunkban tisztában van ezekkel az információkkal.
A Nagy József a saját nevén fog hozzászólni, ismerem tehát ezt is biztosan mondhatom önnek.
Az elérhetősége is nyilvános tehát nyugodtan felhívhatja.
www.tviexpress-tvi.com/hiltonfoglalas.php ez link biztosan működött az előző hozzászólásomban is , itt megtalálja az elérhetőségét a Nagy Józsefnek."
------------------
Nekem az tetszik a legjobban, hogy: konkrétan senki sem tudja...
Egy pert már megindítottam Petik Ferenc és az Arizona Diamond Kft. ellen, mert felcsókolta a pénzt és eltűnt, félbehagyva a melót, ráadásul a 11 nyílászáróból négyet elméretezett.A másik ügyében ma beszélek az ügyvédemmel.Ez Szabó Ferenc és a solymári Gondollak Kft. ellen…..
Vajon kinek a "jó kapcsolataival" dicsekszik az ingatlanos?  A hirdetés itt van (screenshot pedig itt).Tipp: Arvedui, kösz!..
zeee 2010.12.06 09:41:29
Elkészült az új alkotmány koncepciója – írják a lapok. A tervezet hozzám is eljutott, és bár több újdonságot is tartalmaz, ha valóban ennek szellemében készül el az új alaptörvény, akkor két jövendölést (egy félelmet és egy reményt) biztosan nem teljesít majd be.…..
 A kormány nyugdíjvédelmi megbízottja elmondta: a kabinet "eltökélt szándéka volt", hogy a reálhozamot adó- és járulékfizetési kötelezettség nélkül lehessen felvenni, egy összegben. "A jogászok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem lehetséges,…..
zeee 2010.11.28 11:56:06
@Ex0dus:

Teccik tudni a fidesz szocializmust épít, - sőt - kommEnizmust. Lesz majd orbán mauzóleum, krasznaja plosagy, stb. Nekem a t.köm tele volt a szocikkal, - na jó főleg a pannon pumás szadesszel -, de azt mindenki tudta, ha a fidesznek 2/3 lesz, akkor ez lesz. Egy s.ggnyaló félidióta köztársasági elnökkel, néhány vezető (helyesen)írni is alig tudó pereputtyával és a (jog)állami kontroll teljes felszántásával.
zeee 2010.11.28 12:09:19
@redmill:

Gyurcsány ezt már megmondta: akinek nem tetszik, az kereshet magának jobb helyet: értsd: máshol sincsen kolbászból a kerítés.
Most azonban a a veszély valós arra nézve, hogy a kommunista rendszert visszaépíteni nem akaró társadalmi középréteg, a kreatív értelmiség és kiváló szaktudású mesteremberek egy része külföldi JOGállamokba vándorol. Tessék megnézni (már most) a tőzsdét, az ingatlan piacot, - általában a fizetőképes keresletet -, ebből semmilyen konjunktúra nem lesz. Már a kínaiak is üvöltve menekülnek innen, - pedig azért ők nem igazán voltak "túladóztatva" a józsefvárosi piacon.
Arra jó kilátás van, hogy a migrációs bevándorlókkal, majd Ópusztaszeren alkotmányozunk, - végülis ősmagyar rokonságban állunk a thaiföldiekkel és és több Belső-afrikai törzzsel is. Na ez lesz a szép új világ...
zeee 2010.11.28 12:13:07
@Battlestar Galactica:

Ez nem lenyúlás: ez kommunizmus. Ébresztő elvtársak! Vegye már észre mindenki (amíg meg nem koronázzák), hogy a királyon nincsen gatya.
Abszurd csalás sorozat a Falu TV-vel, 40 ezer károsulttal, egy Sierra Leone-i gyémántbányával és sok korrupcióval. A legszebb viszont a magyar rendőrség szerepe.  Magad Uram 1 – piramisjáték és sikkasztás, a rendőrök szerint legális A rendszerválás után ifj.…..
zeee 2010.09.16 15:05:05
@Remetelány:

Elmagyarázom: A pénz az engedéllyel nem rendelkező felszámolóhoz, valamint az igazságszolgáltatás befolyásosabb pozíciójú hivatalnokaihoz került. Az egész ügyből nem lett volna semmi, ha nincsen hatalmas vagyon. Károsultak sem lettek volna, ha a befolyásos ítészek nem más tollaival akartak volna ékeskedni. Néhány embert ki kellett vonni a forgalomból addig, amíg a felszámoló minden nyomot el nem tüntet. A szegedi bíróság ügyben eljáró, de leváltott bírája sokat tudna mesélni arról, hogy ki csalt és ki nem.
Most, ma reggel, a rendőrség nyomozást megszüntető határozatát olvasva rendült meg végleg bármiféle hitem és bizalmam a magyar rendőrségben. Ugye mindenki emlékszik a magyar internetes kereskedelem az átvertek számát tekintve legnagyobb csalására? (Itt olvasható mind a tizenegy…..
zeee 2010.09.10 13:11:29
@Schaf:

Én nem az internetes fizetésről beszéltem, - most ne beszéljünk az internet használatának biztonsági kockázatairól...

A PPO esetében írásban lehetett lemondani a szolgáltatást, - amire a szolgáltató ("ügyesen") fel is hívta a figyelmet. Semmi nem volt elrejtve, csak "macerás" volt a lemondás, vagy a szerződés felmondása.
Ha az Index és a Homár nagy szájjal nem a csalás lufit fújja fel, akkor esetleg más Btk. tényállás megállapítható lett volna. Tessék már észrevenni, hogy a királyon nincsen gatya! Beszélünk valamiről, ami sehova nem vezet.
zeee 2010.09.10 13:20:26
@enamel:

:(( Pl. a jogos önvédelem is végződhet emberöléssel, mégsem gyilkosság. Károsult pedig nem kizárólag az áldozat, hanem pl. a hozzátartozók, üzlettársak, ügyfelek, stb. is lehetnek. (Ők élhetnek is panasszal).

A fogyasztóvédelemről annyit, hogy én elolvasnám a helyedben - a véleménynyilvánítás előtt - a vonatkozó jogszabályokat, törvényeket és rendeleteket egyaránt. - A jogi feltételek többé-kevésbé adottak, ezeket kellene betartani és betartatni.
Azzal értek egyet, hogy nagyon enyhék a fogyasztóvédelmi bírságok.

Más oldalról nézve viszont, - ebben a postban nem beszélünk arról, hogy éppen a jogszabályokat kihasználva, hány fogyasztó próbálkozik - alaptalanul - kártérítés, kártalanítás, stb. érvényesítésével.
zeee 2010.09.10 13:25:19
@Schaf:

Milyen szerencse, hogy a rendőrség feladata a rendfenntartás és a nyomozási cselekmények elvégzése. A végső vélemény alkotás szerencsére nem feladatuk.
Nincs életem Nem győri ETO 2010.08.06 18:15:30
Emlékszünk még az angoltalanított Chelsea-re, vagy később az Arsenalra? Nem csak az angolok, de még sok külföldi is felhördült, mikor a nagymúltú brit egyesületeknél nem került hazai játékos a kezdőbe. Azóta évek teltek el, és már nem is annyira szokatlan az ilyesmi. Az Inter…..